T-Com Internet
- poruka: 19.755
- |
- čitano: 6.697.934
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
u t-centru ne drze ontove....jel ti ostavio bilo kakvu opremu? Nece ti tako bas jednostavno raditi, moras imat vlan idove poslozene u svom routeru ili htov router u bridgu
-prvo, ont je optical network terminal, tehničar ti je složio.. što bi trebao ostaviti? ont? to je optika-modem, naravno da je ostavljen-postavljen-priključen ako imaš optiku-liniju.. pa pitanje što pitaš :)
technicolor je ont i ujedno router. I on se i postavlja vecinom na optici. Ako je FGA2235 to znaci da ima novi firmware i da je na RDK, sto znaci nema bridge mode-a, nema šarafanja po routeru
(moras zatraziti da zelis svoju opremu koristiti pa ce ti se promjeniti oprema)
Sve verzije combo modema Technicolor su na RDK.Kod FGA 2233 možeš ući u web GUI, dok kod FGA 2235 ne možeš.
Poz, idem na selo di mi prosle godine nije bilo signala na mobitelu pa sam mislio uzet mobilni internet, sad sam bio u t comu i dali su mi samo neku sim karticu, dali ce to ista pomoc, dali to ima bolji doseg ako ju stavim u mobitel nego inace?
Ili mi treba i router, al mislio sam uzet usb stick al nakraju sam zaboravio
Malo sam razmislio i guglo i mislim da je problem do kamenih zidova i do loseg mobitela zato sto kad izadem iz kuce prakticki 2 metra onda ima signala. Dali vam to ima smisla? Prije nego sam zamijenio mobitel bilo mi je uvijek signala i interneta u kuci. Prije sam imao samsung, sad imam xiaomi.
Sto mislite dali da kupim neki bolji mobitel ili da kupim router pa u njega stavim sim karticu za internet?
Sve verzije combo modema Technicolor su na RDK.Kod FGA 2233 možeš ući u web GUI, dok kod FGA 2235 ne možeš.
Ma može se bez problema zaš nebi moglo a i od 1.1.2024 je uvedeno pravo na vlastitu opremu samo je stvar šta dosta tehničara ne eksperimentira i dosta rade '' by the book ''
Poz, idem na selo di mi prosle godine nije bilo signala na mobitelu pa sam mislio uzet mobilni internet, sad sam bio u t comu i dali su mi samo neku sim karticu, dali ce to ista pomoc, dali to ima bolji doseg ako ju stavim u mobitel nego inace?
Ili mi treba i router, al mislio sam uzet usb stick al nakraju sam zaboravio
Malo sam razmislio i guglo i mislim da je problem do kamenih zidova i do loseg mobitela zato sto kad izadem iz kuce prakticki 2 metra onda ima signala. Dali vam to ima smisla? Prije nego sam zamijenio mobitel bilo mi je uvijek signala i interneta u kuci. Prije sam imao samsung, sad imam xiaomi.
Sto mislite dali da kupim neki bolji mobitel ili da kupim router pa u njega stavim sim karticu za internet?
Naravno da ima signala, 4g signal treba čistinu i ne može baš probiti kroz debele zidove itd, 5g pogtovo gubi na snazi u takvim situacijama, probaj samo koristit mobitel pored prozora ili u sredine sobe okružen debelim zidovima izolacijom itd i vidit ćeš razliku u signalu.
Ja ti savjetujem da odeš na cellmaper stranicu, lociraš kuću i onda pogledaš koji teleoperater ima najbolju pokrivenost na tvojoj adresi, na kojoj strani je bazna stanica itd. Najbolje bi ti bilo da uzmeš sim karticu, router i vanjsku antenu koja gleda na baznu stanicu i spojiš naravno u sam router.
E hvala ti i u pravu si, na prozoru mi krene hvatat signal. Pogledo sam na cellmap i ima bazna stanica 4km od sela pa ne znam zasto ima problema, osim radi zidova. Sta mislis dali bi problem bio rjesen sa nekim boljim mobitelom, i koji mobitel ima jacu antenu, kako da to saznam? Dali samsung npr ima bolju antenu?
E hvala ti i u pravu si, na prozoru mi krene hvatat signal. Pogledo sam na cellmap i ima bazna stanica 4km od sela pa ne znam zasto ima problema, osim radi zidova. Sta mislis dali bi problem bio rjesen sa nekim boljim mobitelom, i koji mobitel ima jacu antenu, kako da to saznam? Dali samsung npr ima bolju antenu?
4km je previse...neces to dobit mobitelom
Trenutno imam max3 na bakru s hibridboxom, pregovaram oko cijene novoga paketa, pa mi je ponuđeno da mogu umanjiti cijenu ako ne koristim prijemnik, nego preko aplikacije na android tv-u.
Ako se ne varam, kada je uključen maxtv prijemnik, on rezervira bandwith potreban za rad maxtva, što je u slučaju aplikacije, tada bih vjerojatno trebao složit neki QoS na routeru ako želim da aplikacija radi dobro i ima prioritet nad ostalim?
I ako netko ima neki friški info za cijenu TV L paketa s nekim popustom, za sad mi nude samo prva 3 mjeseca za 1E, bon u SD i eventualno umanjenje za prijemnik.
Koliko se sjećam, prije se "rezerviralo" a zadnje što sam vidio je da kako je u svom VLANu, ima podešen neki QoS i to je to. Ali ako ti druge streaming aplikacije rade kako treba (netflix...), ne moraš ništa raditi.
A u principu netflix radi ok i uz uključen maxtv prijemnik. Uzeo sam za probu i iskon tv, pa ću vidjeti kako radi njihova aplikacija, jer ako HT neda neki popust, preći u drugi tabor do bolje ponude :-).
imam hitnu situaciju
Da, prebaci se na mobilni internet, on radi.
da tak je i meni bilo. vjerojatno su svi digli hotspote i udri :D
ja sam mislio da je do mene. jer taman kad sam resetirao ruter proradilo je.
Tako je. Meni je počelo odmah iza 18h i smirilo se oko 20h.
Probaj dobiti mangeta 1 popust 2€ za optički internet + tv s pa da na kraju košta 36,34€. Ja sam uspio dobiti popust iako nemam uvjete za mangetu 1.
Kog si zvao?
Jel se još nekome događa da mu skidanje s torrenta ubije internet? Kako sam prešao na optiku (Technicolor) dok skidam s torrenta, samo pukne internet na kompu na nekoliko sekundi ili minuta, nebitno radi li se o privatnim ili public torrentima. Ne povuče ni cijeli bandwith (1000/500). Prije dok sam bio na bakru (50/10) sve je radilo bez problema.
Jel se još nekome događa da mu skidanje s torrenta ubije internet? Kako sam prešao na optiku (Technicolor) dok skidam s torrenta, samo pukne internet na kompu na nekoliko sekundi ili minuta, nebitno radi li se o privatnim ili public torrentima. Ne povuče ni cijeli bandwith (1000/500). Prije dok sam bio na bakru (50/10) sve je radilo bez problema.
Smanji broj aktivnih konekcija u settingsima
Smanji broj aktivnih konekcija u settingsima
Ili kupi pošten router i prebaci njihovu kantu u bridge ili kompletno zamijeni njihovu opremu sa svojom.