Cooler Master Notepal E1

poruka: 4
|
čitano: 1.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hlađenje za laptop Cooler Master Notepal E1

Pošto nisam našao na ovom forumu iskustva s hlađenjima kad sam kupovao svoje hlađenje za laptop, napisati ću nešto o cooleru koji sam kupio i rezultate hlađenja.

Dakle cooling pad koji sam uzeo je Cooler Master Notepal E1.

Uzeo sam ga zbog velikog ventilatora, 23cm, veći je čak nego na modelima za 17'' laptope. Minus za ovaj model je taj što nema potenciometar, dakle ne može se podešavati brzina vrtnje ventilatora ali na recenzijama po netu su pisali da je ventilator u laptopu čak glasniji tako da to nije trebao biti problem. Kažem nije trebao jer je moj model poprilično glasan (app na mobitelu kaže 40dB, a na max bi trebao biti 20dB) ali nositi ću ga u trgovinu, nek ga šalju na popravak ili nek daju drugi. Kupio sam ga u Linksu dok je bio na akciji za 145kn.

Evo sad ono najvažnije - temperature. Na prvoj slici je bez coolera, na drugoj sa coolerom. Igrao sam GRID 2 pola sata u oba dva slučaja, između toga sam ostavio latop da se ohladi tako da bi uvijeti trebali biti jednaki. Temp u sobi je 20 *C.

Bez coolera Bez coolera

Sa coolerom Sa coolerom

E sad, popodne sam rastavljao laptop, bilo je malo prašine u rebrima hladnjaka, ispuhao to, stavio novu pastu (Arctic Cooling MX-4). Ovo su nove temperature, sa coolerom. Ako nekoga baš zanima koliko je samo čišćenje pomoglo mogu sutra isprobati bez coolera. Dakle isto GRID 2, pola sata.

Čišćenje + cooler Čišćenje + cooler

Dakle zamjena paste je pomogla čak i više nego cooler ali ako se redovito igrate na laptopu moja preporuka je i čišćenje i cooler. Ne griju se samo procesor i grafička, cooler hladi cijelu donju stranu uključujući i RAM i tvrdi disk.

Evo dijelovi laptop naokolo po sobi... xD I nije bilo viška dijelova. {#}

Ako koga još što zanima nek slobodno pita.

HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 23:11 (kratos091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Cooler Master Notepal E1

Odličan posao oko rastavljanja i sastavljanja laptopa.{#}

Stolni PC je lako rastaviti, dok je kod laptopa to dosta kompliciranije, potrebno više znanja, dobra organizacija (kod tebe jako dobra), a pogotovo više spretnosti i strpljenja, a i kad se sve vrati natrag, da nema viška dijelova i da stroj radi.

Kolega svaka čast.{#}

Inače ovaj cooler je dosta dobar, a nije tako skup. Ima i skupljih koji hlade lošije od ovoga.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 11:41 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Cooler Master Notepal E1
Valentin17 kaže...

Odličan posao oko rastavljanja i sastavljanja laptopa.{#}

Stolni PC je lako rastaviti, dok je kod laptopa to dosta kompliciranije, potrebno više znanja, dobra organizacija (kod tebe jako dobra), a pogotovo više spretnosti i strpljenja, a i kad se sve vrati natrag, da nema viška dijelova i da stroj radi.

Kolega svaka čast.{#}

Inače ovaj cooler je dosta dobar, a nije tako skup. Ima i skupljih koji hlade lošije od ovoga.

Ma samo polako i strpljivo.. Pogotovo jer se plastike zakačene kukicama pa treba odmjeriti koliko jako povući da ne pokidaš a opet moraš malo jače da bi se otvorilo.. Učio sam se na jednom na kojem je riknula matična pa znam kako što ide.. Hehe..

Dobar je jedino što je malo glasniji nego bi trebao biti. Ali 2 godine garancije su tu tako da me ne brine to.

HTC 8X :)
14 godina
Re: Cooler Master Notepal E1
kratos091 kaže..

Pogotovo jer se plastike zakačene kukicama pa treba odmjeriti koliko jako povući da ne pokidaš a opet moraš malo jače da bi se otvorilo..

Na ovo sam mislio.{#}

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice