Preporuka za manji laptop

poruka: 16
|
čitano: 4.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima! :) Iako sam vec preko godinu dana clan, ovo mi je prvi post :D No, sad kad nisam djevica vise, imal bi pitanje. Trebam savjet za neki manji laptop. Konkretno nesto u vidu dijagonale 12 ili 13 incha, a ne smije biti netbook jer jednog vec imam, kojeg btw, prodajem :) Laptop treba biti malen iz razloga sto cu ga dosta cesto nositi sa sobom, sto na seminare, vjezbe, pa tako i doma da preko vikenda imam na cemu raditi. Na njemu bi se pored standardnih stvari, radili seminari, projekti, dosta programiralo, itd. Za sada mi se dopao HP 4310s. Smatram da je 2.1Ghz, 250 GB (imam eksterni 2.5 disk), 2Gb RAM (nadograditi cu na 4Gb) i vise nego dovoljno za sve navedene radnje. U jednom trenutku sam razmisljao o Lenovo U350, ali kad sam malo bolje sve to prostudirao, nije to to (slab CPU, izostanak DVD przilice i nije nekie nedostatak). Ukoliko znate neko dobro racunalo da je istih, ili jos bolje, boljih specifikacija i iste dijagonale, molio bih vas da me uputite :) Proizvodjac neka bude Lenovo, HP, DELL, Toshiba, ACER ili MSI. Zahvaljujem unaprijed!

P.S. - Acerovi modeli? Kak s njima stoji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je taj HP-ov najbolji izbor. Najviše nudi za najmanje novca. Alternativno bih još možda razmislio o MSI VR220X.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa gledaj, ovo što si ti izabrao je stvarno super. Po meni Best Buy. Slobodno uzmi tog, nećeš pogriješiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dell M1330. Core 2 Duo 2.4GHz, 4Gb RAM, 320 GB disk (na 7200), 13.3" LED ekran (1280×800), GeForce 8400M, HDMI, ... U cijenu ide 3 godine garancije. Uz sve to ima oko 1,8 kg. Lagan, brz, i provjereno kvalitetan (imam ga već duže vrijeme).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Taj Dell je izvrstan. Ima mi ga i prijatelj, ali je gotovo duplo skuplji od ona dva navedena. Ali, naravno, ako može toliko platiti onda ga i ja i sveg srca preporučam.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem svima na preporuci :) Na zalost, Dell mi je preskup. Je, dopada mi se jako, sve super, sve pet, ali je cijena prevelika. Do 6000kn gledam da bude laptop, a ovaj HP bi jos jedino volio da postoji u FREE DOS varijanti sa 2.2Ghz, 3Gb RAM i 320Gb diskom. Kod nas se prodaje sa Vistom instaliranom i dojde oko 6500kn ako se ne varam. S obzirom da je zanemarivo malo jaci, veci disk mi u biti i ne treba (imam eksterni od 320Gb), a RAM mogu nadograditi za do 200kn, onda mi je previse dati 1500kn vise. Uglavnom, vjerojatno cu uzeti HP :) Zahvaljujem jos jednom svima na pomoci :) Lp!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preporuka za manji laptop
infinityzg kaže...

Zahvaljujem svima na preporuci :) Na zalost, Dell mi je preskup. Je, dopada mi se jako, sve super, sve pet, ali je cijena prevelika. Do 6000kn gledam da bude laptop, a ovaj HP bi jos jedino volio da postoji u FREE DOS varijanti sa 2.2Ghz, 3Gb RAM i 320Gb diskom. Kod nas se prodaje sa Vistom instaliranom i dojde oko 6500kn ako se ne varam. S obzirom da je zanemarivo malo jaci, veci disk mi u biti i ne treba (imam eksterni od 320Gb), a RAM mogu nadograditi za do 200kn, onda mi je previse dati 1500kn vise. Uglavnom, vjerojatno cu uzeti HP :) Zahvaljujem jos jednom svima na pomoci :) Lp!

Pogledaj ovdje -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HP+4310s&x=0&y=0 . Ja tu vidim dosta varijanti s FreeDos-om. A u većini ovih trgovina što su izlistane na toj stranici taj HP ima prosječnu cijenu od nekih 5000 KN . (Npr. u ADM-u je 4610 KN)

EDIT: U ADM-u imaš ovaj sa 2.2 GHz, 3 GB RAMa i 320GB diskom za 5685 KN s Vistom Business.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 17:18 (scorpion667).
15 godina
neaktivan

Meni se isto 4310s dopao al me malo zabrinjava sto je glossy, bas i ne volim bude stalno packav. Ako ga kupis napisi dojmove pls.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
infinityzg kaže...

Pogledaj ovdje -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HP+4310s&x=0&y=0 . Ja tu vidim dosta varijanti s FreeDos-om. A u većini ovih trgovina što su izlistane na toj stranici taj HP ima prosječnu cijenu od nekih 5000 KN . (Npr. u ADM-u je 4610 KN)

EDIT: U ADM-u imaš ovaj sa 2.2 GHz, 3 GB RAMa i 320GB diskom za 5685 KN s Vistom Business.

Jep pregledao sam vec sve :) Svi ovi mali ducani su OK sto se tice cijena, ali kad kazes da placas DINERS NA RATE, onda ti svi uvale potrosacki kredit pa cijena naraste za 12.15% koliko je kamata godisnje. Na kraju sam ga uzeo u technomaxu za 5050kn, a da sam imao vise vremena, recimo do sutra :) onda sam ga mogao dobiti i za 4750kn u Svijet Medija. Oba ducana imaju beskamatne kredite na diners do 12 rata. Ovaj "napredniji" model ima samo 100Mhz veci takt, sve ostalo je isto. 3Gb RAM, sutra u jutro mozda vec kupim Kingmax DDR3 1333Mhz 2Gb za oko 180kn. Diskovni prostor mi toliko i nije bitan, a ako se pokaze potreba imam eksterni Seagate Go 320Gb i NAS server od pola terabajta :D I jos najbolje od svega, imam pravo na licencu bilo kojeg Windows sistema preko fakulteta. Tak da sve u svemu, nije mi isplativo iskesirati jos tih par stotina kuna. Jesam naveo 6000kn, ali to bi onda trebao biti lap zbog kojeg bi na dupe opal :D Hvala svima na trudu i savjetu.

17 godina
neaktivan
Clockwork kaže...

Meni se isto 4310s dopao al me malo zabrinjava sto je glossy, bas i ne volim bude stalno packav. Ako ga kupis napisi dojmove pls.

Dojmove napisem kad instaliram Xp jer je FREE DOS. ZNaci, ili veceras ili kroz dva dana bus saznal :) I moj savjet, u svijetu medija ga kupi jer je tamo najjeftiniji ako zelis beskamatni kredit. Bilo amex bilo diners. A mozda i mastercard.

15 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Dojmove napisem kad instaliram Xp jer je FREE DOS. ZNaci, ili veceras ili kroz dva dana bus saznal :) I moj savjet, u svijetu medija ga kupi jer je tamo najjeftiniji ako zelis beskamatni kredit. Bilo amex bilo diners. A mozda i mastercard.

Ok za placanje nije problem, samo napisi dojmove. Brine me sto je povrsina laptopa glossy pa ce stalno prasina bit na njemu, a i intel grafika iako bas i ne igram igre al volio bi tu i tamo zaigrat nesto.

17 godina
neaktivan
Clockwork kaže...
infinityzg kaže...

Ok za placanje nije problem, samo napisi dojmove. Brine me sto je povrsina laptopa glossy pa ce stalno prasina bit na njemu, a i intel grafika iako bas i ne igram igre al volio bi tu i tamo zaigrat nesto.

Ovak.. instalirao sam Win 7 na njega. Puna verzija koja ce se sad naci u prodaji, ja imam licencu stud za nju. Uglavnom, sve se to lijepo i brzo podize. Vec iduci dan sam nadogradio sa dodatnih 2Gb RAM. Problem je to sto je to DDR3 na 1333Mhz pa je malo teze pronaci, a i kosta oko 300kn. Baterija traje dosta dugo cini mi se. Ima LED pozadinsko osvjetljenje i ne drzim ga na punoj snazi. Toliko je jako da mi moze komotno sluziti za osvjetljivanje sobe :D Sto se tice glatke plastike, ja drzim jos uvijek na njemu zastitnu foliju Ali me zato malo smeta taj glossy efekt oko tipki i na palm restu.

15 godina
neaktivan

Ozbiljno razmišljam o kupovini navedenog HP ProBook 4310s, odgovara mi u gotovo svim aspektima

(prenosivost, CPU, RAM, HDD...),

ali me prije kupovine zanima slijedeće:

Kako se ponaša prilikom reprodukcije 720p videa (trza li ili radi glatko), zbog Intelove GMA 4500MHD?

- prije spavanja obično pogledam koju TV seriju (MKV, 720p)
- ponekad bi se kod frenda organizirao "Movie Night" na 40"-nom Full-HD LCD-u

pa me zanima kako bi se ponašao u tim situacijama. (@ infinityzg: Ako mi to možeš provjeriti, molim te, spajanjem na veći monitor ili LCD TV)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sKetch kaže...

Ozbiljno razmišljam o kupovini navedenog HP ProBook 4310s, odgovara mi u gotovo svim aspektima

(prenosivost, CPU, RAM, HDD...),

ali me prije kupovine zanima slijedeće:

Kako se ponaša prilikom reprodukcije 720p videa (trza li ili radi glatko), zbog Intelove GMA 4500MHD?

- prije spavanja obično pogledam koju TV seriju (MKV, 720p)
- ponekad bi se kod frenda organizirao "Movie Night" na 40"-nom Full-HD LCD-u

pa me zanima kako bi se ponašao u tim situacijama. (@ infinityzg: Ako mi to možeš provjeriti, molim te, spajanjem na veći monitor ili LCD TV)

Mogu ti pomoci u svim tockama ;)

Ovak, ja sam ga spojio na LCD TV od 32 incha preko HDMI kabla i reproducirao sam FULL HD dokumentarac (onaj PLANET EARTH od BBCa sto ima oko 45Gb :) ). Radilo je glatko, ali tu i tamo se desilo da je trznulo. Eh sada, sklon sam povjerovati da je to do VLCa, jer dok sam reproducirao na Power DVD (hardverska akceleracija), onda je radilo normalno. Tako da sto se tice FULL HD video zapisa, ne bi trebalo biti problema, a pogotovo samo sa HD videom :)

Meni je trebao laptop koji je lagan za prijenos, dakle malen, a opet da bude dovoljno jak. Jedno vrijeme mi se cinio zanimljiv onaj mali Lenovo U350. Lijep, tanak, dosta prostora, ali procesor je slab. Meni je trebao lap za posao, za programiranje i za povremeno gledanje HD video. Doma imam PS3 i meni moj lap ponekad u "letu" transkodira FULL HD video i preko WLAN mreze salje na plejku koja ga reproducira na telki. Jedino kad zatitra slika, to je radi propusnosti mreze. Uglavnom, jako potentan laptop, ali svakako mu nadogradi RAM i stavi neki 64bit OS :) Ako imas jos koje pitanje, samo pucaj ;)

15 godina
neaktivan

Vidim, slično razmišljamo. ;)

@InfinityZG

I ja sam odustao od Lenova, čim sam pročitao recenzije.
Tu su ga zbilja zaribali... Iako, ima verzija sam punokrvnim Core2Duo-m, ali ne na našem tržištu,

kao uvijek.

RAMe bih obavezno nadogradio, kao i Win7 64bit (već skoro pa 2 mjeseca rade na desktopu i veselju još nema kraja)

Ako ti FullHD radi bez problema, onda bi 720p (meni) radio još bolje... :)

Evo još nešto čega trenutno nema u nas, HP ProBook 4310s Notebook PC (NX572EA) sa ATI-jevom Mobility Radeon™ HD 4330.

Zanima me hoće li se to pojaviti kod nas...

Glede RAM-a, u kojoj kombinaciji dolaze?
- 1x 2GB
ili

- 2x 1GB

Koje si dodatne RAM-e kupio i rade li u dual-channelu s postojećim, ukoliko si s njim dobio 1x 2GB? :)

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sKetch kaže...

Vidim, slično razmišljamo. ;)

@InfinityZG

I ja sam odustao od Lenova, čim sam pročitao recenzije.
Tu su ga zbilja zaribali... Iako, ima verzija sam punokrvnim Core2Duo-m, ali ne na našem tržištu,

kao uvijek.

RAMe bih obavezno nadogradio, kao i Win7 64bit (već skoro pa 2 mjeseca rade na desktopu i veselju još nema kraja)

Ako ti FullHD radi bez problema, onda bi 720p (meni) radio još bolje... :)

Evo još nešto čega trenutno nema u nas, HP ProBook 4310s Notebook PC (NX572EA) sa ATI-jevom Mobility Radeon™ HD 4330.

Zanima me hoće li se to pojaviti kod nas...

Glede RAM-a, u kojoj kombinaciji dolaze?
- 1x 2GB
ili

- 2x 1GB

Koje si dodatne RAM-e kupio i rade li u dual-channelu s postojećim, ukoliko si s njim dobio 1x 2GB? :)

Hvala!

Bok! Kaj se ticem RAMova, mislim da je samo jedna plocica unutra. A kupio sam... eh nemrem se sjetit. Nemrem ti sad ni pogledat, ali mislim da je neki brand na C i nije Corsair :D Budem kasnije tijekom dana provjerio pa ti javim :) Znaci, RAM dolazi u kombinaciji 1x2Gb. A ovo za HD video cu jos jednom provjeriti :) Da budem siguran.

Je, sve je to lijepo koliko jos varijanti tog laptopa postoji, ali na zalost nista nama nije dostupno.. zajeb... :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice