Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.587
|
čitano: 14.486.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
masperg4 kaže...

Zanima me dali netko zna stranicu gdje mogu sam birat sto ce mi se stavit u prijenosno racunalo? od procesora, HDD-a, RAM-a, grafičke kartice... hvala

Ovisi koji proizvođač hoćeš, ne daju svi mogućnost da sam sastaviš kompletno laptop kao recimo Alienware.

powered by sashab
13 godina
neaktivan
sashab kaže...
masperg4 kaže...

Zanima me dali netko zna stranicu gdje mogu sam birat sto ce mi se stavit u prijenosno racunalo? od procesora, HDD-a, RAM-a, grafičke kartice... hvala

Ovisi koji proizvođač hoćeš, ne daju svi mogućnost da sam sastaviš kompletno laptop kao recimo Alienware.

pa prvenstveno bi toshiba ili dell... 

16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ima onih posebnih proizvodaca koji ti daju mogucost da cijelog sastavis sam, mislim da jedan ima cak i dostavu u hr. ali to su obicni gamerski laptopi i dosta kostaju. no vecina(mislim da svi) ti daju da biras disk, ram i tako neke stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Goran Stealth kaže...
           ...

Neznam koliko GPU kod gaming grafika zna i može iskoristiti render. I ja imam faze dok se ljutim na Winse, ali ne primam to k srcu. Ukoliko baš želiš na Apple, možeš si to priuštiti, odnosno vratiti si investiciju u nekakvom kratkom i razumnom vremenskom roku, ne vidim razloga zašto ne, samo prije toga isprobaj OS i potrebne aplikacije, bootcamp bi trebao imati bolje performanse nego virtualizacija, jer se Windowsi nativno podižu sa podržanog x86/64 hardvera. Pokušaj se raspitati da kod nekog isprobaš. Odokud si? Možda mogu uskočiti, bez obzira što ja osobno nemam Mac(pro) Cool

titoda kaže...
Vaio ...

Onda nema(m) razloga za zabrinutost Smijeh Dizajn da, ali omjer uloženo/dobiveno u RH je katastofalan, ili te zakači na minuse i rate. Ja bi ti ako patiš na dizajn, preproučio nešto do 6k od DELL-a, znam da prijenosnici iz srednjeg ranga izgledaju odlično. Gledaj što sam ja kupio početkom 9.mj. bez Windowsa na akciji za 4299,00 kn. Klik!

15 godina
odjavljen
Ivan the Terrible kaže...

Vidi, potpisujem sve sto si napisao, jednostavno meni vise smeta njihov OS koji nije kompatibilan sam sa sobom. A o nekim programima za 3D da ne pricamo, ja kazem kao i kolege chewbacca  i alankish. Taj mac nema smisla pored HP Elitebooka, i uz ove razloge curi i metoseksualcu na koje sam oplako od smijeha :D

Razlog te (ne)kompatibilnosti je veliki broj proizvođača hardvera i perifernih jedinica, fragmentiranost, isto kao što je slučaj recimo kod Androida, no bez obzira na to, i jedan, i drugi imaju visoki postotak udjela na tržištu. Potpuni prelazak na Apple platformu ima smisla samo ako i tvrtka gdje radiš koristi Mac računala i ako imaš namjeru doma koristiti istu platformu, u svim drugim slučajevima ne.

15 godina
odjavljen
LittleGoat kaže...

eh jbg,, :D
hp koji imam je hp 635. konstantno mi ekran rikava i pojavljuje se nazad s upozorenjem da nemam dobre drivere koje sam također tražila i mjenjala i ništa se nije popravila. nekad mi zna samo se neke crte pojavit preko ekrana i treperit. spor je,, čak i nakon stavljanja novih windowsa dok nema nikakvih programa na njemu.... često mi neće instalirat neke programe, npr. virtual box zadnji put sam se namučila ko niko ili općenito neke programe za faks,, koje znam da bi trebali radit na sedmici,, al meni jednostavno ne rade. u zadnje vrijeme mi chrome šteka, odjednom prestane radit... nikome drugome ne radi probleme osim meni na ovom računalu.

treba mi laptop za posao (ironično pa sam informatičarka)  i za igrice koje nisam mogla igrat nikako na ovome :( .. i ne ne želim HP,, nakon ovoga razmišljam toshiba ili lenovo.. oni su mi u prednosti kod odabira, ali ništa nije odlučeno

Malo skrati citate, NHF. Eh, ovo što ti spominješ, može biti do OS-a, dakle samih Windowsa, nekompatibilnih drivera, koruptanog BIOS-a, ili čak do možebitnog oštećenja, pregrijavanja ili pada. A za većinu grešaka uzrokovanih pregrijavanjem uzrok je nažalost korisnik. Odnesi ga nekom stručnom da baci oko, i da ga istestira. Informatičar(ka) i igrice Smijeh, fora. Ako već razmišljaš o Lenovu i Toshibi, možda bi ipak dao prednost Lenovu.

12 godina
neaktivan

hvala vam na pomoći i savjetima....vidi se svjetlo na kraju tunela ove potrage za notebook-om {#}

sinoć mi se neki od Dell-ovih modela činio najvjerovatniji izbor, a prijatelj mi je poslao link za ovo maloprije pa me još to jedino muči da li ipak u zadnji čas se odlučiti za ovaj model: http://www.bitechnique.hr/index.php/informatika/notebook/notebook-sony-vaio-sve1512p1eb-esi.html , garancija je dvije godine,iako ne piše, provjerila sam! a i dobije se digitalni aparat uz uređaj!?

a u kupovini sudjeluju prijatelji i obitelj kao rođendanski poklon pa neće sav teret pasti na moja leđa pa se možda mogu i otkačit malo {#}

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
titoda kaže...

hvala vam na pomoći i savjetima....vidi se svjetlo na kraju tunela ove potrage za notebook-om {#}

sinoć mi se neki od Dell-ovih modela činio najvjerovatniji izbor, a prijatelj mi je poslao link za ovo maloprije pa me još to jedino muči da li ipak u zadnji čas se odlučiti za ovaj model: http://www.bitechnique.hr/index.php/informatika/notebook/notebook-sony-vaio-sve1512p1eb-esi.html , garancija je dvije godine,iako ne piše, provjerila sam! a i dobije se digitalni aparat uz uređaj!?

a u kupovini sudjeluju prijatelji i obitelj kao rođendanski poklon pa neće sav teret pasti na moja leđa pa se možda mogu i otkačit malo {#}

Lijep je Cool, možda viša cijena nego kod ostalih, ali kad imaš takve prijatelje i obitelj, zašto ne. Plus dobiš fotić, a dobar kompakt uvijek dobro dođe.

12 godina
neaktivan

Molio bih pomoc dvoumim se izmedju g6-1325sm sa A6-420M proc i HD 6520G + AMD Radeon HD7450M (1 GB DDR3) Dual Graphics grafikom i aspire E1-571G sa B970 proc i GT620M grafikom? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Za Božić bih si htio priuštiti jedan dosta dobar notebook(kako ga u zadnje vrijeme nazivaju) u iznosu do 4200 kuna.

U oko mi je pao ovaj Link.

Unaprijed hvala za moguče preporuke i komentare!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 22:56 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hm, dosta dobra cijena za ovo sto nudi, "unutra"...

14 godina
neaktivan

HP 

Dijagonala: 17.3"

Operativni sustav: Free DOS
Procesor: Intel Core i5-3210M (2.50 GHz)
Grafika: AMD Radeon HD 7670M (1 GB)

Procesor
• Intel Core i5-3210M (2.50 GHz / max 3.10 GHz TurboBoost, 3 MB L3 cache)
Monitor
• 17.3" LED HD+ BrightView (1600 x 900)
Memorija
• 6 GB (2.048 + 4.096 MB) DDR3 1333 MHz (2 utora, max 6 GB)
Hard disk
• 750 GB (5400 rpm)
Optički uređaj
• DVD±RW DL
Grafika
• AMD Radeon 7670M (1 GB)

Molim vas ocijenite dali vjedi ove novce i predlozite ako ima gdje sta bolje..

Najvise cu ga koristiti za igre pa onda za sve ostalo..

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 11:23 (Kramarius).

0 0 hvala 0
16 godina
Kramarius kaže...

HP 

Procesor
Monitor
Memorija
Hard disk
• 750 GB (5400 rpm)
Optički uređaj
• DVD±RW DL
Grafika

Hvala

a koja je cijena?

14 godina
neaktivan

4800kn

17 godina
mar123 kaže...
Kramarius kaže...

HP 

Procesor
Monitor
Memorija
Hard disk
• 750 GB (5400 rpm)
Optički uređaj
• DVD±RW DL
Grafika

Hvala

a koja je cijena?

komponente unutra super, ja sam gledao takav samo 17.3" (g7 model) i citao testove na netu i na par mjesta procitao not recomanded za 17" model radi loseg ekrana, kucista i hladenja. Mozda to sa G6 nije slucaj al bi posteno razmislio oko kupovine ovog laptopa.

15 godina
odjavljen

Nema veze sa kupnjom prijenosnika, ali ima sa prijenosnicima općenito. Bih li profitirao što da u laptop ugradim još dodatnih 4Gb memorije? Prilikom spremanja .PDF-a u Illustratoru, zauzeće memorije mi se popne na 3Gb, SSD tek oko Božića kupujem, a želio bih barem još malo dići performanse.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može prijedlog prijenosnika za uredski rad + AutoCAD do 500€?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0490845

Odličan hardver za tu cijenu. Za namjenu vise nego dovoljan.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan

eh....kupio sam ga pa cu vam reci kakav je ;)

14 godina
neaktivan
hyko kaže...
mar123 kaže...
Kramarius kaže...

HP 

Procesor
Monitor
Memorija
Hard disk
• 750 GB (5400 rpm)
Optički uređaj
• DVD±RW DL
Grafika

Hvala

a koja je cijena?

komponente unutra super, ja sam gledao takav samo 17.3" (g7 model) i citao testove na netu i na par mjesta procitao not recomanded za 17" model radi loseg ekrana, kucista i hladenja. Mozda to sa G6 nije slucaj al bi posteno razmislio oko kupovine ovog laptopa.

eh kupih ga pa cu ti reci kakav je...

15 godina
neaktivan

Pozdrav, ima li netko iskustva sa ovim laptopom?

http://www.ekupi.hr/Acer-prijenosno-racunalo-V3-731G-B9604G50Maii-NXM33EX010-261900.aspx

koliko vidim ima malo stariji CPU i solidnu grafičku.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me isplatilii se kupiti ovaj laptop.. http://www.technomarket.hr/products/09124898/lenovo-ideapad-z585-59-356375

Dali ce kojim slucajem moci vrtiti igre tipa Assassin's creed, skyrim, tu i tamo koji cod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

sve igre moze vrtit na low, neke i na medium postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
alankish kaže...

Nema veze sa kupnjom prijenosnika, ali ima sa prijenosnicima općenito. Bih li profitirao što da u laptop ugradim još dodatnih 4Gb memorije? Prilikom spremanja .PDF-a u Illustratoru, zauzeće memorije mi se popne na 3Gb, SSD tek oko Božića kupujem, a želio bih barem još malo dići performanse.

Gle, kila-dvije rama vise nikad nije na odmet, pogotovo kada se radi o grafickim programima :D

15 godina
odjavljen
Ivan the Terrible kaže...

Gle, kila-dvije rama vise nikad nije na odmet, pogotovo kada se radi o grafickim programima :D

Ma znam, sistem mi u idleu zauzme 3 Gb RAM-a, veliki fajlovi, par desetina tabova Cool u Fx-u, eventualno PS sa nekom fotkom od preko 4k rezolucije po horizontali i vidi veselja. Uglavnom cijena je 159 kn za 4Gb 1333Mhz modul, tako da nemam što previše razmišljati.

17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Danny_HR kaže...

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0490845

Odličan hardver za tu cijenu. Za namjenu vise nego dovoljan.

Hvala ti. Djeluje odlično.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
hYpeR_YeaH kaže...

Zanima me isplatilii se kupiti ovaj laptop..  http://www.technomarket.hr/products/09124898/lenovo-ideapad-z585-59-356375

Dali ce kojim slucajem moci vrtiti igre tipa Assassin's creed, skyrim, tu i tamo koji cod.

A da pogledaš ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_203&products_id=12312

100kn više, bolji procesor, bolja grafička, 2gb rama manje iako nije toliko bitna razlika između 6gb i 4gb, a lako se i nadogradi ako treba.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
12 godina
neaktivan

Vidim da tu ima ponesto za svakoga...
Meni treba savjet za kupnju laptopa...
Uzeo bih 1 od ova 3:

1) LENOVO IDEAPAD Z585 59- 356375
2) ASUS K53SD- SX304
3) SAMSUNG 300 E52- S08HR 

Sto biste mi vi preporucili, od ova 3 ili nesto 4. nebitno... cijena neka bude oko 4000kn, necu se cigancit za 200kn vise.
Dali kupiti novo ili polovno? 
Eh da laptop mi treba najvise za multimediju, auto dijagnostiku, photoshop i tu i tamo volim nesto zaigrati... 

16 godina

ja bi molio nekog ko prati ove mobilne graficke da mi napise po redu kako idu po snazi, jer me zbunjuju ovi njihovi brojevi, u jednoj seriji je jedno u drugoj drugo i tako.

znaci one gt620,630,635 itd i amd 7650,7670 i dalje kako vec idu.

tako da se lakse snadem u potraznji laptopa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice