Temperatura HP laptopa

poruka: 8
|
čitano: 7.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperatura HP laptopa

Imam HP Pavilion dv6 3298en star 3 tjedna i zabrinjavaju me temperature. Znači u igranju CoD 6,F1 2010... temperature su; HD0=36C ,Temp1(gpu)=83C ,Core0=80C ,Core1=74C. A kod normalnog rada word,net,muzika HD0=36C ,Temp1(gpu) 59C ,Core0=53C , Core1=45C. Mislim da su temperature u normalnom radu ok ali me malo zabrinjavanju u igrama(može li grafa ili cpu izgornjeti od temperature?) Igre ništa ne štekaju niti ne trzaju niti se laptop sam gasi,prašina uzrok nije. Procesor je intel core i5 480m i gpu ati 6550m. Sa dockom je razlika 3-5C. Tnx_

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Temperatura HP laptopa
Malo ti u idle povišena temp gpu-a. Ako imaš otvore ispod lapa kod venta onda bi temp trebala biti manja, a ako nemaš onda je ok. Ja sam na svom starom hp 6820s u idle imao cpu 75°C a dok igram oko 90°C i nikad mu ništa nije bilo! :D
We often refuse to accept an idea merely because the tone of voice in which it has been expressed is unsympathetic to us - Friedrich Nietzsche
16 godina
neaktivan
kicozu kaže...
Malo ti u idle povišena temp gpu-a. Ako imaš otvore ispod lapa kod venta onda bi temp trebala biti manja, a ako nemaš onda je ok. Ja sam na svom starom hp 6820s u idle imao cpu 75°C a dok igram oko 90°C i nikad mu ništa nije bilo! :D

Da ima laptop po donjoj stranici one male otvore. Do koliko GPU može izdržat temperaturu?

14 godina
Neznam točno, ali bi trebo nekih 80-90! Ja ti imam 6650m i moja ti je u idle nekih 46-50 a u igrama neznam nisam još gledo, ali prepostavljam nekih 10-ak stupnjeva više!
We often refuse to accept an idea merely because the tone of voice in which it has been expressed is unsympathetic to us - Friedrich Nietzsche
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Tinox3 kaže...
kicozu kaže...

Da ima laptop po donjoj stranici one male otvore. Do koliko GPU može izdržat temperaturu?

Dok je ispod 90 stupnjeva u loadu to je još podnošljivo, u idleu ti treba biti između 40 i 50.

Ako ti laptop ima otvore ispod, otiđi u papirnicu (profil, narodne novine) i kupi one male samoljepljive blokove (najčešće su u žutoj boji). Stavi po dva takva bloka sa obje gornje (tebi dalje) strane laptopa i imat ćeš normalne temperature. Ako hoćeš baš trajno rješenje kupi notebook cooler.

Mene ne brinu toliko temperature koliko da nebude grafa ošla. U igrama više od 80C nejde niti grafa niti cpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura HP laptopa

Ja imam HP-ov laptop koji ima već 5 godina, a hlađenje mu je krepalo (ne radi dobro) ima već godina tako da je temp. GPU-a konstatntno 70-80 C jer sam smanjio frekvenciju grafičke, a kada je u loadu penje se i do 105 C,a onda se ugasi. Eto čisto da znaš da podnosi i tolike temperature.

Čuo sam da je eksterno hlađenje jako dobra stvar, a nije tako skupo, pa eto, ako ti temp. smeta, nabavi jedno...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 21:17 (Maximus).

0 0 hvala 0
14 godina
M_dipl. kaže...
Tinox3 kaže...
kicozu kaže...

Dok je ispod 90 stupnjeva u loadu to je još podnošljivo, u idleu ti treba biti između 40 i 50.

Ako ti laptop ima otvore ispod, otiđi u papirnicu (profil, narodne novine) i kupi one male samoljepljive blokove (najčešće su u žutoj boji). Stavi po dva takva bloka sa obje gornje (tebi dalje) strane laptopa i imat ćeš normalne temperature. Ako hoćeš baš trajno rješenje kupi notebook cooler.

Ja pod svoj stavio maramice na sve kutove i hladniji je i tiši (mislim na stari hp), stara fora! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maximus kaže...

Ja imam HP-ov laptop koji ima već 5 godina, a hlađenje mu je krepalo (ne radi dobro) ima već godina tako da je temp. GPU-a konstatntno 70-80 C jer sam smanjio frekvenciju grafičke, a kada je u loadu penje se i do 105 C,a onda se ugasi. Eto čisto da znaš da podnosi i tolike temperature.

Čuo sam da je eksterno hlađenje jako dobra stvar, a nije tako skupo, pa eto, ako ti temp. smeta, nabavi jedno...

Hvala ti! Imam cooler ali ne sviđaju mi se baš ti cooleri. 5C gore dole i nije razlika

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice