Instalacija usporila laptop?

poruka: 21
|
čitano: 6.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, nedavno sam na ajmo reći servis dobio laptop (mislim da je Fujitsu siemens A1655 ili tako nekako, premda je sad to manje bitno). Sve je bilo u neredu, wifi nije radio itd..Ali brzina rada na njemu (tj. otvaranje novih prozora, izvođenje apalikacija) bilo sasvim solidno. Srušio sam prethodne windowse (XP) i stavio nove (isto XP). Instalacija je prošla bez problema, brzo, uspio sam namjestiti wireless,drivere i sve je radilo ok. Nakon instalacije, počeo sam stavljati najčešće korištene programe kao GOM, irfanview, AVG, photoshop i sl. Ali skoro pa odjednom, cijeli se laptop nekako usporio...Jednostavno mu je za svaku operaciju (npr. otvaranje my computera, ili ulazak u control panel) trebalo barem 10 sekundi. Resetirao sam ga, ali opet je bilo isto...Otvorio sam task menager (koji se začudo brzo otvorio) i pogledao što bi možda moglo usporavati rad, ali ništa nisam našao. Laptop ima već 4-5 godina i jasno da mu komponente nisu brze, ali prije je brže radio...Ne shvaćam u čemu je problem...Hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bilo kakav savjet bi bio dobrodošao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instalacija usporila laptop?
Koliko ima ram-a i koji je cpu? Zauzece istih komponenti u idle nacinu rada?
Startup programi?
...
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan

Turion 64 Mobile Technology - 1Gb RAM, Radeon X200...Ukratko...Što se tiče task managera, zauzeće memorije je oko 50%, a procesor varira (30-50-80% najčešće)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Procesor bi u idle-u (kad se nista ne radi) trebao bit max na 10%, pogledaj malo koji to programi zauzimaju % procesora.
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Turion 64 Mobile Technology - 1Gb RAM, Radeon X200...Ukratko...Što se tiče task managera, zauzeće memorije je oko 50%, a procesor varira (30-50-80% najčešće)...

pa koji proces u tasku ti najviše troši?
sporo otvaranje aplikacija može biti uzrokovano i malwareom
jel moguće da si nešto već pokupio?
stavi si kvačicu na show proccess from all users, pa provjeri procese,koji troši ram i opterećuje procesor

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 9:49 (seneka).
16 godina
Ako u idle-u ne ide na nisku jednoznamenkastu vrijednost zauzeća procesora imaš nekakvu napast najvjerojatnije. Skeniranje malwarebytesom i kasnije zadnjom verzijom nadograđenog antivirusa će pomoći vrlo vjerojatno. msconfigom pogledaj što se diže na početku, a i hijackom isto pogledaj registry.
16 godina
neaktivan

Doista mislim da ništa nisam mogao uhvatiti jer kad sam isprobavao wireless otišao sam samo na bug forum, skinuo sam AVG...Pogledati ću sada, pa ću vam javiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najvjerojatnije nema veze s tvojim problemom, ali ako si instalirao AVG s nekog cd-a ili ranijeg download-a makni i skini najnoviji ... kod frenda zbog starog AVG-a nije se mogao upload izvršavati ... iako ja bih se kladio da ti se nekakva štetoćina uvukla
16 godina
bmw_power kaže...
Najvjerojatnije nema veze s tvojim problemom, ali ako si instalirao AVG s nekog cd-a ili ranijeg download-a makni i skini najnoviji ... kod frenda zbog starog AVG-a nije se mogao upload izvršavati ... iako ja bih se kladio da ti se nekakva štetoćina uvukla

a da makne AVG i stavi neko bolje rješenje, e.g. Avira ili Avast?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
neaktivan

Najnoviji AVG, s njihove stranice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sada gledam, u idle-u ne ide preko 10%, a ram je ispod 50%...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 9:58 (Riker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Evo sada gledam, u idle-u ne ide preko 10%, a ram je ispod 50%...

to nam malo ne govori,znam da je gotovo nemoguće ,ali napravi ipak quick scan s mbam,ionako ga njije loše imati
da se krene s drugim opcijama
slika taska,maximiziranog i sa svim procesima bi dobro došla

15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Postoji mogučnost da taj AVG možda uspori računalo i meni se jednom tako bilo. Riječ je resursu koji previše troši.

Ja sam stavio Aviru i Malwarebytes i zadovoljan sam sa njim i odlično služi u svrhu. Ne troši resurse,i  ti bi trebao imat al sam odlučiš kako hoćeš. Ako i dalje uspori. Probaj ponovno sve na novo instalirati ali ovaj put bez AVG i testiraj par dana i onda će vidjet što ih zapravo uspori. Ako par dana uopće nije usporio onda je dokaz da je AVG usporava računala.

Nenad
16 godina
neaktivan

Ma trenutačno pokušavam s AVG PC Tuneup (koji je navodno našao na više od 300 ''problema'', pa ih sada sređuje...Vidjeti ću kako bude išlo, pa ako još ne bude radilo, javim se...Kako god, zahvaljujem se svima na pomoći Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Riker kaže...

Ma trenutačno pokušavam s AVG PC Tuneup (koji je navodno našao na više od 300 ''problema'', pa ih sada sređuje...Vidjeti ću kako bude išlo, pa ako još ne bude radilo, javim se...Kako god, zahvaljujem se svima na pomoći Smijeh

a jooooj, kani se toga, ako hočeš pravi ''tuneup'' skini si besplatni glary utilities, bolji čak i od komercijalnih rješenja

15 godina
neaktivan
Nello kaže...
Riker kaže...

Postoji mogučnost da taj AVG možda uspori računalo i meni se jednom tako bilo. Riječ je resursu koji previše troši.

to je točno,dosta je težak,i na slabijim konfiguracijama ga treba izbjegavati

16 godina
neaktivan

Evo, samo da kažem da sam riješio problem...Srušio sam prethodne windowse, i stavio sve na novo. Nisam stavio AVG nego jedan drugi antivirus, i sada radi sve kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Evo, samo da kažem da sam riješio problem...Srušio sam prethodne windowse, i stavio sve na novo. Nisam stavio AVG nego jedan drugi antivirus, i sada radi sve kako treba...

Eto vidiš kako sad lijepo radi. Kao što sam rekao kod AVG previše troši resurse, jer taj stalno radi u pozadini pa onda otežava rad kod pisanja, surfanja itd. Baš mi je drago što si riješio problem. Sretno!

Nenad
16 godina
Riker kaže...

bio bih ti zahvalan kada bi rekao koji to tocno antivirus si stavio, da ti damo još pokoju preporuku

16 godina
neaktivan

Instalirao sam Aviru...

Moj PC  
1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice