Hp Pavilion dv 7 problem s paljenjem

poruka: 12
|
čitano: 2.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši !

Imam problem s paljenjem: Dakle, laptop ne pali iz prve nego ga moram resetirati nekoliko puta, ali kada se upali radi bez problema. Neuspješno paljenje najčešće registriram samo po zvuku hladnjaka prve 2-3 sekunde nakon ćega se ne ćuje ništa ali lampice svijetle... Rastavio sam laptop koliko sam mogao (za neke skidanje matične je potrebam poseban alat kojega nemam) hard disk testirao u mnogim programima da nije možda nekakav bad sector testovi su pokazali da nije. Pomislio sam i da je grafička, ali onda bi se valjda i za vrijeme rada na računalu pokazivale nekakve mrlje na ekranu ili nešto slično, ali to nije slučaj jer sve savršeno radi kada se laptop upali. Kao što rekoh vadio sam dijelove (hard, rame, wlan karticu) kako bih iz njih ispraznio statički elektricitet jer sam čitao da se mnogi na ovom mogelu žale na taj problem.
Ne znam više što da radim...

Ima li netko nekakav prijedlog? Za svaki dobornamjeran prijedlog unaprijed zahvaljujem !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Popravi boot sector pomoću Windows repair disk-a.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

frende ploca ti je otisla! ta DV-xxx serija laptopa je napravljena uzasno lose!  mozes jedino na popravak ga odnjeti!

upali se ,ali nema slike jelda? e pa to ti je to...nagledao sam ih se vise od nekoliko takvih i napopravljao!

otkup neispravne elektronike
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Serija Dv-a nije loša, pouzdanost ovisi isključivo o platformi.

Napiši malo specifikacije

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 9:13 (lucco85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@ starsam Da, upali se ali nema slike. Ali nakon nekoliko puta restarta preko tipke za paljenje se upali i onda nema nikakvih problema, radi bez iakvih nedostataka...

@lucco 85 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c01550114

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 11:50 (kule93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hp Pavilion dv 7 problem s paljenjem

Kvar je vjerovatno u matičnoj ploči, pred neki dan sam popravljao istog s istim kvarom

Svakako probaj s jednom pločicom rama pa s drugom čisto da eliminiraš tu mogućnost

Ta platforma ima problema s NB

Zamjena čipa je najbolje riješenje

14 godina
neaktivan

Što je NB ?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

NorthBridge(čipset)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Na stranim forumima sam čitao da se takav problem riješavao uglavnom promjenom punjača...Da li je to moguće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nategnuto, ali probaj sve što možeš probat

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ok, probati ću s novim punjačem pa javim rezultate sutra. Samo još jedna stvar: Ukoliko to s punjačem ne uspije kolika bi bila realna cijena da mi otklone taj kvar u servisu čisto da se znam orijentirati, da me ne prevare...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hp Pavilion dv 7 problem s paljenjem

Nije stvar toliko cijene, već načina popravka

Inzistiraj u servisu da ti zamjene čip i daju garanciju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice