Zamjena grafičke na prijenosniku

poruka: 50
|
čitano: 10.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Toshiba Satellite A300D - 11V

AMD Turion 64 x2 Mobile Tehnology TL-60 2.0 GHz

3 GB RAM

ATI Radeon X1250

Iskreno, ne vjerujem da se išta može promijeniti, ali pošto nisam sigurna me zanima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grafička i proc 100% sigurno NE.Za ram mislim da se može nadogradit(OVISI KAK KOD KOJEGA),ali ne i promijenit.

MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 17:39 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To sam i mislila, platila sam ga 6000 kn, tako sam se zeznula, ali to je bilo prije godinu i onda sam imala druge prioritete...

Ah, barem je dobre kvalitete...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj prijenosnik ti je čisto dobar za poslovne stvari(PROGRAMI) i multimediju.Ali ako se uzima prijenosnik koji može potegnut novije igre ispod 10000kn ne gine.

S obzirom da je prvenstvena namijena prijenosnika posao oni sporo zastarijevaju.Tak da ja nevidim nikakvu potrebu da nadograđuješ ili kupuješ novi prijenosnik.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamjena grafičke na prijenosniku
Ma dobar je, čak i Sims 2 rade na njemu...:) Isprobala čisto da vidim... Meni i treba više za pisanje i multimediju...
16 godina
protjeran

netocno, kod jako puno novijih laptopa moze se mjenjat proc, graficka, ram...

a neznam tocno kod ovog modela, probaj pogledati na sluzbenim stranicama proizvodaca..

Nesto lijepo? ma da... Ali grize.. Grrr
17 godina
neaktivan
Vane kaže...

a neznam tocno kod ovog modela, probaj pogledati na sluzbenim stranicama proizvodaca..

daj neki, 90 % ih ne može jer nisu za igre te koriste konfiguraciju namjenjenu programima.
17 godina

Vane - možeš li reći par modela na kojima se može primijenit grafa i proc?

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vane kaže...

A gdje ces kupit kod nas u HRVATSKOJ?

Cijena procesora je oko pola cijene cijelog laptopa. Imas procesore za lap kupit u hgspotu, a graficke za lap nisam nigdje vidio.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
protjeran

AlienWare M17, mozes promjenit i maticnu u njemu... ali istina nema ga u hr.

ja imam fujitsu simens esprimo mobile v5535 i mjenjala sam proc hard i ram nadogradila. izaslo me ko jos jedan takav laptop ali eto..

17 godina
neaktivan
Vane kaže...

AlienWare M17, mozes promjenit i maticnu u njemu... ali istina nema ga u hr.

ja imam fujitsu simens esprimo mobile v5535 i mjenjala sam proc hard i ram nadogradila. izaslo me ko jos jedan takav laptop ali eto..

Može i Alienware m15x.Cool
Area-51 m15x
17 godina

To znam za fujitsu siemensa.. ja mislim da za njega ima vanjska grafička koju spojiš sa kabelom za laptop ( ati 3870)

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pajic3 kaže...

To znam za fujitsu siemensa.. ja mislim da za njega ima vanjska grafička koju spojiš sa kabelom za laptop ( ati 3870)

za ovo nisam znala, kazes mi nesto vise o tome?
17 godina
pajic3 kaže...

To je samo onaj jedan model, a i šta ti to vrijedi kada je proc preslab da iskoristi graficku poput takve. Treba to jos usavrsit i uparit sa jacim procom!

Uglavnom , bolje se klonit laptopa ako se mislite igrat na njima, nikad nece prestić compove!
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
pajic3 kaže...

To je samo onaj jedan model, a i šta ti to vrijedi kada je proc preslab da iskoristi graficku poput takve. Treba to jos usavrsit i uparit sa jacim procom!

Uglavnom , bolje se klonit laptopa ako se mislite igrat na njima, nikad nece prestić compove!
 Što misliš hoću li moći igrati na medium igre s alienware m15x s grafičkom 3870 i s CPU-om od 2,4GHz?
Area-51 m15x
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
pajic3 kaže...

znam imam i kucni a proc u mom laptopu nije serijiski, imam dual core 2,1ghz.
17 godina
neaktivan

Procesor se moze mijenjati, kao i HDD, RAM, a graficka se moze mijenjati samo ako NIJE integrirana, integrirana je u sklopu maticne i nema tu mijenjanja! Samo imajte u obzir da su komponente za laptop puuuno skuplje nego na desktop i graficke je uglavnom tesko naci!

Samo jedna stvar u vezi mijenjanja graficke na laptopu, moze se uzeti samo graficka gotovo identicnih dimenzija, zagrijavanja i potrosnje (laptop ima limitirano napajanje, tj. nemoze se mijenjati, kao i ogranicen prostor za graficku, i hladenje koje je uglavnom onakvo kakvo je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ram i disk se obično jedini mogu mjenjati, na nekima procesor (samo ako ga nađeš)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ram i disk se obično jedini mogu mjenjati, na nekima procesor (samo ako ga nađeš)

Je li pitanje bilo jel se moze promijeniti ili jel ima kupiti proc u HG spotu ili Ve-milu???

Stvar je u tome da obicne trgovine ne drze komponente za laptop jer su preskupe i malo tko nadograduje laptop! Ali DA -procesor, HDD, RAM i grafcka (ne integrirana) se moze promijeniti! Sad hoces li se komponente morati narucivati preko servisa to je druga stvar!
16 godina
neaktivan
Uglavnom, hvala vam na odgovorima...
17 godina
neaktivan
Sathya kaže...
Uglavnom, hvala vam na odgovorima...
 Ulavnom ti se ne isplati nista nadogradivati na laptopu jer bi te preskupo izaslo! Uglavnom se mijenja kada neka komponenta rikne... :D
16 godina
neaktivan

Najisplatljivije je mjenjati RAM i HDD (samo ako je to nužno) ako je premalo RAM ili HDD (a toga je uvjek)Smijeh

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Najisplatljivije je mjenjati RAM i HDD (samo ako je to nužno) ako je premalo RAM ili HDD (a toga je uvjek)Smijeh

Meni dovoljno, redovito ga defragmentiram i čistim pa uvijek ima mjesta...:)
16 godina
neaktivan
Sathya kaže...
Oly_E3 kaže...

Meni dovoljno, redovito ga defragmentiram i čistim pa uvijek ima mjesta...:)
 E meni svaki put kada se vratim sa fotkanja rezultira gubljenjem 4-8GB diska Cool
16 godina
neaktivan
Meni je jednom defragmentiranjem skinuo 30 gb, da mi je znati kako...
16 godina
neaktivan

I meni isto, samo ne na ovom gdje su fotografije nego na onom gdje su Windowsi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Taj prijenosnik ti je čisto dobar za poslovne stvari(PROGRAMI) i multimediju.Ali ako se uzima prijenosnik koji može potegnut novije igre ispod 10000kn ne gine.

S obzirom da je prvenstvena namijena prijenosnika posao oni sporo zastarijevaju.Tak da ja nevidim nikakvu potrebu da nadograđuješ ili kupuješ novi prijenosnik.

Kako se meni tlak digne kad procitam ovako nesto. Pa ljudi napamet pricaju gluposti samo takve. Danas za cca 5500kn mozes kupiti prijenosnik koji ce vratiti svaku novu igru u nativnoj rezoluciji ekrana, sa srednjim detaljima. Kakvim 10 000kn, o cem pricate...To je bilo prije 5god da si morao toliko dat, al danas...

Samo me cudi to sto, ljudi sa foruma, koji bi trebali nesto znat napisu nebuloze svakakve....
Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
16 godina
neaktivan
Vane kaže...

A ti ako ne vijeruješ meni pogledaj u BUG(br.195) pa češ vidjeti da u Hrvatskoj nema niti jednog laptopa kojem možeš promijenit grafičku kao što to možeš na stolnom.
Naravno postoje neki izuzeci ali te možeš nabrojati na prste,a ne kao što ti pišeš:IMA IH MNOGO.A taj tvoj simens isto ne podržava diretkno mijenjanje grafičke več samo kupnaj posebne koja je u posebnom kućištu,a ne u samom prijenosniku.
MICROMAN
16 godina
neaktivan
pusic008 kaže...
microman kaže...

Kako se meni tlak digne kad procitam ovako nesto. Pa ljudi napamet pricaju gluposti samo takve. Danas za cca 5500kn mozes kupiti prijenosnik koji ce vratiti svaku novu igru u nativnoj rezoluciji ekrana, sa srednjim detaljima. Kakvim 10 000kn, o cem pricate...To je bilo prije 5god da si morao toliko dat, al danas...

Samo me cudi to sto, ljudi sa foruma, koji bi trebali nesto znat napisu nebuloze svakakve....
 Ja sam svojeg HP-a platil 6000Kn i ima HD3460 i kad vidim ne mogu igrat ni CRYSIS ni GTAIV ni FAR CRY2 i to ne na srednjim detaljima več na minimalnim.U tim igrama dobim 10Fps-a što je totalno nebulozno uopče pokušavat igrat.
Tako da toliko o tvojoj tvrdnj da se na prijenosniku od 5500kn možeš UGODNO igrati sa srednjim postavkama NOVE IGRE.
MICROMAN
17 godina
microman kaže...
pusic008 kaže...
microman kaže...

Ja sam svojeg HP-a platil 6000Kn i ima HD3460 i kad vidim ne mogu igrat ni CRYSIS ni GTAIV ni FAR CRY2 i to ne na srednjim detaljima več na minimalnim.U tim igrama dobim 10Fps-a što je totalno nebulozno uopče pokušavat igrat.
Tako da toliko o tvojoj tvrdnj da se na prijenosniku od 5500kn možeš UGODNO igrati sa srednjim postavkama NOVE IGRE.
 HP pogotovo oni "buisness" modeli kao 6715 ili 6820 jednostavno nisu za 3d igre zbog preloše grafe ja na svom starom 6715 dobijem 6FPS-a u cod-u 4... lol
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice