Laptop mi je pao na pod i puklo je nešta - pomoć

poruka: 13
|
čitano: 7.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo pitanje je u naslovu poruke a čini mi se da je pukao jedan kotačić (slika) tj nije pukao nego je ispao iz ležišta!

:(

Jako mi je žao sada :L

Pomoć molim

P.S

Garancija mu nije istekla i imam račun i sve, ali mislim da to ne mogu popraviti s garancijom molim pomoć..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Po mom nekom iskustvu najosjetljiviji djelovi na pad su ti skoro uvijek hdd i često lcd matrica, tako da ovisno koja je visina bila ne gine ti popravak odnosno zamjena dijelova. Btw sliku ti nije uploadalo...

Si vis pacem, para bellum.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Slika se nije uploadala.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je otislo ista ozbiljnije, mislim da ce te popravak skupo doci. Ponovo sliku uplodaj.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sry...evo sad sam izbriso sliku koju sam uslikao no evo jedna s neta.....

Tu ima jedan kotačić koji je ispao iz ležišta i mogu li nekako rastaviti laptop da dođem do toga djela?

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Laptop mi je pao na pod i puklo je nešta - pom
Top Bugovac kaže...

Evo pitanje je u naslovu poruke a čini mi se da je pukao jedan kotačić (slika) tj nije pukao nego je ispao iz ležišta!

:(

Jako mi je žao sada :L

Pomoć molim

P.S

Garancija mu nije istekla i imam račun i sve, ali mislim da to ne mogu popraviti s garancijom molim pomoć..

Laptop ne smije past ko nit malo dijete iz ruku,{#} to je tak a još nemaš vise nit garancije to znaci novcanik ti bude doživjel mozdani udar{#}. Zato ne volim Laptope jer popravak istih nakon garanicje, je tolko skup ak se uopce i isplati obicno da moš kupit jedan jeftin Desktop komp za cijenu popravka užas.{#}{#}

16 godina
protjeran
Top Bugovac kaže...

Sry...evo sad sam izbriso sliku koju sam uslikao no evo jedna s neta.....

Tu ima jedan kotačić koji je ispao iz ležišta i mogu li nekako rastaviti laptop da dođem do toga djela?

Pa jesi probao upaliti laptop - ako da provjeri jeli sve radi kako i inače jer taj kotačić je nekakav manje bitan mehanički kvar/lom čini mi se. Ako te toliko smeta odnesi ga radije na servis nego da kasnije plačeš jer ga ne možeš sklopit kako treba (isto po iskustvu frendova znam {#})

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da kad neovlaštena osoba rasklapa laptop (i većinu IT opreme) garancija se gotovo sigurno poništava koliko ja znam.

Si vis pacem, para bellum.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 15:09 (Silence1488).
16 godina
Top Bugovac kaže...

...Jako mi je žao sada :L

..Garancija mu nije istekla i imam račun i sve, ali mislim da to ne mogu popraviti s garancijom molim pomoć..

- preskaćem komentar duševnog stanja... :) jer je subjektivno.

- hmmm, tehnički, točno, sama garancija (papir) neće otkloniti kvar, ali bi moglo pomoći u ovlaštenom servisu.

To je prvi korak (APP) ako pita: 'jesi ga..?' -kažeš: nisam. Naravno, prije tog, već s vrata čestitaš Božić, itd.. to pomaže.

Top Bugovac kaže...

-ako neide normalnim alatom, ili nemaš alat.. pokušaj još par puta baciti ga na pod, pod raznim kutovima i na razne podloge (mramor je vrlo dobar), pa teoretski postoji mogućnost da nekako otvoriš i rješiš problem kotaćića... istina, tim postupkom je vrlo mali broj računala spašeno. Možda samo spašeno od daljnjih muka.

Ozbiljnije, ako stvarno želiš savjet kako ga popraviti... na stranici proizvođača pronađi maintenance manual... shemu gdje se koji dio nalazi tj. kako se zamjenjuje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Imam garanciju, kupljen je u njemačkoj a i od kada mi se do dogodilo malo ga lakše zatvaram...

Ali opet ne želim da to ostane, pa vas pitam mogu li odnijeti laptop na servis u Fenix (Bivši vemil)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

To je prvi korak (APP) ako pita: 'jesi ga..?' -kažeš: nisam. Naravno, prije tog, već s vrata čestitaš Božić, itd.. to pomaže.

Cestitas sa osmjehom na licu i pravis se maksimalno mutav na 'jesi ga...?'

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
Top Bugovac kaže...

...mogu li odnijeti laptop na servis u Fenix (Bivši vemil)

Otkad je Fenix bivši Vemil? Vemil i dalje postoji, kupila ga je UnusMedia. Nije to nikakav Fenix.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina

Ma u Đakovu je na mjestu Ve-Mila otvoren Fenix, a Ve-Mila više nema, pa vjerojatno zato. Pokušaj ovo što ti je gore predloženo, odneseš i praviš se blesav, u krajnjoj liniji mogu ti reći što je otišlo i koliko stoji popravak ako ga je moguće popraviti pa tražiš gdje je najjeftinije. Ako ga sam otvaraš, moguće je da time istovremeno gubiš garanciju, pa ti onda svakako neće pomoći garancija, zar ne?

15 godina
Ne želim odnjeti nekim budalama koje su mi dok su popravljali komp izvadili zvučnu i mrežnu karticu..
Vade sve što valja..
Odnjet će se laptop u Njemačku pa će se popravit..
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice