Da li netko ima u zadnjih 48 sati problema sa internetom? Pukne mi veza, ulaskom u ruter ni resetom neće napraviti connect, nema interneta par minuta i onda se sam opet spoji.
T-Com Internet
- poruka: 19.963
- |
- čitano: 7.094.542
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li netko ima u zadnjih 48 sati problema sa internetom? Pukne mi veza, ulaskom u ruter ni resetom neće napraviti connect, nema interneta par minuta i onda se sam opet spoji.
Ista situacija kod mene, 2 puta u zadnja 2 dana puca veza. Ili se modulacija automatski promijeni nakon pucanja sto sumnjam, ili je neki idiot od tehnicara prckao po parici. Prije adsl2+ bez problema 10mbit dl, sada je promjenjeno adsl 7mbit dl jedva.
I kod mene je bilo problema u zadnjih 48h na optici, primjetio sam smrzavanje, pucanje interneta, dakle to je neki širi problem.... Sada nema nikakvih problema
I kod mene je bilo problema u zadnjih 48h na optici, primjetio sam smrzavanje, pucanje interneta, dakle to je neki širi problem.... Sada nema nikakvih problema
ja sam se prebacio na google dns i od tada nisam primjetio smrzavanja, a prije je znalo svaki čas
Zanima me pred par dana mi je bio operater da popunim zahtjev za Flat Internet te telefon.
Sada me zovu na mobitel njihovi koperanti da gdje se taj stan nalazi, da bi oni dosli.
Mene zanima dal oni dolaze samo vidjet liniju ili to i spojit već?
Ista situacija kod mene, 2 puta u zadnja 2 dana puca veza. Ili se modulacija automatski promijeni nakon pucanja sto sumnjam, ili je neki idiot od tehnicara prckao po parici. Prije adsl2+ bez problema 10mbit dl, sada je promjenjeno adsl 7mbit dl jedva.
Kod mene parica nije jer bi vidjela da netko prčka po paricama(stup mi je ispred kuće). Evo jutros u 7:07 opet riknulo, 8 minuta ništa i onda opet sve ok. Router ne pokazuje nikakav error u system logu a veza je na line loopback i nemože povezati.
Pričekati ću još par dana pa ako se stanje ne popravi ih zovem, stvarno mi se neda zvati jer sam zadnji puta provela više od pola sata čekajući agenta i onda me lik nakon što mu kažem problem i pročitam podatke s routera pita "dal sam probala pritisnuti onaj crni gumbić na routeru". Ko da razgovaraš djetetom od 10 godina koje čita upute sa papira.
Kod mene parica nije jer bi vidjela da netko prčka po paricama(stup mi je ispred kuće). Evo jutros u 7:07 opet riknulo, 8 minuta ništa i onda opet sve ok. Router ne pokazuje nikakav error u system logu a veza je na line loopback i nemože povezati.
Pričekati ću još par dana pa ako se stanje ne popravi ih zovem, stvarno mi se neda zvati jer sam zadnji puta provela više od pola sata čekajući agenta i onda me lik nakon što mu kažem problem i pročitam podatke s routera pita "dal sam probala pritisnuti onaj crni gumbić na routeru". Ko da razgovaraš djetetom od 10 godina koje čita upute sa papira.
Da, izgleda da nema svrhe zvat korisnicku sluzbu jer oni tamo nista neznaju nego citat sa uputa. Neznam postoji li i dalje tehnička služba koja bi trebala više znati o tome pa da njih nazovem jer sumnjam da će mi dati broj nekog lokalnog tehničara pa da onda to s njim riješim.
Iako sam 14 godina imao samo probleme sa T-comom i jedva sam ih se rijesio,bio sam prisiljen opet postati njihov korisnik!
Uzeo sam njihov 4G router uz ugovornu obavezu 200 KN 2 godine.
Prilikom uvjeravanja njihovoga tehnicara da je taj 4G router pravi izbor za mene,testirali smo signal koji je bio full uz brzinu 8 Mbs,ja sam bio zadovoljan i koliko vidim sada,nasjeo sam na njihovu varku!
Prvih mjesec dana brzina se nije spustala ispod 8 Mbs,sve do zadnjih par dana.
Brzina je 1.4 Mbs i ne mrda.Testiranje krene naglo i zakuca se na 1.4,baš se vidi da su me lockali.Signal je full,nema smetnji.
Nazvao sam sluzbu za korisnike i vele mi da ne moze prijaviti kvar na mrezi jer je za to je potrebno da brzina padne ispod 1 Mbs,ali "kao" probati ce se to rijesiti!
Zasto,zasto,zasto???
Šta oni imaju od toga da ogranice brzinu?
U slucaju da mi ne mogu "popraviti",sta ja kao korisnik mogu sa time poduzeti?
Uzeti kalašnjikov u ruke i otici ih sve tamo porokati u T-centru,trenutno se cini najrazumnija opcija!
Iako sam 14 godina imao samo probleme sa T-comom i jedva sam ih se rijesio,bio sam prisiljen opet postati njihov korisnik!
Uzeo sam njihov 4G router uz ugovornu obavezu 200 KN 2 godine.
Prilikom uvjeravanja njihovoga tehnicara da je taj 4G router pravi izbor za mene,testirali smo signal koji je bio full uz brzinu 8 Mbs,ja sam bio zadovoljan i koliko vidim sada,nasjeo sam na njihovu varku!
Prvih mjesec dana brzina se nije spustala ispod 8 Mbs,sve do zadnjih par dana.
Brzina je 1.4 Mbs i ne mrda.Testiranje krene naglo i zakuca se na 1.4,baš se vidi da su me lockali.Signal je full,nema smetnji.
Nazvao sam sluzbu za korisnike i vele mi da ne moze prijaviti kvar na mrezi jer je za to je potrebno da brzina padne ispod 1 Mbs,ali "kao" probati ce se to rijesiti!
Zasto,zasto,zasto???
Šta oni imaju od toga da ogranice brzinu?
U slucaju da mi ne mogu "popraviti",sta ja kao korisnik mogu sa time poduzeti?
Uzeti kalašnjikov u ruke i otici ih sve tamo porokati u T-centru,trenutno se cini najrazumnija opcija!
Nasjeo si.
Na Maxnet Mini-u nakon 40gb ti se brzina spušta na 1mbps iako to nigdje nije navedeno u ugovoru.
Kod MaxNet Mini paketa HT nakon xx Gb ograniči tj. smanji brzinu što nije navedeno u ugovoru.
Potrebno je poslati pisani prigovor HT-u, pozvati se na dokument HAKOM-a;
te ćeš dobiti punih 8Mbps tokom cijelog mjeseca. Ova je nepoštena praksa ali tek pisanim prigovorom s povratnicom u praksi rješava. Ako odgovore negativno ili ne odgovore proslijedi odgovor i kopiju primitka prigovora HAKOM-u.
Obvezno se žali pisanim putem a ne emailom.
Nasjeo si.
Na Maxnet Mini-u nakon 40gb ti se brzina spušta na 1mbps iako to nigdje nije navedeno u ugovoru.
Ma ja taj ugovor nikada nisam niti dobio,niti ista potpisao,jednostavno je dosao tehnicar sa svojim tabletom,uzeo moje podatke OIB,JMBG,dao mi je router i to je to!
Covjece nemam niti pojma koji mi je telefonski broj XD!
Prvi racun je uredno stigao....
Cisto sumnjam da sam skinuo u 19 dana 40 GB,skidao jesam,ali ne toliko 100%(to ako se "brojac" nulira od 1 u mjesecu).
Mogao bi se pomiriti sa cinjenicom da imam 40 GB brzoga neta,ako je tako kao sto navodis iako je to totalno šupački od njih!
Nasjeo si.
Ma ja taj ugovor nikada nisam niti dobio,niti ista potpisao,jednostavno je dosao tehnicar sa svojim tabletom,uzeo moje podatke OIB,JMBG,dao mi je router i to je to!
Cisto sumnjam da sam skinuo u 19 dana 40 GB,skidao jesam,ali ne toliko 100%(to ako se "brojac" nulira od 1 u mjesecu).
Mogao bi se pomiriti sa cinjenicom da imam 40 GB brzoga neta,ako je tako kao sto navodis iako je to totalno šupački od njih!
"Šupački" je od njih i što imaju infrastrukturu do 225mbps, a na Maxnet mini-u pružaju samo 8mbps.
Napravi onako kao što je gore kolega naveo, potrošio si 40 GB sigurno.
Ne zaboravi da se i gledanje HD sadržaja masno "naplaćuje". Video od 10 minuta može biti i preko gigabajta.
"Šupački" je od njih i što imaju infrastrukturu do 225mbps, a na Maxnet mini-u pružaju samo 8mbps.
Napravi onako kao što je gore kolega naveo, potrošio si 40 GB sigurno.
Ne zaboravi da se i gledanje HD sadržaja masno "naplaćuje". Video od 10 minuta može biti i preko gigabajta.
Ufff da,pa gledao sam hrpetinu HD online filmova XD!
Ali ZAISTA mi nije jasno sta time dobivaju?
Dobivaju to da cu odmah sutra otici kod susjede i reci joj da nikako ne uzima to sranje od neta(ovih dana misli ona isto potpisati) i jedva cu cekati da prode te dvije godine,necu vise niti auto parkirati pored T-coma!Covjece,pa ne bih im niti A rekao da su me odmah upozorili na to!
Nasjeo si.
prvo nikad ne uzimaj nista kad ti neko dode do vrata, druga stvar ako si se dog u t centru da ti tehnicar dode. vjerovatno dobivaju proviziju i normalno da ce ti probati uvaliti bilo sto.znam primjer di mi je u familiji starijem clanu uvaljen maxtv i sve lijepo receno na kraju racun dolazi prevelik i jos uz to uvali agent hdmi kabel za maxtv od 100kn jer je kao bolji od scart-a (naravno bolji je al covjeku od 75 god ko se ne razumije je totalno nebinto). al ok sad je proslo pa mi se ne isplati zahebavati sa hakom-om i dr.
naravno ima ok ljudi koji rade u tcomu al od toliko zaposlenih naravno da i ima lihvara koji ce uvaliti ljudima svasta samo dabije 200kn vise na placu.
da sam na tvom mistu isa bi svugdi di god se mogu zaliti, neki malo odvazniji ce traziti ime i prezime tog ko ti uvali nesto pa te zezne i trazit ga doma.
meni je bio prosli tj agent, pita me ciji net i tv korisitim, pola toga mu lazem, ostatak ga odbijam i kad je vidio da ne moze nista ekspress pruzi ruku i ide dalje. tako da pazite sto uzimate
edit:
ako si potrosija 40gb onda se nemas sto zaliti, isto ko meni na bnet je mislim oko 300gb na flatu i ako skinem vise ide brzina dolje
imas istu stvar recimo na pretplati od moba di imam flat intenet al samo 2gb po najvecoj brzini poslije toga se smanji brzina da ne mogu messenger otvoriti al niko me nije silija da potpisujem ugovor, zna sam u sto ulazim
edit:
ako si potrosija 40gb onda se nemas sto zaliti, isto ko meni na bnet je mislim oko 300gb na flatu i ako skinem vise ide brzina dolje
imas istu stvar recimo na pretplati od moba di imam flat intenet al samo 2gb po najvecoj brzini poslije toga se smanji brzina da ne mogu messenger otvoriti al niko me nije silija da potpisujem ugovor, zna sam u sto ulazim
Gle,nije apsolutno stvar u tome koliko sam ja potrošio,stvar je u tome da ja za to nisam bio upozoren,niti takve stavke u ugovoru nema!
Na Vipu sam bio i jasno je bilo receno i u ugovoru napisano da nakon 15GB brzina se znatno smanjuje i sto je ok,jer je takav ugovor i ja sam bio upoznat sa time!
Ljuti me to sto mi je tehnicar jasno rekao kako za tu cjenu dobijam max brzinu koju mi signal dopusta i flat unlimited!
Nije bilo niti govora o limitiranju!
Javili su mi danas i objasnili da ipak su me limitirali na 1.4 Mbs jer sam potrosio 40 GB,ali posto sam se bunio za iduci mjesec su mi povecali na 100GB brzoga neta!
Iako sumnjam da cu trositi 100GB mjesecno prometa,svejedno cu se zaliti HAKOMU jer ne volim da me netko vara!
Toliko ti i stoji u ugovoru. Sitno, ali stoji.
Ovdje nigdje ne stoji niti je na internetu bilo gdje moguće pronaći takav podatak.
za iduci mjesec su mi povecali na 100GB brzoga neta!
Zovi ih opet pa neka ti povise na FLAT, na onoliko koliko plaćaš. Naravno da ćeš se žalit HAKOM-u, bio bi glup da to ne napraviš.
Javili su mi danas i objasnili da ipak su me limitirali na 1.4 Mbs jer sam potrosio 40 GB, ali posto sam se bunio za iduci mjesec su mi povecali na 100GB brzoga neta!
Iako sumnjam da cu trositi 100GB mjesecno prometa,svejedno cu se zaliti HAKOMU jer ne volim da me netko vara!
Za tvoju informaciju, ja kada sam uzeo Maxnet mini sam imao ograničenje od 100 gb, stoga što ti ovi kao "daju" ti je isto prevara...
Isto tako i slao pisani odgovor njima i odgovorili mi, kako bi rekao "laičkim" riječnikom da ako brzina nije ispod 1 mbit/s da se ne mogu žaliti, tipični birokratski odgovor koji nema veze s pitanjem!
Šupački je, ali na 2 mbit biti... Radije ovo.

Moraš čitati prijašnje postove u kojemu je navedeno,da toga nema u ugovoru,a oni to opet rade!

jesam ne pomaze kad u routeru stoji dns od t-coma... a neda mi se prckat po routeru
Trebalo bi jos malo brze 😊😊

a znan ali kaze t-com da mi je ovo max brzina na mojoj parnici pa san mislio jel mogu ista sam da napravim po tom pitanju recimo da vidin kucne instalacije od parnice pa da probam prominit kabel ili nesto slicno
a znan ali kaze t-com da mi je ovo max brzina na mojoj parnici pa san mislio jel mogu ista sam da napravim po tom pitanju recimo da vidin kucne instalacije od parnice pa da probam prominit kabel ili nesto slicno
najverojatnije je rijec po parici ne do instalacije, mozes probat ako znas tehnicara ili prijavis poteskocu da te prebaci na drugu paricu na samoj centrali, pa mozda dobijes vecu brzinu.... jer po ovome je tebi do instalacije sve ok
aha dobro fala na pomoci znan jednoga tehnicara pa cu vidit sa njim sta on kaze ;)
jesam ne pomaze kad u routeru stoji dns od t-coma... a neda mi se prckat po routeru
Minut posla i nećeš više imati nikakvih problema. Duže od godine dana sam tako podesio i sve OK. A svako malo se ovdje mogu pročitati žalopojke o usporenom internetu.
Ja ne kužim dokad će lopovima davat pravo da rade u našoj državi. Pregovaram s tekomovcima 15 dana od 1.12. do 15.12. o internetu i telefonu, dogovorimo se za 225kn uzet paket FLAT 10mbps, bez naknade za priključak jer sam već bio na optimi i onda mi dođe račun sad sa zakašnjenjem i za 12. i 1. mjesec. Za 15 dana u 12. mjesecu = 260 kn, prava sitnica. Za puni 1. mjesec 350kn. Stim da su i smanjivali račun jer sam imo problema poslje prelaska sa netom dosta dana. Gamad.
Ne vrijedi ti se sekirat. Sjedi i napiši im email sa svime što ne štima. I pošalji im. Kada sam tako napravio uvijek su mi dali za pravo i smanjivali idući račun za pretplačeno ili vratili nofce za neiznajmljeni film iz videoteke, itd. itd. Naoružaj se strpljenjem i nemoj da ti bude teško tražiti ono što si platio da to i dobiješ.