pozdrav. neki dan mi se desio problem sa windowsima, naime imam laptop spojen na LCD TV putem HDMI-a. Dok sam gledao neki film, komp se smrznuo (gledam ovako filmove vec pola godine i sve je bilo super do sada). Rebootam komp i windowsi XP se bootaju sa 4BIT bojom i rezolucijom 640×480 - jako frustrirajuce. Par puta sam ga restartao, iskljucio HDMI kabel, USB kablove i sl. ali ista stvar se desavala svaki put kada bih ga bootao. Jednom prilikom mi je cak kod rebotanja bilo i sve ok, desktop se vratio na normalnu rezoluciju i 32BIT boju, no kod prvog restartanja vratilo se ponovno na 4BIT i 640×480. Mislio sam da je stvar u windowsima pa sam formatirao disk i instalirao Windows 7 (7077). Windowsi 7 su se instalirali savrseno, sve je bilo super i radilo kako spada. Instalirao sam posljednje drivere za graficku nvidia GeForce 8600M GS i sve radilo super. Mislim si; "konacno sve to radi kako spada i novi Windowsi su mi super".
Danas upalim komp i ustekam USB memory stick i desi mi se onaj blue screen i reboota se komp. Windowsi se dignu u 4BIT bojoj i u rezi 640×480. Dakle ista stvar kao i prije. Kada odem na device manager vidim kako mi graficka (nvidia GeForce 8600M GS) ima zutu ikonicu pored a kad odem na properties na statusu devicea mi kaze "Windows has stopped this device because it has reported problems (Code 43)".
Da li itko ima pojma o cemu se tu radi i nekakvu sugestiju sto bih mogao poduzeti?
BTW.
Uninstalirao sam postojece drivere od kartice i instalirao forceware drivere sa:
http://laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=23264
ali opet je isto, ne cini mi se da je nesto pomoglo. posto je to laptop, ne mogu uci u bios i igrati se sa AGP postavkama jer laptopi nemaju chipset otvoren na biosu.
radi se o laptopu HP Pavilion DV6700, originalno je laptop napravljen za Windows Vistu.
zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci.