Temperatura mog laptopa ??

poruka: 2
|
čitano: 1.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperatura mog laptopa i misljenje o njemu??

Poz

Nedavno sam kupi Acer Aspire 6530 G  ( AMD X2 Turion RM70 2,00Ghz, 4gB ram,320GB HDD,ATI 3650 512MB ) Zadovoljan sam laptoptom,ali me zanima dali je normalno da mi je temperatura oko 50C kada radim normalne stvari koje ne opterecuju procesor,a oko 60-65C kada igram igre? Nekako mi to djeluje puno iako je laptop hladan kada ga pipnem.. Za mjerenje temp sam koristo Everest..

dali nekako mogu napraviti da mi se cooler povremeno gasi. Nije toliko bucan,ali kod dosta ljudi sam vidjao da se cooler pali samo kada se procesor optereti. Kod mene radi non stop,ne bas previse ali ide nekom srednjom brznom.

Inace,kakvo je vase misljenje o Acer laptopima,iskustva, da li se kvare isl?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 18:45 (MrShadow).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura mog laptopa ??

Mislim da su te temperature koje si naveo sasvim ok, tako da razloga za brigu mislim da nema.

Temperature se znaju mijenjati ovisno gdje ga drzis i slicno. Na krevetu se npr puno vise grije jer mu djelomicno zatvoris ventilacijske otvore.

Ali ako si zabrinut za temperaturu, tj mislis da je previsoka, ne kuzim zasto bi povremeno htio gasit ventilator?

Ovo sta se tice ventilatora, velika vecina laptopa podesava njegovu brzinu vrtnje ovisno o temperaturi procesora, tako da se smanji potrosnja el energije kad nije pod opterecenjem. Sto je i logicno......

Sumnjam da se kod nekih laptopa ventilator skroz gasi. Mozda da ali je to pak izuzetak. Meni se kad nije pod opterecenjem ventilator jako sporo vrti, ne proizvodi nikakvu buku pa bi se zato moglo pomisliti da uopce ni ne radi.....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice