T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.793
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
bit.ly/1mOMzSX

Upute kako doc do skrivenog izbirnika za napravit update, tu je i link za DB di su svi FW.

Preporucam kad se modem nadogradi napravit factory restart i pustit ga da iz ACS-a pokupi konfiguraciju iznova.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
bit.ly/1mOMzSX

Upute kako doc do skrivenog izbirnika za napravit update, tu je i link za DB di su svi FW.

Preporucam kad se modem nadogradi napravit factory restart i pustit ga da iz ACS-a pokupi konfiguraciju iznova.
9 godina
neaktivan

Hvala na pomoći i na linku.. Kako mi je geografski položaj pogodan za testiranje bilo bi interesantno probati kako je sa FW 0.38. U skaldu sa linkom za update, moj naklon grčkim bogovima, sada je i u praksi potvrđena poslovica, da su putevi gospodnji i informatike ne predvidivi.

17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
bit.ly/1mOMzSX

Jedno pitanje. Koliko sam uz pomoć google prevoditelja uspio skontati da za svaki restart rutera (reset, nestanak struje i sl.) morati će se ponavljati radnje od 5 do 7? Međutim, hvala na ovom linku jer je ovaj ruter bio crna zona do sada.

Šta roda donese, to vrana odnese.
14 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Imam najmanju brzinu bez turbo paketa i danas slucajno upalim speed test i vidim 20mbit-a

http://www.speedtest.net/my-result/5164155696

Ovo je neka greška ili će tako biti i dalje?

Evo, ista stvar i kod mene. Nadajmo se da će tako ostati.

13 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 23:22 (PC - stručnjak).
9 godina
neaktivan

Speeddport.. treći pokušaj da se ugradi, na žalost bez uspjeha. Ne može se reći da si t-com nije dao truda vezano za pokušaje da se speedport instalira, dolazili su tri puta, istina ničim izazvani jer je do tog dana sve bilo u najboljem redu. Recimo da je to dio napretka, riješavanje bugs i različitih ne komptibilnosti. Ne možemo tvrditi da je router ne kvalitetan i da nije donekle normalno da postoje problemi kod masovne promjene tehnologija, tako smo mi vjerovatno po nekom Murphy's law došli na red ..

Što znamo:

1. Na istoj liniji smo u kratkom vremenu isprobali dva Speedport routera sa tri različitita FW, uvijek bez uspjeha
  2. Ovaj zadnji je FW ..338T3
  3. Na istoj liniji smo isprobali u to isto vrijeme tri različita ZTE routera i svi su radili bez ikakvih problema, bar do sada
  4. Znamo da nam je udaljenost nešto veča od 1000 m i brzina 10 Mbit/sec, što bi trebalo biti optimalno zadovoljavajuće
  5. Koristimo MAX, WiFi, access point i d-link switch mislim nekoliko..
  6. Trenutno smo bez telefona, nisam mogao razumiti zašto, još jednom bi napisao da je ovu cijelu problematiku napravio t-com ničim izazvan jer je sve beskonačno dugo radilo bez prijekorno.
  7. Ako usporedimo ZTE  i speedport, bar kod nas je tako, speedport ima veliki pad brzine što kod malo lošijeg ili opterečenog neta potpuno izludi sustav. U biti točno zna kada vam je potreban da ne radi.
  8. U našem slučaju samoj dinamici Speedport routera jako smeta ti veliki padovi brzine, tako dobivamo učitane stranice bez images, ili Win10 News sa svakom drugom, trečom ili petom slikom. Text donekle i učita i tako radi neko vrijeme do potpune blokade net-a.
  9. Tako na primjer zip file veličine 1.47 Mb kod uploada uvijek ima jedan zastoj negdje oko polovine. Tada speedport nešto razmišlja.. uglavnom čini mi se da je to slaba točka, odnosno čini mi se da je prepamentan u našem slučaju a u drugom slučaju se čini prebedast jer to uvijek radi na istom mjestu, na isti način za isti file.

Kada se je već dogodila tolika tlaka oko zamjene routera, volio bi znati dali je netko imao takav slučaj i da li ga je uspio riješiti, a volio bi dobiti i svoj telefon jer smo bez njega??

Murphy's lawAnything is possible if you don't know what you are talking about.

15 godina
    T-Com Internet

UPUTE KAKO DOČI DO ADMIN PRISTUPA ZA SPEEDPORT W724V

1. Preko ovog linka se logirate u modem

http://speedport.ip/engineer/html/dsl.html

2. Idite na INTERNET / DYNAMIC DNS , stavite kvačicu na Use dynamic DNS i sljedeče postavke:

Provider    :  No-IP.com

Domain    :   stavite bilo šta

Username :  & (rm /tmp/hiddenpageRO) #

Password  :  stavite bilo šta

Stisnite SAVE.

Maknite kvačicu sa Use Dynamic DNS i to je to.

3. Preko ovog linka pristupate admin dijelu modema

http://speedport.ip/html/engineer/gmenu.htm

Ako nemate rubriku CONFIGURATION stisnite Apply i pojavit če se.

Nakon gašenja modema morate ponovit postupak ako želite admin pristup.

4. Ako želite samo pregledati status veze, margine itd. onda napravite 1 i 3 korak, najjednostavnije ih je stavit u bookmark

Link na firmware za ovaj modem https://www.dropbox.com/sh/v96bsynwj382pdt/AAAyJaHOTxmqMq0cQSYT2kTxa .

Stavio sam 038 verziju , jedina promjena koju vidim je da više nema status opcije tako da sam po lozinku za logiranje morao prošet 6 metara do modema i 6 metara natrag ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 14:29 (Wontay).

0 0 hvala 0
    10 godina
    Eto HAKOM nije popustio HT-u. Po novome maximalna udaljenost od lokalne centrale za pružanje VDSL usluge će se povećati sa trenutnih 1000m na 1500m pri tome trebalo bi doći i do povečanja granice udaljenosti sa trenutnih 750m na više za profil 17a.

0 0 hvala 2
    15 godina
    froxie24 kaže...
    Eto HAKOM nije popustio HT-u. Po novome maximalna udaljenost od lokalne centrale za pružanje VDSL usluge će se povećati sa trenutnih 1000m na 1500m pri tome trebalo bi doći i do povečanja granice udaljenosti sa trenutnih 750m na više za profil 17a.

Što to znači za prosječnog korisnika?

EUNE: Ferritin
    17 godina
    neaktivan
    Ferritin kaže...
    froxie24 kaže...

Što to znači za prosječnog korisnika?

Upravo tako. Ne kontam što je HT tražio a da HAKOM nije popustio. Daj nam cjelovitu informaciju.

Šta roda donese, to vrana odnese.
    9 godina
    neaktivan
    Pozz ljudi..cekam tehnicare iz ht
    da mi ukljuce adsl, potpisao sam flat sa turbo10 ...da li je dovoljna ta brzina za gledanje tv online i yt..hvala svima na odg

0 0 hvala 0
    15 godina
    Domo06 kaže...
    Pozz ljudi..cekam tehnicare iz ht
    da mi ukljuce adsl, potpisao sam flat sa turbo10 ...da li je dovoljna ta brzina za gledanje tv online i yt..hvala svima na odg

da, al ako je moguće samo uzmi više

nemam za potpis
    9 godina
    neaktivan
    Budem vidio kad dodju, hvala na odg. :)
    10 godina
    neaktivan
    T-Com Internet

Koliko bi mjesecno morao vise placati ako bi brzinu sa 5 Mbps povecao na 10?

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    fizicar1 kaže...

Koliko bi mjesecno morao vise placati ako bi brzinu sa 5 Mbps povecao na 10?

10kn sve do 50km/h - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
    9 godina
    neaktivan
    Znacu mjesecni racun ostaje nepromijenjen bez obzira na paket?
    10 godina
    neaktivan

E hvala

Jos nesto,mojem frendu u gradu brzina skidanja dode do 4mb/s,dok je meni max 500kb/s. Zvao sam T-com i rekli su da mi max mogu povecati brzinu na 10mbps. To iskljucivo ovisi o udaljenosti od centrale ili?

16 godina
    fizicar1 kaže...

E hvala

Jos nesto,mojem frendu u gradu brzina skidanja dode do 4mb/s,dok je meni max 500kb/s.

Pa to je ista brzina.

mag.inf
    15 godina
    fizicar1 kaže...

E hvala

Jos nesto,mojem frendu u gradu brzina skidanja dode do 4mb/s,dok je meni max 500kb/s. Zvao sam T-com i rekli su da mi max mogu povecati brzinu na 10mbps. To iskljucivo ovisi o udaljenosti od centrale ili?

Tvoj frend ima 30mbps onda, dok ti imaš 4mbps.

4Mbps = 500KBps

Zeznuto je jer ti se brzina mjeri u megaBIT-ima, dok ti browser mjeri u megaBAJT-ima.

15 godina
    Vkm996 kaže...
    fizicar1 kaže...

E hvala

Tvoj frend ima 30mbps onda, dok ti imaš 4mbps.

4Mbps = 500KBps

Zeznuto je jer ti se brzina mjeri u megaBIT-ima, dok ti browser mjeri u megaBAJT-ima.

ili u prijevodu 1B = 8 bitova

nemam za potpis
    15 godina
    T-Com Internet

Ne znam dali je ovo samo "fancy way" da ti natrpaju svoj newsletter, ili će biti stvarno neke nove pogodnosti. Worth a try.

https://www.hrvatskitelekom.hr/nove-pogodnosti

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    Vkm996 kaže...

Ne znam dali je ovo samo "fancy way" da ti natrpaju svoj newsletter, ili će biti stvarno neke nove pogodnosti. 

Gamad. Nedam emajl!

10 godina
    Bolje cekati 1. nego im dati mail.

0 0 hvala 0
    14 godina
    Vkm996 kaže...

Ne znam dali je ovo samo "fancy way" da ti natrpaju svoj newsletter, ili će biti stvarno neke nove pogodnosti. Worth a try.

https://www.hrvatskitelekom.hr/nove-pogodnosti

Ako sam dobro skužio, odnosi se samo na pogodnosti u Webshopu. Akcije na uređaje i slično. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
    15 godina
    Ja sam kliknuo i onda me u mailu tražio prijavu na newsletter. Nema sanse

0 0 hvala 0
    9 godina
    neaktivan
    Koliko dugo ste cekali telefonski i adsl prikljucak..ja cekam vec 15+ dana :(

0 0 hvala 0
    12 godina
    neaktivan
    T-Com Internet

Neki dan su mi uveli optiku, uglavnom paket sa 100 Mbit/s down, samo me zanima zasto mi je na stolnom brzina skoro 100 Mbit a na laptopu do 20 Mbit (koristeci sve moguce speed testove), jel to mozda jer je wifi kartica na prijenosnom ogranicena brzinom ili sto? Dell prijenosnik je u pitanju sa Dell Wireless 1705 802.11b/g/n (2.4GHZ) , a router je ZTE 931 VII, nekako mi to cudno jer nije tolko star prijenostnik.

0 0 hvala 0
    10 godina

Možda je samo potrebno instalirati najnoviji wireless module driver sa Dellove stranice za taj prijenosnik.

14 godina
    odjavljen
    T-Com Internet

Optikalija još nije došla u Županju :(
    Ne kužim u čemu je stvar, Vrpolje(selce malo) kod Šibenika ima optiku, a Županja ne lol

0 0 hvala 0
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice