Pozdrav, problem je sljedeći stoga sam se odlučio ovdje obratiti vezano za pomoć ili kakav prijedlog.
Unaprijed zahvala svakome.
Vlasnik sam Hp laptopa, modela navedenoga u naslovu poruke.
Nedavno sam uspio proliti tekućinu, točnije čaj po tipkovici i nakon servisa mi je rečeno da je uz tipkovnicu otišla i matična ploča te je popravak istoga oko 4000 tisuće kuna te s obzirom da je vrijednos laptopa u vrh glave" 5000 kn. smatram da se neisplati popravljati.(?) Interesira me dali je moguće ubaciti bilo kakvu matičnu ploču odnosno znatno jeftiniju čisto da laptop može služiti za nekakve osnovne operacije, internet? Laptop koristi dvije grafičke kartice, jedna je HD graphics, druga je ATi Radeon 7690M XT (2 GB DDR5). Nisam upućen dali je druga grafička isto integrirana ili se može zasebno izvaditi. Interesira me zbog toga, ako je moguće staviti znatno lošiju matičnu dali je moguće izvaditi grafičku s kojom bih pokrijo trošak popravka tipkovnice i kupnje matiče a da ujedno laptop funkconira na HD grafičkoj, odnosno "integriranoj" HD grafičkoj kartici?
Isto tako me zanima u koliko tko "znade" dali je moguće iz tako oštečenoga laptopa, kojega nisam uspio upaliti nakon proljevanja tekućine iako je imao napon te davao znakove života preko lampica izvaditi podatke sa Tvrdoga diska?
Dali je moguće izvaditi tvrdi diska te ga pretvoriti u prijenosni, onako kako je moguće sa SATA diskovima ili ga ubaciti u koji drugi laptop?
0 | Popravak "original" dijelovima |
---|---|
0 | Mogućnost? Lošija matična? |
2 | Mogućnost? Vađenje Podataka |