T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.625
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: T-Com Internet
bunker kaže...

Ako nije zadovoljan, unutar zakonskog roka otkanta uslugu bez ikakve penalizacije ili objasnjavanja....

Umjesto da ti ja ponovno odgovorim, napravit ću copy/paste nekoliko objava korisnika s T-Comovog profila na FB-u. Tako je svaki dan.

"Neka me netko nazove na jedan od brojeva jer ne želim trajno isključenje broja kog sam skinula iz Magente, želim da ide na bonove, a dobila rješenje o trajnom isključenju jer agent nije mogao stornirat. Hvala."

"Super mi je ovaj vas WEB shop 🤢
Nakon toliko reklame da preko njega mogu produziti ugovor i kupiti novi uređaj prije isteka pretplate (koja mi hdB istjece za 28 dana), danas nazovem i Vas ljubazni agent mi kaze da ne mogu za sebe uzeti tarifu Najbolja M (jer je 20kn jeftinija od ove koju trenutno koristim) nego MORAM uzeti Najbolju L i da ne mogu JA izabrati tarifu za kcer (ne znam samo tko bi onda mogao?!) tj. mogu, ali onda me tarifa Za mlade nece kostati 139 nego 189kn. 😂😂😂
Uglavnom, puuuno ste mi pomogli da se predomislim o produljenju ugovora kod Vas i sljedeci mjesec moja 3 broja i ja odosmo u drugu mrezu. Onu u kojoj SMIJEM izabrati tarifu koju zelim i koju cu placati koliko je navedeno na njihovoj stranici bez onoga da, ali ....
Lp."

"Sve se besplatno dili.. A ja koji 12 godina uredno placam racune I sad jos zelim prebaciti dva broja u obiteljsku tarifu dobijem 10kn popusta na tu istu tarifu.. Da ne govorim da o popustu na uredjaj mogu sanjat! Smjesni ste.."

"Meni ste obecali tablet uz ugovor. .sad ste mi za isti poslali racun od 99.kn ja vam to necu platiti. .nositega. ."

"Cekam drugi mob jos od 21.12., cekam poziv da se napokon dogovorimo za novi uredjaj...zvao sam jedno 10 puta, svaki put se druga osoba javi,i svaki put novo obecanje...tako da cu valjda "Bozicni" mobitel pokloniti za Uskrs...
Ovaj put ste pretjerali...a vasa je greska...i jos nema nikakve kompenzacije za toliko rastezanje jednog obicnog dogovora...
I ne, ne zelim da mi se itko vise javi osim nekoga tko moze uzeti stvar u svoje ruke i to rijesiti, a ne "proslijediti, pa ce vam se netko javiti", jer taj netko ocito ne zna gdje je ostavio mobitel..."

"Dragi T-com kako je moguce da vec 4 god. zovem zbog tel. zice koja mi prolazi kroz terasu i uvijek dobim isti odgovor: ...bit ce uklonjena u roku od... bla bla bla,ali zica je uvijek na istom mjestu!(operater mi je u jednoj prilici rekao da njemu pise da je RIJESENO!!!!!!)"

"Meni je isteka ugovor na obiteljskom tarifi pa kad sam z va za produzit oni su poskupili tarifu za sto posto i oni nesto daruju mos mislit"

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 19:28 (ridealong).
8 godina

@ridealong

Nerazumijem zasto pokusavas povezati citate nezadovoljnih korisnika sa mojom tvrdnjom da unutar 14 dana mozes bez ikakve penalizacije odustati od online dogovorene ( i ugovorno potvrdjene ) obveze ?

Koliko vidim, nitko od tih citiranih nije u tom periodu od 14 pocetnih dana, niti znamo kako i gdje i kada su sklopili uslugu...

A citati nezadovoljnih korisnika bi trebali dokazati tocno kaj ? Pa svi mi znamo da ht ima veliki broj korisnika, i normalno da će proporcionalno tome biti veliki i broj nezadovoljnika. Letimicnim pregledom vidim identicnu kuknjavu i na tele2 kao i na vipovom fejsu...

Nekako se sad i ja pitam ( kao i prije sto se pitao sandokan ) koji je cilj takvog tvog pristupa temi....

👮
16 godina
bunker kaže...

@ridealong

Nerazumijem zasto pokusavas povezati citate nezadovoljnih korisnika sa mojom tvrdnjom da unutar 14 dana mozes bez ikakve penalizacije odustati od online dogovorene ( i ugovorno potvrdjene ) obveze ?

Koliko vidim, nitko od tih citiranih nije u tom periodu od 14 pocetnih dana, niti znamo kako i gdje i kada su sklopili uslugu...

A citati nezadovoljnih korisnika bi trebali dokazati tocno kaj ? Pa svi mi znamo da ht ima veliki broj korisnika, i normalno da će proporcionalno tome biti veliki i broj nezadovoljnika. Letimicnim pregledom vidim identicnu kuknjavu i na tele2 kao i na vipovom fejsu...

Nekako se sad i ja pitam ( kao i prije sto se pitao sandokan ) koji je cilj takvog tvog pristupa temi....

👮

Ono što mogu potvrditi da nekad nije dovoljno  14 dana probnog, radio sam u t-comu, radim u vipu, to je izvrsni argument da korisnika poguramo da uzme našu uslugu ali zaista nekad nije dovoljno za pravu provjeru usluge...nekome tek kasnije pocnu problemi....To je sve ono li la.... Imas srece nemas srece, ko kad kupujes polovni auto haha

battletag:MasnaKrvavic#2275
10 godina
dado16 kaže...

👮

Ono što mogu potvrditi da nekad nije dovoljno  14 dana probnog, radio sam u t-comu, radim u vipu, to je izvrsni argument da korisnika poguramo da uzme našu uslugu ali zaista nekad nije dovoljno za pravu provjeru usluge...nekome tek kasnije pocnu problemi....To je sve ono li la.... Imas srece nemas srece, ko kad kupujes polovni auto haha

Uvijek se možeš opravdano žaliti na kakvoću usluge i na temelju toga zatražiti raskid bez penala i biti će odobren, ako ne od strane operatera, biti će u 3.stupnju kod HAKOM-a. Bio, vidio, doživio.

Na Iskonu sam imao žešće poteškoće, njihovi tehničari dođu sa ruterom u ruci i skalpelom u džepu. jedan je bio mrtav napušen. Kako od takve podrške očekivati rješenje problema?

T comov tehničar spojio dva uređaja na liniju, spojio ponovo na vanjsku kutiju u kući i našao problem, rješio za svagda. Jbg, ne žalim se. Ali znam iskoristiti svoja prava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:13 (matrix777).
8 godina
protjeran
bunker kaže...

@ridealong

👮

Pusti teoriju. Lijepo svrati na FB profil HT-a, pa malo prokopaj komentare. Bilo ih je toliko da je HT ukinuo dio s objavama korisnika, pa se korisnici sada jadaju u komentarima reklama. Potrudi se, pa ćeš pronaći i ovo na čemu inzistiraš. Ugovorni odnos s teleoperaterom je sve samo ne jednostavna priča.

Ovdje VIP i Tele2 nisu tema. Ne znam zašto ih uvlačiš u temu o T-Comu?

EDIT: pročitaj i što su ti dado i matrix napisali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:14 (ridealong).
10 godina
ridealong kaže...
bunker kaže...

@ridealong

Ovdje VIP i Tele2 nisu tema. Ne znam zašto ih uvlačiš u temu o T-Comu?

Prijatelju, što se tiče raskida ugovora prije isteka, pravila su za sve jednaka, ne piše ih t com za sebe ili tele 2 za sebe, određuje HAKOM svojim pravilnikom i to je amen.

8 godina

@dado

Pa ok, no ajmo se drzati sredine a ne iznimaka: ako 1000 novih korisnika uzme neku uslugu, i u prvih 14 dana im usluga zadovoljava njihove potrebe i ocekivanja, normalno da neće svima njima biti tako i u cjelom dvogodisnjem ugovornom periodu, no vjerojatno tada govorimo o malom postotku korisnika kojima se iz nekog razloga pogorsala usluga i to tek nakon tih prvih dva tjedna pa im raskid vise nije prihvatljiva opcija....

A sad sirit temu na karmu, losu sreću.....mozda nisu platili clanarinu partiji.... 😊

Uostalom, i auti, tv, frizideri...isto crkavaju i van garantnog roka...znam ja i tipa koji nosi vec treci pacemaker jer su prethodna dva krepala... ali sve to nista nedokazuje....
10 godina
wAlpha kaže...

S obzirom da ste bespotrebno ušli u raspravu, da malo pojasnim.

Dolazak tehničara na adresu kod instalacije ADSL usluge se naplačuje 500kn, odnosno 300 ako se ADSL uključuje u nekom od novih max paketa.

Instalacija ADSL usluge iznimno se ne naplačuje ukoliko se radi o novom korisniku (uz ADSL nužno se uključuje i novi telefonski broj ili se prenose usluge od drugog operatera) i u slučaju kada se u sklopu uključenja ADSL-a radi migracija postojećeg telefonskog broja sa MSAN-a na VoIP. Tada na adresu dolazi tehničar sa routerom i montira usluge, inače se on dostavlja poštom i korisnik sam sve spaja prema uputama.

Daj mi objasni koja je razlika izmedju 1 i 2gog? Naplacuje se kod instalacije adsl-a, a sta je imao prije tog a da nije a) novi korisnik b) prelazak s drugog operatera jer se u tim slucajevima ne naplacuje znaci?

ridealong kaže...
<cut>

Koja je tvoja poanta pisanja komentara s fb-a rofl? Koji to pruzatelj ikakvih usluga nema hrpu negativnih komentara? Nekuzim opce sto hoces.

8 godina
protjeran
matrix777 kaže...
ridealong kaže...

Prijatelju, što se tiče raskida ugovora prije isteka, pravila su za sve jednaka, ne piše ih t com za sebe ili tele 2 za sebe, određuje HAKOM svojim pravilnikom i to je amen.

Da je sve tako lako, ne b bilo žalbi HAKOM-u u situacijama koje su posve jasne na temelju pravila i na temelju zdravog razuma. Više od toga ti nemam što dodati.

10 godina

Ne govorim o lakoći, u postu prije sam napisao da nije bilo jednostavno ali sam ostvario svoj cilj, odnosno pravo. Kod nekog ide teže, kod nekoga lakše.

16 godina
bunker kaže...

@dado

Pa ok, no ajmo se drzati sredine a ne iznimaka: ako 1000 novih korisnika uzme neku uslugu, i u prvih 14 dana im usluga zadovoljava njihove potrebe i ocekivanja, normalno da neće svima njima biti tako i u cjelom dvogodisnjem ugovornom periodu, no vjerojatno tada govorimo o malom postotku korisnika kojima se iz nekog razloga pogorsala usluga i to tek nakon tih prvih dva tjedna pa im raskid vise nije prihvatljiva opcija....

A sad sirit temu na karmu, losu sreću.....mozda nisu platili clanarinu partiji.... 😊

Uostalom, i auti, tv, frizideri...isto crkavaju i van garantnog roka...znam ja i tipa koji nosi vec treci pacemaker jer su prethodna dva krepala... ali sve to nista nedokazuje....

Shvacam sto zelis reci, ovdje je sam rijec o tome da sam i ja bio zadovoljan sa istim tim routerom dok nisam ga poceo intezivnije koristiti, a tad je vec proslo godinu dana, pa stoga samo primjer, da nije dovoljno 14 dana, i bit je da se i taj mali postotak sprijeci samim time da govorimo svoje iskustvo sa tim routerom, to je sama procjena covjeka hoce li uci sa rizikom ili ne da je to to... i ja sam citam za neke uređaje pozitive negative i onda važem ocu se kockati necu itd... Ako je i to malom postotku od 1% ljudi pomoglo sto sam napisao da je jednostavno taj router šrot, ja sam svoju obvezu ispunio, drago mi je da je i to jednom jedinom covjeku pomoglo...Ali kao i sto kazes moze i super raditi, kao sto i tebi radi. Tako da tko bude ovo citao sam ce izvagat hoce li ili nece se uputiti u ovakvo nesto... :) U prijevodu svi smo mi u pravu....
(uvijek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:30 (dado16).
8 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

ridealong kaže...
<cut>

Koja je tvoja poanta pisanja komentara s fb-a rofl? Koji to pruzatelj ikakvih usluga nema hrpu negativnih komentara? Nekuzim opce sto hoces.

Poanta je bunkeru pokazati koliko naivno shvaća ugovorni odnos s teleoperaterom. FB ti nudi krasan real time pogled na kvalitetu usluge teleoperatera o kojem se ovdje piše. Nadam se da to shvaćaš. Shvaćaš li? HT je već ukinuo sekciju objava za korisnike na svojem profilu na FB-u jer je negativnih komentara bilo previše, pa se ljudi sada jadaju u komentarima reklama. Ne jadaju se zbog dosade.

Za sve ostalo, tu je funkcija ignore ovog foruma, pa me slobodno dodaj na taj svoj popis. Neću se buniti.

8 godina

@ridealong

Pa koliko vidim, kolega matrix potvrdjuje da se ugovor moze i naknadno raskinuti bez penalizacije pod odredjenim okolnostima, tako da neznam otkud ti dojam da je meni kontrirao...

Ni u dadinom komentaru nevidim neku tesku suprotnost u stavovima.

I dalje nevidim poantu citiranja nezadovoljnih korisnika jer takvih pojava ima u svim bransama.... Vjerojatno bismo i na mercedesovom forumu nasli kojekakve komentare.... Sjećam se ja da je bilo i protesnih paljenja mercedesa, a cini mi se da je i neki šeik zapalio ferarija iz nezadovoljstva... I to opet sve skupa nikaj nedokazuje....

Slazem s s tebom da raskid ugovora nebus rijesio jednim pozivom ili mailom, no nije bas da je nemoguće... Raskidao sam ja davno sa njima onu mobilnu obiteljsku tarifu: potrajalo je par mjeseci, cak su posle raskida dosle i uplatnice za koje su i oni tvrdili da je greska ali da moram platiti pa se zaliti jer neplaćanje pokreće ovrhu i bla bla bla. No oboruzan strpljenjem, razumom i znanjem, sve sam ja to platio, iscekao povrat, nakon toga donio izracun kamata za tu lovu i taj period od moje uplate do trenutka povrata, na to su se naravno oglusili, no nakon opomene pred tuzbu ( tipski obrazac ) su mi uplatili i te kamate... I sve to bez fejs dramljenja ili halabuke....

👮
8 godina
protjeran
matrix777 kaže...

Ne govorim o lakoći, u postu prije sam napisao da nije bilo jednostavno ali sam ostvario svoj cilj, odnosno pravo. Kod nekog ide teže, kod nekoga lakše.

Ja se se tobom 100% slažem. I ja tvrdim da nije jednostavno. I ništa više od toga.

8 godina
protjeran
bunker kaže...

@ridealong

Pa koliko vidim, kolega matrix potvrdjuje da se ugovor moze i naknadno raskinuti bez penalizacije pod odredjenim okolnostima, tako da neznam otkud ti dojam da je meni kontrirao...

Ni u dadinom komentaru nevidim neku tesku suprotnost u stavovima.

I dalje nevidim poantu citiranja nezadovoljnih korisnika jer takvih pojava ima u svim bransama.... Vjerojatno bismo i na mercedesovom forumu nasli kojekakve komentare.... Sjećam se ja da je bilo i protesnih paljenja mercedesa, a cini mi se da je i neki šeik zapalio ferarija iz nezadovoljstva... I to opet sve skupa nikaj nedokazuje....

Slazem s s tebom da raskid ugovora nebus rijesio jednim pozivom ili mailom, no nije bas da je nemoguće... Raskidao sam ja davno sa njima onu mobilnu obiteljsku tarifu: potrajalo je par mjeseci, cak su posle raskida dosle i uplatnice za koje su i oni tvrdili da je greska ali da moram platiti pa se zaliti jer neplaćanje pokreće ovrhu i bla bla bla. No oboruzan strpljenjem, razumom i znanjem, sve sam ja to platio, iscekao povrat, nakon toga donio izracun kamata za tu lovu i taj period od moje uplate do trenutka povrata, na to su se naravno oglusili, no nakon opomene pred tuzbu ( tipski obrazac ) su mi uplatili i te kamate... I sve to bez fejs dramljenja ili halabuke....

👮

Raskidao sam i ja ugovore i unaprijed sam se pripremio da će neke faze raskida trajati mjesecima. A to NIJE normalni tijek stvari. Nije. Nitko ne bi trebao imati nikakvih problema s bilo kakvim raskidom ugovora ako su pravila jasna, ali ljudi imaju probleme (npr. slanje računa mjesec za mjesecom premda je ugovor raskinut i usluga se ne koristi mjesecima). Niti ja želim trošiti mjesece na bilo koji raskid ugovora. Fućka mi se za službu za zadržavanje korisnika, njihov 0800 broj, posebne kodove koje moram izdiktirati putem telefona takvoj službi i sve ostalo. To NIJE normalno.

Shvatio?

8 godina
protjeran
dado16 kaže...
 Ako je i to malom postotku od 1% ljudi pomoglo sto sam napisao da je jednostavno taj router šrot, ja sam svoju obvezu ispunio, drago mi je da je i to jednom jedinom covjeku pomoglo...

Bravo na komentaru.

10 godina
ridealong kaže...

Poanta je bunkeru pokazati koliko naivno shvaća ugovorni odnos s teleoperaterom. FB ti nudi krasan real time pogled na kvalitetu usluge teleoperatera o kojem se ovdje piše. Nadam se da to shvaćaš. Shvaćaš li? HT je već ukinuo sekciju objava za korisnike na svojem profilu na FB-u jer je negativnih komentara bilo previše, pa se ljudi sada jadaju u komentarima reklama. Ne jadaju se zbog dosade.

Kakvo naivno shvacanje kakvi bakraci? Ti samo skaces s teme na temu bez da si onu prije toga raspravio. Pocelo je s "speedport je shrot" pa si odveo temu na "HT naplacuje izlazak tehnicara i to papreno" pa na "fb profil je pun negativnih komentara" i sad na "bunker naivno shvaca ugovor" i "fb je prikaz usluge teleoperatera" (preletio sam preko ostalih operatera, doslovno su svi puni negativnih komentara tako da i dalje nema poante postanja negativnih komentara tu). Imas problema s pracenjem teme i samim time konstruktivnim razgovorom a agenda je prilicno ocita. Kad ti se postavi konkretno pitanje skaces na nesto drugo jer ti ne odgovara ono sto te se pita. Bolje da se bavis politikom, tamo vole takav razgovor (treba povecati ekonomske parametre, a nitko ne rece konkretno koji i kako), nazalost, na forumu ostaje pisana rijec pa je lako prikazati takvo ponasanje. Ja sam se ukljucio na tvoju pausalnu izjavu

ridealong kaže...

Problem je u tome da se dolazak tehničara i njegova pomoć pri instalaciji routere naplaćuje. I to ponekad dosta papreno. Pa ljudi od toga odustaju Pa nemaju koga pitati.

koja je potpuno kriva, i samim time imas problema s odgovaranjem na jednostavna pitanja. Niti se naplacuje vec u jako rijetkim situacijama, niti ljudi radi toga odustaju niti "nemaju" koga pitati jer sam 100% siguran da ako itko ikad ima problema s samoinstalacijom moze nazvat korisnicku sluzbu i oni ce ga navodit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.2.2018 11:28 (sandokan111).
8 godina

@ridealong

Pet banki na grbi, troje djece, 20-tak godina radio vrlo odgovoran i stresan posao, i vjeruj da i prelazak ceste negledam naivno a kamoli potpisivanje dvogodisnjeg ugovora. No neradim od toga ilijadu, većinu toga dogovaram online ( bas zato da mogu u 14 dana odšetati ako mi bilo kaj nije po ćejfu ), a u tom probnom periodu ću uredjaj ili uslugu upogoniti debelo iznad uobicajenih potreba, pa ak tada bude sve uredu onda je to to... Ako me bas strefi peh pa nekaj posle krepa , jbg, cjeli zivot je lutrija...probas se iskobeljati ako ide na nacin da izvuces cim vise, ako nejde priznas da si popljugal u tom slucaju,maznes tri ljute i zivot ide dalje...

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
wAlpha kaže...

S obzirom da ste bespotrebno ušli u raspravu, da malo pojasnim.

Dolazak tehničara na adresu kod instalacije ADSL usluge se naplačuje 500kn, odnosno 300 ako se ADSL uključuje u nekom od novih max paketa.

Instalacija ADSL usluge iznimno se ne naplačuje ukoliko se radi o novom korisniku (uz ADSL nužno se uključuje i novi telefonski broj ili se prenose usluge od drugog operatera) i u slučaju kada se u sklopu uključenja ADSL-a radi migracija postojećeg telefonskog broja sa MSAN-a na VoIP. Tada na adresu dolazi tehničar sa routerom i montira usluge, inače se on dostavlja poštom i korisnik sam sve spaja prema uputama.

Daj mi objasni koja je razlika izmedju 1 i 2gog? Naplacuje se kod instalacije adsl-a, a sta je imao prije tog a da nije a) novi korisnik b) prelazak s drugog operatera jer se u tim slucajevima ne naplacuje znaci?

ridealong kaže...
<cut>

Naplata ide uvijek osim u slučaju kada uz adsl uzimaš i novu halo uslugu (telefonski broj), ili postojeća halo usluga se migrira sa msan na voip tehnologiju.

8 godina
protjeran
bunker kaže...

@ridealong

No neradim od toga ilijadu, većinu toga dogovaram online ( bas zato da mogu u 14 dana odšetati ako mi bilo kaj nije po ćejfu ), a u tom probnom periodu ću uredjaj ili uslugu upogoniti debelo iznad uobicajenih potreba, pa ak tada bude sve uredu onda je to to... 

Ništa te vrste ne radim online jer sam se već imao prilike na temelju papirnatog ugovora izboriti za svoje pravo kod HT-a. U kompjuteru je pisalo jedno, na mojem papiru drugo i to je na kraju bilo mjerodavno. To znači da je netko nakon printanja ugovora i mojeg potpisa na njega u kompjuteru na svoju ruku mijenjao uvjete ugovora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.2.2018 14:05 (ridealong).
8 godina
ridealong kaže...
.... U kompjuteru je pisalo jedno, na mojem papiru drugo i to je na kraju bilo mjerodavno. To znači da je netko nakon printanja ugovora i mojeg potpisa na njega u kompjuteru na svoju ruku mijenjao uvjete ugovora.

Jbg, sad si već zašao u sferu ilije čvorovića  ( balkanski špijun )....

Prvo ponudu, a onda i primjerak ugovora kojeg trebaš potpisati dobiješ na mail. Nakon kaj staviš potpis na taj ugovor ( bilo scanom bili nekim pdf editorom ), opet taj potpisani ugovor dostavljaš

mailom, i naravno da ćeš te mailove ( skupa sa svim privicima ) arhivirati i backupirati barem na dva odvojena mjesta . U slučaju bilo kakvih problema, imaš dokaze kaj i kada si potpisao i dostavio.

Osim toga, par dana nakon uspostavljanja usluge ti doma poštom dođe pisani primjerak ugovora kojeg si online potpisao i dostavio , i još uvjek imaš vremena reagirati do 14-tog dana

da sve otkantaš ako ti je bilo kaj čudno ili sumnjivo....

16 godina
bunker kaže...
ridealong kaže...
.... U kompjuteru je pisalo jedno, na mojem papiru drugo i to je na kraju bilo mjerodavno. To znači da je netko nakon printanja ugovora i mojeg potpisa na njega u kompjuteru na svoju ruku mijenjao uvjete ugovora.

Prvo ponudu, a onda i primjerak ugovora kojeg trebaš potpisati dobiješ na mail. Nakon kaj staviš potpis na taj ugovor ( bilo scanom bili nekim pdf editorom ), opet taj potpisani ugovor dostavljaš

mailom, i naravno da ćeš te mailove ( skupa sa svim privicima ) arhivirati i backupirati barem na dva odvojena mjesta . U slučaju bilo kakvih problema, imaš dokaze kaj i kada si potpisao i dostavio.

Osim toga, par dana nakon uspostavljanja usluge ti doma poštom dođe pisani primjerak ugovora kojeg si online potpisao i dostavio , i još uvjek imaš vremena reagirati do 14-tog dana

prvi put cujem da primjerak koji dobijes na mail trebas potpisati....to su ugovori bez potpisa, sami pristankom online ili putem telefona se smatra važećim, nije potreban potpis....

10 godina
wAlpha kaže...
Naplata ide uvijek osim u slučaju kada uz adsl uzimaš i novu halo uslugu (telefonski broj), ili postojeća halo usluga se migrira sa msan na voip tehnologiju.

Nisi konkretno napisao nista jer koliko je takvih slucajeva. Znaci koliko si ti kao sluzbenik tcoma takvih naplata imao, mozemo i tako. Znaci imas xx usluga bez naplate, i yy usluga s naplatom. Eto daj neki omjer. Ja sam u medjuvremenu dobio malo podrobniji odgovor preko privatea tako da je meni sad jasno.

ridealong kaže...

Ovo je tema "T-Com Internet" i u njoj se može raspravljati o svim temama koje s time imaju veze. Jedini je problem da se nema s kime raspravljati jer ti nisi sposoban normalno komunicirati, pa ću te stoga ja staviti na svoju ignore listu. Ubuduće se svađaj sam sa sobom.

Moze se o svemu raspravljat, ali kad netko skace s teme na temu bez da onu prije razrijesi jer se spetljao u, blago receno, lazima, onda nastaju problemi. Samo ti ignoriraj, poznata su mi te "stavim prsti u uho jer ne zelim slusati ono sto mi ne odgovara i vicem `njanjanja ne cujem te`"  spike, al eto nisam valjda na vrijeme prepoznao koliko godina imas.

8 godina

Ja sam prvo dobio na mail ponudu, potvrdio mailom da pristajem, onda na mail dobio ugovor i obrazac za prebacivanje tel broja na novog operatera, oboje sam potpisao i mailom vratio htu, a par dana nakon kaj je fizicki usluge pustena u rad mi je postar donio i papirnati ugovor. Nakon cca tri tjedna sam dobio i poklon ( nudili bezicni fon ili extender, ja uzeo fon ) jer su morali iscekati da prodju prva dva tjedna u kojima mogu odustati bez ikakvog objasnjavanja....

U biti, uvjek dosada sam sve ugovore potpisivao....neznam da bi ugovor bio vazeci bez potpisa.... Mozda grijesim, ali to mi je logicno...
16 godina
bunker kaže...

Ja sam prvo dobio na mail ponudu, potvrdio mailom da pristajem, onda na mail dobio ugovor i obrazac za prebacivanje tel broja na novog operatera, oboje sam potpisao i mailom vratio htu, a par dana nakon kaj je fizicki usluge pustena u rad mi je postar donio i papirnati ugovor. Nakon cca tri tjedna sam dobio i poklon ( nudili bezicni fon ili extender, ja uzeo fon ) jer su morali iscekati da prodju prva dva tjedna u kojima mogu odustati bez ikakvog objasnjavanja....

U biti, uvjek dosada sam sve ugovore potpisivao....neznam da bi ugovor bio vazeci bez potpisa.... Mozda grijesim, ali to mi je logicno...

Mozda je doslo do promjene od kad sam ja radio... U vipu je tako, nikakav potpis ne treba.... jedini potpis koji imamo je kad dostavljac dostavlja ugovor, pa ujedno to moze sluziti ko potpis, al da sam vracas nekakvi ugovor..nikad

8 godina
protjeran
bunker kaže...
ridealong kaže...

Nije baš Balkanski špijun... To je stvarna priča. Zato preferiram papirnate ugovore. Ništa na daljinu i ništa ovako ćemo, onako ćemo. T-centar mi je (u kilometrima) dovoljno blizu da mogu otići i urediti ono što me zanima.

8 godina
protjeran
dado16 kaže...
bunker kaže...
ridealong kaže...

prvi put cujem da primjerak koji dobijes na mail trebas potpisati....to su ugovori bez potpisa, sami pristankom online ili putem telefona se smatra važećim, nije potreban potpis....

U cijeloj toj priči postoje kvake i finese (detalji), tako da je pametno dobro se prethodno informirati i pročitati Zakon o obveznim odnosima i razne savjete potrošačkih udruga, pa i neka iskustva drugih ljudi.

8 godina

@ridealong

I evo tebe i do zakona o obveznim odnosima koji ja sa svojih 1165 članaka ( https://www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obveznim-odnosima ) razlicito tumacen u sudskoj praksi, a kamoli da se u njegovo tumacenje upustaju pravni laici... Baš ga šaraš..

Inače, ht ima vise prodajnih kanala koji imaju razlicite ponude i cijene za istu uslugu ili uredjaj ( poslovnica, webshop, teleprodaja, prodajni predstavnici, terenski djelatnici... ). Svaki od tih kanala ima neku pogodnost koju drugi kanali nemaju, tako da je meni online sklopljen ugovor dogovoren sa prodajnim predstavnikom bio dobrano povoljniji nego da sam za istu uslugu sklapao ugovor u poslovnici. Plus kaj je za ugovor sklopljen u poslovnici daleko kraći period za odustajanje bez penalizacije ( cini mi se 5 dana, ispravite ako se promjenilo ). A npr u ht poslovnici sam jednom naletio na akciju lumia 550 za 550 kn ( ugrubo prije cca 2 godine ), na bonove, nova naravno, sto je u tom trenutku bilo povoljnije od njihovog webshopa za par sto kn...
16 godina
Je, postoje ponude d2d(terenski radnici), webshop ,POS(prodajno mjesto), Sluzba za korisnike, Telesales(sluzba koja zove ljude u prijevodu prodaja), Save desk(sluzba za zadrzavanje korisnika), i svaki taj odjel ima svoje ponude.... Nekad je jedno jeftinije nekad drugo...Koliko sam primjetio vecinom je webshop jeftiniji od sluzbe za korisnike, d2d zna imati neke dobre akcije kad se prebacujete od jednog operatera kod drugog, telesales tu najlosiji, dok save desk ubija svaki taj odijel, najbolje ponude ali samo za postojece korisnike :)
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

HAKOM: Zbog promjena HT-ovih MAXtv televizijskih paketa korisnik može otići i bez naknade

http://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/hakom-zbog-promjena-ht-ovih-maxtv-televizijskih-paketa-korisnik-moze-otici-i-bez-naknade

„S obzirom na navedeno, svaki korisnik koji, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge, smatra da je izmjenom i/ili ukidanjem nekog programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, može podnijeti prigovor Hrvatskom Telekomu i zatražiti raskid pretplatničkog ugovora bez plaćanja naknade“

Dobra prilika za sve koji su pod ugovorom? I vipnet je ukidao pakete, nije samo max tv.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice