Laptop mi se dosta zagrijavao prilikom igranja igrica čak i samim surfanjem netom se grijao, dok igram neke zahtjevnije igrice temperatura dođe do 75 stupnjeva a surfanjem do 65. Danas sam se odvažio da ga rastavim i očistim od prašine, koliko sam iščupao mogao sam gnjezdo napraviti.
Sastavim ga, upalim, upalim neki video na netu kad temperatura s 55 odjednom skoči na 70 i dalje raste do 80!
Šta da radim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ventilator vrti kao lud, da nije možda termalna pasta?
Na čemu ga držiš - stolu, kauču,...?
Malo mu podigni zadnji kraj ako ti je usis sa donje strane kao kod HP-ovih laptopa, da lakše diše.
Čuj ako nisi mijenjao pastu, ta pasta se zna skorit i moguće je da si malo pomaknuo hladnjak dok si ga čistio i da je legao na tu skorenu pastu.....mislim priča je malo nategnuta ali u svakom slučaju pastu treba s vremenom zamjeniti novom ako ju nisi mjenjao do sad napravi to.Ne pomogne li javi pa ćemo dalje
Izgleda da je matična "crkla", tako kažu u servisu.
Za koliko bi mogao prodati cijeli laptop, imam mogućnost prodaje iako je u kvaru?
Opis proizvida
• Procesor:
Intel® Pentium Dual Core Processor T4300 (2.10 GHz,800 MHz FSB, 1 MB L2 cache)
• Ekran:
15.6" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
• Memorija:
4GB (2x2048MB) DDR3 SDRAM
• Hard disk:
500GB S-ATA Hard Disk Drive
• Opticki uredaj:
8X DVD-Super Multi double-layer drive
• Grafika:
ATI Mobility Radeon HD4570 grafika sa 512MB memorije (up to 2303MB TurboCache™ )
• Zvuk:
Dolby®-optimized surround sound system with two built-in stereo speakers
• Mreža:
Gigabit Ethernet
• Modem:
56k v.92
• Bežicna mreža:
Wireless 802.11b/g/Draft-N LAN
Bluetooth® 2.1+EDR
Hoh zalii boze para
ako su ti u servisu sugerirali da ga njima prodas, nije maticna 100%
Imao sam i ja taj problem, i stvar je u tome što ti se zagrijava grafička kartica. ako odeš na nvidia-inu stranicu, tamo ti piše upozorenje baš za naš laptop, a to je da moraš instalirati starije drivere. Ako imaš win7 oni ti automatski instaliraju drivere i to ove nove. Moram priznat da se nakon toga nije baš prestao zagrijavat, ali sad bar ne prelazi 90°C.
Matična je definitivno odradila svoje, naime bio je u servisu na reballingu grafičke, probali su sve, od spajanja na eksterni monitor pa mijenjanja procesora, mijenjali smo RAM i i ništa.
Ima li netko preporuku šta da radim?
imam i ja isti takav samo za 3gb rama i 250hdd-a star je 13 mj. i jos radi dobro... koliko je tvoj bio star kad je riknio?
Oko dvije godine...
Da ne otvaram džabe temu ;)
Kupi sam Acer aspire 5552g prije 3 dana u linksu..stavio sam samo nove prozore i par programa...e sad temperature mi se kreću oko 48 stupnjeva dok ništa ne radim...to mislim na temperature jezgri....da li je to normalno za novi laptop?
dali je laptop na prodaju?
nije
Kupi sam Acer aspire 5552g prije 3 dana u linksu..stavio sam samo nove prozore i par programa...e sad temperature mi se kreću oko 48 stupnjeva dok ništa ne radim...to mislim na temperature jezgri....da li je to normalno za novi laptop?
pa bas i nije normalno, ali uzeci u obzir zvijer koju ti imas mozda cak i jest.
Ja bi ti preporucio da si uzmes one ventilatore za laptopove, (stavis lap na "metalnu podlogu" ispod koje su pricvrscena 2-3 venta i to je to klik). To naravno koristi kad budes igrao neku igru ili neku slicno zahtjevnu radnju
pa bas i nije normalno, ali uzeci u obzir zvijer koju ti imas mozda cak i jest.
Ja bi ti preporucio da si uzmes one ventilatore za laptopove, (stavis lap na "metalnu podlogu" ispod koje su pricvrscena 2-3 venta i to je to klik). To naravno koristi kad budes igrao neku igru ili neku slicno zahtjevnu radnju
Nadam se da je samo sarkazam...
A toliko se preporučuju Ejseri...hehehehehe...total loos...
Nadam se da je samo sarkazam...
Objasni?
sve ti je u redu.
evo ja sam samo za tvoju dusu da bude mirna, napravio ss laptopa starog 3 godine i 2-3 mjeseca, nikad otvaranog za ciscenje.
jedna slika, nista se ne radi,sve pozatvarano i druga slika pici mkv hd film, koji papa proc jer nije novija graficka ,koja bi podijelila posao
obrade videa.
obrati paznju kako ti ventilator ima i do 3 brzine vrtnje,zavisno do aktivnosti proca.
na ovom mom filmu,radi maximum,cim ugasim film,pada rad na minimum.
i drugo pitanje ostalia...sto je smijesno oko podloga?
jeste ikad isprobali neku?
skidaju od 8-12c !!
prakticno, nenametljivo,napaja se preko usb-a.
Puno hvala...srce je na mjestu :) ma predpostavljao sam ja da je to normalno jer još jedan forumaš ima iste temperature a tek ga je kupio...ne koristim ga za igre i sl tako da se ne brinem previše :P :P
još jedno hvalaa ;)
da bi na laptopu igrao igrice treba ti "pila" od 2000 eura!!!!!