T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.518
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com Internet
tcom kao i obično
10 godina
Clarkec kaže...

Da je čovjek pitao koja je najbolja žarulja ti bi mu rekao štedna,... jel.. A to što je led 3x trajniji i 2x štedljiviji...koga briga.. jel.. Taj router je bio dobar za loše parice..............PRIJE 4 godine.. Živiš u prošlosti sinko :)

Ok, ti uživaj na adsl-u a mi ćemo svi do kraja godine na VDSL-u i svi sretni i zadovoljni. Opet si u prošlosti .. Kad dođe optika do 50% korisnika tad ćeš ti početi pričati o VDSL-u tek i spominjati ove ZTE routere kak su najbolji i tak :D Pusti starudije.. novi routeri su najbolji za loše i dobre parice. 

Što se mog routera tiče, ok, hvala na informaciji.. Neću ga razbiti kad dođe VDSL iako je spor ko puž. No, kad je bio novi radio je brzo i kvalitetno  :)

Filozofiras da bi filozofirao. Uz to si jos i neupucen. Ne zivim u nikakvoj proslosti nego sadasnjosti. Novi routeri su sve samo ne "najbolji za lose i dobre parice". Opet pricas o stvarima koje ne razumijes. Cesto, kad otvoris te "nove" routere unutra je elektronika daleko inferironija "starim" routerima. Ima razloga zasto je postavio ono pitanje i nevidim sto si se ti sad oko toga uzfilozofirao. Da te netko pita gdje mozes popravit perilicu staru 30 godina, ti bi umjesto da mu kazes rekao "pa sta ce ti to, imas novu za 2k kuna u ducanu"...

I vdsl il optika kazes :P Do kojeg datuma to ? :P

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ekipa, čujte i počujte...

Za VDSL si spojite VDSL splitter. Nebitno jel imate telefon, telefon preko IMS-a ili ako uopće nemate telefon.

Tehničari su tvrdili da to ne treba. E pa bome za ADSL2 kad telefon ide preko VOIP-a nema razlike kada je s splitterom ili bez.

NO za VDSL je potpuno druga priča.

Maloprije sam istraživao o greškama (FEC, CRC i HEC) kod VDSL-a i nabasao na mnogo stranica s pričama o VDSL splitterima.

Recimo ova: http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?topicid=105744

I pogodite, za VDSL ide SPLITTER i to VDSL splitter (različiti su od ADSL2 splittera).

Što time dobijete? Pa ja evo spojih maloprije Splitter (došao u kutiji s routerom!) i sada imam samo FEC greške koje su nebitne.

Nema CRC-a i HEC-a. NEMA. Nemogu vjerovati.

Tko je ovdje lud?!

Nije nitko lud, nego oni nemaju pojma. Mene je ženska 5 minuta uvjeravala da Thomson TG782 podržava VDSL 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 19:36 (FanBoy).
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Za VDSL si spojite VDSL splitter. Nebitno jel imate telefon, telefon preko IMS-a ili ako uopće nemate telefon.

Tehničari su tvrdili da to ne treba. E pa bome za ADSL2 kad telefon ide preko VOIP-a nema razlike kada je s splitterom ili bez.

Maloprije sam istraživao o greškama (FEC, CRC i HEC) kod VDSL-a i nabasao na mnogo stranica s pričama o VDSL splitterima.

I pogodite, za VDSL ide SPLITTER i to VDSL splitter (različiti su od ADSL2 splittera).

Što time dobijete? Pa ja evo spojih maloprije Splitter (došao u kutiji s routerom!) i sada imam samo FEC greške koje su nebitne.

Tko je ovdje lud?!

dali se i max propusnost parice što poveća

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

Da je čovjek pitao koja je najbolja žarulja ti bi mu rekao štedna,... jel.. A to što je led 3x trajniji i 2x štedljiviji...koga briga.. jel.. Taj router je bio dobar za loše parice..............PRIJE 4 godine.. Živiš u prošlosti sinko :)

Ok, ti uživaj na adsl-u a mi ćemo svi do kraja godine na VDSL-u i svi sretni i zadovoljni. Opet si u prošlosti .. Kad dođe optika do 50% korisnika tad ćeš ti početi pričati o VDSL-u tek i spominjati ove ZTE routere kak su najbolji i tak :D Pusti starudije.. novi routeri su najbolji za loše i dobre parice. 

Što se mog routera tiče, ok, hvala na informaciji.. Neću ga razbiti kad dođe VDSL iako je spor ko puž. No, kad je bio novi radio je brzo i kvalitetno  :)

Filozofiras da bi filozofirao. Uz to si jos i neupucen. Ne zivim u nikakvoj proslosti nego sadasnjosti. Novi routeri su sve samo ne "najbolji za lose i dobre parice". Opet pricas o stvarima koje ne razumijes. Cesto, kad otvoris te "nove" routere unutra je elektronika daleko inferironija "starim" routerima. Ima razloga zasto je postavio ono pitanje i nevidim sto si se ti sad oko toga uzfilozofirao. Da te netko pita gdje mozes popravit perilicu staru 30 godina, ti bi umjesto da mu kazes rekao "pa sta ce ti to, imas novu za 2k kuna u ducanu"...

I vdsl il optika kazes :P Do kojeg datuma to ? :P

Vidim da si nadobudni klinac i necemo se prepirati.. Slobodno koristi 4 godine star router, a ljudima koji zele imati VDSL nemoj preporucavati sranja poput tog siemensovog jer je spor kao tvoja brzina tipkanja. 

17 godina
Doktor-X kaže...

dali se i max propusnost parice što poveća

Kod mene nije.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Tko je ovdje lud?!

Kako si spojio splitter? Jer dok nismo imali IMS telefonski kabel iz zida se spajao u splitter a iz splittera u ruter odnosno telefon. Sa IMS-om kabel iz zida ide ruter, a iz rutera na telefon, tj. gdje u tom slučaju ubaciti splitter?

Zora puca, bit će dana ...
17 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Kako si spojio splitter? Jer dok nismo imali IMS telefonski kabel iz zida se spajao u splitter a iz splittera u ruter odnosno telefon. Sa IMS-om kabel iz zida ide ruter, a iz rutera na telefon, tj. gdje u tom slučaju ubaciti splitter?

Pošto je telefon preko routera (IMS aka Voip), Splitter se spaja telefonska linija u LINE a iz splittera gdje piše MODEM ide u router. U "Phone" ne ide ništa.

14 godina
T-Com Internet

kako mogu provjeriti koja mi je max propusnost telefonske parice?
il je najbolje nazvati korisničku službu pa onda oni kažu...

0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Tko je ovdje lud?!

VDSL splitter?
Kakav je to? Neki posebni ili?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
17 godina
sudy_freak kaže...

VDSL splitter?
Kakav je to? Neki posebni ili?

Ja sam ga dobio u paketu s routerom. Izgleda kao ADSL splitter, no piše mu na deklaraciji VDSL splitter.

Izgleda da je unutra malo drugačiji nego ADSL spliter, čini se da filtrira više šuma ili nečega.

No prema pročitanom na netu, nekima radi i s ADSL splitterom.

13 godina
neaktivan
E bedastoca na kubik. Adal2 i vdsl spliter? Spliteri se jedi k dijele na one over POTS i over ISDN. Znaci Annex A i Annex B.
Splitter je jako jednostavno pasivni elektronicki sklop.
ako nekoga zanima neka nabavi od istog proizvodaca onaj sto pose ADSL2plus i onaj sto pise VDSL i rastavi. U diodu, kondenzator i zavojnicu su isti.

A sad sto je splitter i zasto nekima pomogne po pitanju smanjenja gresaka.

Splitter je najobicniji visoko i nisko propusni filter. Dakle ajmo uzet HT u obzir dakle Annex B standard jer je HT koristio i ISDN.
Taj splitter na izlazu za telefon propusta nisku frekvenciju do nekih 138 kHz, a od 138 pa na dalje odlazi prema modemu pa kolka to god frekvencija bila 2.2 MHz za Adsl2Plus ili oko 30 MHz za VDSL2 nebitno. Znaci ta strana di se propustaju visoke frekvenije koja se usteka u modem propusta apsolutno sve sto je iznad 138 kHz.
Ne postoji razlika izmedu onog sto pise VDSL2 splitter i onog sto pise ADSL2 plus.
postoji iskljucivo razlika izmedu annex A i Annex B.
Kod Annex A standarda nema ISDN-a pa se na izlaz za modem propustaju sve frekvencije od 25 kHz pa na dalje. Pa vam i spektru na Annexu A prije pocinje teci internetski promet, tocnije na Annexu A upload krece na odma nakon 25 kHz pa zatim download.
i to Annex A ima ogomnu prednost.
zbog pada signala na vecim udalje ostima posto annex A koristi nizu frekvenciju za internetski promet moguce je na vexu udaljenost progurat nesto vece brzine.

Na Annex B upload pocinje teci na poslje 138 kHz pa stime sljedi da se na vecim udaljenostima zbog samog otpora bakra i niza faktora dobije manja brzina.

I nadam se da je sad malo jasnije sto je upce splitter. Trudio se objasniti sto jednostavnije.

I jos zasto ako imate IMS spojite splitter bude bolje.
Vrljo jednostavno.
Kad ste skinuli splitter sve moguce frekvencije od 0 pa na dalje idu prema modemu, a posto jos uvijek dosta ljudi nije na VOIP-u, ili je u pitanju stara bakica koja ima samo telefon ili je korisnik koji je na Annexu A pa onda dobijete da samo magnetsko polje od tih vodica stvara smetnje na tim niskim frekvencijama a posto vama na modem bez splittera dolazi cijeli spektar desavaju se freske jer ima ajmo rec suma na liniji zbog drugih parica.
Kad ste stavili splitter to je fizicki odsjeceno i problemi su smanjeni.

Uglavno splitter je zgodna stvarcica u tim slucajevima.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
T-Com Internet

Kod mene je to sve zakomplicirano. Ja imam dva splittera jer mi je router kod računala, a ne kod telefonske utičnice gdje se nalazi telefon, tj. router i telefon su razdvojeni iako imam VoIP. Znači tehničar mi je u prvi splitter (kod tel. utičnice), u rupu gdje piše MODEM uštekao žicu iz telefonske utičnice, u rupi PHONE je uštekan telefon, a iz rupe LINE ide žica do drugog splittera koji je kod routera i uštekana je u rupu LINE. Žica iz MODEM (govorim o drugom splitteru) ide u DSL na routeru kao i žica iz PHONE koja ide iz splittera direktno u VoIP utičnicu na routeru. Ja još uvijek ne vjerujem kako to fukcionira hahahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Clarkec kaže...

Vidim da si nadobudni klinac i necemo se prepirati.. Slobodno koristi 4 godine star router, a ljudima koji zele imati VDSL nemoj preporucavati sranja poput tog siemensovog jer je spor kao tvoja brzina tipkanja. 

Haha. Znaci resident troll :) Sad se vrati natrag i citiraj gdje je on napisao da zeli vdsl.

Gale92 kaže...

Ovisno koji router imas, udjes u njega preko korisnickih podataka koje si dobio od isp-a, nadjes dsl, line stats ili tako nesto i tu sliku postavis tu negdje pa ce ti netko iscitat, ali mozes i sam prepoznat jer ce pisat nesto tipa "max" "max attainable" i slicno. Mislim da thompson ne prikazuje. Ili nadjes koji je router pa tu potrazis po forumu kako se nadju statsi linije. Router je obicno na 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.2.1.

14 godina
sandokan111 kaže...

Ovisno koji router imas, udjes u njega preko korisnickih podataka koje si dobio od isp-a, nadjes dsl, line stats ili tako nesto i tu sliku postavis tu negdje pa ce ti netko iscitat, ali mozes i sam prepoznat jer ce pisat nesto tipa "max" "max attainable" i slicno. Mislim da thompson ne prikazuje. Ili nadjes koji je router pa tu potrazis po forumu kako se nadju statsi linije. Router je obicno na 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.2.1.

ja upravo imam Thompson...
nazvat ću ih danas i pitati

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

Haha. Znaci resident troll :) Sad se vrati natrag i citiraj gdje je on napisao da zeli vdsl.

Gale92 kaže...

Htio ne htio, dobit ce router besplatno za mjesec-dva kao i svi mi.. zasto bi kupovao neke stare siemense? Modemsku vezu rijetko tko ima.. Prelazak je bio srednje brz. No, ovo ce ici 10x brze.. Do kraja godine tko ima adsl je u biti kao da je na modemskoj vezi. Kad su mala ili nikakva ulaganja to ide brzo. Dnevno stotine ljudi dobiju VDSL. za 2 mjeseca ce pokrit sve one koji su do 1300 m od centrale, a do kraja godine ce ostatak sredit. TO je barem lako.. Dok o optici mozemo sanjati. Sad je ima oko 10% korisnika t-coma.

17 godina
Machiavelli kaže...

Meni jučer dostavili taj novi ruter, Speedport W724V, danas utrostručili brzinu (10->30Mb), a nisam ih tražio ni jedno ni drugo.  

Jel još netko dobio? Ne znam jel kakva akcija ili šta

I kaj je sad bolje? Onaj zte kaj su dijelili ili ovaj speedport? Prije tri tjedna sam dobio zte a jučer ga zamijenio za speedport, objasnili mi da je ovaj speedport bolji iako mi fizički izgleda jadnije..

14 godina
T-Com Internet

dal je potrebno potpisivati novi ugovor ako bi "nadogradio" dosadašnju brzinu neta nekom od ovih opcija
zanima me za koliko ti onu tu "brzinu" puste u pogon odnosno što znači ova cijena od 30KN za osnovni paket,
ja imam FLAT od 4Mbps, dal to spada pod osnovni ili?

0 0 hvala 0
13 godina
Gale92 kaže...

dal je potrebno potpisivati novi ugovor ako bi "nadogradio" dosadašnju brzinu neta nekom od ovih opcija
zanima me za koliko ti onu tu "brzinu" puste u pogon odnosno što znači ova cijena od 30KN za osnovni paket,
ja imam FLAT od 4Mbps, dal to spada pod osnovni ili?

Nema ugovorne obaveze, npr. ti sada uzmeš Turbo 30 i drugi mjesec opet možeš vratiti 4 mbit ADSL.

14 godina
FileFicho kaže...

Nema ugovorne obaveze, npr. ti sada uzmeš Turbo 30 i drugi mjesec opet možeš vratiti 4 mbit ADSL.

a za koliko ti ga oni "aktiviraju"

13 godina
Gale92 kaže...
FileFicho kaže...

a za koliko ti ga oni "aktiviraju"

Kada ti poštar dostavi VDSL router on javi T-comu i oni aktiviraju brzinu u roku 24h. A rok za dostavu routera je 30 dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 18:14 (FileFicho).
14 godina
FileFicho kaže...

Kada ti poštar dostavi VDSL router on javi T-comu i oni aktiviraju brzinu u roku 24h. A rok za dostavu routera je 30 dana.

ne zanima me VDSL, pokušat ću postignuti MAX brzinu preko postojećeg routera...
idem ih zvat pa javim što su rekli....

15 godina

Meni kazu da je rok za dostavu routera unutar 7 radnih dana,iako je vec prošlo 10 radnih dana a meni još nije stigao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 18:29 (galinjo24).
14 godina
T-Com Internet

sad sam ih zvao i rekli mi da nemam mogućnosti nit za povećanje brzine id 4Mbps na više nit za VDSL.....al da se oni nadaju kako će to uskoro biti omogućeno...

0 0 hvala 0
13 godina
Gale92 kaže...

sad sam ih zvao i rekli mi da nemam mogućnosti nit za povećanje brzine id 4Mbps na više nit za VDSL.....al da se oni nadaju kako će to uskoro biti omogućeno...

Vjerojatno si jako daleko od centrale ili ti je jako loša parica.

14 godina
FileFicho kaže...

a se može to kako na netu vidjet... ili mi preostaje da čekam....

10 godina
neaktivan
FileFicho kaže...
Gale92 kaže...

Mozda mu samo centrala nije nadogradjena na VDSL... Ma i da je 2 km daleko na VDSL-u moze vise od 4 Mbit :)

13 godina
neaktivan
Koga interesira koji je modem bolji, ja tvrsim zte, speedport je dosta los po pitanju drzanja stabilnog linka.
ne da veza pozca ali ima velikih oscilacija.
dok na zte je brzina konstanta.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
Clarkec kaže...

Mozda mu samo centrala nije nadogradjena na VDSL... Ma i da je 2 km daleko na VDSL-u moze vise od 4 Mbit :)

morat ću se strpit dok to malo ne "srede"

17 godina
Clarkec kaže...

Daleko smo mi od toga da je "samo potrebno centralu nadograditi" i da je "sve spremno za prijelaz na VDSL".

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice