A di piše da je uvjet duljina parice do 900 metara?
Stranica 4 , kratka petlja
Piše i na plotu. VDSL radi to 1800 metara 100% a jednom sam ga ulovio na 2200. Tako da....
da ali su imali sranja zato su to promijenili i ograničili,onaj pdf pokazuje točno šta oni vide kad upišu tvoj broj i ako to na zadovoljavaš napiše nema tehničkih mogućnosti i ništa od vdsl-a
Da, ali otkud ti zaključak da je kratka petlja 900 metara?
Meni preko wirelessa pise: Line Attenuation (Up/Down) 0/0 dB znaci Line Attenuation je koliko max dl/up mogu imati?
Još uvijek je cijela ta Turbo situacija besplatna ili ima kakvih naznaka koje pokazuju u drugom smjeru? Je li tko pitao SZK?
Besplatna je.
Jel bi ja mogao imat stabilnih 20 megabita ? Kako vidite koliko je neko od centrale udaljen ? Otkkao su mi uvalili ovaj ZTE umjesto gigaset sx763 ping mi je u igrama veci i to me zivcira,do čega bi to bilo ?
Moze link od web stranice sa slike?
Pitanje za znalca. Mogu li ja imat vdsl i koja bi bila moja brzina?
Da, zna to biti teško za pronaći. Ja sam evo jedva nekako uspio. KLIK
Još uvijek je cijela ta Turbo situacija besplatna ili ima kakvih naznaka koje pokazuju u drugom smjeru? Je li tko pitao SZK?
Besplatna je.
Jel bi ja mogao imat stabilnih 20 megabita ? Kako vidite koliko je neko od centrale udaljen ? Otkkao su mi uvalili ovaj ZTE umjesto gigaset sx763 ping mi je u igrama veci i to me zivcira,do čega bi to bilo ?
Moze link od web stranice sa slike?
Kakav link,koje web stranice ?
Ne postoji nikakav način da se vide planovi T-coma vezani uz pojedine centrale?
Agenti naravno nemaju nikakve informacije o tome, da li se isplati slati upit nekoj od službi ili je to uzalud vam trud svirači?
Agenti naravno nemaju nikakve informacije o tome, da li se isplati slati upit nekoj od službi ili je to uzalud vam trud svirači?
Jedini plan koji T-Com ima je kako uzeti što veću količinu novca za što manje uloženo novca i vremena.
Da, ali otkud ti zaključak da je kratka petlja 900 metara?
http://www.hakom.hr/userdocsimages/javnarasprava/Prilog_odluke_stati%C4%8Dki%20plan.pdf od 26. studenog 2013.
VDSL sustavi nisu obuhvačeni ovom odlukom no važne su definicije petlji
A ovdje je i odluka Hakoma
Tu u dokumentu piše do 1000m ali kažem, piše i na plotu. Radi VDSL do 1800 metara a svatko tko kaže drugačije nema pojma.
Valjda znam što sam i kako spajao u H1...
BTW, ono što oni zovu "kratka petlja" je zapravo ULL.
Došao je i taj ponedjeljak. Je li itko zvao?
Jel' se kod koga nešto promijenilo?
jučer u 8 navečer sam zvao, rekao je da može, router sam već imao od prije..
danas u pola 10 ujutro, pukne veza par puta, i VDSL on :D
Upravo sam to htio napisati. Došao je ponedjeljak, a na Web stranicama HT-a nema ni spomena turbo opciji 20 i 30.
jučer u 8 navečer sam zvao, rekao je da može, router sam već imao od prije..
danas u pola 10 ujutro, pukne veza par puta, i VDSL on :D
Eh, blago tebi.
Nije bitno vama koji već imate mogućnost VDSL-a.
Zanima me jel se kod nekoga pojavila opcija, a da prije nisu imali mogućnost.
Meni i dalje stoji ADSL-2+ i sve se bojim da će na tome neko vrijeme ostati.
Zvao sam jutros SZK i kažu da bi mogo imat VDSL ali da sam oko 1600 metara od centrale pa da se ne preporuča jer bi mogli nastati problemi. ZTE ruter već imam i u njemu je Line attenuation 21 db, ali dok spojim starog thomsona onda je 14,5 db a na ADB-u 17,5, svaki ruter prikazuje različito pa me zanima kako oni računaju udaljenost od centrale u SZK-u?
evo nazavo sam i ja, podnijeli su mi zahtjev pa cemo vidjeti sta ce bit, javim ako dode ruter
evo nazavo sam i ja, podnijeli su mi zahtjev pa cemo vidjeti sta ce bit, javim ako dode ruter
Kakvo ti je stanje s linijom?
Stavi skrinšat i napiši koliko si udaljen od centrale.
Upravo me nazvao čovjek iz SZK s kojim sam razgovarao u petak. Zahtjev podnesen, kaže da je jedino problemčić moj router (SX763), te da će mi ga zamijeniti sa ZTE modelom. Na moje pitanje hoću li ZTE dobiti poštom ili će mi ga donijeti tehničar, kaže kako mi ne može točno reći. Uglavnom, ostavio sam mobitel za kontakt, pa ćemo vidjeti dalje, sve vam javim tu.
evo ss
evo ss
Lol, pa ti živiš u centrali
P.s. zna li tko kako vidjeti sve centrale HT-a (ako je to uopće moguće)?
Prema slici, udaljen sam zračnom linijom ~800m od centrale.ne zivim u velikom mjestu, a ne znam gdje je centrala xD
Lol, pa ti živiš u centrali
P.s. zna li tko kako vidjeti sve centrale HT-a (ako je to uopće moguće)?
Prema slici, udaljen sam zračnom linijom ~800m od centrale.
Zanima me kako vidjeti ima li još koja, jer *ebote, ne znam za drugu centralu u svom mjestu.
Nekako sumnjam da su ih nabacali par komada u krugu kilometra ;)
Ali eto, vidi Downstream Attenuation i po njemu dobiješudaljenost centrale...ako je cca 800m, to je onda ta.
Jedini plan koji T-Com ima je kako uzeti što veću količinu novca za što manje uloženo novca i vremena.
Izgleda da je tako.
Meni vrag nije dao mira pa sam se dočepao plana grada Čakovca - eto sve crno na bijelo. 5 centrala sveskupa, od toga su izgleda samo centralnu, onu u središtu grada kod pošte prebacili na VDSL. Ostale 4 ko j..., s time da su okolna sela sva (ili barem većinu, znam iz prve ruke) prebacili bez pardona.
Ja sam eto također nazvao, rekli opet da može,
pa sad preostaje čekanje
Zanima me kako vidjeti ima li još koja, jer *ebote, ne znam za drugu centralu u svom mjestu.
Zaviri u "prostorni plan uredenja grada XX".... centrala se uglavnom nalazi gdje i posta, moze biti i kod vatrogasnih domova i sl.