Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.587
|
čitano: 14.486.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Gaming grafike ne odgovaraju na nase zahtjeve bas u potpunosti.....Quadro i Tesla su ono o cemu svako masta i pretezno cijeli zivot ostane samo na tom mastanju......

Ja radim trenutno na G53 sa C2D i 4gb rama, i sasvim ok iznalazim resenja, renderujem i crtam, ali razmisljajuci o novom, kontam nesto da bi radije potpuno presao na OSX i jabuku, pa trazim opravdanje nekog ko vec koristi iste da me malo prosvijetli.....

16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

idi na forum mackorisnik ili jabucnjak, tamo ti svi koriste apple uredaje i rade na njima, odgovor ces dobit prije tamo nego tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Masterpiece kaže...
Masterpiece kaže...

Pozdrav,kupio bih neki laptop sa enabave (zato jer prihvacaju paypal).

Jel mi moze netko preporucit neki laptop za 350 eura (2500 kuna).

Ako mozes da pokrene neke igre ili tako nes bilo bi super.

Za oko mi je zapeo Fujitsu LIFEBOOK AH531

Moze netko odgovorit hitno je :)

BTW bi li se sa takvim nekim laptopm moglo igrat?

Bilko tko?

The king is back!
12 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Gledao sam i Appleov Mac Book Pro (sa i bez Retine). Osim šta su abnormalno skupi, za 17.000 kn (verzija bez retine za i7 procom, koji je obavezan) i 20.000 kn za verziju sa retina...

Svi navedeni imaju ovu 650m grafiku, tako da mi to ne dolazi u obzir... A za 17.000 se može uzet laptop sa zvijerkom Quadro K5000M grafikom, to je čudo koje ne bih ni mogao skroz iskoristiti...

Kod nas je Apple previše traži za ono šta nudi, ali vjerujem da je kvaliteta nepojmljiva i neusporediva sa ostatkom ponude

Ti mene zajeba*aš, a?

Daj pogledaj HP EliteBookove sa i7 i quadro grafikom, ramom prosirivim do 16gb, budimo realni, ne kazem da se MAC treba sakriti iza toga. Ali (uvijek ovo ali) taj EliteBook kosta 12000kn -14000kn a za Mac Pro Booka moras izvalit 17000kn +... Ne znam, ako si ljubitelj Maca, sto bi rekli "Bujrum".

14 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 21:33 (gamer34).
12 godina
neaktivan
Ivan the Terrible kaže...

Ti mene zajeba*aš, a?

Daj pogledaj HP EliteBookove sa i7 i quadro grafikom, ramom prosirivim do 16gb, budimo realni, ne kazem da se MAC treba sakriti iza toga. Ali (uvijek ovo ali) taj EliteBook kosta 12000kn -14000kn a za Mac Pro Booka moras izvalit 17000kn +... Ne znam, ako si ljubitelj Maca, sto bi rekli "Bujrum".

očito ne razumiješ što sam napisao.  čovjek par redova iznad je rekao da se zanima za macbook pro. samo kažem da apple previse trazi za laptop koji sadrzi i7 i 650m (grafičku više srednje klase koja nije u stanju izdržati ozbiljniji posao pišljiva 2 sata). gdje je problem? uostalom i sam planiram uzeti hp-a kojeg sam također linkao par redova iznad...

nisam ljubitelj applea, na njih gledam naobične lovatore koji žive od svog imena, ali zar je sramota kupiti njihov proizvod?

Ke?!
12 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Ti mene zajeba*aš, a?

očito ne razumiješ što sam napisao.  čovjek par redova iznad je rekao da se zanima za macbook pro. samo kažem da apple previse trazi za laptop koji sadrzi i7 i 650m (grafičku više srednje klase koja nije u stanju izdržati ozbiljniji posao pišljiva 2 sata). gdje je problem? uostalom i sam planiram uzeti hp-a kojeg sam također linkao par redova iznad...

nisam ljubitelj applea, na njih gledam naobične lovatore koji žive od svog imena, ali zar je sramota kupiti njihov proizvod?

Da, bas me je to ponukalo na ovaj post, jer sam upravo pred kupnjom EliteBooka sa quadro grafikom. krivo sam shvatio post, poslje sam procitao sve od pocetka. Ma nije sramota kupiti njihov proizvod, daleko od toga. Ali budimo ralni ako ti treba za neki ozbiljniji posao za npr. 3D, gledati Mac ProBook za 17000kn pored HP-a... Mislim da neka neke logike, ali tko voli neka izvoli.

Sori jos jednom ;)

17 godina
neaktivan

Dečki, treba mi laptop za faks, nešto multimedije, i za odigrat tu i tamo nešto.

U igrama ne tražim sve da bude na high.

Igram COH i eventualno COH 2 kad izađe, al nije pod muss da bude sve high, al da ne trza, e to tražim.

Ekran mora biti 17.3, idam na Građevinu i autoCAD na manjem ekranu od toga bi bilo prebijanje mrtve mačke.

Uz to, na laptopu će se vrtiti i 3D programi.

Za sad mi je zapeo za oko ovaj:

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=19272&osCsid=cpl7

Kak će se taj i5 snalaziti s mojim zahtjevima, i kakva je ta grafička 650m?

S komponentama sam se bavio zadnji put prije 3 godine kad sam slagao mašinu na kojoj sad pišem :)

I zanima me dal se može nadograditi RAM-i u tom laptopu?

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=hp-nb-h4r00es

Daj pogledaj ovaj HP, i7 3632QM i 6 GB RAM ce svakako moci odgovoriti CAD-u a i grafika je dost OK. 6030 kn. (gotovina)

15 godina
odjavljen
Goran Stealth kaže...

Hm, cuvaj se gpu renderinga sa laptopom, nije to za tog posla jednostavno......moj kolega nekidan sprzio svoju sa Octanom....

... 

Zašto izbjegavati GPU rendering na prijenosnim računalim? HP ima izvrsne serije prijenosnika namijenjenih upravo takvim zadacima, ne zovu se bez razloga prijenosne radne stanice. Neznam kakva je situacija trenutno sa IBM-om, odnosno današnjim Lenovom, ali prije par godina je imao izvrste workstatione sa Quadro GPU-om. Zasad nisam sreo nikoga tko koristi CAD/3D software na Apple platformi. S time da moraš uzeti u obzir da 3DMAX ne radi na nativnoj Apple platformi, nego koristiš virtualizaciju, ili pokrećeš sa Bootcamp aplikacijom na Windowsima(da, dobro si pročitao) s Windows particije.

chewbacca kaže...
...

Kod nas je Apple previše traži za ono šta nudi, ali vjerujem da je kvaliteta nepojmljiva i neusporediva sa ostatkom ponude

Preskup na ovom brdovitom dijelu Balkana Izlanuo se. Ne dobiš ništa više nego kvalitetu izrade i izvrsne integracije sa ostalim uređajima iz Appleove game.

mar123 kaže...

pa sto ne kupite gaming laptop? ...

Kakav gaming laptop sad? Ime mu govori za što se to koristi, a ne vidim da se ovdje spominje igranje na računalu-

Goran Stealth kaže...

... 

Ja radim trenutno na G53 sa C2D i 4gb rama, i sasvim ok iznalazim resenja, renderujem i crtam, ali razmisljajuci o novom, kontam nesto da bi radije potpuno presao na OSX i jabuku, pa trazim opravdanje nekog ko vec koristi iste da me malo prosvijetli.....

Vidi gore, ne bavim se vizualizacijama, odnosno modeliranjem, arhitekturom i CAD-om, nego srodnom aktivnošću, gdje mi je čak Apple must hvae platforma, ali teško da bi kupio bilo koji proizvod pod njihovim imenom, jednsotavno je kao što sam rekao preskup za ono što nudi. Da su cijene na razini onih iz USA, imao bi najmanje 2 Apple računala.

Ti mene zajeba*aš, a?

Definitivno HP, osim ako ti u ured ne dolaze klijenti koje "vrijeđa" sivilo HP-ovih radnih stanica, makar se u zadnje vrijeme u HP počeo popravljati po tom pitanju. A i na kraju nije bitno ono na čemu radiš, tako dugo dok zadovoljava tvoje svakodnevne potrebe u radu, podrazumijeva se da imaš kvalitetan alat, nego ono što radiš, odnosno finalni proizvod. Klijenta tako i tako ne dira na čemu si radio, nego da je taj proizvod nastao u skaldu s njihovim željama i u zadanom vremenskom roku, čak i da si radio na ENIAC-u, naravno ako si dovoljno brz. Karikiram ovo zadnje, da mi lokaloni dužebrižnici ne skoče za vrat.

chewbacca kaže...

uostalom i sam planiram uzeti hp-a kojeg sam također linkao par redova iznad...

Ja bi na tvom mjestu uzeo taj HP. Nisam niti ja ljubitelj Apple (znam da tvoj citat nije namijenjen meni), posebno s obzirom na maloprodajne cijene u RH i trenutnu situaciju, ponavljam se opet, na brdovitom Balkanu.

Da, bas me je to ponukalo na ovaj post, jer sam upravo pred kupnjom EliteBooka sa quadro grafikom. krivo sam shvatio post, poslje sam procitao sve od pocetka. Ma nije sramota kupiti njihov proizvod, daleko od toga. Ali budimo ralni ako ti treba za neki ozbiljniji posao za npr. 3D, gledati Mac ProBook za 17000kn pored HP-a... Mislim da neka neke logike, ali tko voli neka izvoli.

Sori jos jednom ;)

Daleko od toga. Opet isprike što uletavam u vašu raspravu, ali pošto sam i sam bio u sličnoj nedoumici, možda vam mogu, odnosno moje mišljenje i iskustvo biti od pomoći. Za 3D/CAD, pogotovo zbo krucijalne važnosti sirovih performansi uvijek bi izabrao PC, osim naravno ako mi je bitan bling-bling faktor pred klijentom i wow faktor pred curom i frednom metroseksualcem. U svakom slučaju, kao što sam rekao s obzirom na cijene Applea u RH, i namjenu računala, zaobići, osim ako se naravno ne pliva u lovi. Onda uzeti MacPro za kojeg opet neznam kako se snalazi u rendanju.

12 godina
neaktivan

slažem se da je PC puno puno zahvalniji i bolji za rad, ali vlakom putujem svaki dan 2 sata do posla, te još toliko doma, a za 4 sata se može dosta toga napraviti pa sam zato i bacio oko na prijenosnike.

Ke?!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
chewbacca kaže...

slažem se da je PC puno puno zahvalniji i bolji za rad, ali vlakom putujem svaki dan 2 sata do posla, te još toliko doma, a za 4 sata se može dosta toga napraviti pa sam zato i bacio oko na prijenosnike.

Pod PC sam mislio na platformu, a ne na form-factor računala, pošto se tema zove Ultimativna tema za odabir prijenosnikaNamigiva. Kasnije ti odgovorim na PP.

17 godina
neaktivan

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=hp-nb-h4r00es

Daj pogledaj ovaj HP, i7  3632QM i 6 GB RAM ce svakako moci odgovoriti CAD-u a i grafika je dost OK. 6030 kn. (gotovina)

U, zanimljivo! Zato sam upravo došao ovdje  {#}

Kaj misliš, jel će se ta AMD-ica snaći s pokojom igrom?

Ali naglašavam, namijenjen je prvensteno za faks i CAD/3D, tak da nije presudno, al ipak veseli čovjeka da zna da može odigrat koju partiju tu i tamo :)

Ovaj i7 i 6gb obećavaju u svakom slučaju, još da mi netko da dojam o toj grafi i ja zadovoljan. Pogotovo jer košta "samo" 6000 kn.

A ovaj?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=11942

Čini se zmaj od laptopa. I to je ispod 7000 kn.

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 13:18 (angel of fire).
15 godina
odjavljen
angel of fire kaže...

U, zanimljivo! Zato sam upravo došao ovdje {#}

Kaj misliš, jel će se ta AMD-ica snaći s pokojom igrom?

Ali naglašavam, namijenjen je prvensteno za faks i CAD/3D, tak da nije presudno, al ipak veseli čovjeka da zna da može odigrat koju partiju tu i tamo :)

Ovaj i7 i 6gb obećavaju u svakom slučaju, još da mi netko da dojam o toj grafi i ja zadovoljan. Pogotovo jer košta "samo" 6000 kn.

A ovaj?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=11942

Čini se zmaj od laptopa. I to je ispod 7000 kn.

Za ovo što si naveo idealno, s grafama se baš i ne snalazim jer se ne igram Sramim se, vjerojatno Ivan zna više.

Sa Acerima baš i nemam lijepo iskustvo, znao mi je tu i tamo uletit koji, još dok sam imao vremena za takve stvari, ali većinom su bili prijenosnici iz nižeg cjenovnog ranga. Jedino možda što veseli čovjeka ovdje je FullHD rezolucija. što automatski znači više ekranskog prostora, ali ako je loša matrica može biti više minus, nego plus.

16 godina
neaktivan

Itko?? Jako mi je hitno...

15 godina
odjavljen
razorinc kaže...

Itko?? Jako mi je hitno...

Što?

16 godina
neaktivan

Ima moj post na prethodnoj stranici, uglavnom kupio bih laptop do 5500-6000kn, al stvarno to ne pratim, pa nemam pojma šta valja, pa ako može mala pomoć? Bio bih zahvalan...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ekipa nakon stolnih računala došao je red da kupim i jedno prijenosno, pošto sam tabula rasa što se tiče najvažnijih karakteristika i što je najvažnije gledati molim vas za savjet....razgovarajući s prijateljima svatko ima svog favorita!!

budžet je do nekih 5000kn (+/- 300kn)

meni su prvo za oko zapeli Sony vaio prijenosnici al kako sam čula za taj novac može se dobiti puno bolji i kvalitetniji notebook drugih marki...ali ne bi sasvim isključila Sony-eve iz izbora, i sad pretražujući net vrtim se oko Dell prijenosnika (http://notebook.hr/product_info.php?products_id=16554) samo ne znal da li je ovaj presnažan za namjenu za koju mi je potreban?

Namjena bi bila: rad u office-u, malo multimedije obrada fotografija i kratkih filmića, za Internet i pogledat koji film ili seriju, igre ne igram!

I još mi je dilema uzet prijenosnik sa win 7 ili 8 predinstaliranim sustavom?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
razorinc kaže...

Ima moj post na prethodnoj stranici, uglavnom kupio bih laptop do 5500-6000kn, al stvarno to ne pratim, pa nemam pojma šta valja, pa ako može mala pomoć? Bio bih zahvalan...

Ajde citiraj svoj post, da se pojavi ovdje, pa će ti netko odgovoriti.

15 godina
odjavljen
titoda kaže...
...

Žene Cool Makar su i meni za oko zapali prijenosnici iz Vaio serije, ali pošto sam druga vrsta korisnika, odlučio sam se za HP. Mislim da sa ovim DELL-om nemožeš pogriješiti, bez obzira što ti izlazi van budžeta, i još imaš 3 godine garancije. Ja osobno za sada ne prelazim na Win8 jer neželim (čitaj, nemam vremena) mjenjati navike zbog drugačijeg korisničkog sučelja.

13 godina
protjeran
Masterpiece kaže...
Masterpiece kaže...

Pozdrav,kupio bih neki laptop sa enabave (zato jer prihvacaju paypal).

Jel mi moze netko preporucit neki laptop za 350 eura (2500 kuna).

Ako mozes da pokrene neke igre ili tako nes bilo bi super.

Za oko mi je zapeo Fujitsu LIFEBOOK AH531

Moze netko odgovorit hitno je :)

BTW bi li se sa takvim nekim laptopm moglo igrat?

Zar nitko ?! :/

The king is back!
12 godina
neaktivan

alankish kaže...
LittleGoat kaže...

Pozdrav,

pošto imam jako loša iskustva s laptopima odlučila sam ovaj put pitat stručnjake :D Prvi laptop Acer, riknula matična taman nakon isteka garancije,, drugi sam imala Asus koji sam posudila i radio je dobro dok mi nije pokisnuo, treći sad imam HP koji mi nije radio otkad sam ga donijela doma,, još uvijek ne radi, garancija je istekla, kad sam ga odnila na servis rekli su da je problem u widnowsima koje sam promjenila već x puta, al se problem još uvijek javlja..

sad sam skupila malo novaca pa hoću novi laptop, neki koji će mi radit barem iduće 3 godine... jedine zahtjeve koje imam su da NE bude acer, asus ili HP te da bude do nekih 4500 kn...

sve ostalo mi je tako svejedno iako bi volila da ima dobru grafičku i garanciju minimalno dvije godine...

hvala :)

Možda da si prvi puta pitala stručnjake, sad bi imala laptopIzlanuo se. Uglavnom, kolegica imala, tj. kupila Acer, nakon 2 tjedna, zbog jako loše kosntrukcije, DVD-RW pogon se nije dao zatvoriti. Popravak trajao 3 tjedna. Asus ima dobra prijenosna računala, ali meni osobno se ne sviđa. Ovaj HP, koji spominješ, očito da u servisu i nisu stručnjaci. Koji model i koji problem? Može i na PP da ne spammamo ovdje. Od 2008. konstanto koristim kao primarno računalo laptop, niti nemam namjeru vračati se na desktop. Intezivan rad, velika opterećenja, rad 24/7, ali doslovno. U prosjeku svakih 1 - 1.5 godine mijenjam računalo, i niti jedno mi se nije vratilo, osim zadnjeg kojeg su mi ukrali, i svaki je odreda HP, naravno iz nekog srednjeg/visokog cjenovnog ranga. Za što namjeravaš koristiti računalo?

eh jbg,, :D
hp koji imam je hp 635. konstantno mi ekran rikava i pojavljuje se nazad s upozorenjem da nemam dobre drivere koje sam također tražila i mjenjala i ništa se nije popravila. nekad mi zna samo se neke crte pojavit preko ekrana i treperit. spor je,, čak i nakon stavljanja novih windowsa dok nema nikakvih programa na njemu.... često mi neće instalirat neke programe, npr. virtual box zadnji put sam se namučila ko niko ili općenito neke programe za faks,, koje znam da bi trebali radit na sedmici,, al meni jednostavno ne rade. u zadnje vrijeme mi chrome šteka, odjednom prestane radit... nikome drugome ne radi probleme osim meni na ovom računalu.

treba mi laptop za posao (ironično pa sam informatičarka)  i za igrice koje nisam mogla igrat nikako na ovome :( .. i ne ne želim HP,, nakon ovoga razmišljam toshiba ili lenovo.. oni su mi u prednosti kod odabira, ali ništa nije odlučeno

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 18:34 (LittleGoat).
12 godina
neaktivan
alankish kaže...
Goran Stealth kaže...

Hm, cuvaj se gpu renderinga sa laptopom, nije to za tog posla jednostavno......moj kolega nekidan sprzio svoju sa Octanom....

... 

Zašto izbjegavati GPU rendering na prijenosnim računalim? HP ima izvrsne serije prijenosnika namijenjenih upravo takvim zadacima, ne zovu se bez razloga prijenosne radne stanice. Neznam kakva je situacija trenutno sa IBM-om, odnosno današnjim Lenovom, ali prije par godina je imao izvrste workstatione sa Quadro GPU-om. Zasad nisam sreo nikoga tko koristi CAD/3D software na Apple platformi. S time da moraš uzeti u obzir da 3DMAX ne radi na nativnoj Apple platformi, nego koristiš virtualizaciju, ili pokrećeš sa Bootcamp aplikacijom na Windowsima(da, dobro si pročitao) s Windows particije.

Mislio sam na gpu render sa gaming grafikama, posto je o njima bila rijec u par prethodnih postova.....naravno da ce HP workstation sa Quadrom to raditi OK :)

Znam da Max radi na bootkampu i to i jeste najvise predmet mog dvouljenja, tj. pitanje da li on moze da odgovori na srednje zahtjevnog korisnika ako se pokrece preko bootcampa i koliko je to pouzdano?

Meni je zadnja namjera wow faktor, inace sam opozicija u svakom pogledu, ali imam osjecaj da bi me bas prosvijetlilo da mi svi uredjaji budu sinhronizovani, sa Retinom i koliko toliko normalnim OSom ( malo sam ljut na Windows ovih dana :) )......

Razmisljam opet, ako mi sada laptop star 3 godine radi posao sasvim dovoljno, da bi onda svaki jaci bio samo bolji, samo je stvar pozicije i izvodivosti 3D zahtjeva uopste na Apple platformi?

17 godina
neaktivan

Ekipa, traži se laptop do 7000 kn (200 kn gore dolje)

17 " ekran obavezan.

Služit će za CAD programe, 3D modeliranje.

Pomagajte, ne kužim se pretjerano u hardver laptopa, a kupujem kroz dan-dva.

Ponekad će se i odigrat koja igra na njemu, al ne moraju ići na high igre.

Nek idu i na medium/low al nek idu onda glatko.

Hvala unaprijed. :)

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koji OS je najbolje staviti trenutno. Ja planiram staviti Win 7 i 8. Neznam dali svi programi koji podržavaju 7, podržavaju i 8 pa bih ga stavio za svaki slučaj. A osmicu zbog Metro UI-a na plazmi :D

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vaio sam vidjela kod prijatelja, muškog ;) koji ga je prije par godina donio iz SAD-a i od tada im je vjeran! a dizajn je stvarno da se zakačiš na prvi pogled.....a za Dell sam ja isto sigurna da je dobar samo ne znam da li je overkill za moje potrebe...uvjeravaju me da dobar prijenosnik za ono što meni treba mogu nać i do 4000kn, da mi se ne isplati davati toliko novca!? a ja sam još na win xp (toliko o tome kad sam se zadnji put informirala o komponentama računala) tako da mi je i win 7 i 8 novost i slijedi faza privikavanja pa jel bolje odmah uzeti noviju verziju?
12 godina
neaktivan

Laptop sa i3, 630m / 7670m i 4GB RAM, koji bi tebi bio sasvim dovoljan, možeš naći i za oko 4000kn. Davati 1000 i više kn za i5 procesor koji je uvelike sličan i3, samo kaj ima boost do 3,1 GHz kada se nalazi pod opterećenjem, je bacanje novaca. Za ovo šta si navela, laptop sa ovim komponentama bi ti bio idealan. Ako ne radiš nikakve posebne obrade slika i videa, slobodno razmisli o uzimanju Pentiuma (npr. B970), doći će te još jeftinije, ispod 4k.

Vezano za Windowse, XP je odličan, ali već ga je stvarno načelo vrijeme. Po načinu rada Sedmica mu je identična. Osmicu sam probao i stvarno nije komplicirana kako su je mnogi prezentirali. Trebalo mi je sat vremena da se priviknem. Ako želiš nešto novo, malo se prilagoditi novom sistemu, zašto ne bi uzela Osmicu? Ako bi ipak u stilu XP-a, provjereno i standardno onda Sedmica.

EDIT: evo npr. ovak nešto

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12345

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11947

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 21:42 (chewbacca).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me dali netko zna stranicu gdje mogu sam birat sto ce mi se stavit u prijenosno racunalo? od procesora, HDD-a, RAM-a, grafičke kartice... hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
alankish kaže...
Goran Stealth kaže...

... 

chewbacca kaže...
...

Preskup na ovom brdovitom dijelu Balkana Izlanuo se. Ne dobiš ništa više nego kvalitetu izrade i izvrsne integracije sa ostalim uređajima iz Appleove game.

mar123 kaže...

pa sto ne kupite gaming laptop? ...

Kakav gaming laptop sad? Ime mu govori za što se to koristi, a ne vidim da se ovdje spominje igranje na računalu-

Goran Stealth kaže...

... 

Vidi gore, ne bavim se vizualizacijama, odnosno modeliranjem, arhitekturom i CAD-om, nego srodnom aktivnošću, gdje mi je čak Apple must hvae platforma, ali teško da bi kupio bilo koji proizvod pod njihovim imenom, jednsotavno je kao što sam rekao preskup za ono što nudi. Da su cijene na razini onih iz USA, imao bi najmanje 2 Apple računala.

Ti mene zajeba*aš, a?

Definitivno HP, osim ako ti u ured ne dolaze klijenti koje "vrijeđa" sivilo HP-ovih radnih stanica, makar se u zadnje vrijeme u HP počeo popravljati po tom pitanju. A i na kraju nije bitno ono na čemu radiš, tako dugo dok zadovoljava tvoje svakodnevne potrebe u radu, podrazumijeva se da imaš kvalitetan alat, nego ono što radiš, odnosno finalni proizvod. Klijenta tako i tako ne dira na čemu si radio, nego da je taj proizvod nastao u skaldu s njihovim željama i u zadanom vremenskom roku, čak i da si radio na ENIAC-u, naravno ako si dovoljno brz. Karikiram ovo zadnje, da mi lokaloni dužebrižnici ne skoče za vrat.

chewbacca kaže...

uostalom i sam planiram uzeti hp-a kojeg sam također linkao par redova iznad...

Ja bi na tvom mjestu uzeo taj HP. Nisam niti ja ljubitelj Apple (znam da tvoj citat nije namijenjen meni), posebno s obzirom na maloprodajne cijene u RH i trenutnu situaciju, ponavljam se opet, na brdovitom Balkanu.

Sori jos jednom ;)

Daleko od toga. Opet isprike što uletavam u vašu raspravu, ali pošto sam i sam bio u sličnoj nedoumici, možda vam mogu, odnosno moje mišljenje i iskustvo biti od pomoći. Za 3D/CAD, pogotovo zbo krucijalne važnosti sirovih performansi uvijek bi izabrao PC, osim naravno ako mi je bitan bling-bling faktor pred klijentom i wow faktor pred curom i frednom metroseksualcem. U svakom slučaju, kao što sam rekao s obzirom na cijene Applea u RH, i namjenu računala, zaobići, osim ako se naravno ne pliva u lovi. Onda uzeti MacPro za kojeg opet neznam kako se snalazi u rendanju.

Vidi, potpisujem sve sto si napisao, jednostavno meni vise smeta njihov OS koji nije kompatibilan sam sa sobom. A o nekim programima za 3D da ne pricamo, ja kazem kao i kolege chewbacca  i alankish. Taj mac nema smisla pored HP Elitebooka, i uz ove razloge curi i metoseksualcu na koje sam oplako od smijeha :D

12 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Evo ovako da ti podjelim...

Velicina 17.3:

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=HP-10790 HP i5 bez Windowsa 5.437,98 gotovina

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=HP-10880 HP i5 bez Windowsa da se protegnes 300kn za i7 procesor 

Velicina 15.6:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.518954480d394ee6ba956e9de839f2eb.asus-k55a-intel-core-i7-3610qm-2-30ghz-6gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-4000-p-n-k55a-sx071.aspx Asus i7 Intel grafika 6gb ram...

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.230465287a614e4e9b0ae99007bd4add.dell-inspiron-n5520-intel-core-i7-3612qm-2-10ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-linux-15-6-hd-amd-radeon-hd7670m-1gb-p-n-di5520i7-6-1tbvga7670-09.aspxDell i7 6 g ram MD Radeon HD7670M 1GB  6200 kn

Edit: 17.3:

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=hp-nb-h4r00es HP i7 6 gb ram AMD Radeon HD 7650M 2GB  6030.00 kn po meni moza i best buy...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 2:09 (Ivan the Terrible).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice