T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.135.960
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
PC - stručnjak kaže...
VDSL dobivaju svi korisnici koji su blizu centrale a imaju 2 maxtva i net. Ugl to vec radi diljem hrvatske, Modem koji se isporucuje je neki ogromni ZTE.

Dva maxtva?? Lol...

Ubi bene, ibi patria.
16 godina

Ja imam 2 maxtva i net, pa niš od vdsla

šumski put je bio ravan.
13 godina
neaktivan
Neznam kako to odreduju kome ce dat al ja ko ht i ot monter dobim tu i tamo nalog za vdsl. E sad kak to oni odrede kome i kak neznam.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

i onima kojima montiraš vdsl, što speedtest kaže tj koja je brzina?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ista ko i bez njega, nema vecih brzina.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina

HAKOM im je samo odobrio vdsl za ove trenutaćne brzine još u 3. mj. po istim cijenama koje danas plaćamo adsl

Ako je ovo istina što kaže PC - stručnjak onda je stvarno to jadno od strane t-com, da nisu u stanju svim korisnicima koji to žele ponuditi

vdsl uslugu.A da ne govorim da plaćamo vrlo skupu uslugu za ispod prosijećne brzine na razini EU  

BF3:fluffy_inside
16 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...

HAKOM im je samo odobrio vdsl za ove trenutaćne brzine još u 3. mj. po istim cijenama koje danas plaćamo adsl

Ako je ovo istina što kaže PC - stručnjak onda je stvarno to jadno od strane t-com, da nisu u stanju svim korisnicima koji to žele ponuditi

vdsl uslugu.A da ne govorim da plaćamo vrlo skupu uslugu za ispod prosijećne brzine na razini EU  

VDSL nemozes dobiti ako ga zatrazis, mozes ga dobiti jedino ako uzimas neku novu uslugu i ako je dostupan vdsl na tom podrucju.

WoT: GuntherPrien
16 godina
Nije problem t-com, problem je hakom!
14 godina
Ljudi jeste dosadni,HT nesmije sniziti cijene jer imaju monopol na tržištu i HAKOM sve odmah zabrani
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

A zašto ne smiju sniziti cijene? Gdje je tu minus za nas? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
turbojc kaže...

Pitaj Hakom...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
turbojc kaže...

Hakom će im dopustit da spuste cijene kad izgube puno korisnika, kad više ne budu imali toliki postotak korisnika, a kako je konkurencija kvalitetna, slabo se prelazi kod njih i eto ti začaranog kruga.

16 godina
upravo to...Da hakom dopustiti tcomu, tcom bi snizio cijene svi poceli prelaziti kod tcoma, i nakon nekog vremena drugi bi propali i tcom bi najvjerojatnije vratio natrag stare cijene, tak da...ipak je u pravu hakom
15 godina
neaktivan

A onda ovi spuste cijene, i bude rat cijenama. Ili HAKOM zabrani dizanje cijene do te i te godine. E, zamisli tu priču. Kladim se da bi to bila nova hrvatska sapunica. Firma na strani malog čovjeka. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hakom tobože radi za korisnike, a u biti drži stranu HT-u, jer ničim ne potiče ostalu konkurenciju kao ni država koja samo da ima malo pameti bi ako ne nacinalizirala opet bar uzela pola od njih pa ako baš želi dati u koncesiju nekom drugom operateru pa bi tek taj drugi bio prava konkurencija HT-u jer bi imali istu mrežu što nažalost nije slučaj sada pa su svi na Mudriničevoj mreži kako god okreneš...tako da imamo - a nemamo konkurenciju... nažalost {#}

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Podnio sam zahtjev za raskidom dodatnog max tv-a,evo sad vidim da ne mogu gleda istodobno oba pa je vjerojatno usluga raskinuta, e a sad me zanima hoće li mi ostat ovaj jedan resiver il će ga oni uzet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ako ga nisi dokraja isplatio nece ti ostat
14 godina

ugovor je bio potpisan na dvije godine, a istekao je prošle...tako da mislim da bi trebao bit otplaćen,ako se o tome radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da u kratko opisem slucaj koji sam imao sa t-com

Posto nisam cijelu godinu kod kuce nemam vise aktiviran adsl(imao sam od iskona prije)

Jucer me zove sestra da je dosao t-com ov "agent" da nam ponudi adsl.Posto se uskoro vracam kuci poslusao sam sto mi nudi

Ponudio mi je na ugovor od 2 godine besplatnu opremu,do 5mbt vezu,prva 3 mjeseca za 1  kunu internet,ostalo po 160 kn mjesecno do kraja isteka ugovora

Nazvali su nekih sat vremena nakon sto je moja sestra potpisala ugovor da provjere i posto se moja mama javila napricali su joj tko  zna sto.

Danas ja njih nazovem da vidim na kakve smo tocno uvjete pristali i kazu mi u sluzbi da smo dobili internet od 2 do 4mbt,prvih 12 mjeseci 160kn,ostalih 12 mjeseci 180 kn mjesecna pretplata, a od prvih 3 mjeseca za 1 kunu nema nista i da sam vjerojatno pogresno cuo njihovog "agenta" jer je akcija za maxtv pa sam ja to vjedrojatno pogresno povezao.Naravno kada sam im objasnio da nisam retardiran i da sam nekoliko puta  "agenta"pitao sto tocno dobijem rekao sam im neka slobodno ukinu taj ugovor i neka posalju svog djelatnika na skolovanje ili neka mu kazu da prestane lagati.

Uglavnom nikada s njima vise posla pa makar bio bez adsl a ostatak zivota

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

Da u kratko opisem slucaj koji sam imao sa t-com

Posto nisam cijelu godinu kod kuce nemam vise aktiviran adsl(imao sam od iskona prije)

Jucer me zove sestra da je dosao t-com ov "agent" da nam ponudi adsl.Posto se uskoro vracam kuci poslusao sam sto mi nudi

Ponudio mi je na ugovor od 2 godine besplatnu opremu,do 5mbt vezu,prva 3 mjeseca za 1  kunu internet,ostalo po 160 kn mjesecno do kraja isteka ugovora

Nazvali su nekih sat vremena nakon sto je moja sestra potpisala ugovor da provjere i posto se moja mama javila napricali su joj tko  zna sto.

Danas ja njih nazovem da vidim na kakve smo tocno uvjete pristali i kazu mi u sluzbi da smo dobili internet od 2 do 4mbt,prvih 12 mjeseci 160kn,ostalih 12 mjeseci 180 kn mjesecna pretplata, a od prvih 3 mjeseca za 1 kunu nema nista i da sam vjerojatno pogresno cuo njihovog "agenta" jer je akcija za maxtv pa sam ja to vjedrojatno pogresno povezao.Naravno kada sam im objasnio da nisam retardiran i da sam nekoliko puta  "agenta"pitao sto tocno dobijem rekao sam im neka slobodno ukinu taj ugovor i neka posalju svog djelatnika na skolovanje ili neka mu kazu da prestane lagati.

Uglavnom nikada s njima vise posla pa makar bio bez adsl a ostatak zivota

To ti nije prodao agent T-Coma nego agent neke od firmi koji su vanjski suradnici i koji prodaju njihove usluge. Placaju ih po prodanoj usluzi, bitno im je da se zahtjev unese da oni poberu proviziju, ti imas pravo na odustajanje u roku od 14 dana.

WoT: GuntherPrien
15 godina
neaktivan

a cuj.Ja smatram t-com odgovornim jer bi oni trebali kontrolirati sto ljudi rade u njihovo ime.Mislim da je rok otkazivanja 7 dana,ali nije niti bitno jer sam vec otkazao

13 godina

je to moguce da susjedi slovenci nude cak i 3 gbps simetricno preko optike?!? isp je t2

7 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Jel ima tko kakvu ideju što da napravim po pitanju propusnosti koja iznosi 42 dB? Da li imam neke opcije? Korisnik sam MAXadsl-a više od 8 godina i brzina ne da mi se nije popravila, nego je i gora... pa zar oni ne ulažu niti jedne lipe od silnog novca koji im plaćam u infrastrukturu? Parice ili što već? -.-

Brzina mi je oko 7Mb/s, ali je problem što uvijek moram ograničiti download jer inače dolazi do pucanja veze kada preuzimam datoteke maximalnom brzinom. Imao sam 8Mb/s prije više od 5 godina bez ikakvih problema, na probni rok od dva mjeseca, a danas eto, ne mogu ni to... Ono što me muči je to što neću moći imati ni MaxTV, ni veću brzinu, a ni VDSL sa 42 dB down attenuation..

Iz HT-a su mi poslali tipičan odgovor:

Kontinuirano ulažemo u napredak usluga, vjerujemo kako ćemo ti moći isporučiti veću brzinu, ali ne možemo garantirati neki određeni vremenski rok.

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
13 godina

provjeri spojeve telefonskih žica. otvori telefonski ormarić ako je negdje blizu tebe i pogledaj kakvo je stanje u njemu. probaj spojit router bez splitera.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ja kad uplodam video na youtube u večini slučajeva mi se prekine nakon 20-30%, onda moram izaći pa opet staviti uplodati, a nitko se drugi ne koristi netom u to vrijeme!

15 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

provjeri spojeve telefonskih žica. otvori telefonski ormarić ako je negdje blizu tebe i pogledaj kakvo je stanje u njemu. probaj spojit router bez splitera.

Zanimljivo, nisam se toga sjetio - hvala, pogledat ću svakako! Da li se može što učiniti po pitanju duljine kabla od ormarića do sobe gdje je router? Možda da router preselim bliže ormariću pa koristim duži kabel za internet (od routera do PC-a)? Mada bi ostala računala koja su spojena bežično bila mali problem. Imam ideju, nešto tipa da stavim router odmah do ormarića i sa kraćim kabelom sve spojim na laptop i onda provjerim propusnost - vjerujem da bi duljina kabela trebala ima neke veze sa propusnošću, jelda?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 21:05 (Clam-).
15 godina
Clam- kaže...
peace_of_cake kaže...

Zanimljivo, nisam se toga sjetio - hvala, pogledat ću svakako! Da li se može što učiniti po pitanju duljine kabla od ormarića do sobe gdje je router? Možda da router preselim bliže ormariću pa koristim duži kabel za internet (od routera do PC-a)? Mada bi ostala računala koja su spojena bežično bila mali problem. Imam ideju, nešto tipa da stavim router odmah do ormarića i sa kraćim kabelom sve spojim na laptop i onda provjerim propusnost - vjerujem da bi duljina kabela trebala ima neke veze sa propusnošću, jelda?

Mislim da je cake mislio na razvodni ormarić gdje kabel izlazi iz zemlje (dolazi sa stupa) te se preko ploče spaja na pojedinačne kabele do svake kuće/stana, pa ne znam kako misliš staviti router "blizu ormarića", osim ako ne živiš jako blizu ormarića u podrumu neke zgrade. Kolega je rekao da otvoriš taj ormarić i provjeriš kakvo je stanje unutra, jer ti ormarići znaju biti na jako pristupačnim mjestima, često uništeni, i voda jako lako dolazi do žica i potiče oksidaciju spojeva.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
15 godina
neaktivan

Hmmm, onda sam krivo shvatio. Nisam siguran da mogu otvoriti taj ormarić, zar nemaju oni neki posebni ključ za to? Taj ormarić se nalazi 30m od moje kuće i na jednom prastarom stupu, postavljen tko zna kada, pa bi tu moglo bit svega.

Zanimljivo je kako svaki put kad pričam sa tehničarima napominju kako su mi parametri skroz promjenjeni, što vjerojatno proizlazi iz toga da sam često imao određenih problema sa brzinom i onda zvao da to poprave. Vjerojatno su izvukli maksimum iz toga... Realno, da su pošteni, umjesto veće brzine downloada, koji očito nije moguća, mogli bi mi povećati upload. Ali naravno, to je T-com i nešto takvo neće napraviti...

16 godina
Clam- kaže...

Hmmm, onda sam krivo shvatio. Nisam siguran da mogu otvoriti taj ormarić, zar nemaju oni neki posebni ključ za to? Taj ormarić se nalazi 30m od moje kuće i na jednom prastarom stupu, postavljen tko zna kada, pa bi tu moglo bit svega.

Zanimljivo je kako svaki put kad pričam sa tehničarima napominju kako su mi parametri skroz promjenjeni, što vjerojatno proizlazi iz toga da sam često imao određenih problema sa brzinom i onda zvao da to poprave. Vjerojatno su izvukli maksimum iz toga... Realno, da su pošteni, umjesto veće brzine downloada, koji očito nije moguća, mogli bi mi povećati upload. Ali naravno, to je T-com i nešto takvo neće napraviti...

Evo ti moje situacije. Imao sam slicnu situaciju kao i ti i nitko nista nije konkretno rekao iz t-coma posto sam stalno prijavljivao probleme, dok jednog jako snijeznog dana nije dosao koperant koji radi za t-com, popeo se na stup i promjenio valjda cijelu kutiju te od tog dana je radilo. Zahvalio se covjeku ( znate oni dani kad napadne snijega do glave ) i od toga dana nikakvih problema. ( Lokacija : okolica ZG-a. )

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina

Ako još nisu stavili novu plastičnu kutiju sa ključem nego je ostala ona starija metalna, trokutastu "bravu" okreneš bez problema sa nekim kliještima. Unutra možeš vidjeti da s jedne strane dolazi kabel od centrale i na ploči je kratkim paricama spojen na drugi kabel koji ide po kućama... Tu spoj nekad zna oslabjeti, ja sam zbog te greške kad se kabel izvadio van, ali na centrali, cijeli vikend bio bez linije.

Koliko si udaljen od centrale? (Ne po vrijednostima iz routera, nego procijeni ovako.) Ja na 1,5km imam 22Mbps propusnost i stabilnu liniju, a preko 4km možeš više-manje zaboraviti na bajne brzine i veliku stabilnost.

Povećanje uploada isto nije jednostavno, budući da se radi o asimetričnom DSL-u, download je veći od uploada i tu ne možeš ništa napraviti.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice