Kako bootati DVD s Windowsima? zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako bootati DVD s Windowsom?

Pozdrav,

kupio sam Asus N76VZ sa FreeDOSom. Kada sam prvi put stavio DVD s Windowsom, normalno ga je bootao, napravio sam dvije particije (i još je sustav sam napravio dvije male particije potrebne za windows, dakle ukupno 4) i instalirao sam Windows 7 na prvu particiju, ali zaboravio sam formatirati ovu drugu veliku particiju, pa mi sad uopće ne prikazuje da ju imam. 

Pokušao sam staviti DVD s windowsima natrag i restartati laptop, ali mi pokrene odmah windows. Jedino sam uspio ući u BIOS sa f2 (postavljeno je u njemu da prvo boota DVD čitać), ali ne mogu nikako bootati DVD pa da formatiram tu drugu particiju prije istalacije windowsa i onda samo izađem iz instalacije.

I da napomenem, ne znam da li ima veze, ali kad sam prvi put išao instalirati windowse, bila je jedna mala particija od 8 GB i jedna od 700 GB. Ja sam obrisao ovu malu particiju jer nisam htio imati tako malu particiju, nego sam ju htio spojiti s ovom velikom i kasije podijeliti. Sad si mislim da je možda nešto važno bilo na njoj.

Također, uopće mi ne prepoznaje wireless. Na mobitelu wireless radi normalno, ali laptop ga ne može naći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 22:13 (topgun1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako bootati DVD s Windowsom?
topgun1 kaže...

Pozdrav,

kupio sam Asus N76VZ sa FreeDOSom. Kada sam prvi put stavio DVD s Windowsom, normalno ga je bootao, napravio sam dvije particije (i još je sustav sam napravio dvije male particije potrebne za windows, dakle ukupno 4) i instalirao sam Windows 7 na prvu particiju, ali zaboravio sam formatirati ovu drugu veliku particiju, pa mi sad uopće ne prikazuje da ju imam. 

Pokušao sam staviti DVD s windowsima natrag i restartati laptop, ali mi pokrene odmah windows. Jedino sam uspio ući u BIOS sa f2 (postavljeno je u njemu da prvo boota DVD čitać), ali ne mogu nikako bootati DVD pa da formatiram tu drugu particiju prije istalacije windowsa i onda samo izađem iz instalacije.

Također, uopće mi ne prepoznaje wireless. Na mobitelu wireless radi normalno, ali laptop ga ne može naći.

Za laptope u biti uvijek treba driver za wireless instalirati.

Za particiju, start, desni klik na computer, manage - disk management i imas tamo dole di su izlistani Unallocated Space, dvostruki klik na to i formatiraš čarobnjakom.

16 godina
neaktivan
Re: Kako bootati DVD s Windowsom?

EDIT: Uspio sam ga formatirati i postaviti za disk pomoću Change Drive Letter and Paths...->Add->Add a new letter or path for . Samo ne znam zašto nemam ponuđeno slovo D? Sva ostala slova su ponuđena.

Skinuo sam i drivere za wireless i sad radi. Znači li to da moram skidati i ostale drivere, npr. za grafičku... Mislio sam da na windows 7 to dolazi automatski.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 22:58 (topgun1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice