Windows Code 43 Error sa grafickom

poruka: 1
|
čitano: 1.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows Code 43 Error sa grafickom

pozdrav. neki dan mi se desio problem sa windowsima, naime imam laptop spojen na LCD TV putem HDMI-a. Dok sam gledao neki film, komp se smrznuo (gledam ovako filmove vec pola godine i sve je bilo super do sada). Rebootam komp i windowsi XP se bootaju sa 4BIT bojom i rezolucijom 640×480 - jako frustrirajuce. Par puta sam ga restartao, iskljucio HDMI kabel, USB kablove i sl. ali ista stvar se desavala svaki put kada bih ga bootao. Jednom prilikom mi je cak kod rebotanja bilo i sve ok, desktop se vratio na normalnu rezoluciju i 32BIT boju, no kod prvog restartanja vratilo se ponovno na  4BIT i 640×480. Mislio sam da je stvar u windowsima pa sam formatirao disk i instalirao Windows 7 (7077). Windowsi 7 su se instalirali savrseno, sve je bilo super i radilo kako spada. Instalirao sam posljednje drivere za graficku nvidia GeForce 8600M GS i sve radilo super. Mislim si; "konacno sve to radi kako spada i novi Windowsi su mi super".

Danas upalim komp i ustekam USB memory stick i desi mi se onaj blue screen i reboota se komp. Windowsi se dignu u 4BIT bojoj i u rezi 640×480. Dakle ista stvar kao i prije. Kada odem na device manager vidim kako mi graficka (nvidia GeForce 8600M GS) ima zutu ikonicu pored a kad odem na properties na statusu devicea mi kaze "Windows has stopped this device because it has reported problems (Code 43)".

Da li itko ima pojma o cemu se tu radi i nekakvu sugestiju sto bih mogao poduzeti?

BTW.

Uninstalirao sam postojece drivere od kartice i instalirao forceware drivere sa:

http://laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=23264

ali opet je isto, ne cini mi se da je nesto pomoglo. posto je to laptop, ne mogu uci u bios i igrati se sa AGP postavkama jer laptopi nemaju chipset otvoren na biosu.

radi se o laptopu HP Pavilion DV6700, originalno je laptop napravljen za Windows Vistu.

zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice