T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.363
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
turbojc kaže...

Pošto već imam telefon na T-Com liniji, i ako se sada odlučim i na internet kod njih, i ako im bude trebalo oko 15-20 dana da mi to srede, i krenem ga koristiti krajem 9.-og mj, hoću li dobiti puni račun za 'net, ili kako?
Pošto ne bih volio dobiti internet krajem mjeseca, a platiti kao da sam ga koristio puni mj. 

Meni osobno se to nikada nije dogodilo. Preračunavaju koliko si dana imao koji paket i tako ti naplate.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
neaktivan

Znači po danima ide?
To je onda ok.

Hvala.

Edit : Smiju li me tražiti OIB? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 11:58 (turbojc).
17 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Znači po danima ide?
To je onda ok.

Hvala.

Edit : Smiju li me tražiti OIB? 

Smiju.

Zora puca, biće dana ...
12 godina
T-Com Internet

sad sam na iskonu i ako pređem na HT koliko cu dana biti bez interneta i koliko dugo traje procedura prelaska?

ugovor mi je izišao jel ja moram šta uraditi?zvati ih, vratiti opremu ili slično?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo i ja sam sada krenuo to ispitivati.

Kada je meni ugovor istekao kod Iskona, nitko me nije zvao, pa ni jedan poziv u 3 god, iako sam imao račune i od T-Coma za telefon, i interneta za Iskon.
Sad kada prelazim s Iskona na T-Com, svi žele pomoći ono što sam pokrenuo sam, a to je sve staviti na jedan račun.
Dakle, rekla mi je žena danas da kada se pošalje slika osobne prednje i zadnje strane njima na mail, da procedura traje 12 dana. Valjda se 12.-i dan isključuje internet.
Dolaze li po opremu i sl, ne znam. Ja sam samo dobio ruter, i ništa više. Žice su tu bile.
A sada, kako ide potpisivanje ugovora kod T-Coma, ne bih znao. Rekli su mi da ide oko 15 dana postupak stavljanja interneta.
Optimizam je nedostatak iskustva.
9 godina
protjeran
FanBoy kaže...

Na Speedportu mi ne radi port forwarding. Kada otvorim npr. port 80 idem na port checher i kaže da port nije otvoren. Ne samo jedan checker nego svi koje sam probao. U čemu je problem? Na Siemensu je sve radilo kako treba.

Da bi vidio koji je port otvoren moraš imati na PC aktivni program koji želi komunicirati kroz taj port (pokrenuta igra, program ili test tool)

, ukoliko nemaš service koji sluša željeni port onda će ti online port scanner javiti da je closed.

Skini ovaj free tool i isprobaj (vidi sliku 2) http://portforward.com/software/download-instructions/network-utilities/

Naravno prethodno u firewallu dozvoliti program (tako i za željenu igru ili što već)

Slika 1 prikazuje IP koji moj laptop ima i na kojeg se PFW odnosi (cmd>ipconfig /all   i upisati potrebnu adresu )

Btw. TCP meni javlja da je zatvoren

ak' ti je što ovo pomoglo onda super ;)

router router
test test
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 21:28 (Oxy Dac).
11 godina
T-Com Internet

Pozdrav dali netko koristi speedport ruter i dali zna koje je korisnicko ime i lozinka za spojit na wifi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Može pomoć

Bar jedanput na dan, wifi mi zašteka. Znači izgubim net, te onda ne mogu ništa, čak ne mogu ući ni u postavke routera. Na žici net normalno radi. Te onda opet wifi proradi kada restartiram router.

Dali se to još kome dogodi. Znači promijenio sam 3 routera u zadnjih 2 tjedna i uvijek se to događa.Trenutno imam zte router. 

edit: Sve cesce zasteka, evo sada svakih sat vremena zasteka i vise se uopce ne može koristit dok se ne resetira. Dali je možda greska u postavkama wifi-a u ruteru

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 14:40 (MSN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Meni su nesto zbrljali posto imam opticki net, i pustili su mi 100 Mbps download a 10Mbps upload (prema speedtestu).

Nije da se bunim, ali posto su nesto zeznuli, a ja lijepo sve to presucujem da li je moguce saznati koliko su mi tocno pustili brzine downloada bez da promjenim router? Jer ovaj od ZTE ima samo propusnost od 100Mbps.

http://www.speedtest.net/my-result/4645914187

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 11:53 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Acex kaže...

Pozdrav dali netko koristi speedport ruter i dali zna koje je korisnicko ime i lozinka za spojit na wifi

piše ti iza na naljepnici defaultno ime i pass za wlan, a jednom kad upadneš unutra napraviš po svome

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 16:35 (Oxy Dac).
9 godina
protjeran
MSN kaže...

Može pomoć

Bar jedanput na dan, wifi mi zašteka. Znači izgubim net, te onda ne mogu ništa, čak ne mogu ući ni u postavke routera. Na žici net normalno radi. Te onda opet wifi proradi kada restartiram router.

Dali se to još kome dogodi. Znači promijenio sam 3 routera u zadnjih 2 tjedna i uvijek se to događa.Trenutno imam zte router. 

edit: Sve cesce zasteka, evo sada svakih sat vremena zasteka i vise se uopce ne može koristit dok se ne resetira. Dali je možda greska u postavkama wifi-a u ruteru

Premalo informacija si nam dao

Pošto si toliko routera isprobao možda je problem u tvom PC

Jesi li probao koristiti mobitel ili neki drugi PC preko wifi i kako se u njemu ponaša?

Ako ti nije problem uslikati tvoje postavke u routeru što se tiče DHCP i WIFI (slobodno sakrij pass i sl.)

Također pokreni cmd kao admin i upiši ovo: ipconfig /all > %userprofile%\Desktop\net.txt

Pa copy tekst sa desktopa i paste nam tu

Jačina signala dok radi je?

Power opcije od wifi kartice unutar device managera?
Koji windowsi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 16:35 (Oxy Dac).
13 godina
neaktivan
Oxy Dac kaže...

Premalo informacija si nam dao

Pošto si toliko routera isprobao možda je problem u tvom PC

Jesi li probao koristiti mobitel ili neki drugi PC preko wifi i kako se u njemu ponaša?

Ako ti nije problem uslikati tvoje postavke u routeru što se tiče DHCP i WIFI (slobodno sakrij pass i sl.)

Također pokreni cmd kao admin i upiši ovo: ipconfig /all > %userprofile%\Desktop\net.txt

Pa copy tekst sa desktopa i paste nam tu

Jačina signala dok radi je?

Power opcije od wifi kartice unutar device managera?
Koji windowsi?

Ne vjerujem da je u pc, jer istovremeno ne radi na 2 laptopa, na svim mobitelima i tabletima u kući. Inače na svim računalima je windows 10, na mobitelima je lollipop i windows phone 8.1

Ruter je ZTE 9311VII. Maloprije sam stavio na chanel 6, jer sam bio nesto nasao ako koristim 2.4ghz i na 20mhz band with da je preporuka da se stavi na ch 6. Te u zadnjih dva sata nije nista puknulo. Vidjet cu do sutra dali se je popravilo, makar mi je malo sumljivo da samo ako promijenim ch na 6 a prije je bio na automatski da je u tome greška.

Sve ostale postavke su ostavljene default.

U privitku je slika postavki.

15 godina
T-Com Internet

istekao mi je ugovor  pa me sad zanima dal ima neka bolja ponuda ili da se zadrzim na ovoj na kojoj jesam.. imam 4mbit internet i telefon i mislim da oko 140 kn je racun

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koga zanima HT testira 500 Mbita na svojoj optici, i pustaju ljudima koji imaju optiku besplatno, a da ni neznaju, stim da router mora podrzavat, zte nebude.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Koga zanima HT testira 500 Mbita na svojoj optici, i pustaju ljudima koji imaju optiku besplatno, a da ni neznaju, stim da router mora podrzavat, zte nebude.

Mi ostali, ajmo plakat.

14 godina
T-Com Internet

Jel mi moze netko poslikat pozadinu svog ZTE rutera.Ili sam ja mutav ili nest ne valja jer se hebem vec sat vremena sa spajanjem :D

0 0 hvala 0
11 godina
T-Com Internet

Ekipa, da li se t-comu vracaju ruteri nakon promjene usluge/raskida ugovora/prelaska drugom ISP-u? Frend otiso na iskon, istekla UO odavno i sad ruter ostao. Pa samo provjeravam dal se ko i na iskonu vraca jer je Iskon vlasnik opreme ili se ostavlja.

0 0 hvala 0
10 godina
Mislim da je ruter tvoj nakon isteka ugovora, ali nisam 100% siguran

0 0 hvala 0
15 godina

Router ostaje tebi....

16 godina
srcipesak kaže...

Ekipa, da li se t-comu vracaju ruteri nakon promjene usluge/raskida ugovora/prelaska drugom ISP-u? Frend otiso na iskon, istekla UO odavno i sad ruter ostao. Pa samo provjeravam dal se ko i na iskonu vraca jer je Iskon vlasnik opreme ili se ostavlja.

Po novome se ruteri vraćaju ili plaćaju, jer sam svoj vratio kuriskom službom i naplatili su mi nekakva kabel 10kn , jer ga nisam vratio.

Za zahvalu klikni na Hvala
16 godina
monsieur kaže...

Jel mi moze netko poslikat pozadinu svog ZTE rutera.Ili sam ja mutav ili nest ne valja jer se hebem vec sat vremena sa spajanjem :D

A što te muči u svezi tog rutera.

16 godina
Dex.pwn kaže...

Dobra je Županja, kaže mi bratić da su po Dalmaciji neka mala sela (2.5 stanovnika s kozom) dobili optiku... Do kraja godine ćemo svi imati optiku. Al me zanima kako da dobijem tu optičku brzinu?

Da, to je super, u tim selima sa kozom kao ljubavnicom su sve dovukli jer je to "isplativo" dok je ekipa u Palmotićevoj preko puta T-Coma jedino mogla dobiti ISDN (do prije godinu-2 barem ako ne i sada).

Ja sam u okolici Zaprešića i kad susjed upali MaxTV, meni net počne trokirat (nije baš doslovno tako ali da je banana, je).

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png | https://www.flickr.com/photos/131447653@N03/
17 godina
T-Com Internet

Samo da nešto napemenem, provjerio sam, svi koji su aktivirali Turo 30 kada je koštao kao ADSL 10 Mbps (30 Kn više nego 4 Mbps) i dalje plaćaju 30 Kn više nego za 4Mbps ADSL.

Ukoliko želite da vam smanje na 10 Kn (kolika je razlika ADSL 4Mbps i Turbo 30 sada) MORATE se obratiti korisničkoj službi da vam prekinu opciju, smanje na 4Mbps i onda aktiviraju opet Turbo 30.

Odnosno, već mjesecima sam plaćao 20 Kn više za istu uslugu i sigurno nisam jedini.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Samo da nešto napemenem, provjerio sam, svi koji su aktivirali Turo 30 kada je koštao kao ADSL 10 Mbps (30 Kn više nego 4 Mbps) i dalje plaćaju 30 Kn više nego za 4Mbps ADSL.

Ukoliko želite da vam smanje na 10 Kn (kolika je razlika ADSL 4Mbps i Turbo 30 sada) MORATE se obratiti korisničkoj službi da vam prekinu opciju, smanje na 4Mbps i onda aktiviraju opet Turbo 30.

Odnosno, već mjesecima sam plaćao 20 Kn više za istu uslugu i sigurno nisam jedini.

Napiši prigovor i traži da ti vrate razliku za sve mjesece, meni se isto dogodilo, provjerio sam na koliko je računa više naplaćeno i dobio umanjenje na sljedećem računu.

11 godina
ivo454 kaže...
srcipesak kaže...

Po novome se ruteri vraćaju ili plaćaju, jer sam svoj vratio kuriskom službom i naplatili su mi nekakva kabel 10kn , jer ga nisam vratio.

Ma da? Koliko dugo si imal ruter? UO istekla? On ima siemens sx763, to valjda nikom nece trebat natrag :D

16 godina
srcipesak kaže...

Ma da? Koliko dugo si imal ruter? UO istekla? On ima siemens sx763, to valjda nikom nece trebat natrag :D

Taj siemns sx 763 imam i ja, kao i jedan speedtouch crni, ali sam bijeli speedtoudch, trebao vratiti, kad sam dobio novi ZTE.

11 godina
ivo454 kaže...
srcipesak kaže...

Taj siemns sx 763 imam i ja, kao i jedan speedtouch crni, ali sam bijeli speedtoudch, trebao vratiti, kad sam dobio novi ZTE.

Ok moje pitanje je dal se treba vratiti kod *odlaska* nekom drugom.

12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
ivo454 kaže...
srcipesak kaže...

Ok moje pitanje je dal se treba vratiti kod *odlaska* nekom drugom.

Ja sam imao net kod njih od negdje 2009-te.Kada sam prelazio na h1 pitao sam ih dali trebam vratit rutere rekli su mi da oni koji su potpisali ugovor prije 2010-te ne moraju vratit,na h1 sam od 12 mjeseca prosle godine i do sada me nitko iz t-coma nije kontaktirao da vratim rutere.Najbolje nazovi i pitaj da ne bude kasnije da moras vracat..U trenutku prelaska na h1 u t-comu nisam bio pod ugovornom obavezom..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 13:42 (Xperiax1).
16 godina
Xperiax1 kaže...

Ja sam imao net kod njih od negdje 2009-te.Kada sam prelazio na h1 pitao sam ih dali trebam vratit rutere rekli su mi da oni koji su potpisali ugovor prije 2010-te ne moraju vratit,na h1 sam od 12 mjeseca prosle godine i do sada me nitko iz t-coma nije kontaktirao da vratim rutere.Najbolje nazovi i pitaj da ne bude kasnije da moras vracat..U trenutku prelaska na h1 u t-comu nisam bio pod ugovornom obavezom..

Ja kada sam se selio uredno je ekipa iz Iskona došla u roku par dana od prekida usluge po opremu...tako da ako nije odmah, ni neće...a prije sam imao T-Com, tamo negdje kad su krenuli sa Adsl-om...i tu opremu nije bilo potrebno vraćati..

a o vraaćanju i tome piše u ugovoru..al čitat tooo ;)

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png | https://www.flickr.com/photos/131447653@N03/
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 14:11 (mrxa1).
17 godina
T-Com Internet

Da podijelim iskustvo -- jucer mi je nakon 2 godine slanja zahtjeva T-Comu i 2 mjeseca cekanja od povlacenja opticke niti u kuci napokon prikopcan opticki internet u predgradju Zagreba (Remete). Nisu brzi s uvodjenjem, ali veza za sad jako dobro funkcionira, 100/20 Mb se cini iznimno stabilno.

Izgleda da su napokon krenuli s izgradnjom infrastrukture po kvartovima s obiteljskim kucama.

Pitanje za kraj -- je li itko prokuzio administratorski username i password za Speedport W 724V router?

Tetris is so unrealistic.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice