I ja bih savjet;lap do 6500 kn-nisam zahtjevan :-)

poruka: 3
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima !!!

Dakle stvari stoje ovako. Pročitah ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/notebook-do-6500-kn-preporuka-kupnje/24980.aspx i ne saznah ništa. I tako odlučih Iskoristiti dobrotu i znanje vaše, da uludo ne trošim pare naše (svoje:-)...

A sad za ozbiljno. Dakle laptop do maksimalno 6500 kuna. PLAĆAM KARTICOM!!! I vrlo vjerojatno online shop jer sam iz Bjelovara pa mi se ne isplati ići u ZG.

Kratki uvod:

Od 2007. zadovoljni sam korisnik HP 6715b laptopa. (promijenio sam samo pržilicu jer se "potrošila"). Zadovoljan sam kvalitetom izrade i opet bih uzeo HP bez razmišljanja,ali nakon što sam vidio što je Toshiba kod kolege preživjela, rekao sam da ću, ako je ikako moguće, kupiti Toshibu. (Preživjela je 5-minutno udaranje u radni stol punom snagom u napadu bijesa -Farmville je čuda stvarCool) Da, stol nije preživio-naravno.

Može i Dell (Studio 1555 mi se jako svidio-uključujući i vlasnicu :-)

I tako sam krenuo u potragu i nisam mogao odlučiti što na kraju da kupim. Ispod su moje želje,a mogućnosti već znate (max. 6500 kn na karticu)

NAMJENA: Multimedija  i povremeno modeliranje u Google Sketchupu.             .::Gaming OFF::.

ŽELJE:

JAMSTVO,KVALITETA IZRADE I IZDRAŽLJIVOST BATERIJE i Bluetooth-to je prije svega.

1. Ekran: 17" poželjno,a ostalo kako bude

2. OS: U osnovi sam Linuxaš, pa je poželjno da je lap bez OS-a

3. GPU: Nisam gamer,ali pošto ATI nikad nije imao poštene drajvere za Linux, želio bih nVidiu. Ako se i igram to je onda maximalno AOE2 ili RON. HD jako poželjan!

4. CPU: nije toliko kritičan,ali što brži to bolji-naravno (Malo u suprotnosti sa izdržljivom baterijom,ali eto.....)

5. HDD: Opet nije neka kriza, jer imam nekoliko externih hardova tak da mi storage nije kritičan

6. Ostalo: Ako je moguće barem 3 USB-a (ne treba USB 3, nego 3 USB-a), WiFi (Atheros čip poželjan,a ostalo kako bude....), Od LED signalizacije baram Caps Lock i HDD.

Eto to je otprilike to, moj trenutni odabir je http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=34424-Notebook-Toshiba-Satellite-L67010P,ali još kad bi bio bez Windoza....mojoj sreći ne bi bilo kraja, a osim toga jako je blizu limta mog proračuna.

Pozdrav i hvala svima koji pomognu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:30 (merlin10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

BUMP (ako nije zabranjen) !!!

Zar sam stvarno pretjerao sa zahtijevima ili je "prava" ekipa za sastavljanje prijedloga još uvijek na moru?

Pozz!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice