Dakle, zanimaju me konkretno - procesori. Vidim da danas većina laptopa do 4,500/5,000kn dolaze sa i3 ili i5 procesorima. Oni nešto jeftiniji do 3,000kn uglavnom imaju neke, pretpostavljam, starije dual core AMD-ove i Intelove procesore. E sad me zanima da li su ti 'stariji' procesori strašno sporiji? Jel baš tolika razlika između npr. AMD Dual-Core Processor E-350 i i3 procesora? Stvarno bi htio uštedjeti koliko god je moguće, laptop mi treba tek za faks (programiranje i te sitnice, te internet i eventualno gledanje filmova i serija). Sad je problem, nebi htio biti škrt i dati 2,500kn za laptop koji je već izašao iz mode, tj ima te neke procesore koji meni nisu toliko poznati, pa vas molim za savjet..
Vidim ima dosta drugih tema što se tiče laptopa do 3,500kn, pa vas neću tražiti za neke savjete kojeg da uzmem (dakako, ako netko ima neki jeftini low-end laptop koji nije za igranje igrica, volio bi link ili barem ime).
Dakle, da u dvije natuknica napišem sve ovo gore:
- zanima me razlika između procesora koji nisu i3/i5, u odnosu na obične dual core procesore AMD-a i Intela
- nije potrebno, ali ako netko ima pri ruci kakav link ili zna za kakav dobar jeftin model laptopa, bilo bi poželjno da ostavite u komentaru ispod
Puno hvala svima koji će ovo pročitati i ostaviti pokoji komentar, sutra planiram da odem malo to razgledati u jedan dućan sa računalima i volio bih da imam neke tipove laptopa napisane na papiru da mi vlasnik može pogledat malo cijene kod njih (mogu dobit jednake cijene, čak i jeftinije od velike većine hrvatskih PC shopova)