Odabir netbooka

poruka: 5
|
čitano: 1.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Odabir notebooka

Nakon što je 17inčni mrgan odlučio reinstalirati potpuno krivu verziju viste (Boga mi, pod System Information je pisalo Dell, a na ACER LAPTOPU), pa zatim mi rekao da trial period ističe za 2 dana (zar nije 30????) sam krenuo upisati broj s naljepnice - ne želi ga, onaj iz kutije - ista stvar, pa sam skinuo novi Ubuntu (da, 32 bitni) koji sam prije nekako uspijevao instalirati iz viste, prihvatim UAC, komp crkne, probam ga upalit, live boot, naravno, popljuje moje ideje u crno bijelom stilu, i sad kad odnesem ovu gaduru na servis ću usput kupiti i neki netbook, nositi 4kg u toj torbi baš i nije san.

Dakle, prošavši sam kroz neki ogroman popis laptopa, i odvojio sam neke vrijednije spomena.

Prvo ću zapisati pravila koja sam si zadao:

Ekran: Ništa više od 12.1 inča, također, ništa manje od 8.5 inča, briga me za rezoluciju

Procesor: Ionako je samo jedan, Intel Atom N270

RAM: minimalno 1gb

Grafička: Nije potrebna, a ona Intelova greška, kartica, čipset, štogod, je ionako beskorisna

Wi-Fi: Naravno

Bluetooth: 2.0

Boje: Ne želim opsovat nešto svaki put kad ga vidim, dakle roza, #99ff33 i slične su automatski razriješene dužnosti

USB: najmanje 2 komada

Moja čistka je rezultirala nekim rezultatima:

Acer Aspire One

Asus Eee PC - 1 od 2 favorita, ima bluetooth i web kameru tako da se mogu izderavat na youtubeu bez firewire-a

Asus N10 - Zvjerčina, ali preskup

Asus N20 - Pobogu, ne želim gađat komarca bazukom

MSI Wind - 2. favorit, bluetooth, web kamera. . . . Čuo sam da se na njega lagano instalira Mac OS - Veeeliiiikiii plus!!! Nadam se da neće završiti i kao ovo s Vistom

Dakle, ako netko ovdije ima nekakvog iskustva s ovim laptopima nek napiše mišljenje itd, btw kolika bi bila cijena baš ovog Eee-a i Wind-a u Hrvatskoj??

Vir prudens non contra ventum mingit...
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 4:42 (MaterAos).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir notebooka

Ja bih definitivno išao na Lenovi Ideapad S10 -> http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4620

A ako bih kojim slučajem odustao od njega onda bih uzeo Acer Aspire One 751h (11,6" ekran) ili eventualno Acer Aspire One 531h (10" ekran). Oba su opisana u zadnjem BUGu.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir netbooka

ja bih uzeo 12" hp, nešto iz 2230 serije...

no, vjerojatno ne planiraš dati 5000 kn?

Silence! I Kill You...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odabir netbooka

Ja bih isto išao na Lenovo. Ili na Dell Mini.

Acer je općenito smeće. Hrpa nekvalitetne zbijene sjajne plastike s lošom baterijom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Odabir netbooka

mislis?

http://www.engadget.com/2009/07/07/acers-11-6-inch-aspire-timeline-1810t-a-netbook-we-can-finally/

vidim da izlazi i 1810tz sa dual core procesorom (su4100), a jos i kada bi dosao u RH!

Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice