well fudge :/
a niš, 20mbs mi je dovoljno za mob i drugi komp ^^
well fudge :/
a niš, 20mbs mi je dovoljno za mob i drugi komp ^^
Ok, neka ostane na tome tvoja izjava da je margina 0 najbolja, a oni koji imaju margine 20-ak njima je sporija i nestabilna veza. Pa nek ljudi prosude tko je u pravu :) I, tvrdis da veci line attuneation daje bolju vezu, jel? Sve obrnuto od onog sto ljudi tu pricaju :) Ti si UVIJEK iznimka :) Zeljan paznje :)
Tocno tako. Taj sta ima marginu 20 nemoze imat 0. Ovaj sta ima marginu 0 moze imat marginu 20 i jos ce imat veci max od ovog na minimalnoj margini 20. Vrlo jednostavno, ako razumijes sta koji parametar pokazuje a ne trolas s "lolz u dont no" spikom.
A gdje sam napisao da veci line att daje bolju vezu, to valjda samo ti znas. Bilo bi dobro da quotas taj dio. Nista ja obrnuto ne pricam, nego kad ne razumijes, onda ti sve izgleda naopako. Da si manje trolo u skoli stvari bi ti bile razumljivije.
Ok, neka ostane na tome tvoja izjava da je margina 0 najbolja, a oni koji imaju margine 20-ak njima je sporija i nestabilna veza. Pa nek ljudi prosude tko je u pravu :) I, tvrdis da veci line attuneation daje bolju vezu, jel? Sve obrnuto od onog sto ljudi tu pricaju :) Ti si UVIJEK iznimka :) Zeljan paznje :)
Tocno tako. Taj sta ima marginu 20 nemoze imat 0. Ovaj sta ima marginu 0 moze imat marginu 20 i jos ce imat veci max od ovog na minimalnoj margini 20. Vrlo jednostavno, ako razumijes sta koji parametar pokazuje a ne trolas s "lolz u dont no" spikom.
A gdje sam napisao da veci line att daje bolju vezu, to valjda samo ti znas. Bilo bi dobro da quotas taj dio. Nista ja obrnuto ne pricam, nego kad ne razumijes, onda ti sve izgleda naopako. Da si manje trolo u skoli stvari bi ti bile razumljivije.
Pa naravno da ne moze imat nulu, jer je nemoguce.. Margina 20 je odlicna margina i uz dobar line attuneation mozes imat vezu koju zelis. A netko sa marginom 5 recimo moze samo sanjati o vdsl-u. A tko ima 0, taj ne moze nista.. cak ni igrati igrice po cijeli dan kao sto ti igras,, wow i ostala sranja. Izrazavas se rječnikom petogodišnjaka, ali svi NO-liferi su takvi. Necu ja nikome suditi. Eto, zelim ti onda da imas marginu 5 i da ti je odlicna veza. I malo uci hrvatski jezik :)
A netko sa marginom 5 recimo moze samo sanjati o vdsl-u
Sve cekam da ubacis neke konkretne dokaze za ove "izjave" sto pises, al jos nista nisam vidio. Neku potkrepu znanstvenom cinjenicom, necim, moze i na engleskom, nije greda, al nekako mislim da necu docekat tako nesto posto je evidentno da se u ovo razumijes kao i ja u proizvodnju pastete.
Pozdrav,trebo bi pomoc ako netko zna...stavio sam screenshoot od rutera pa da mi kazete koja je max brzina za mene,posto vec imam 50/10 tocno ali svako malo mi puca veza za wi fi i na lan kabelu spojenom na komp..to se dogadjalo ali rjedje dok sam imao 30/5 pa mi nije jasno...da nije do rutera mozda?recimo surfam pa nestane net na pola minute isto tako wi fi....
Parica ti je dobra, margina dobra, i 50Mbps bi trebalo raditi bez problema.
Pucanja nisu uzrokovana ovim profilom već nekim drugim razlogom. Ne razumijem tvoj opis problema "puca wi-fi veza i lan", promijeni kanal za wi-fi i nađi slobodan.
Odi na moj.HT pa vidi je li doista pucala i koliko ti traje jedan sink.
preopterecena ti linija, zbog toga puca. imao sam isti problem. trebaju ti smanjiti brzinu i nece vise pucati.
Parica ti je dobra, margina dobra, i 50Mbps bi trebalo raditi bez problema.
Pucanja nisu uzrokovana ovim profilom već nekim drugim razlogom. Ne razumijem tvoj opis problema "puca wi-fi veza i lan", promijeni kanal za wi-fi i nađi slobodan.
Odi na moj.HT pa vidi je li doista pucala i koliko ti traje jedan sink.
ok,mislio sam necak mi je kat nize i veli da mu stano puca wi fi dok u tom trenutku kod mene radi zato sam pitao a ovo... Odi na moj.HT pa vidi je li doista pucala i koliko ti traje jedan sink....sad sam na moj t com al kaj da radim i di da vidim koliko traje 1 sink...to ne kuzim bas!i kako da promjenim kanalaz za wi fi....sorry neznam!
preopterecena ti linija, zbog toga puca. imao sam isti problem. trebaju ti smanjiti brzinu i nece vise pucati.
Gle,zasto snanjivati kad kolega Ag008 kaze da mi je sve ok s paricom i da mogu imat 50\10...... jedino kaj imam miljon gresaka dok pogledam na postavkama rutera....btw imam i max tv i voip...... ja jos mislim da nije nes s ruterom,takve znakove je i davao stari ruter..al neznam...
je l ti najvise puca kad skidas nesto? ako tad najvise puca do preopterecene je veze 100%.
je l ti najvise puca kad skidas nesto? ako tad najvise puca do preopterecene je veze 100%.
ma skida se nes stalno ili uplodada ali sam ogranicio download 5.8mb up 0.9mb
@glupko, kao što vidiš on ima dobru marginu od 8db pri DL, tako da "opterećenje" nema nikakvog utjecaja. Kada bi margina bila na 6db tada bi moglo doći do pucanja prilikom "opterećenja", odnosno pucanja sinka. Parica mu je ok.
Na MOJ.HT sam mislio da pogledaš ispis spajanja, sink bi ti trebao trajati 24h.
Broj grešaka je dobar, ima ih nešto više pri 17a profilu.
A pucanje wi-fi veze može biti do lošeg i jeftinog mrežnog adaptera, kvalitete signala, kao i kanala na kojem se odašilje ta mreža. U postavkama routera stavi na 13. kanal bežičnu mrežu.
@glupko, kao što vidiš on ima dobru marginu od 8db pri DL, tako da "opterećenje" nema nikakvog utjecaja. Kada bi margina bila na 6db tada bi moglo doći do pucanja prilikom "opterećenja", odnosno pucanja sinka. Parica mu je ok.
Na MOJ.HT sam mislio da pogledaš ispis spajanja, sink bi ti trebao trajati 24h.
Broj grešaka je dobar, ima ih nešto više pri 17a profilu.
A pucanje wi-fi veze može biti do lošeg i jeftinog mrežnog adaptera, kvalitete signala, kao i kanala na kojem se odašilje ta mreža. U postavkama routera stavi na 13. kanal bežičnu mrežu.
evo dodao sam ispis spajanja,uglavnom komp mi je ukljucen od jutra do spavanja pa mozda nesto vidis a za wi fi sam upravo stavio na 13 kanal pa cemo vidjeti....
A netko sa marginom 5 recimo moze samo sanjati o vdsl-u
Sve cekam da ubacis neke konkretne dokaze za ove "izjave" sto pises, al jos nista nisam vidio. Neku potkrepu znanstvenom cinjenicom, necim, moze i na engleskom, nije greda, al nekako mislim da necu docekat tako nesto posto je evidentno da se u ovo razumijes kao i ja u proizvodnju pastete.
Širiš dezinformacije. Govoriš gluposti.. Ljudi iz tvojih postova zaključuju sa SN margina mora biti što manja za stabilniju vezu, tj težiti 0. Nemoj zbunjivat ljude. To što pišeš nije istina i vidi se da nemaš pojma o čemu pričaš.. Radije se baci na komentiranje pašteta.. Vjerujem da ima tema. A ne tu zbunjivat ljude.
SN margina bi trebala biti što veća, isto kao u glazbi. Jer to bi značilo što manji udio šuma u signalu. Meni ima logike.
Stigao mi je ruter nakon par dana čekanja. Spojio sam ga i zvao TCOM. Bio sam zvao SZK i javila se neka ženska koja je bila dosta zbunjena.
Do sada nisam ništa kužio oko VDSL-a, što, kako i gdje, ali ova me je sad zakopala do kraja.
Sad mi je puštena ona stara brzina na novom routeru.
Da li da ih zovem ponovo ili će oni sami aktivirati kroz par dana veću brzinu?
Stigao mi je ruter nakon par dana čekanja. Spojio sam ga i zvao TCOM. Bio sam zvao SZK i javila se neka ženska koja je bila dosta zbunjena.
Do sada nisam ništa kužio oko VDSL-a, što, kako i gdje, ali ova me je sad zakopala do kraja.
Sad mi je puštena ona stara brzina na novom routeru.
Da li da ih zovem ponovo ili će oni sami aktivirati kroz par dana veću brzinu?
trebaju ti pustiti vdsl profil ako još nisu, trebali bi kad poštar javi da ti je dostavljen novi router
http://www.speedtest.net/android/1374252409.png
Aktivirali su mi brzinu.
Testirano mobitelom prije odlaska na posao.
http://www.speedtest.net/android/1374252409.png
Aktivirali su mi brzinu.
Testirano mobitelom prije odlaska na posao.
Speedtest za mobitel uvijek ima obavijest da nije namijenjen za testiranje brzine na WIFI-ju nego 2g,3g i 4g brzine. Meni na adsl-u uvijek krivo izmjeri upload recimo..uvijek pokaze preko 1 Mbit... Preko kompa moras testirati da dobijes preciznije rezultate!
Evo da se i ja pohvalim za brzinu interneta preko VDSL2 upravo maloprije aktiviranu, stvarno nisam očekivao da ću dobiti 50Mbit/s download i 10Mbit/s upload.
Tokom proteklih godina imao sam prvo 4Mbit pa onda povecao na 10Mbit kad se astronomska cijena spustila , potom 17Mbit sam imao zadnji mjesec dana i danas vaau 50Mbit i to je to što sam čekao :)
potom 17Mbit sam imao zadnji mjesec dana
Jel to preko ADSL-a?
Ako je, šta si izveo da su ti pustili 17?
Meni više od 10 neće pustit ma šta god napravio i molio...
Da 17Mbit preko ADSL-a ali preko Vipa.
Ja sam bio na vipu i presao sam u tcom radi vdsl2.
Danas sam pitao t-com da mi puste 17Mbit, trenutno imam 4Mbit dok mi ne ukljuce vdsl2 a on meni kaze nemoze, ti mozes imati 14Mbit max al ti mozemo ukljuciti do 10Mbit iako sam mu rekao da sam imao 17Mbit preko vipa.
Kod 17a profila se frekvencija poveća (samim time i moguće greške) no to ne znači nužno povećanje propusnosti DL. 17a zapravo više poveća UL a ako je parica blizu centrali tada i DL. Ti nisi toliko blizu stoga ti se UL (upload) povećao a DL nije toliko.
Računam da sam cca 400 m od centrale, možda koji metar dalje. Može li se povečali DL možda prebacivanjem na 12a profil ili možda nekom modifikacijom 17a ?
Vi koji ste prešli s ADSL-a na VDSL, koliko dugo ste čekali router?
meni je doso za 2-3 dana, a prebacivanje na vdsl jedno 2-3 dana nakon toga, znaci sve skupa je trajalo mozda tjedan dana