Hp cq62-ekran ne radi

poruka: 11
|
čitano: 5.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hp cq62-ekran ne radi

Pozdrav.

Imam HP compaq cq62 200 SM i imam problemcic s njim.

Kad se laptop upali ekran je pun bijelih crta, al nije problem do grafe il necega, problem je do kabela, ja mislim. Jer laptop skroz normalno radi i cak ekran zna proradit, odnosno normalno kazat sliku, ali samo ako se ne neko mjesto "pogodi". Cim se ekran malo pomakne, slika opet postaje bijela s crtama. Dal je to do nekog otpojenog kabla,losih kontakata? Dal se moze to doma sredit, da skinem odostraga plastiku i provjerim neki kablic ili mora u servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hp cq62-ekran ne radi
NSRkić kaže...

Pozdrav.

Imam HP compaq cq62 200 SM i imam problemcic s njim.

Kad se laptop upali ekran je pun bijelih crta, al nije problem do grafe il necega, problem je do kabela, ja mislim. Jer laptop skroz normalno radi i cak ekran zna proradit, odnosno normalno kazat sliku, ali samo ako se ne neko mjesto "pogodi". Cim se ekran malo pomakne, slika opet postaje bijela s crtama. Dal je to do nekog otpojenog kabla,losih kontakata? Dal se moze to doma sredit, da skinem odostraga plastiku i provjerim neki kablic ili mora u servis?

Kad guglaš o tome, vidjet ćeš koliko ljudi ima isti problem sa tim laptopom. Kvar je uvijek isti, pokazuje se nasumice i bez pravila White screen a onda se pojavi slika bez greške. 

Na jednom sam laptopu baš takvom pokušao sa nabavkom novog kabela, i nije upalilo. Kasnije sam odustao od daljnjeg traženja rješenja problema jer ni ostali nisu imali previše sreće.

Samo sam saznao da cijela ta serija ima sranje sa tim kvarom.

Kabel mi još stoji tu negdje doma, javi se ako hoćeš.

17 godina
Hp cq62-ekran ne radi

Mom cimeru se na CQ62 nekad zna desiti da mu se iz čista mira ekran zacrni i ventilator ode na 100%. Sličan/isti problem, nema rješenja? Reinstalacija win nije pomogla, znači nije softverski...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Val kaže...

Mom cimeru se na CQ62 nekad zna desiti da mu se iz čista mira ekran zacrni i ventilator ode na 100%. Sličan/isti problem, nema rješenja? Reinstalacija win nije pomogla, znači nije softverski...

Nije softverski gotovo sam siguran. Nije niti do grafičkog čipa jer, primjetit ćeš, ako spojiš eksterni monitor, slika je odlična i radi bez ikakvog problema.

Flat kabel isto nije jer sam nabavio novi i ne radi.

Problem bi vrlo vjerojatno mogo biti u ploči sa nizom čipova na poleđini LCD panela. Nagađam da je cijela serija tih laptopa u banani, jer je dovoljno otići na youtube da vidiš koliko klipova ima na tu temu. To je jeftin laptop 2k kn i manje se novi može kupiti i nije ni čudo da je trash

17 godina
Hp cq62-ekran ne radi

Ma u redu je kod njega slika, ali mu se dogodi jednom u mjesec dana da se ekran zacrni i mora se ugasiti na power tipku 5 sec...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Val kaže...

Ma u redu je kod njega slika, ali mu se dogodi jednom u mjesec dana da se ekran zacrni i mora se ugasiti na power tipku 5 sec...

Pregrijavanje? Temperature su?

17 godina
Hp cq62-ekran ne radi

sve u redu, procesor ne prelazi 45, grafa ne prelazi 50-55. najzahtjevnije što njegova grafa radi je da pokrene 720p film

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hp cq62-ekran ne radi

evo spojih laptop na monitor i radi super, tako da ce ic laptop samo u tu svrhu, spajanje na monitor, bez njegovog ekrana {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

evo spojih laptop na monitor i radi super, tako da ce ic laptop samo u tu svrhu, spajanje na monitor, bez njegovog ekrana {#}

Tako sam i ja rješio.. Frend koristi sa vanjskim monitorom bez problema i to je to. Laptop je prejeftin da bi mu netko u servisu zamjenio inverter ili onu cijelu ploču i to masno naplatio. Još kada je toliko unesrećenih na googleu, onda je jasno da se ulagati baš i ne isplati. 

14 godina
neaktivan
Hp cq62-ekran ne radi

Kolko kosta taj inverter?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hp cq56-ekran ne radi potpuno bijel

Ja imam problem kod laptopa zove se hp presario CQ56 meni je potpuno bijel ekran ali ga prikljucujem na monitor pa na monitoru radi sve normalno al na laptopu je opet bijela slika nekad i nije nekad mi bude sve normalno al netraje dugo samo mozda 5-20min i ponovno pobijeli.Molim odgovorrrrr!!!!! 

KO ZNA KOJI JE TO PROBLEM NEK MI ODGOVORI.     

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice