Wirelles problem s laptopom hp 620

poruka: 5
|
čitano: 1.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Wirelles problem s laptopom hp 620

Pozdrav svima!

Imam jedan problem s laptopm hp 620. Naime ne mogu ga nikako spojiti na modem ZyXEL P-660N preko wireless-a. Upišem lozinku, piše da je pogrešna. Probao sam i modem ostaviti bez lozinke, dakle nezaštićen, al' opet ne može. Najveći problem je što ja na taj modem spajam i drugi laptop i svakakve mobitele i pc-eve. Kad stavim drugi modem, nekakav Pirelli, sve radi. Hp 620 se spaja bez brige. Nije mi jasno u čemu je problem. Također, imam kod rođaka i susjeda te iste modeme, zyxel i kod njih isto ne može ovaj laptop hp, a svi ostali mogu. Stvarno ne razumijem u čemu je problem. Nadam se da ste pohvatali sve informacije i molim Vas ako imate kakvu ideju da mi pomognete. I još nešto, na laptop sam instalirao novi sustav, nove drivere, sve nanovo. Nije mogao ni prije, a ne može ni sad kad je sve instalirano. 

Unaprijed Vam hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Wirelles problem s laptopom hp 620

- Zyxel je stari modem (povučen, jer nema novijeg firmwarea..) tj nema WPA2.

- podesi na WPA-PSK, mora biti pass (možda ograničene duljine 6-12 ili do 23.. znaka), npr 123456789.

- obriši postoječu konekciju (win7-8, xp) i kreiraj novu. Win7 (noviji) ne dozvoljava defaultno nezaštićenu mrežu ili WEP..

- ako se nakon tog ne spaja, tad je problem u modemu (firmware). Možeš promijeniti ne WEP (nesigurno) ili Open (bez zaštite) i windowsima narediti da koriste takvu konekciju.

ako je potrebno detaljnije google npr howto win-broj wep...

edit: uvjek je dobro resetirati modem (hard) na tvorničke postavke, kao i provjeriti dali je wlan upaljen.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 22:07 (ihush).
11 godina
neaktivan

U postavkama modema je već podešen WPA-PSK i već postoji lozinka koju ukucam na laptopu prilikom pokušaja spajanja al' piše mi kako je pogrešna. Ukucam je na nekom drugom laptopu koji je isto na windows 7 i sve normalno radi.

Pokušat ću ovu drugu opciju WEP i narediti windowsu da koristi to pa javim rezultate. Hvala puno u svakom slučaju!

11 godina
neaktivan

Promijenio sam zaštitu na WEP i spojio se laptop na internet bez ikakvih problema. Hvala puno!!!

16 godina
kruger.john kaže...

Promijenio sam zaštitu na WEP i spojio se laptop na internet bez ikakvih problema. Hvala puno!!!

-to je problem (starog) modema, nije preporučljivo korištenje WEPa (probija se za par minuta), ali .. radi.

-možda se može postaviti noviji soft (firmware), možda ddwrt..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice