Misljenje za laptop Acer Aspire 8940G-724G50WN

poruka: 16
|
čitano: 8.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me sto mislite o kupovini  Acer Aspire 8940G-724G50WN

http://www.moj-shop.net/proizvodi/Acer-Aspire-8940G%252d724G50WN-%2C-P%252fN%3A-LX.PH202.004.html

Zanima me jaci laptop za zamjenu za stolno racunalo ali isto vremeno da mu baterija traje sto duze :) i da nije pretezak, iako ovaj ima skoro 5 kg :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Misljenje za laptop Acer Aspire 8940G-724G50WN
Ja imam iz manje i malo starije serije 6920G i zadovoljan sam jer je prava je zamjena za stolno
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
neaktivan
Jedina alternativa tom Aceru je po meni TOSHIBA Qosmio X500-110. Teška je 3.9 kg, ali je i oko 2000 kn skuplja. Pogledaj si link, možda ti ta Toshiba bolje odgovara:
http://www.analogbit.hr/index.php/Toshiba/TOSHIBA-Qosmio-X500-110-PQX33E-00W01DY4/flypage.tpl.html
Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan

Ja pikiram ovog Acer-a već neko vrijeme, samo nemam para :) Čitao sam razne recenzije po stranim forumima i službenim tech-stranicama, taj model ima same pohvale, minusi su zanemarivi, prava zamjena za stolno računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
Jedina alternativa tom Aceru je po meni TOSHIBA Qosmio X500-110. Teška je 3.9 kg, ali je i oko 2000 kn skuplja. Pogledaj si link, možda ti ta Toshiba bolje odgovara:
http://www.analogbit.hr/index.php/Toshiba/TOSHIBA-Qosmio-X500-110-PQX33E-00W01DY4/flypage.tpl.html

Da gledao sam ju i odlicna je, ali imam jednu glupu zamjerku Toshiba-ma :) , to sto im se grije touchpad, nekako mi ne pase taj feeling :)

Ne znam jel isto kod tog modela.. Nije da ne volim Toshibu, ima mi je cura i sestra i super su. I samo za 15k diskovi bi trebali biti brzi.

Ali laptop svakako dolazi u izbor

15 godina
neaktivan
menes kaže...
Pentium100 kaže...

Da gledao sam ju i odlicna je, ali imam jednu glupu zamjerku Toshiba-ma :) , to sto im se grije touchpad, nekako mi ne pase taj feeling :)

Ne znam jel isto kod tog modela.. Nije da ne volim Toshibu, ima mi je cura i sestra i super su. I samo za 15k diskovi bi trebali biti brzi.

Ali laptop svakako dolazi u izbor

- Mislim da se s ovom Toshibom nebi trebalo biti problema sa zagrijavanjem, ako je vjerovati recenzijama. Iako je zagrijavanje osobni dojam - nekome umjereno, drugom pretjerano. Jedino mali ispravak sto se tezine tice: ipak ima 4,6 kg tj. 5,8kg takozvani travel weight. Na anglobit-ovoj stranici je krivo deklarirano.

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan

Notebook Asus N71VN-TYO51V 8,101.15Kn

*

Intel Core 2 Duo P8700 (2.53 GHz)
    *

4 GB DDR2 800 MHz
    *

2x500 GB HDD S-ATA (5400 rpm)
    *

DVD±RW DL
    *

17.3" Color Shine (1600 x 900)
    *

nVidia GeForce GT 240 (1 GB)
    *

Webcam
    *

Windows 7 Home Premium
    *

Jamstvo: 24 mjeseca

nemam iskustva s asus laptopima  i baterija je 6 celija pa mislim da kratko traje, ako tko ima iskustva?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo zadnjih par dana gledam par laptopa, i dosao sam do vise zakljucaka:

1. Ne isplati se nista kupovati u HR, cak ni radi garancije vrijedi medjunarodna i iskoristio sam ju i sve stima !

2. Cijena cak i s PDVom manja nego kod nas za vecinu modela !

3. Veci izbor !

Dakle predlazem slijedece modele :

1. HP Pavilion HDX18-1310eg

(nema recenzije za navedeni model, nigdje, iako mislite da ste našli uvjeravam vas da niste !), ovdje se radi o Quad procesoru, a ne Duo, ..), mana ovog modela je grafička kartica, no koliko znam dedicated je i može se zamjeniti s boljom, u ovom cjenovnom rangu ne ćete naći bolju zamjenu za desktop, sa toliko multimedijske snage (ima čak i DVB TV tuner), daljince i sve ..

Krasi ga FULL HD rezolucija, dobra kvaliteta izrade, lijep dizajn, ..)

2. Acer Aspire 8940G

(spomenuli ste ga ovdje, ono što sam našao o ovom modelu je da nisu ljudi pre zadovoljni sa ovim displayem, je li to samo geek lord izd..nje, ili stvar koja bi zasmetala obične korisnike ne znam, neka mi netko kaže jer se i ja dvoumim, inače su same pohvale, po svemu je solidan, ja nemam na nijedan laptop zamjerke za tipkovnicu jer ju rijetko i koristim, koristim vanjsku, i vanjski miš, tako da me nije ni briga da se grije touchpad, koristim ga rijetko, uvijek ide miš sa laptopom, ulozeno/dobiveno svakako medju best buyem)

3. Toshiba Qosmio X500-12D (PQX33E-00S009GR)

(netko je spomenuo X500-111, no taj model ima 12 mjeseci garanciju, i vjerujte mi nikako ne bi uzimao s manjom garancijom, cak mi se 24 mj cini pre malo, to je dobro izracunato, moj Asus se pokvario tocno nakon tih 2 godine, dakle idealno je 36 mj !, sto se tice X500-12D, mozda nije top model Qosmio serije, ali svakako ostavlja prostora nadogoradnji, uz cijenu koja nije ni blizu cijene u HRV, ovaj model je itekako isplativ !!! te je u biti moj izbor trenutno, manu koju vidim je to sto display nije 1920x1080, cak ni za modele gdje pise da je, display je isti 1680x945)

4. ASUS G73JH-TY042V (90NY8A332N25A4VL13K)

(Vlasnik sam bio ASUSa i to top modela prije 2 i pol godine, mane tog modela su iste kao i sadašnjih top modela laptopa ! Zaboravite na trajanje baterije, unutar 1 godine i nešto sitno trajanje baterije je palo sa maximalnih 1:20 NOVI LAPTOP na 45 MIN, a kasnije i na 20-30 min, uz mogućnost ponovnog paljenja iz sleep moda, došlo bi se do 45 min do 1 h !) 

Moram napomenuti da je ovo top klasa laptopa, bar što se tiče gamera, jedna od najboljih grafičkih, kao što je i moj imao (X1700), no moram priznati da su pogriješili s tom grafičkom i da je support bio očajan i jadan. Izbace najbolji model na tržištu i onda ne naprave support za Windows Vistu 64 bit, nevjerovanto ! Samo piče dalje ..

Tako da kupnjom ovog modela, iako mislim da su sve komponente zakon, pripremite se na tu ne suradnju Asusa za budućnost, samo peglaju nove modele i piče dalje, ne osvrću se iza ...

O ovom konkretno modelu sam čuo samo hvale, ne grije se, jako je TIH, ovo je 17" model za razliku od predhodnih koji su 18", .. no kao i moj krasi ga odličan display, savršena slika i svakako je best buy za gamere ... no ja ipak želim da mi baterija traje nešto duže od 1 h !! Iako mislim da je odlična stvar što je tih (radi svoja 2 auspuha koja ima iza), te to što se ne grije, jer moj je kipio, mogao sam jaje speć na njemu ...

Eto toliko od mene, .. ako netko zna išta više o modelima volio bih čuti. Mislim da ću unutar 5-6 dana kupiti Qosmio koji sam tu spomenuo, nadogradit ga na 8 GB 1333 Mhz memorije, te SSD kao BOOT disk, ili pak 2 diska pa RAID, jer glupo je imati takvu mrcinu sa bootle neckom, što je zasigurno HDD.

My 2 cents..

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 18:01 (KovaZg).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam 7530G i isto je odličan, zamjena za TV i Stolno, svoj PC nisam palio 2 tjedna...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aspire 8940G je stari model kojeg nema više u prodaji.

Na tržištu je već nova serija Aspire Ethos 8943G:

Acer Aspire Ethos 8943G-434G1TBn, P/N: LX.PUJ02.007

Intel Core i5-430M 2.260 / 2.53 Turbo GHz, 18.4" Full HD LED LCD,

4GB DDR3, 1TB(2x500GB) HDD, Blu-ray/DVD snimač,

ATI Mobility Radeon HD 5650 1024MB, HDMI, Display port,

W-LAN, fingerprint, kamera,Windows 7 Home Premium

i

Acer Aspire Ethos 8943G-728G128TBn, P/N: LX.PUH02.139

Intel Core i7-720QM 1.60 / 2.80 Turbo GHz, 18.4" Full HD LED LCD,

8GB DDR3, 2x640GB HDD, Blu-ray/DVD snimač,

ATI Mobility Radeon HD 5850 1024MB, HDMI, Display port,

W-LAN, fingerprint, kamera,Windows 7 Home Premium

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 10:01 (MARVEL).
15 godina
neaktivan

Moze se nabaviti 8940 ! I to povoljno.

A sto se tice 8943, ima staru matricu, tj. ekran nije bas nesto posebno.

"The CMO1807 display is not new to us, as it was used in the previous models; so the readings we took were not really a surprise. The screen disappoints with its low average brightness of 151.9 cd/m². The black level is rather high at 0.87 cd/m², which means that dark scenes tend to look rather grey. And the contrast ratio of 204:1 is also badly in need of improvement. Our only positive observation is that the colours appear very vibrant and natural."

Ne znam trebam li prevoditi, no slabo je osvjetljen, jedino sto je dobro su boje, kontrast je vrlo mali i slab, stoga se crna doima vise kao siva !

Ne znam ima li netko 8943, no eto, volio bih cuti sto misle o tome. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ovako malo sam gledao laptope u Mikronis-u i naišao sam na jednog koji je blizu po cijeni te po meni punokrvna zamjena za desktop računalo a nije preteško 3.85kg a baterija ti ima 8 ćelija ovdje ti je link za specifikaciju pa si pogledaj malo link.

Pozdravite sve kao da pozdravljate svog najboljeg prijatelja
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 9:57 (Chmrljic).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj Acer izgleda ok, al nekako nevjerujem tom brendu pogotovo što eto kolega ima stariji model, nekih 3g i otišla mu ploča i iz servisa mu kažu da se više nemože nabaviti ploča za taj model. to mi je malo prealjkavo makra glupo je takav kvar popravljati ali pitam se da li je onda tako i s ostalim djelovima.

Što se Qosmio serije tiće nisam s njima impresioniran nikako. Imao baš Qosmio i star 2g i totalno razočaranje. Na papiru sve zvuče predobro, ali u stvarnosti su trome ko magare, em zbog glupog softwarea em valjda drivera neznam al neradi to tako kako bi po konfiguraciji trebalo, a i ono tko misli da je to tih lap i da se negrije griješi, bio na prezentaciji i nisu ništa popravili boljke starijih modela su i dalje tu, a cijene ih way to much. O sjajnoj tzv šminkerskoj plastici neću ni govoriti. Uz takav lap ti je jedino krpica najbolji prijatelj.

Asus hmmm pa ono do pije godinu dvije nisu bili nešto, izgledali su pregenerično, tipa nešto ko forcebook računala, ajde neću biti tako strog, više kao fujitsu simens računala, ali vidi se da su zaposlili nove dizajnere i stvarno im lapovi u novije doba izgledaju ozbiljno i kvalitetno. N serija me zadivila kvalitetom a u ovaj novi gamerski G73 sam se zaljubio :D

Bio sam u Mikronisu kad su im tek došli i bio čovjek iz Asusa koji mi je pokazao model koji bi u sebi trebao imati dvije 5870 atijevke i stvarno lap je ko stvoren za gamere, al ne samo to. Svidjelo mi se što ga nisu nakinđurali nekim svjetlečim glupostima, nego clean look jednostavnih oštrih linija i plastike koja pod prstima ima feel da je gumirana a nije. A dizajn bi opisao najsličniji Alienware-ovom jer očito to je jedino rješenje da takva zvijer ostane hladna. Touchpad je predobar, pročitao sam neku recenziju gdije lik nije nahvalio touchpad al valjda je to u navici rada, mene je impresionirao, ogroman, savršeno precizno prepoznaje pokrete, makar ništa nemože zamjeniti mišonju. Uglavnom jedina mana je možda to što je jamstvo samo 24mjeseci, najrađe bi da je 36 na takvu mašinu, baterija hmmm pa ono tko uzima desktop replacment računalo sat vremena bi trebalo biti više nego dovoljno  i to je standard u klasi, svi oni napišu 3h (tako je i moj Qosmio al bio si sretan ako je izdržala sat vremena dok surfaš webom), al to je u nekim tvorničkim nerealnim uvjetima, a ionako 17" laptop se neprenosi tako jednostavno. Standardno Ac adapter je preogroman a za takvu vrstu računala to i nije bitno jer je standard. Najimpresivnija činjenica je da je G73 nečujan, da nečujan i hladan ko kamen, to nisam mogao nikako prihvatiti ali poslušah i vidjeh i definitivno najtiši lap koji sam čuo.

Eto napisah ti svoja iskustva i osobno ja bi uzeo asusa od ponuđenog, al Toshibu više nikada hehe ;)

Y.P.F.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 10:29 (Žbica).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo vlasnik sam Toshiba Qosmio X500 - 12D

Prvi dojmovi, nisu ni blizu ovoga što gore piše !

TIH ! Drivere sam sam instalirao, a ne već ona particija od Toshibe, sve štima, vidjet ću još kasnije sve detalje, no ovo je laptop, ...

Asus od prije 2 godine, nije bio ni blizu Fujitsua i ne mogu vjerovati da to netko piše, dizajn je bio prva klasa, display prva klasa, grijanje JAKO, i da baterija vrlo brzo ode ispod 1 h to nije normalno ni za DTR, ..

Npr. Macu radi preko 3 h ..., a mislim da će mi Qosmio biti oko 1:45, 2h, to ovisi o diskovima i svemu, stavi SSD i duže će raditi, ja trenutno imam 500 GB disk 1 komad, ..

Uglavnom nemam ništa protiv Asusa, a bome ni protiv Toshiba ..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Misljenje za laptop Acer Aspire 8940G-724G50WN

NISAM DO SAD VIDIO BOLJI LAPTOP OD ACER ASPIRE 8943G JEDINO ŠTO OVAJ KOJI SAM JA VIDIO I RADIO NA NJEMU IMA 2X600GB HARD 18.4-INCH EKRAN

BLUERAY CD ROOM 8 GIGA RAM UOPĆE SE NE GRIJE ITD ZVJER SAMO JE SKUP A EKRAN JE LED I IMA PERFEKTNU SLIKU

14 godina
neaktivan
Re: Misljenje za laptop Acer Aspire 8940G-724G50WN

jel bluray il je cd rom? ili ima i jedno i drugo?! {#}

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice