A i Kinezi i satovi mi ne idu jedno uz drugo! 😁
Nosite li sat?
- poruka: 3.353
- |
- čitano: 1.249.732
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo je bitno da se ne prijeđe 150 eura - onda nema nikakvih problema, nikakvih komplikacija - dođe ti doma isto kao što ti dođe paket kojeg si platio par eura.
Kod mene to je omjer uloženo/dobiveno. Za manje od 100 eura dobiješ sat od nehrđajućeg čelika (kod renomiranih marki se može dogoditi da za taj novac dobiš cinkovu leguru), safirno staklo i Seikov mehanički mehanizam ili Seikov ili Miyotin kvarcni mehaquartz ili chronograph mehanizam te punu metalnu narukvicu (a ne od zgužvanog lima). A eto, netko će radije imati nekoliko kineza, nego pošten sat renomirane marke.
ja sam bio zaboravio na tu granicu od 150e jer sam citao da ce ju maknut, ali to je jos u prijedlogu
ovaj zadnji sat sam kupio spontano, iako sve vecinom pocekam duze vrijeme, i kupim ako bas zelim i nakon par mjeseci. bice da sam taj dan bio malo u banani nakon 24h smjene :D
sta se tice kineza ja ih gledam samo kao hommage satove, ako zelim tudora a ne zelim platit 15x vecu cijenu kupim kineza. kad ti dosadi ga prodas ili poklonis nekome jer nemaju neku veliku vrijednost. neces izgubiti neku veliku lovu.
ako zelis trosit vise od 200e kupis nekog japanca seiko/citizen/orient, a za 500+ ima i dobrih svicaraca
Slažem se, nismo svi isti.
Ali treba im dati za pravo da znaju napravit odličan sat (koji koristi Japanski mehanizam btw) s safirnim staklom i odličnom završnom obradom, koji kad čak i totalna neznalica primi u ruke osjeti da je nešto "premijum" čak i ako to nije.
Trenutno mi se ne daje 1000€+ za sat koji će izgubiti na vrijednosti čim izađem iz dućana a ni za neki ozbiljan sat bar ne u ovom trenutku, pa zašto ne uživati u jefinijem kinezu bar neko vrijeme?
Vjerujem da su renomirani skuplji satovi nekad vrlo dobra investicija..
Hm, ne znam kome ćete prodati kineza??
Satovi mogu biti ulaganje, samo se mora znati ponešto o tome. Za neke modele i brendove, čak možete protokom vremena dobiti i dobre novce.
Inače, osobno imam neku odbojnost prema rabljenoj robi.
Rađe štedite pare kao bi kupili nekaj bolje, a ne odmah kupiti prvo kaj ti se nudi.
Ak' treba, zemite i potrošački kredit.
BTW, izbjegavajte Seiko, te ostale japance. To vam obično fura radnička klasa i sitna buržoazija.
Evo ne znam kaj drugo da komentiram na ovo...
Hm, ne znam kome ćete prodati kineza??
Satovi mogu biti ulaganje, samo se mora znati ponešto o tome. Za neke modele i brendove, čak možete protokom vremena dobiti i dobre novce.
Inače, osobno imam neku odbojnost prema rabljenoj robi.
Rađe štedite pare kao bi kupili nekaj bolje, a ne odmah kupiti prvo kaj ti se nudi.
Ak' treba, zemite i potrošački kredit.
BTW, izbjegavajte Seiko, te ostale japance. To vam obično fura radnička klasa i sitna buržoazija.
na portal satova se kinezi lako kupuju i prodaju, ako gledas popularne modele.
neznam dali je sarkazam ili stvarno misljenje...
ali potrosaki kredit za bilo koji luksuzni predmet je najgori savjet koji mozes dati
samo mi fali da uzmem kredit od 10k eura za rolexa, pa da se brinem ako cu ga ogrebati, izgubiti, ili mi biti ukraden
ali sta ja znam, ja sam radnicka klasa i drzim se seika. kao i moj stari, i njegov stari...
sarkazam stari...
Grand seiko vjerovatno najtočniji satovi sa najboljim mehanizmima na svijetu.
sarkazam stari...
Ma nazalost on nije sarkastican, potrazi njegove druge komentare po forumu...
Prije dva dana stigao Citizen Tsuyosa. Zasad sve ok. Odlično izgleda, udoban na ruci, a sve ostalo ćemo vidjeti s vremenom. Svidio mi se Seiko Blue Acapulco, ali ipak sam se za početak odlučio za jeftiniji sat.
19cm zglob, naravno da tu idu džinovski satovi od 41-44 mm. Ipak moji gabariti su jednog Messija i Xavija pa stoga imam 16cm zglob. Probao sam invictu dajvera od 40mm, ali sam morao prodati zbog osjećaja da na ruci imam nešto što ne bih trebao imati. Shvatio sam da mi je 38mm kućište idealno za sportski sat, a 35-37mm za nešto "profinjeno".
Što se tiče kineza, nisu svi isti. Znam da imam snobova u svim životnim pogledima. Neki neće niti pogledati KIU, Hyundai ili Škodu ma koliko se isplatili jer Švabo je Švabo. Nekome je minimum Seiko ili možda Orient jer neće tamo nekog Kineza.Ali opet, nisu svi kinezi isti. Brandovi kao San Martin ili Cronos su iznad većine drugih kineza, a "pound for pound" su jači od većine Seiko modela.
Seiko ima povijest, ali seiko nema specifikacije. Uzmete moderni seiko od 400 dolara, a tamo nema niti safirnog stakla. Kontrola kvalitete u Seiku je često slabija nego kod jačih Kineza.
San Martin lupi za 200 dolara i Seikov pogon, safirno staklo i kvalitetu izrade, metalna narukvica kao sat od 2000 eura. Malo skuplji modeli imaju i PT5000 ili SW200. Naravno netko će reći da je kvalitetniji Tudor Black Bay 54 za 3000 eura, ali onda uspoređujemo Ferrari i obiteljski automobil. Poanta je da su neki Kinezi kraljevi određenog srednjeg tržišta i udaraju mnogo iznad svoje cijene.
Naravno, ako nešto kupujete kao statusni simbol onda imate totalno drugačiji pogled na život od mene pa tu ne mogu niti komentirati.
Ovo je link za taj plavi San Martin. A kolega neka fotka.
https://watchdives.com/products/san-martin-automatic-dive-watch-sn0121g
Svida mi se ova mat plava pozadina, i cisti bijeli tekst i kazaljke. Drago mi je da su stavili logo pisan a ne one ispupcen kao na rangeru.
Jedino mi se ne svidaju satovi s ovom zastitom oko krune, nije bas lako ju zasarafit nazad s debel8m prstima.
Trebao si s Alija naručiti, toliko ima načina da se smanji cifra, a uključen je i PDV. I moj 6200 je koštao preko 200 eurića pa sam na kraju platio 1300 kn sve zajedno u 2022. godini.
Također, radi se o istom satu. Nema San Martin mnogo ovakvih plavih satova s Tudorovim kazaljkama, kockastih 12 oznaka sata i s 300 metara vodonepropunosti.
UREĐENO:
Ekipa, molim ozbiljno mišljenje o Poljot de luxe i Sekonda de luxe satova. Ima na etsy i ebay toliko satova iz 1960ih do 1980ih iz dobrog starog CCCPa. Sviđa mi se okrugli stil 60ih, pomalo art deco, navija se ručno.
35 mm, čista old school dress klasika. Ima jedan mali velik problem. Većina prodavača su iz Ukrajine. To mi djeluje kao velika "crvena zastava" i mogući problem na više razina.
Mogu uzeti Timex Marlina, ali nije to to.
Trebao si s Alija naručiti, toliko ima načina da se smanji cifra, a uključen je i PDV. I moj 6200 je koštao preko 200 eurića pa sam na kraju platio 1300 kn sve zajedno u 2022. godini.
Također, radi se o istom satu. Nema San Martin mnogo ovakvih plavih satova s Tudorovim kazaljkama, kockastih 12 oznaka sata i s 300 metara vodonepropunosti.
UREĐENO:
Ekipa, molim ozbiljno mišljenje o Poljot de luxe i Sekonda de luxe satova. Ima na etsy i ebay toliko satova iz 1960ih do 1980ih iz dobrog starog CCCPa. Sviđa mi se okrugli stil 60ih, pomalo art deco, navija se ručno.
35 mm, čista old school dress klasika. Ima jedan mali velik problem. Većina prodavača su iz Ukrajine. To mi djeluje kao velika "crvena zastava" i mogući problem na više razina.
Mogu uzeti Timex Marlina, ali nije to to.
Meni to Made in USSR izgleda brutalno dobro plus tri crtice na 12 !
Kako im se cjene krecu?
Ovo za narucivanje iz Ukr, ne znam sta reci. Ne zvuci bas kao ulazak u radnju, uzmes lizalo, platis i izadjes. A opet, more bit i da jest.
Ipak nije isti od kolege ima manje crown guardove, ne kopira rolex. Ima ga i na aliju https://www.aliexpress.com/item/1005005569672800.html
Ipak nije isti od kolege ima manje crown guardove, ne kopira rolex. Ima ga i na aliju https://www.aliexpress.com/item/1005005569672800.html
Ovaj sat ne "kopira" rolex nego je homage Tudor Pelagosu...
Preko aliexpressa je 300€ i upitno hoće li biti još i na to carina.
Dok je na watchdives i san martin stranici 220€ i imaš popust 25€ s kodom.
1. Kod same stranice ali express
2. kuponi sa ali stranice San Martina
3. Naruči preko telefonske aplikacije jer tamo možeš koristiti i coin discounte
4. Nađi na internetu još neke serijske brojeve za spuštanje cijene - to se upisuje u ekranu košarice.
Još ako je neki ozbiljni dan popusta - da se uštediti tona toga.
Nosim sat od pete godine. Digitalne i analogne. Tako će i ostati. Neovisno o socijalnom statusu.
Hm, ovi kaj fakat imaju para, kaj su se rodili bogati, te kaj će umrijeti bogati, oni se baš me pokazuju. To više treba ovima koji su se nedavno obogatili ili pak ovi kaj su došli do blagostanja sumnjivim radnjama.
Ekipa, koja brije na Rolije, Omege, obično dolazi iz viših slojeva, te nisu iskompleksirani. Čak, na moje waou koji sat, ekipa expresno skida sa ruke, te mi dadne u ruku, da vidim.
Ovi kaj furaju Seikače, to nikada nisu učinili. Skuplje satove koje imaju, ne govore izvan krugova ljubitelja satova o tome, te skrivaju kaj točno imaju, te drže to u sefu. Pametni ljudi.
U principu exluzivne satove furaju vlasnici raznih biznisa, doktori medicine, ekipa kaj se bavi rentanjem, mafijaši,....
Ručni satovi, džepni, itd, digitalni, analogni, hibridni, sve je to, za sve ljude. Vatrogasac fura Citizena, a developer Oris. Recimo.
Djevojke koje se žike u materiju, zamijetiti će dobrog Garmina, al' neće recimo nekog japanca.
Uživjate u satovima, bez obzira na cijene istih.
Ovaj sat ne "kopira" rolex nego je homage Tudor Pelagosu...
Preko aliexpressa je 300€ i upitno hoće li biti još i na to carina.
Dok je na watchdives i san martin stranici 220€ i imaš popust 25€ s kodom.
Daj brate ne fantaziraj. Nista sto je kinez napravio nakon nekog nije "homage" vec puno grublja rijec.
Ne mislim niste protiv ekipe koja kupi, al ovi sto proizvode tj kopiraju su #####.
Ako San Martin napravi homage Rolexa iz 1953. koji se više ne može nabaviti nigdje onda to i je homage. Nije kopija 1/1, ne piše Rolex na satu.
Nije G nego se pas P.
Aj pitaj Rolex sto misli o tome, ukljuci mozak, znam da imas.
Ne nosim sat da cure gledaju koji sat imam, ili bilo tko drugi. 99% ljudi nece primjetiti koji sat imas, osim ako nisu u tom hobiju ili su neke sponzoruse.
Ti stvarno imas neke komplekse koje trebas lijeciti.
Znam da sat nikome ne treba jer svi imaju mob da vide vrijeme, ali je komad nakita/mode koji te cini sretnim.
Za neurotipične osobe doista je sat danas više kao nakit.
No onima koji imaju ADHD sat je nužan, jer bez sata ne mogu pratiti protok vremena. I još im služi ko nakit.
Ima ekipe kaj fura sat kao modu i to je ok. Drugi investiraju u satove, pa i nešto uspiju zaraditi. Al reći da je sat samo moda je po meni promašeno.