Acer aspire 5542g problem

poruka: 12
|
čitano: 4.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam laptop acer aspir 5542g  događa mu se to da se samo odjednom zamrzne i tako stoji neće da se odblokira. Prije se to događalo rijetko možda jednom mjesečno, a sad sve češće (par puta u danu). Testiro sam hdd sve ok bez greške, također i ram memorija testirana s memtest86+ 6 sati i sve bez greške. Sad dalje neznam šta da još pogledam , koji vi prijedlog imate?? Prije 5 mjeseci očišćen od prašine i promjenita pasta. 

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Acer aspire 5542g problem
BOND_017 kaže...

Ovako imam laptop acer aspir 5542g  događa mu se to da se samo odjednom zamrzne i tako stoji neće da se odblokira. Prije se to događalo rijetko možda jednom mjesečno, a sad sve češće (par puta u danu). Testiro sam hdd sve ok bez greške, također i ram memorija testirana s memtest86+ 6 sati i sve bez greške. Sad dalje neznam šta da još pogledam , koji vi prijedlog imate?? Prije 5 mjeseci očišćen od prašine i promjenita pasta. 

Stavi si HWMonitor u početku nek bude otvoren i idi na net surfaj par sati i onda vidi kakve su temperature. Obično se smrzne kad temperature naglo skoči ako igrašneku igru, skidanja iličega več.

Ako ti koči na internet ili ostale programe, HD tune nek se skenira Benchmark, ako scanu pokazuje mininum npr manje 1,5mb tada disk nije u redu jer stime koči u radu i smrzava a ako u benchmarku minium treba biti veči poput maximal tada je disk odličan. Maximal mora bit veči od početka do kraja. Ako ukazuje nagli pad na minium onda disk ima problema. Healt i error scana bez Quicka treba provjeravat.

Ako je samo na internet smrza onda vjerovatno zeza flash player. FF u njima ruši, Chrome poneka koči predugo učita s flashom a IE10 bez problema nosi.

Nenad
16 godina
neaktivan
Oke. Probat cu benchmark. Ma on se nekad smrzne minutu dvije nakon paljenja, a nekad radi par sati ili čak dana bez smrzavanja. Stavio sam nove windowse jer se je dosta sporo palio reko pretrpan je pa je do toga, ali i s novim windowsima se pali potpuno isto brzo. Sve mislim da je hdd u pitanju al testo sam ga s hdd tuneom healt nema greške, sve zelene kockice.
Legends Never Die
12 godina
neaktivan

testiraj s sentinelom

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo skeniram sad s hd-tuneom pa ću vidit kakvi će biti rezultati a stavit ću i slike ovdje da vidite.

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo slike od testova. Hd tune greška , benchmark , hd tune error scan , ram memorija test , temperature . Eto pa pogledajte što bi moglo biti. mislim da je hdd.

Legends Never Die
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BOND_017 kaže...

Evo slike od testova. Hd tune greška , benchmark , hd tune error scan , ram memorija test , temperature . Eto pa pogledajte što bi moglo biti. mislim da je hdd.

Da, hdd ti pravi probleme. Kupi druge novi hdd i stavi nove OS i instaliraj nove programe i furaj dalje.

Ram i temp su odlične, jedino hdd nije baš ok ali upitno kad će crknut hdd jer benchmark pokazuje da minium 2,4mb to u biti usporuje i koče a tako nizak nebi smio.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 11:37 (Nello).
16 godina
neaktivan

pa da on je 99% , imam jedan pa cu ga zamjenit. Benchmark nebi smio biti ovakav kakav je na slici. Ove sve ostalo je dobro. Eto sad radi od 7 sati i nije se niti jednom smrznuo.

Legends Never Die
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 11:39 (BOND_017).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da bio je problem u hdd izbacivao je grešku , njega sam promjenio sad se laptop normalno pali i sve. Ali i dalje nekad zablokira, više ću poludit jer ne mogu otkrit šta bi mu bilo.  SInoć se smrzo tri puta, samo surfanje po netu (njuškalo , facebook , ebay ) i on se tri puta smrzne ništa ne mogu samo ga ugasit na tipku i ponovno upalit. Pomagajte! :D

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BOND_017 kaže...

Da bio je problem u hdd izbacivao je grešku , njega sam promjenio sad se laptop normalno pali i sve. Ali i dalje nekad zablokira, više ću poludit jer ne mogu otkrit šta bi mu bilo.  SInoć se smrzo tri puta, samo surfanje po netu (njuškalo , facebook , ebay ) i on se tri puta smrzne ništa ne mogu samo ga ugasit na tipku i ponovno upalit. Pomagajte! :D

Problem je u čipsetu, jer on uvijek previše zagrijava pa se javlja problemi tipa sporost učitavanja sa hdd jer upravo preko kontrolera isčita podatke. 

Baš mi jučer na hdd jako se usporio, a sumljivo mi je da hdd nema nijedan bad a benchmark ok, a nedavno pojavio problemi sa usb kaže da nije prepoznat a nakraju je pa sam skužio da čipset prave problemi. Ima teme koji se popravlja matične ploče uz pomoć pečenja. 

Jučer sve rastavio, odlemao cmos bateriju i snjima peko ploču (naravno da nema gare pa sam išo na svoj rizik). Nakon pečenja sve vratio na mjesto i upalim ja i gle čuda sve brzo radi a i čak uopće nije ni usporio. 

Postoji na čipsetu koju povezan heatsink hladnjak koji povezuje čipset i cpu jer od tih heatsink najlošije napravlljen zato da cpu više hladi a manje hladi čipset a trebalo bi oba slučaja mora više hladit tad bi bolje radila. Čipset najviše podložne od visoke temperature pa se javlja problemi, šteka na videu, usporava rad na hdd i javlja neki problemi u karticama hardwarea. 

Stavi si HWMonitor pa vidi kakve su sve temperature na lapu.

Nenad
16 godina
neaktivan

Da stalno provjeravam temp s hw monitorom stanje je takvo da je temp. chipset-a od 45 do 51 °C  a temperatura procesora ide od 55 pa sve do 70 stupnjeva ( ovisno o opterećenosti).

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Isti problem sa istim laptopom ,evo slika od HWMonitora i HDtunea pa vidite daj   je uredu i zbog cega koci?

E i ovo mi ponekad izbaci

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 11:09 (share).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice