Problem s laptopom - BIOS

poruka: 4
|
čitano: 1.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Naime neki idiot je na laptop stavio šifru za bios (laptop je acer travelmate 220). Da bi hirensov neki alat to probio (ne znam ni sam kako - valjda bruteforce ako sam dobro skužio) treba mi hash koji se dobije kada tri puta krivo ukucam šifru.

Odem u bios, traži šifru, ukucam nešto bezveze tri puta i samo javi da je system disablean...

Ima netko iskustva?

SDP ≠ HDZ

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s laptopom - BIOS
xDinichx kaže...

Pozdrav,

Naime neki idiot je na laptop stavio šifru za bios (laptop je acer travelmate 220). Da bi hirensov neki alat to probio (ne znam ni sam kako - valjda bruteforce ako sam dobro skužio) treba mi hash koji se dobije kada tri puta krivo ukucam šifru.

Odem u bios, traži šifru, ukucam nešto bezveze tri puta i samo javi da je system disablean...

Ima netko iskustva?

Jedino rješenje ako se ne varam da na laptop ima CMOS bateriju i izvadit bateriju da bi onda resertirao postavke nakon toga bateriju stavit natrag. I normalno postaviti novu postavku.

16 godina
neaktivan
Re: Problem s laptopom - BIOS
Nello kaže...

Jedino rješenje ako se ne varam da na laptop ima CMOS bateriju i izvadit bateriju da bi onda resertirao postavke nakon toga bateriju stavit natrag. I normalno postaviti novu postavku.

a mislio sam da ima neko rješenje koje ne uključuje otvaranje laptopa pa neću ni popravljat BIOS jer mi je rekao čovjek da mu nije potreban...

SDP ≠ HDZ
17 godina
neaktivan

Zar nije hash jednosmjerna matematička funkcija?

(u prijevodu, ne možeš iz hasha dobit šifru)

U svakom slučaju, zar nije jednostavnije otvorit lapotp i izvadit CMOS bateriju?

(izvaditi i glavnu bateriju jasno)

R.I.P Ezio Auditore da Firenze (1459–1524)
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:36 (lzgr).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice