Imam HP Pavilion dv6 3298en star 3 tjedna i zabrinjavaju me temperature. Znači u igranju CoD 6,F1 2010... temperature su; HD0=36C ,Temp1(gpu)=83C ,Core0=80C ,Core1=74C. A kod normalnog rada word,net,muzika HD0=36C ,Temp1(gpu) 59C ,Core0=53C , Core1=45C. Mislim da su temperature u normalnom radu ok ali me malo zabrinjavanju u igrama(može li grafa ili cpu izgornjeti od temperature?) Igre ništa ne štekaju niti ne trzaju niti se laptop sam gasi,prašina uzrok nije. Procesor je intel core i5 480m i gpu ati 6550m. Sa dockom je razlika 3-5C. Tnx_
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da ima laptop po donjoj stranici one male otvore. Do koliko GPU može izdržat temperaturu?
Da ima laptop po donjoj stranici one male otvore. Do koliko GPU može izdržat temperaturu?
Dok je ispod 90 stupnjeva u loadu to je još podnošljivo, u idleu ti treba biti između 40 i 50.
Ako ti laptop ima otvore ispod, otiđi u papirnicu (profil, narodne novine) i kupi one male samoljepljive blokove (najčešće su u žutoj boji). Stavi po dva takva bloka sa obje gornje (tebi dalje) strane laptopa i imat ćeš normalne temperature. Ako hoćeš baš trajno rješenje kupi notebook cooler.
Mene ne brinu toliko temperature koliko da nebude grafa ošla. U igrama više od 80C nejde niti grafa niti cpu.
Ja imam HP-ov laptop koji ima već 5 godina, a hlađenje mu je krepalo (ne radi dobro) ima već godina tako da je temp. GPU-a konstatntno 70-80 C jer sam smanjio frekvenciju grafičke, a kada je u loadu penje se i do 105 C,a onda se ugasi. Eto čisto da znaš da podnosi i tolike temperature.
Čuo sam da je eksterno hlađenje jako dobra stvar, a nije tako skupo, pa eto, ako ti temp. smeta, nabavi jedno...
Dok je ispod 90 stupnjeva u loadu to je još podnošljivo, u idleu ti treba biti između 40 i 50.
Ako ti laptop ima otvore ispod, otiđi u papirnicu (profil, narodne novine) i kupi one male samoljepljive blokove (najčešće su u žutoj boji). Stavi po dva takva bloka sa obje gornje (tebi dalje) strane laptopa i imat ćeš normalne temperature. Ako hoćeš baš trajno rješenje kupi notebook cooler.
Ja pod svoj stavio maramice na sve kutove i hladniji je i tiši (mislim na stari hp), stara fora!
Ja imam HP-ov laptop koji ima već 5 godina, a hlađenje mu je krepalo (ne radi dobro) ima već godina tako da je temp. GPU-a konstatntno 70-80 C jer sam smanjio frekvenciju grafičke, a kada je u loadu penje se i do 105 C,a onda se ugasi. Eto čisto da znaš da podnosi i tolike temperature.
Čuo sam da je eksterno hlađenje jako dobra stvar, a nije tako skupo, pa eto, ako ti temp. smeta, nabavi jedno...
Hvala ti! Imam cooler ali ne sviđaju mi se baš ti cooleri. 5C gore dole i nije razlika