Gubitak FPS'a nakon 1-2 minute...

poruka: 11
|
čitano: 1.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Gubitak FPS-a nakon 1-2 minute ASUS laptop...

Ovako imam ASUS GL552JX-CN029D kupljen prije par mjeseci, laptop je radio savršeno do prije par dana, od kada sam svaki puta nakon pokretanja bilo koje igre iskusio veliki pad u fpsu, krene stekat kao da se vuce na nekoj kanti, konkretno WOW, vrti na 60 fpsova i ide glatko da bi nakon pola minute do 2 minute krenulo štekati i fps bi pao na 15tak, da ne navodim ostale igre, problem se dešava kod svake druge, osim WOT-a, identično...Ponavljam sve je išlo super do prije par dana...Temperatura je max 65, što sam uspio izmjeriti nakon više satnog igranja WOT-a, koji JEDINI ide kako treba...Znači to nije problem, instalira sam najnovije drivere isto, vratio na stock od proizvođača, isto...Provjerio od virusa/trojanc/Malwara, ništa...Postavio u NVIDIA control panellu da igre idu na 950m,isto... Netko ima kakvu ideju ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Gubitak FPS-a nakon 1-2 minute ASUS laptop...

Radi normalno kad stavim bateriju, radi normalno kad je baterija u laptopu na punjacu, no kad izvadim bateriju i radi samo na punjacu bez baterije u laptopu zeza...To sam danas detektirao, cini mi se da je ili punjac u pitanju il je bios krenuo nesto zezati, 202 verzija...

15 godina

prvo sto mi je palo napamet je thermal throttling, pogledaj si temperature u igrama gdje ti pocne stekat, i opcenito ako mozes pratit performanse graficke i procesora te temperature, prati ih u igrama gdje ti steka..i kad fps padne baci oko da vidis gdje i s cim je zapelo. nemoj gledat na igri koja sljaka :D
i ako ti ima laptop optimizaciju performansi pogledaj gdje si s tim..mozda ima neku power saver opciju il tako nesto koja se upali sama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bit ce da ti se dedicirana graficka ugasi, e sad zasto se ugasi...pogledaj u power savings opcijama dali je sto sumnjivo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Gubitak FPS'a nakon 1-2 minute...
leo_91 kaže...

prvo sto mi je palo napamet je thermal throttling, pogledaj si temperature u igrama gdje ti pocne stekat, i opcenito ako mozes pratit performanse graficke i procesora te temperature, prati ih u igrama gdje ti steka..i kad fps padne baci oko da vidis gdje i s cim je zapelo. nemoj gledat na igri koja sljaka :D
i ako ti ima laptop optimizaciju performansi pogledaj gdje si s tim..mozda ima neku power saver opciju il tako nesto koja se upali sama.

Nikakva temperatura nije problem kad sve sljaka na bateriji i kad je baterija u laptopu no kad izvadim bateriju i upalim laptop bez baterije onda krene zezat...sve je napisano gore, plus jos laptop ima svega par mjeseci ...

11 godina
neaktivan
Re: Gubitak FPS'a nakon 1-2 minute...
Svinja kaže...

Bit ce da ti se dedicirana graficka ugasi, e sad zasto se ugasi...pogledaj u power savings opcijama dali je sto sumnjivo

Gasi se,tocno to, odnosno varira od 200-1150 MHZ brzine kad krene taj fps loss, a inace radi konstantno na 600 Mhz...Znaci ono kad krene trzat  kad fps padne u gpuz krene prekid u radu, linija nije konstantna nego iprekidana i sto je do tad bilo 600 Mhz konstantna linija, ona krene skakat i padat sa tih 600 na 200 pa dize na max 1150 i tako  cijelo vrijeme...ali ponavljam, samo kad izadim bateriju i ukljucim laptop na punjac...Kad je baterija unutra i ustekan punjacide ok kao i kad kristim laptop samo na bateriji...Prvo sam mislio da je punjac, ali isti laptop ima kolega i njemu radi normalno...Jedino ostaje bios...

15 godina

sorry onda san ja krivo razumia :)
punjac definitivno nebi treba bit u pitanju.

iz prilozenog se moze zakljucit(osim ako opet nisan krivo razumia) da imas dvije graficke pa pokusaj ugasit drugu i ostavi samo 950 u device manager-u.

i javi kako je proslo. :)

Edit: I kao sto je kolega Svinja reko, gledaj power savings opcije dal se nesto tamo mijenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 13:58 (leo_91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sk0MI kaže...

Ovako imam ASUS GL552JX-CN029D kupljen prije par mjeseci, laptop je radio savršeno do prije par dana, od kada sam svaki puta nakon pokretanja bilo koje igre iskusio veliki pad u fpsu, krene stekat kao da se vuce na nekoj kanti, konkretno WOW, vrti na 60 fpsova i ide glatko da bi nakon pola minute do 2 minute krenulo štekati i fps bi pao na 15tak, da ne navodim ostale igre, problem se dešava kod svake druge, osim WOT-a, identično...Ponavljam sve je išlo super do prije par dana...Temperatura je max 65, što sam uspio izmjeriti nakon više satnog igranja WOT-a, koji JEDINI ide kako treba...Znači to nije problem, instalira sam najnovije drivere isto, vratio na stock od proizvođača, isto...Provjerio od virusa/trojanc/Malwara, ništa...Postavio u NVIDIA control panellu da igre idu na 950m,isto... Netko ima kakvu ideju ?

Svi novi CPU/Chipseti ti imaju Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework (DPTF)

On u pravilu ima 2 postavke, tempraturu i razinu buke, i kolko sam ja do sad vidio ona na raznim laptopima uglavnom bude stavljene na neku srednju vrijednost. Te postavke možeš vidit pod extra power options, i možeš probat dići na najveću vrijednost, pa malo prati razliku u grijanju i glasnoći, ako ti ne smeta ostavi tako.

EDIT:Na perfomance power planu ti ne mora biti nužna automatski i max brzina što se DPTF-a tiće, tako da ručno podesi ovo gore što sam reko za svaki power plan koji misliš koristiti.

EDIT2: I OBAVEZNO si updejtaj BIOS, zadnje revizije imaju Update Thermal Policy, i update za Firmware.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 14:17 (ivicask).
11 godina
neaktivan
ivicask kaže...
sk0MI kaže...

Svi novi CPU/Chipseti ti imaju Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework (DPTF)

On u pravilu ima 2 postavke, tempraturu i razinu buke, i kolko sam ja do sad vidio ona na raznim laptopima uglavnom bude stavljene na neku srednju vrijednost. Te postavke možeš vidit pod extra power options, i možeš probat dići na najveću vrijednost, pa malo prati razliku u grijanju i glasnoći, ako ti ne smeta ostavi tako.

EDIT:Na perfomance power planu ti ne mora biti nužna automatski i max brzina što se DPTF-a tiće, tako da ručno podesi ovo gore što sam reko za svaki power plan koji misliš koristiti.

EDIT2: I OBAVEZNO si updejtaj BIOS, zadnje revizije imaju Update Thermal Policy, i update za Firmware.

U pravu si no eto da stvar nebude dosadna morao sam eliminirati sve stavke da bi dosao do tog zakljucka,4 dana zezancije instaliranja i uninstaliranja sveg zivog i nezivog. Vidim da najnovija verzija 207 ima upravo firmware and thermal policy update, jest da temperatura nije problem ali ocito on to nesto krivo regulira pa se sve zblesira...Interesantno je to da sam ga ja do prije 3 dana koristio uredno i to 4 mjeseca i  onda se poceo blesirati...Ali nisam jedini ljudi vele da im se mnogima tako desilo i novim biosom da su rijesili problem...Vidjet cu to preko vikenda kad budem imao malo vise vremena.

11 godina
neaktivan

Ništa navedeno nije riješilo problem, šaljem ga na servis nek se oni bakću sa njim...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sva sreća pa sam se odlučio za servis,matična je bila neispravna,slao sam u System One servis,promijenili su ploču,danas sam ga dobio sve radi sad kako je trebalo od prvog dana.Brzo je problem bio riješen i dečku su to obavili da se ništa ni ne primjeti. Da ne ostaju ljudski otisci mislio bi da nije taknut :-) znači kakav sam ga poslao takav se i vratio. Ugodno iznenađen s obzirom da sam čuo svakakva loša iskustva bio sam skeptičan...

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice