Evo, da se malo pohvalim :)
Danas sam uzeo novu igračkicu, HP 6730s. Inače je u planu bio Lenovo N500, ali kako je bio rasprodan i više nema šanse da ga se naruči, ipak sam uzeo ovog.
Za cijenu od 5000kn, ovaj laptop nudi jako dobre performanse.
Procesor C2D T5870, 3GB RAM memorije, 250GB HDD i Ati HD3430 grafička kartica.
Naravno, nije sve tako bajno i sjajno. Iako ima zaista dobre komponente, vidi se velika ušteda na kvaliteti samog laptopa.
Kućište krhko, touchpad i nije tako bajan, tipkovnica također.
Raspored USB utora, utora za VGA, napajanja, citaca kartica i ostalog je grozan.
Monitor je loš, ali u usporedbi s 6715b modelom je bolji. Zamjerka je i to što se neda "rastegnuti" do kraja, već za kojih 120 stupnjeva.
Nedostatak mu je i S-Video, pa je spajanje s TV-om gotovo nemoguća misija.
Od gumbova za upravljanje, tu je samo gumb za Wireless i ništa drugo, što mi nakon 6715b, jako nedostaje.
Baterija u pocetku traje i do 3 sata, uz ukljucen wireless i surfanje. Nakon nekog vremena, očekujem da će se vijek trajanja baterije spustiti na sat i pol.
Ovaj laptop i nije nešto previše glasan, osim užasnog DVD pogona.
Igrati se još nisam probao, ali mislim da bi starije igre trebao pokretat čisto solidno.
Ima i web cameru :).
To je to što se tiče hardverskog dijela.
Jedna od stvari koja me ako smeta kod HP-a je ta što ne daju CD s driverima, već ih je potrebno skidati s neta. Samo da napomenem, drivera za grafičku na službenoj HP-ovoj stranici uopće ni nema, kao niti na Atijevoj.
Trenutno imam gore Vistu i radi solidno. Procesor, RAM i HDD dobivaju skoro čistu peticu. Grafa trenutno jedinicu, budući da još nisam našao na prave drivere.
Zaključak: Pravi izbor za kućne korisnike, koji traže brz laptop za malu cijenu.
Molim komentare :))