Prebacivanje grafičke kartice

poruka: 6
|
čitano: 7.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, imam integriranu grafičku Intel HD 4000 i zasebnu grafičku Nvidia Geforce 650M 2GB. Da li se grafička automatski prebaci sa integrirane na zasebnu ili se to mora ručno?

Mislio sam da je to automatski, ali kad sam podešavao postavke na Max Payne 3, nisam mogao prebaciti sa DirectX 9 na DirectX 11 iako ga grafička podržava. Također, pisalo mi je i postavkama igrice da imam 512 MB video memorije, a grafička ima 2 GB video memorije.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: Prebacivanje grafičke kartice

Desni click na ikonu od igre i onda na "Run with graphics processor" pa izabereš "High Performance NVIDIA  processor", a da ti svaki put koristi Nvidiu click na "Change default graphics processor" i tamo u izborniku control panela Nvidie click na "Add" i najdeš kam si instaliral igru pa izabereš "High performance NVIDIA processor" inače ti Optimus sam skuži igru čim je instaliraš, ali moraš imat uključen Nvidia auto-update, jer da bi Optimus znal koju grafu da koristi određena igra ili aplikacija mora skinut z neta game profile itd..  Evo fotka dolje:

Trust me, I'm a Jedi!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 9:24 (ITman).
16 godina
neaktivan

Hvala, opcije su mi podešene kao i tvoje, ali je integrirana grafička stavljena pod Auto-select. Prebacio sam onda ručno na Nvidiu.

Inače, na ostalim igrama mi automatski postavi Nvidiu (Crysis 2, Skyrim, Prototype 2...). Vjerojatno još samo nije stigao update za Max Payne 3. 

EDIT: Iako sam prebacio na Nvidiu, i dalje ne mogu staviti DirectX 11 u Max Paynu 3 i piše da je video memorija 512 MB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 13:31 (topgun1).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pogledaj dal imaš instalirane najnovije drivere s Nvidi-ine stranice "301.42" i probaj reinstalirat DX11 i onaj MS Redistributable package. Možda treba skinut kakav patch za Max Payne 3 da podržava DX11.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

DX11 i MS Redistributable package su najnoviji. Jedino mi je verzija drivera 296.16, ali to je najnovija verzija za Asus N76, jer su ti driveri malo modificirani kako bi podržali sve posebne funkcije laptopa, tako da ni ne mogu skidati drivere sa Nvidijine stranice.

Mislim da je to ipak nešto do igrice, jer i ugrađena grafička Intel HD 4000 podržava DX11.

EDIT: Uspio sam riješiti problem na ovaj način:

"*Via desktop shortcut Target field

Right click the games desktop shortcut - Properties - You will see the Target Field, just basically add in the commands infront of whatever's in there. It should look like this, without the brackets in the front and end

[ "C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Max Payne 3\PlayMaxPayne3.exe" -adapter 1 -dx11 ]"

Također mi je to sredilo i problem sa video memorijom. Sada piše da imam 1995 MB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 12:37 (topgun1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

meni ova opcija za prebacivanje grafičke jednostavno nestala,iako sam u nvidia control panelu stavio kvačicu na tu opciju

evo kako to izgleda:

http://s7.postimage.org/yhdtorkt6/Untitled.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice