Daj reci koja kutija... jeli se moze nekako preko maila kontaktirati tcom ali kako reci za tu kutiju, inace imam slucaj gdje imam 30mb dl, a mogu preci i na 50mb dl, ali tehnicki nije moguce, pa bi se raspitao o tome...
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.099.799
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"ona kutija" koja pretvara magiju u stvarnost
salim se. mislio sam na malu kutijicu gdje se telefonski kabel iz zemlje spaja s telefonskim kablom koji ide po kuci i dovodi liniju u stan. prije nekoliko godina je mjenjan kabel koji ide po kuci jer je jako sustio telefon pa je stari kabel odspojen i ostavljen u zidu, a na zid i u kanalicu je stavljen novi kabel. sve je spojeno u toj maloj kutijici (10x10cm). posto su kabli zasticeni, valaga je napravila svoje i na spojevima se nalovila vlaga i, s vremenom, se to pretvorilo u hrdu (i vise od 30Mbit sporiji net!). nije to kutija kao od elektre ili plina i vjerujem da neke kuce imaju to drugacije rijeseno i nemaju izvana kao mi
edit: slika dodana ali rotirana. treba ju rotirati 90°u smjeru kazaljke na satu. kutija ima vratasca koja imaju "kvaku" u stilu sarafa s cetvrtastom glavom. nadam se da je rijesen misterij "kutije".
"ona kutija"
Kod mene je takva limena kutija na tavanu, stavljena na rog. Ima na sebi bravicu, ali nikakav problem s dvije žice otvorit i pregledat kakva je parica koja ide na tel. instalaciju.
Eto, riješen misterij..
Po meni to je sekundarni izvod na fasadi kuće, zgrade..Koji vlasnik parice može otvoriti i "dirati"..
Da je to primarni izvod, onda se ne smije dirati..
Ali da se sad i ja ne pravim pametan, a veze nemam..
Nitko nije prokomentirao da sada sve turbo opcije koštaju jednako i 10 i 50mbita je10kn
Nitko nije prokomentirao da sada sve turbo opcije koštaju jednako i 10 i 50mbita je10kn
Ima par stranica prije (na stranici 300).
Jest netko jos proslu stranicu, ali padobrancima bi trebalo isto ponavljat svaku stranicu.
neznam kako mi je to promaknulo a svaki dan pratim temu
Pa otud i problemi, mnogima..
Evo ja recimo bio sasvim miran sa Turbo 30, i sve pet..
Ali onda 10 kuna turbo 50, i sada samo problemi i kemijanja oko instalacija, itd..
Bolje bi bilo da su ostavili 30 kn..
lol
riješio sam onaj svoj problem s slanjem računa u T-Portal Web portal,
odnosno dostavljati će mi kopiju računa poštom (jel sam kao ugovor sklopio u promotivom razdoblju), te će nakon toga dostavljati normalno račun na navedenu kućnu adresu .
Hvala svima na pomoći !!!!!
Danas su mi spojili optiku i sve sljedece brojke su bile na wifi-u testirane
Imam router a u sobi sam sproveo acces point kako bi imao wifi u sobi
Kada na speedtestu racunam brzinu u boravku ( glavni router ) download speed varira od 60 do 75 mbps a upload 25mbps
Međutim, kada racunam brzini u sobi ( acces point ) download je uvijek iznad 90mbps a upload do 30 mbps
Nema mi smisla da je na ruteru sporije pa me zanima jel normalno da tako varira optika iako je na wifi a ne preko zice mjereno?
Naravno da ima smisla kad ti tvoj access point ima kvalitetniji wifi, odnosno bolji standard nego ovaj šroteks od Tcoma.
http://www.speedtest.net/result/5164059462.png
Podignuo brzinu sa 30 na 50 i sad gledam upload su digli a download je ostao isti..
Još sam jučer navečer ih zvao i prijavio tehničarima smetnju, al kolko vidim i dalje je isto...

Imam najmanju brzinu bez turbo paketa i danas slucajno upalim speed test i vidim 20mbit-a
http://www.speedtest.net/my-result/5164155696
Ovo je neka greška ili će tako biti i dalje?

Telefon mi je na H1 i rekli su mi da nemogu imati turbo brzine dok ne prebacim telefon na tcom, zato mi je ovo čudno.
Inače sam blizu centrale trebalo bi ic 50!
Ne znam dali još netko ima problema sa rooterom speedport. Do prije dva mjeseca smo imali godinama rootere LTE i nismo imali nikakvih problema, čak nisam ni znao gdje smo ih smjestili. Došli su iz t-coma i dali nam speedport rootere i od onda katastrofa. Rooteri najbolje rade kada nam ne treba internet, brzina im je jako promjenjiva i često pada na nulu. Interesantno da točno znaju kada vam internet najviše treba, da im je onda brzina nekoliko byte. Vrijeme otvaranje web stranice im je višestruko sporije od prethodnih rootera, lijeni su i ne podnese dinamiku učitavaja web stranica koje su sve zahtjevnije.
Sada mi stvarno nije jasno što je to speedport i dali je to neka šala, ili je to samo kod mene slučaj. Žalili smo se puno puta, bez rezultata.. očajan sam i ne znam što dalje ????
Zato što vjerujem trenutno koristiš dva port jedan za telefon i jedan za internet. Prelaskom na vdsl tehnologiju
i telefon i internet će ti ići preko jednog porta. No moglo bi se tehnički i tvoja situacija riješit, ali bi trebalo
malo dobre volje nego slijep se držati pravila.
Zahvaljujem na odgovoru, izgleda da si u pravu. Ne znam koja je pozadina i ne znam koje je riješenje za mene najbolje. Internet mi je važniji od telefona a tu je i MAX TV. Na starim LTE rooterima sve je radilo ok, reklo bi se godinama. Ne znam dali se radi o ne kvalitetnom uređaju ili nema volje da se problem riješi.
Zahvaljujem na odgovoru, izgleda da si u pravu. Ne znam koja je pozadina i ne znam koje je riješenje za mene najbolje. Internet mi je važniji od telefona a tu je i MAX TV. Na starim LTE rooterima sve je radilo ok, reklo bi se godinama. Ne znam dali se radi o ne kvalitetnom uređaju ili nema volje da se problem riješi.
Meni i dalje nije jasno o čemu se radi.
Nije rooter nego router i kakav LTE router na kojima je sve radilo godinama? LTE kod nas postoji samo par godina za krajnjeg korisnike, a LTE routeri su dostupni na tržištu puno kraće (ja imam jednog doma za privatne svrhe).
Ako nemate maxtv onda ste zaglavili na FW 0.28, mozete ga rucno nadogradit na 0.38 ima na jednog drugom forumu upute i FW

Sve je ovo izgleda točno što je napisano, sa svime tim bi se složio i nadam se da će novi FW to riješiti, treba pričekati. Zahvaljujem na pomoći da razumijem ovaj FW razvoj.
Malo mi ipak nije jasno da mi dva mjeseca ne znamo gdje smo, padovi brzine su mu bili toliki da bi web exploreri djelomično učitavali stranice često bez images, svakodnevno bi gledao brzinu upload/download i mislio u sebi sada će puknuti, veoma nestabilan FW. I tako reklo bi se mjesecima razgovaramo sa robotima pritisnite 1, pritisnite 2 ... a da nitko ne ponudi opcije rješenja problema?

Javio se na chat agentu i doslovno za 5 min dignuli brzinu
Upravo tako kako si rekao.. svašta nešto, a kod nas je GSM signal E a ne 4G, udaljeni smo od centrale preko 1000 m, pa kada još malo zašteka net više ne znamo što se događa. Ja se ne sječam da smo ikada imali slične probleme a pogotovo toliko učestale. Da bi malo udahnuli zraka kupili smo ZTE router bez 4G i za sada radimo normalno, istina nismo uspjeli podesiti telefon pa smo za sada bez njega.
Za speedport mi je malo simptomatično što često ima drastične padove brzine što mi je teško vjerovati da je to FW problem, na oko mi se čini da je to HW problem. Tako mi se čini da endpoint na strani routera ne uspije razmjeniti 1.5 kb paket, pa ponavlja razmjenu što mi vidimo kao pad brzine.
Sve u svemu mora se priznati da je router dobro zamišljen, samo da radi, nadam se da će se stvar stabilizirati..

Sad je malo jasnije o čemu je riječ. Speedport koji ima LTE/4G fallback.