Umreživanje računala

poruka: 6
|
čitano: 1.776
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Umreživanje računala

HY!Molila bih za par jednostavnih odgovora,u svezi umreživanja!

1-Da bih spojila dva kompa,koja obadva mogu na net,treba li mi CROSSOWER ili PATCH?

2-Mogu li jedno racunalo spojiti sa routera kablom koji dobijem sa ruterom,a drugo wireless karticom(U pitanju je ovaj router iz T-coma za ADSL)

3-Može li se ikako ograničiti brzina drugome računalu,sa time da se poveča brzina drugome?

Ako moze da mi odgovorite jednostavno,bez linkova na Eng!Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umreživanje računala
17 godina
neaktivan

1- da ih medjusobno spojis, bez routera(switcha) koristis crossover, inace ako ides preko routera, patch...

2- ako je router wireless, zasto ne...

3- t-com routerima vjerojatno ne, ali zato programima instaliranim na pojedina racunala u mrezi da

16 godina

hi i tebi.

1- treba ti kabel, a tip ovisi o načinu spajanja. Čak ni to nije točno, jer može i wireless.

-već je odgovoreno, crossover služi kod direktnog spajanja, kad ne postoji 'pametna' elektronika između. Kod svih novijih uređaja MDI/MDIX te rješava ikakve brige oko tog, ali nemaju ga sve mrežne kartice. Tako da patch možeš koristiti samo prema switchu, dok crossover može i direktno (dva PCa).

2-možeš, možeš čak oba spojiti dobivenim kebelima, jer se obično dobiju dva... (crveni je predviđen za MaxTV, također sivi cca 10-20m.., sad ga više ne dijele).

3-brzina uvijek može biti manja(dodatno ograničena). Najbolje rješenje je razumna upotreba (npr. utorrent ima u sebi dovoljno opcija za podešavanje, tako da dodatni soft.-hw. nije potreban). QoS se već brine o balancingu, sorry my bad ingliš.

btw, ako ti je engleski (pre)velika prepreka, onda rješavanje manjih/većih problema nije preporučljivo. (bez linkova..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Umreživanje računala

Ovo za djeljenje brzine,da objasnim!

Naime,tata dosta surfa,igra Belu na playtoyu.....i ostale gluposti,ali dosta toga ne kuzi,pa stiska svasta,od updatea,do downloada itd.

Pa sam mislila da mu ogranicim brzinu na 10%,to je njemu dosta,a meni 90% puno znaci!

Eto samo me to zanima jel ima nacina,da se odredi brzina,manualno!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozes ako ti router to podrzava ili da mu instaliras neki softwre tipa net limiter koji ce mu to ograniciti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice