Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.700
|
čitano: 14.677.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pranjba

Polako procitaj, tko kaze da moras sve shvatit iz prve. Da se izrazim sa linkovima:

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R9-M280X.141595.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.138026.0.html

http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.134806.0.html

pa onda skrolas dole i klikces na same brojeve fps-eva i bit ce sve jasnije.

Taj laptop kojeg si linkao je super i cijena je dobra. Moj bratic ima istog, samo mrvu stariju verziju. Ono sto je mene zacudilo je kolko je ekran dobar za jednu TN matricu. Dio oko tipkovnice ima aluminijski finish ili plastiku koja odaje vjeran dojam aluminija, ostatak vanjstine je od cvrste plastike. Kod tog Asusa pripazi na oznaku procesora da se nebi zabunio. Iako je i7-5500U skuplji od i5-4200H, isti je i slabiji od i5-4200H. Tako je jer i7U radi pri dost nizem naponu, a ne zaostaje puno sa clockom (iako je -0.5Ghz procesora osjetna stvar kod igrica). Isplati li se protegnuti na Acer Nitro naspram tog, da isplati se i osjeti se u igrama, no za te pare se vec trebas upitati kolko ti je bitna mobilnost jer, ako je glavna namjena igranje, za te se pare da slozit PC za igrice pa i u kompaktnom izdanju (micro atx ili mini itx kuciste, maticna itd.)

Neznam kaj bi uzeo na tvom mjestu jer nebi kupovao laptop za te novce. Da mi je mobilnost strasno bitna onda Acer Nitro, ak imam para za njega, ako ne onda taj K751LX Asus, ako nemam para ni za njega onda K550JX. Eh da, imaj na umu da je naknadno produljenje jamstva kod Acera jeftinije jedno cca 250kn.

don_carlos_007 kaže...

Ako ti odgovara HD rezolucija i zadovoljan si 920M grafom onda ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 23:11 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Treba mi laptop jer cesto negdje idem s racunalom,putujem,a volim kad imam vremena i upaliti igricu neko i odigrati nesto...

Ako mislim produzivati jamstvo onda mi je taj Nitro skuplji otprilike samo 400,00kn vise nego ASUS...

Malo cu si jos razmisliti,a ako neuzmem Nitro onda cu uzeti Asusa K751LX jer je njegova cijena ista kao i K550JX,a i ima ona neka fora da se dobiju novci natrag ako nesta nedaj boze nevalja...

Uglavno hvala puno

11 godina

K751LK je ravno 1000kn skuplji od verzije K550JX sa FHD rezom. U tih 1000kn placas +4GB RAM, kvalitetniji ekran, skupocjeniji iako slabiji procesor, razliku u velicini. Da, ta akcija je vrhunska. Braticu nije radilo nesto manje od 10 tipki, ispostavili su da je do maticne i na kraju dobio free laptop.

9 godina
neaktivan

Ista mi je cijena i jednog i drugog,jedino je razlika u procesorima,velicini ekrana i rezoluciji...6000 dodju oba

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12207

http://www.ekupi.hr/ASUS-i78GB1TBGTX950M-K751LX-TY019D-prijenosno-racunalo-667234.aspx

11 godina

Ja sam mislio na verziju sa i5H. Taj sa i7HQ je totalno neisplativ na DDR3 950M grafu i nema ti nikakvog smisla, samo ce temperature bzvz biti vece. Ovog K550JX gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM143D pa nadogradis sa RAMom kako je nedavno o tome pisano, znaci +4GB = 200kn ili za tebe bespotrebnih +8GB = 400kn. Ja imam 12GB RAMa na laptopu pa velim iz iskustva da je bespotrebno, ako u startu znas da se neces baviti programima koji jedu RAMe.

9 godina
neaktivan

Dobro da sam pitao,ustedio si mi 1000 kn :)

Sutra cu nazvati i pitati da li se moze tako,da mi nadograde jos 4 gb rama

Hvala ti

10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

probao i s aidom, pod spd opet sve prazno... Sigurno jer su lemljeni (gamad lukava) :)

Šta leme to koji k... čitao sam prije kupovine da za ovaj model nisu lemljeni rami, kad ono biftek...

Uzet ću sutra ako ima u hg spotu, ako ne onda će radit webshop.

Hvala za učestovanje u ovoj melodrami oko rama... Možda i ja nakon ovoga nekome dam neki savjet :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja sam mislio na verziju sa i5H. Taj sa i7HQ je totalno neisplativ na DDR3 950M grafu i nema ti nikakvog smisla, samo ce temperature bzvz biti vece. Ovog K550JX gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM143D pa nadogradis sa RAMom kako je nedavno o tome pisano, znaci +4GB = 200kn ili za tebe bespotrebnih +8GB = 400kn. Ja imam 12GB RAMa na laptopu pa velim iz iskustva da je bespotrebno, ako u startu znas da se neces baviti programima koji jedu RAMe.

Mislim da mu je isplativije uzeti po skupljoj cijeni u elipsu (5500kn) jer će dobiti 5god jamstva... barem bi ja tako kupio ako imam love, jer je planirao uzeti lap do 6000.

Baš sam gledao cijene za produljenje jamstva u hg spotu, za asusa košta preko 700kn +1god i to je maximum koji možeš produžiti, tako da se isplati.

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-K550JX_DM143D/

Akcija od 5god jamstva im vrijedi do petka, barem tako piše... Iako sam ja svoj primjerak uzeo dan nakon isteka te akcije pa je još neko vrijeme vrijedilo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 0:54 (matrix777).
11 godina

Produljenje jamstva nemoras kupiti u ducanu u kojem si kupio i laptop. Elipsu ta akcija vrijedi uglavnom stalno radi cega mi bas nisu vjerodostojni. Nakon akcije kaj traje do 12.11 bit ce sigurno nova, pitanje je samo za kolko dana. Preporuka stoji, meni svejedno di ce kupit laptop.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 12:37 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Meni su potvrdili u servisu da je jamstvo na 5god... Kazem samo da je taj model najjeftinije gdje moze naci 4900kn... ja bi dao 5250 (5% popust za webshop) u elipsu za +3god jamstva... To je moja preporuka sto se tice jamstva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

zvao sam elipso i problem mi je sto moram ici u ovlasteni servis u zagreb iz osijeka da mi ugrade 4gb memorije,dok dodjem do zagreba trebam mi jos 500 kn najmanje...

10 godina
neaktivan
pranjba kaže...

zvao sam elipso i problem mi je sto moram ici u ovlasteni servis u zagreb iz osijeka da mi ugrade 4gb memorije,dok dodjem do zagreba trebam mi jos 500 kn najmanje...

Ne znam odkud ti to da moras u servis da bi nadogradio rame... pisali smo jucer o istom tom laptopu za nadogradnju rama. Kupis rame i sam ih stavis, bez utjecaja na jamstvo.

S druge strane, zasto bi ti isao iz Os u Zg? Cemu sluze kurirske sluzbe? Ovlasteni system one servis za asus sam salje kurirsku sluzbu po tvoj laptop i to ide na njihov trosak.... Sta bi ti i u slucaju kvara vozio se do Zg-a da ti poprave laptop?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 15:57 (matrix777).
12 godina

mislim da je netko rekao da asus ima neki senzor ako se ide sam u nadogradnju da onda ona promocija ne vrijedi u tom slucaju...ili je to bio lažni burek od prodavaca? :-)

10 godina
neaktivan

I ja sam to cuo, ali sta onda korisnik ne smije godinu dana nadograditi ramima!? Mislim da je to patka, nisam ja nasao nikakve senzore :) dva vijka, ubodes i vratis, iz asusovog servisa sam dobio info da slobodno mogu sam i to pisanim putem sam pitao da kasnije imam dokaz.

12 godina

moze ako ide u servis pa da oni to naprave onda ne gubi promociju, ja mislim da je to isto patka :-)

9 godina
neaktivan

Zvao sam u elipso,i covjek mi rekao da se mora odvesti u ovlasteni servis da nadograde rame,inace se gubi jamstvo ako sam nesto radis

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
pranjba kaže...

Zvao sam u elipso,i covjek mi rekao da se mora odvesti u ovlasteni servis da nadograde rame,inace se gubi jamstvo ako sam nesto radis

više vjeruješ trgovcu od ovlaštenog servisa? nazovi system one pa pitaj isto. uostalom, tvoja stvar. 

Taj koji ti je to rekao je po meni vjerojatno došao sa tiska raditi u elipso.

Istina je da je za neke modele potrebno slati u servis, no govorim ti da imam isti taj laptop i da sam provjerio. Nazovi system one pa odluči hoćeš vjerovati trgovcu ili servisu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 20:54 (matrix777).
9 godina
neaktivan

Nevjerujem vise trgovcu,nego neznam i nekontam se u to bas,zato sam i Vas ovdje pitao,jer nekontam...

Znaci sam ugradim druge rame i negubim niti jamstvo niti promociju od asusa ako nesto bude u prvih godinu dana?

10 godina
neaktivan

Ne gubiš ništa čovječe... najbolje napravi kao i ja.. dakle, ovo zadnje što si sad pitao pošalji upit putem maila ovlaštenom servisu pa ćeš imati pisani dokaz i briga te. registriraj promociju u roku 15 dana od kupnje i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 21:09 (matrix777).
9 godina
neaktivan

Ok,kad kupim cu im poslati upit i pa cu imati dokaz...

Malo sam gledao i mislim da mi je ovaj naisplativiji:

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-K550JX_DM143D/

Isplati se dat 500kn vise nego drugdje i imas 5 god jamstva...

To je nekako najbolji laptop za te pare?

Hvala

10 godina
neaktivan

Da, to je best buy do 5 000kn.. u tvom slučaju malo skluplje ali radi jamstva se isplati. To će ti i Fichek i Roby preporučit

Uzmi preko webshopa, dobiješ 5% još popust, to ti je 5250 + 40kn poštarina + 4GB rama oko 200kn i sve ukupno sa ramima će te izaći 5500

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 21:15 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pa dao bih do 6000 ali nema bas nesto bolje za te novce,netko mi je preporucio acera nitro...ali to mi je ipak van budjeta (malo manje od 7000 kosta ako se dobro sjecam)...

10 godina
neaktivan

Fichek ce ti znati reći da li bi mogao dobiti 960M koja je znatno bolja ako je uparena sa procesorom koji bi ju mogao full iskoristiti do 6000 ali sumnjam da bi dobio i FHD

EDIT; koliko vidim na nabavi, nema laptopa sa 960M grafom ispod 6500kn.. Uzmi tog asusa i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 21:23 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Netreba mi FHD jer kad bi igrao nesto spojio bi na tv,a laptop mi treba da kad negdje putujem mogu ga ponjeti...

Nije mi bitna niti velicina laptopa,niti da ima FHD,samo da je laptop i naravno da se dobije sto vise za sto manje love :)

9 godina
neaktivan

I ja mislim da cu tako napraviti,ugraditi jos 4 gb memorije i pici :)...a u vezi memorije,koju je najbolje uzeti,istu marku koja je vec u laptopu ili?

10 godina
neaktivan

Ja ti mogu potvrditi da sam igrao The witcher 3 i gta V na high postavkama bez problema... Kod witchera sam samo za nijansu smanjio rezoluciju i sve savršeno vrti. S tom grafom možeš sve igrati, bez brige, samo je pitanje na kojim postavkama... Kažem ti primjer šta sam igrao jer su to novije igrice. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ma to mi je i bitno,da mogu igrati nesto ako mi se svidi,nemora cak niti biti na najjacim postavkama,samo da nezapinje :)

10 godina
neaktivan

nećeš takvu naći u HR, jer je samsungova. ja sam nekidan tražio. čitaj postove od prije dan, dva. 

danas sam naručio ove, koje mi je Roby preporučio uz detaljnu analizu zašto te i na šta se pazi, da ne idemo u daljnje rasprave, uzmi slobodno ove za taj model asusa

http://www.nabava.net/out.php?enc=Z7Sssl0DE2VgUBWYf4S7BPgqpdZus7Fcj0OclixDChz9v0vHZ8WVkLgzjQC_fDZ2&check=6759de03af2a38fdf77f0a8561823ab4aa79adaf0f3129ce646f5290bdfeed0e

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala ti puno,

sutra ode u elipso po laptop,kontaktirat servis u vezi memorije da imam nekakav dokaz,narucit memoriju i pici...

Hvala jos jednom

Pozdrav svima

10 godina
neaktivan

sretno. ako budeš imao pitanja u vezi registracije za promociju, javi se na temu "asus 100% pouzdan" da ne spamamo ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice