Odabir uređaja tablet ili laptop ???

poruka: 4
|
čitano: 2.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pa volio bih čut vaše sugestije. Namjena uređaja je za gledanje filmova tu i tamo nekakvo surfanje, te bitno je da uređaj na bateriji može izdržat 12 ili više sati.

Jasno volio bi da na ovo pitanje odgovore oni koji su u posjednu takvog uređaja ili imaju informaciju iz prve ruke. Preferiram laptop mada je problem nać takav laptop.

Jasno bitno je da uređaj ima dobar display,wifi, po mogućnosti tipkovnicu. Bužet mi je 4000 - 4500 kn.

Od prijatelja sam dobio sugestiju da kupim Asus transformer Pad TF300T dali je to najbolje što se da nabavit za te novce i dali baterija može izdržat to vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Odabir uređaja tablet ili laptop ???

Što se laptopa tiče problem je pronaći neki koji drži toliko dugo, ali sam vidio na netu da dolaze neki novi modeli tableta na tržište od Lenova, navodno će biti super. Japratim njihov site, kada sam nazvao, rekli su da će biti objavljeno na www.lenovostore.hr kada uređaji stignu.

14 godina

Pogledaj si ovo, mislim da je super stvarčica! Microsoft Surface RT. "The Surface starts at $499 for an entry-level 32GB version without the Touch Cover with integrated touch-sensitive keyboard, while one with the cover runs $599. At the top of the line, a 64GB version with the touch cover included costs $699."

Scrollaj negdje do sredine i imašBattery Life za više uređaja, ovaj je 9h i 36 min. Jedino je to problem što ti oćeš da dulje traje baterija, onda ovaj Asus je bolji (na docku traje 12 h).

EDIT: Evo kradem riječi od kolega s ovog foruma u temi za taj Microsoft Suface.

"Mogli ste navesti po cemu je to ipad bolji osim po vecoj rezoluciji od koje se uredaj pregrijava jer po nicemu drugome nije a narucito ne os-u koji je na ipadu velika verzija iphona i ama bas nista vise znaci tablet koji koristi mobile os dok surface koristi pravi os i tocka.

Iz teksta se da zaključit da je iOS na Appleu bolje riješen, tj više user friendly.

Pravi os? Dvojbeno. Windowsi RT su ograničeni koliko i iOS, instalacija samo iz storea, nema pokretanja .exe aplikacija."

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:01 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Recimo da se odlučim za Microsoft Surface with Windows RT dali ću na njemu moć gledat sve bez nekih nepotrebnih konvertiranja i slično dali se će u njemu moć gletat titlovi *.srt i *.sub . Dali sam u tom slučaju osuđen na MS store (tu sam u dilemi) da i baterija je tu bitan faktor kao i display.

Dali je neko napravio poštenu rezenziju displeya (znam da se još uvjek niko ne može približit famoznom appleu i njegovoj 'retina display' no to ima svoju cijenu.)

Windowsi RT imaju neke svoje prednosti (Office je sastavni dio OS) no mene zanima multimedia i internet koji nije prioritet. Ako neko nađe nekakav opis displeya neka stavi link.

Hvala na komentarima

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice