Koji m2 ssd za Asus zx50

poruka: 10
|
čitano: 1.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Koji m2 ssd za Asus zx50 ROG

Asus zx50vw-ms71(GL552VW ROG)

http://www.microcenter.com/product/460656/rog_zx50vw-ms71_156_gaming_laptop_computer_-_black

zelim ugraditi u njega m2 ssd na kojeg bi instalirao operativni sustav ali problem je koji ssd da uzmem.

Ovaj sam probao

https://www.adm.hr/ssd-120gb-western-digital-wd-green-pc-ssd-m2-wds120g1g0b/88139ADM/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click I ne mogu ga naci u Bios,pa sam ga vratio.

Trazio sam po netu neki info,cak sam kontaktirao Asusu customer support da bi mi oni rekli da ne mogu davati takve informacije jer je ovo upgrade a ne kvar.

Na kraju mi je jedannagent posalo poruku

SDD Specifications: "NGFF 2280 SATA:256G,128GNGFF 2280 AHCI PCIE : 256G,128GNGFF 2280 NVME PCIE : 256G,128G" koju ne razumim jer tu su nabrojani sata i pcie nvme modeli.Prakticno sve.

Na poledjini laptopa pise m2 ssd 2280 SATA SSD only a kad ga otvorim ulaz ima 1 pin a ne 2 kao kod sata modela.Ili sam nesto pobrkao ?

U opcijama Biosa su AHCI postavke i ne mogu ih promijeniti u sata.Updejta sam Bios na najnoviju verziju. Po tome trebao bi sata ahci?

Neki kazu da im ovaj odgovara https://www.amazon.com/Samsung-850-EVO-Internal-MZ-N5E250BW/dp/B00TGIVZTW ali to je opet sata pa ne vidim kako je ovaj drugaciji od WD kojeg sam probao

Ima li netko iskustva s ovim modelom laptopa ili mozda zna koji ssd je kompatibilan s ovim laptopom.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji m2 ssd za Asus zx50 ROG
everyday i'm shuffling...
9 godina
neaktivan
Koji m2 ssd za Asus zx50
Ma gleda sam taj ali kako ja ne mogu vratit proizvod ako kojim slucajem ne radi, tia sam jos pokoji savjet.
Mislim u cemu je razlika izmedju tog cruciala i ovog sto sam uzeo.
Na istim forumima spominju iste modele laptopa ali radjene za razlicita trzista i razlicitih maticnih ploca

0 0 hvala 0
14 godina
Koji m2 ssd za Asus zx50

da sam na tvom mjestu uzeo bih obican SSD od 250GB, i izvadio dvd-rom. Tako nemas rizika.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Koji m2 ssd za Asus zx50
Nije mi to palo na pamet. Znam da nema problema s zamjenom hdd za ssd ali to nisam tia ucinit jer zelim imati pohranu na starom. Iako bi vise volia da nadjem rjesenje s dodatnim ssd, ostavit cu zamjenu za dvd r kao zadnju. Realno, ne znam kad sam zadnji put koristio dvd al eto, nikad ne znas.
Uglavnom, po tvom ta zamjena ide bez problema?
8 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 11:18 (Čitatelj).
9 godina
neaktivan
Koji m2 ssd za Asus zx50
U tome i je stvar, koji lijepi ssd da odaberem.Vec sam probao jedan i bios ga nije prepoznao.. Neki kazu da im radi sata, neki da im radi nvme.

0 0 hvala 0
15 godina

zadnji BIOS i oderi Sasunga gore...

a G552 MORA podržavati NVMe

Ju je je? Je ju je!
8 godina
protjeran

Sluzbeno podrava Samsunga bez frke.

9 godina
neaktivan
Koji m2 ssd za Asus zx50

ok,probao sam s tim samsungom i sve radi.Iako ga je Bios prepoznao trebalo je neke stvari podesit da bi ga imao u OS  a za to mi je posluzio Samsung magician i Paragon Hard disk manager.Tad sam prebacio OS s hdd na ssd tj klonirao i evo nakon par sati igranja,sve radi bez problema.

Ljudi hvala na savjetima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice