Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.326
|
čitano: 1.241.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Nosite li sat?
Wiz3m4n kaže...

Odličan sat, nađu se po 400e

chrono24 ili?

16 godina

Chrono 24, amazon.de, akcije kod nas.....malo kopanja i bude ih

11 godina

aha,ja sam mislio da mislis na ovaj model kojeg sam ja spomenuo..on se tesko moze naci ispod 500e

16 godina

A gle, svi su ti oni na akcijama, samo kako naletiš, nađe se vjeruj mi....e sad jeli 400 ili 430 ili pak 440 mislim da nije od presudnog značaja.

No tebi je bitno prvenstveno da se odlučiš jeli to sat koji ti želiš....onda je sve lako....preporučam da ga isprobaš u živo//staviš na ruku

15 godina
vrinho kaže...

Lijepo je vidjeti da još ima ljubitelja satova.

Osobno sam odustao od kupovanja i traženja satova s kojim bih bio zadovoljan, uvijek nađem neku falungu koja mi smeta, picajzla sam, jebi ga. Tipa ovo što Korny spominje da platiš sat stotine € a ne mogu pošteno staklo staviti gore a uopće nije toliko skupo, jednostavno su škrti! Malo pomalo sam  odlučio sam izraditi sat(ove), takvih luđaka tu ne vjerujem da ima

Bilo je u planu napraviti jedan diver za ljeto i jedan dress watch a na kraju napravio i trećeg jer mi je došlo, radi se o skx-u po mojem ukusu, volim ih jednostavno. Puno inspiracije, pa i motivacije za sve ovo mi je dao jedan lik na YT, kanal se zove It's Another Watch.

Razmišljanje o ovome je krenulo početkom godine kad sam od dotičnog youtubera vidio krajnji rezultat kombinacije 62Mas-a i MM200, rekao sam si tada da moram probati i ja to napraviti. Potrebne alate sam nabavio u proljeće i željeni sat sam završio početkom ljeta i osobno mi je naomiljeniji. Mogu samo reći nakon ove moje avanture da kad vidite na stolu sat u dijelovima, mehanizam, kučište, staklo, kruna, gumice, dial, cageri... i kad to sve na kraju sastavite i stavite sat na ruku osjećaj je odličan 

Najviše jebade sam imao sa skraćivanjem stemova za krunu, ni sam ne znam broj koliko sam ih sjebao. Čak ni stavljanje cajgera, ni stakla prešom mi nije toliko glavobolje zadalo. U svima kucaju dobri stari NH35 automatici koji su bolje naštelani tvornički nego Seiko sat koje kupite s 4R35 ili 4R36, imao sam ih s oba mehanizma pa mogu usporediti.

odlicno izgleda, bas smo frend i ja prije koji mjesec pricali o ovome.

ima li negdje neki dobar tutorial kako ovo sve poslozit? 

14 godina

Hvala. Jedino sam gledao videe na kanalu koji sam spomenuo, It's another watch. Lik ide baš u detalje, korak po korak tako da ne možeš fuljati. Ima ih još po yt koji se tim bave ali ovaj mi je najbolji.

Na kraju nije to nešto pretjerano teško ali treba živaca i mirne ruke za neke stvari. I da, nije sve uspjelo iz prve, npr. sjebem kazaljku pa naručuj novi set i čekaj nove, previše skrati stem a zadnji ti je i čekaj opet Za skx-a sam krivi bezel insert naručio jer nisam gledao dobro 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 7:35 (vrinho).
15 godina
Nosite li sat?

Kakva su mišljenja o limitiranoj verziji Lunar Pilot Meteorite od Bulove ?

Opčenito mi se sviđa Lunar Pilot serija, a ova varijanta mi je zapela za oko, što zbog smanjene veličine na org., što zbog meteorite izdanja.

Ono što me brine je sama vrijednost sata, obzirom na trenutnu cijenu i obzirom na to što se radi o quartz satu.

16 godina
Nosite li sat?

Taj sat je toliko van moje domene idealnog sata da je uopće teško išta reći.
Prva pomisao mi je bila na Swatch sat, Mission to the Moon.  Sat koji je veoma sportski, izgleda veliko te kao i obično za takve satove dial je zagušen svim tim "obrtaljkama". Ima firmi koje rade takve modele. I izbor nije mali, ali na kraju se sve svodi na specifikacije koje tebi život znače, cijenu i oku ugodnu ljepotu.

16 godina

Volio bih ga imati u kolekciji, dobar pick 

15 godina
Nosite li sat?

Uživo izgleda fenomenalno, sama priča olo sata, milina.

Imam par satova, a njega gledam kao iducu investiciju, predivan je.

16 godina

dali opravdava 3x veču cijenu od obične Lunar Pilot Bulove vjerujem da ne, no svakako lijep sat, ja vjerujem da ću uzeti nelimitiranu crnu verziju jednog dana....nekako mi je ipak sama pomisao o davanju 1500e za quartz mentalna blokada.

15 godina
Wiz3m4n kaže...

dali opravdava 3x veču cijenu od obične Lunar Pilot Bulove vjerujem da ne, no svakako lijep sat, ja vjerujem da ću uzeti nelimitiranu crnu verziju jednog dana....nekako mi je ipak sama pomisao o davanju 1500e za quartz mentalna blokada.

1128€ akcija sad za Božić, znači negdje malo više od 2x veća cijena.

U odnosu na obični ide titan grade 5, povratak na veličinu izvornu onoj sa mjeseca (43.5 u odnosu na 45), pravi meteorite dialer sa najstarije poznatog muonionalusta meteorita (onaj iz skandinavije) što nekako upotpunjuje cijelu priču oko Bulova sata i mjeseca, te još ljepša kutija koja ide uz LE izdanje.

Od kad sam vidio normalnu special edition verziju, poludio sam za tim Lunar Pilot satom, ali kad sam ovoga vidio uživo, odljepio sam .

Još se premišljam, ali ga vjerovatno uzimam, ako ne sad, kroz mjesec dva.

Jebemu sve, jednom se živi .

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 20:29 (zabranjeniples).
16 godina

Navijam za tebe kolega 

1128e ne zvuči tako loše

14 godina
Nosite li sat?

1100€ dat za taj sat je ludost...

6 godina
Nosite li sat?

ne..nikad ali ako mi prođe prijava za novi posao...(poštar) izgleda budem morao

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
15 godina
Nosite li sat?

a glećte, tak me novci ne svrbe... ako se već palite na Lunar Pilota:

https://www.creationwatches.com/products/bulova-watches-271/bulova-lunar-pilot-special-edition-chronograph-black-dial-quartz-96a225-mens-watch-24328.html

i kad skinete 15% božićnog popusta daje 270 €, i s dostavom i carinom ne može više od 360 €

samo pazite ili uplatite odamah troškove carinjenja i dostave DHLom, ili nek se dofura na Carinu, pa pčlatite njima a ne nekoj dostavnoj tvrtki kao In Time koja vam zaračuna "uslugu" carinjenja 30 € !!!

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Nosite li sat?

taj bulova sat bi mi bio savrsen da ima tanji okvir, ovi debeli rubovi me jednostavno odbijaju od kupnje, inace bi bio vrhunska alternativa omeginom speedmasteru koji mi je mokri san. 

sad mi konstantno iskacu ad-ovi za zenith chronomastere, znaju izgleda kakvi satovi mi pasu, samo ocito ne znaju da nemam 10k eura viska sa strane. 

14 godina
Stigao Božić malo ranije... Timex Marlin Chronograph.

Puno lakši na ruci i udobniji od Seika, živio kvarc :)

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
16 godina
Nosite li sat?

Ovako za sada izgleda kod mene

10 godina

Pretpostavljam da Seika najviše nosiš jer je jedini van kutije,bar je to kod mene takav slučaj 

15 godina
Nosite li sat?

kad je seiko i najljepsi od svih njih :)

...potpis nije potreban...
16 godina
Nosite li sat?

Seiko SNXS73 je moj prvi automatski sat, a koji mi je dao djed nakon završenog zadnjeg ispita na faksu daleke 2010. godine. Zapravo sada najčešće nosim San Martinov BB58 (SN004).
EDIT: zapravo tko je pogledao malo bolje vremena na satovima mogao je vidjeti da je crni San Martin jedini koji pokazuje isto vrijeme kao i digitalni sat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2024 20:31 (Korny1603987).
16 godina
Nosite li sat?

Eto projekt je gotov sa Alibabe 😄

16 godina
Nosite li sat?

Jednom ću se i ja odlučiti na sličan projekt. Uvijek sam htio napraviti svoj sat u stilu Timex Marlin ili Poljot de Luxe.

EDIT: pogledajte ovo, kada ste već na "kronerima". Nažalost veličina nije 34mm nego barem 40mm kada se uzme rub u obzir.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2024 21:45 (Korny1603987).
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Čekam Oyster narukvicu pa ću vidjeti još budem li ga oglasio. Originalna metalna je jako loša

prekrasan sat, da je barem 39mm, to bi bio sweetspot

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice