Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.790
|
čitano: 1.705.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
8 godina
protjeran
Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Samo se nadam da su rijesili musice sa tom bojom sada kada je sluzbeno pustena u prodaju, znala je promijenit boju iz bijele u lagano plavkastu, sa time se suocio Paul Heimlich sa Paul's Hardware prilikom slaganja svoje konfe...

Pogledaj na 11:48

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2017 23:07 (Lucidius).
7 godina
protjeran
Re: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori
Samo triba sholdi. Imam brodski pod koji se ugulio i namjestaj iz doba socijalizma u sobicku u kojem se ne mosh ni rastegnut ko coek. A nisam bas pri parama, plus sto namjeravam ovaj stan prodat. Ne isplati se ulagati cak ni da imam para, a trenutno je nered samo zato sto je komp rastavljen. Vec skoro dva tjedna cekam povratak sa servisa, izgleda da je negdi zapelo.
8 godina
protjeran

lav1000

Fino izgleda, kako hladi naspram Mugena, koliko si spustio temperaturu u stress testovima?

Daj baci jos neke slike onako sa zatvorenom stranicom od stakla da vidimo cijelo kuciste...

12 godina
protjeran
Dobro lave1000 i razlika naspram z3+ je? Bacenih 350kn velis?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran

Kak koja je razlika? Pa u z3 nije mogao ugradit vodeno, nije imao kaljeno staklo, nije imao psu cover...

12 godina
protjeran
Oces reci jedina prava "prednost" je zapravo mogucnost ugradnje 240mm? I za taj fičr das 350kn? A na vodenom, cpu ili gpu je koliko sam shvatio stedio jer nije imao dovoljno love?, sto je najgore taj cm nije nista bolji od ac120 stovise kudikamo bucniji...no ok njegov izbor i pare meni se ne svida😎lp
8 godina
protjeran

Koliko vidim ima i5 8600k i gtx 1080 pa mi bas nije jasno na cemu je tu tocno stedio, a ovaj cooler master je barem 4 stupnja hladniji od tvog maleckog 120mm arctica i uz to cca 200kn jeftiniji. U push pullu je jos malo jaci.

A prednost kucista je ocita, taj z3 je zahrdalo i prastaro kuciste bez modernih featura i podrski.

7 godina
protjeran

dečki nemojte se bezveze svađati, nema smisla ni potrebe

evo stavit ću slikice sa staklom...

evo temperatura...znači 64°C pokazalo max, 7°C bolje od mugena, s tim da ovaj nije na 100% mugen bio...

kako sam rekao kučište je meni bolje od z3+, ima tih nekih featurea koje z3 nema, prednja stranica ide dolje bez greške, za razliku od z3... jbg zajebao sam se sa z3, trebao sam onda uzeti jače kučište ali nisam mislio o budućnosti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 14:51 (lav1000).
12 godina
protjeran

Koji napon i na koliko % rpm-a je vodeno?

Inace prednja stranica na z3+ bez problema ide dolje.lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 14:53 (Stjepanj).
7 godina
protjeran

na 1.21V je ovo, na 1500 rpm ventilatori, to bilo nekih 75%, pumpa je na 2200rpm

meni je noćna mora skidati prednju stranicu od z3, bar na mom, ti si iskusniji hardveraš od mene ti imaš grif to riješiš s jednim prstom 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 15:13 (lav1000).
12 godina
protjeran
Pretpostavljam da na 1500 i nisu bas tihi? Aj vidi kakva bi razlika u temp bila da ih stavis na 1200-1300 ak nije problem.
8 godina
protjeran

Za 120mm ventove je 1500RPM nista, to se jedva cuje u dobrom kucistu. A za vodena hladjenja se i koriste ventovi od 1800+rpm u vecini slucajeva.

Ovih 7c razlike je ogroman drop u temperaturi cak i naspram odlicnog mugen max hladnjaka koji puse za vrat nh d14, islo bi to i na 10c razlike da se ventovi stave na max 

Bas si se ogrebao kvalitetno za 400kn 

EDIT:

Kuciste mrak izgleda

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 17:19 (Lucidius).
12 godina
protjeran
lav1000 kaže...

na 1.21V je ovo, na 1500 rpm ventilatori, to bilo nekih 75%, pumpa je na 2200rpm

meni je noćna mora skidati prednju stranicu od z3, bar na mom, ti si iskusniji hardveraš od mene ti imaš grif to riješiš s jednim prstom 

ocigledno je nisi previse skidao jer kopce u pocetku stvarno jako drze!

kaj se tice temperatura imas pun k bolje temperature,

moj i5 8600K u prime95(25.11 build2/BLEND test) treba minimalno 1.240V da se jezgre ne "gase"

evo na 1500rmp zatvoreno kuciste s tim da moj AC 120mm liquid izbacuje zrak iz kucista:

pocetna temp je 40°c kod tebe 26°c

75°c je maximala nakon 30 testova(105+w)..lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 19:03 (Stjepanj).
7 godina
protjeran

a nisam uspio pogoditi pa sam vrtio na 1000-1100 ne čuju se onda ništa ali temp se dignu 67-68 nakon par min

7 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Bog te mazo pa odvalio te u hlađenju, 15c razlike je pun kufer cak i sa time da ti trebas 0.2mv veci napon.

Daj odvrti na 4.9GHz (ako nemozes na 5GHz) na 1.21v kao on da vidimo gdje smo.

EDIT:

A on ima i 500Mhz vise klokan cache...

al voliš prckati Stjepka sa tim cacheom 

12 godina
protjeran
lav1000 kaže...

evo odvrtio ja sad isti p95 blend 30ak testova, taman pred zadnji diglo na 68°C 

Sad stavi 1.24v@1500rpm, uzmi u obzir da tvoj aio upuhuje svjez zrak i dobit cemo donekle realniju sliku

E i kod mene u kuci je trenutno 28°c..lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 19:54 (Stjepanj).
12 godina
protjeran

kuciste je zatvoreno, ventovi na min, vodeno na max od 1500rpm, dakle buka je prihvatljiva s obzirom da su u kucistu Noctua(1x140mm+1x120mm) i ACf12(2x120mm) ventovi..+2 jos na vodenom naravno, filteri su svi na kucistu, stock! nekuzim foru s cacheom? e i memorija je overklokana +700mhz@1.35v, ne takmicim se ja ovdje samo zelim sto vise informacija imaju za to posebne teme.lp

7 godina
protjeran

evo Luci moj je u buksi na sigurnom

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 18:53 (lav1000).
12 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Za 120mm ventove je 1500RPM nista, to se jedva cuje u dobrom kucistu. A za vodena hladjenja se i koriste ventovi od 1800+rpm u vecini slucajeva.

To moraju bit kucista sa materijalom za izolaciju buke ako zelis da 1500rpm bude tiho, a ovih 1800+ ce se urlat da imas ne znam kakvo kuciste i samim time ubija svaku svrhu aio-a osim za ganjanje nekih overkloka.

Sve u svemu cini se da je taj liquidmaster 240 odlican, jer kad se stvai na normalne rpm opet daje super temp.

12 godina
protjeran

s obzirom na akcijsku cijenu odlicnonek samo potraje.lp

14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

To moraju bit kucista sa materijalom za izolaciju buke ako zelis da 1500rpm bude tiho, a ovih 1800+ ce se urlat da imas ne znam kakvo kuciste i samim time ubija svaku svrhu aio-a osim za ganjanje nekih overkloka.

Bolji fanovi ne urlaju ni na 1800rpm, probaj SW3, Noisblockera ili Gentle Typhoona na tim okretajima pa bus videl.. 

8 godina
protjeran
war3_tft kaže... 

Nemoras imat spuzvu na kucistu... sa razlogom postoje limeni plehovi od 4kg kroz koje se cuje svaki šum i zeljezne tvrđave od 12-15+kg zeljeza kroz ciju debelu i tesku građu ne prolazi puno zvuka. Također tu su i kucista sa debelim i teskim staklenim stranicama koja bolje sakriju zvuk nego spuzva.

nego za sta je AIO nego za ganjanje overkloka? 

EDIT:

I ne proizvode svi ventovi istu buku cak i na istom decibelu zato jer postoje ventovi sa high pitch zvukom i oni sa neagresivnim šumom ili huk-om 

EDIT2:

A kaj se tice vodenog, teska krađa za 400kn dosta, a cak i da nije bolji od stjepanjevog 120mm ili nekog jos skupljeg 240mm opet je od 200 do 400kn jeftiniji i samim time opravdava kupnju kako god da okrenes zato jer bi u tom slucaju bio u rangu najboljih zracnih koji su opet po 150kn skuplji... a kad ono mali u rangu vodenih od 800-900kn 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 20:29 (Lucidius).
8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

evo odvrtio ja sad isti p95 blend 30ak testova, taman pred zadnji diglo na 68°C  

Da to kuciste nema tako oskudan prostor za vuc svjez zrak na prednjem panelu skinuo bi ti jos cca 4 stupnja, ne brini u redu je i ovako.

12 godina
protjeran
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Bolji fanovi ne urlaju ni na 1800rpm, probaj SW3, Noisblockera ili Gentle Typhoona na tim okretajima pa bus videl.. 

neznam ja onda imam neke pokvarene noctua fanove i AC f12 koji su deklariran na 24db@max i meni je to na 1500rpm-a yebena katastrofa od buke

8 godina
protjeran

Pa kad imas krletku od kucista

12 godina
protjeran

znaci nije problem u ventovima vec u kucistu? kaj da njega reklamiram

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 21:00 (Stjepanj).
8 godina
protjeran

Kroz taj tvoj pleh se cuju i ventovi na 600RPM a kamloli vise, nisi kompetentan raspravljati o buci ventova jer ionako kao da ih i drzis na otvorenom pored usiju.

12 godina
protjeran

ma da, po vama se na 1800 kvalitetni NE cuju a sad odjednom zbog kucista je i 600 previseeod.lp

7 godina
protjeran

Jbg ja sam skoro 2m udaljen od kucista meni tek ovo na 1500-1700 pocinje biti glasno u smislu da jasno cujem zvuk ventova 

Hocu reci da nisam mjerodavan u smislu jacine buke koju stvaraju ventovi u rasponu od cca 900-1300 rpm, ja to sa kauca ne skuzim,  tek kad se pojaca iznad 1500 rpm onda da

Edit

+ komp mi je u dnevnom boravku, uvijek neka pozadinska buka prisutna koja kamuflira zvukove iz kucista

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 21:11 (lav1000).
13 godina
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

ma da, po vama se na 1800 kvalitetni NE cuju a sad odjednom zbog kucista je i 600 previseeod.lp

Pa za nekog kao ti sa socijalnom konfom i kucistem od 300kn i koji nikad nije ni vidio pravo moderno kuciste je to sve cudno i neuvjerljivo, tebi nema potrebe objasnjavat, ja u svom kucistu blago cujem vent od 120mm na 1500RPM, ocito je gdje imas problem.

Da rijetki si mogu priuštit 8700k na 24 rate.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice