Kvar na Hp Pavillion g seriji

poruka: 6
|
čitano: 1.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dakle, laptop nije moj već od djevojke pa samim time ni nemam sve specifikacije računala ali vjerujem da to i nije presudno...Nisam nikakav stručnjak za takve stvari pa me zanima mišljenje ljudi koji imaju ili su imali sličnih problema!

Kada se upali neki of ventova počne brujati (neki piskutavi zvuk), ponekad čak i stigne startati Windowse ali se nedugo nakon toga zamrzne ali uglavnom ostane zamrznut prije nego se windowse startaju!

Pretpostavljam da ako je nešto u kvaru cijela ploča mora kompletno biti zamijenjena ?! Koliko je novaca nova ploča odprilike?

Hvala unaprijed!

[URL="HDPLAY iOS"]

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kvar na Hp Pavillion g seriji
ArjunaGod kaže...

Dakle, laptop nije moj već od djevojke pa samim time ni nemam sve specifikacije računala ali vjerujem da to i nije presudno...Nisam nikakav stručnjak za takve stvari pa me zanima mišljenje ljudi koji imaju ili su imali sličnih problema!

Kada se upali neki of ventova počne brujati (neki piskutavi zvuk), ponekad čak i stigne startati Windowse ali se nedugo nakon toga zamrzne ali uglavnom ostane zamrznut prije nego se windowse startaju!

Pretpostavljam da ako je nešto u kvaru cijela ploča mora kompletno biti zamijenjena ?! Koliko je novaca nova ploča odprilike?

Hvala unaprijed!

Ako se smrzava, nije ploča u pitanju nego smrzavanje se događa zbog pregrijavanje i problemi na hard disku (bad sectori). Ako laptop nije očišćeno od prašine pa je potrebno očistiti. Ako se stanje dalje isto, ako ne dignu windowsi onda je problem u hard disk, treba provjerit stanje diska putem hirensa, osim ako nije neki virus napao pa isto u hirensu ima antivirusni pa neka skenira. 

Nenad
13 godina
neaktivan

Oke, hvala na informacijama i pomogao bi mi ako bi mi rekao da li netko poput mene (dakle, lajk :)) može samostalno otvoriti i očistiti laptop?! Imam iskustva samo sa desktop računalima...

Isto tako me zanima da li je problem raditi s tim Hirensom?

Zahvaljujem 

[URL="HDPLAY iOS"]
16 godina
neaktivan
ArjunaGod kaže...

Oke, hvala na informacijama i pomogao bi mi ako bi mi rekao da li netko poput mene (dakle, lajk :)) može samostalno otvoriti i očistiti laptop?! Imam iskustva samo sa desktop računalima...

Isto tako me zanima da li je problem raditi s tim Hirensom?

Zahvaljujem 

Hirens cd boot možeš skinit s neta i pržiš na cd, taj hirens cd boot služi razna testiranja, može vidjet sve od hard diska, testiranje memorije , skeniranje virus itd. Hirens cd bota se kao win 7 ali ne instalira nego sprema kao u memoriji. 

Nenad
16 godina
neaktivan

Nije neki veliki probelm otvoriti laptop i očistiti ga, veći je problem sve vratiti na mjesto da poslije toga sve dobro šljaka. 

Kod Hp je uvijek malo zeznuto, imaju dosta različitih šarafa, pa najbolje ti je na neki papir si crtaš odakle si uzeo šaraf i na to mjesto na papiru ga stavljaš, pa onda tako jedna po jedan vraćaš.

A uglavnom, ako ti se ne da zezati s time, možeš mu čak pomoći da ispušeš ponekad možeš i sam, malo jače pušeš u otvor ventilatora, ili neki kompresor, ali ne preblizu da ne oštetiš prejakim zrakom. I ako je zabušen prašinom sigurno će izlaziti van grudice prašine. 

Ali provjeri kako puše vent, jel izlazi zrak van i kako izlazi.

Procjeniš sam kakvo je stanje.

Ali ako već nisi vješt onda najbolje na soluciju DUVANJE u otvor za vent, kratkotrajno pomaže dok ne ustanoviš točno što je.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala lijepo na pomoči ljudi!

[URL="HDPLAY iOS"]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: