T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.100.874
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Silent horror1992 kaže...

Došao do informacija,sad mi preostaje čekat i vidit koliku ću max brzinu dobit,može li po parametrima iz rutera bit 30/5 ?

bez problema ćeš imati 30/5

nemam za potpis
12 godina
protjeran
tenac kaže...

Došao do informacija,sad mi preostaje čekat i vidit koliku ću max brzinu dobit,može li po parametrima iz rutera bit 30/5 ?

bez problema ćeš imati 30/5

Nemoj me plašit burazeru haha 

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Turbo 30 je samo za vdsl.Trebas prvo vidit tj. pitat na SZK  jel tvoja centrala podrzava tu tehnologiju

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Coect kaže...

Turbo 30 je samo za vdsl.Trebas prvo vidit tj. pitat na SZK  jel tvoja centrala podrzava tu tehnologiju

Pa reko mi agent da mi je dostupna opcija turbo30,dao sam mu broj i oib,provjerio je,a evo i na fb mi je rekao da imam sve potrebno za turbo30,mislio je na modem zte i već od prije 10 megabita net,ispunio sam onaj zahtjev,vljda je to to,sad samo čekam da mi uključe to.Al nije mi jasno kažže kolega imat ću 30/5 bez problema a piše 22 max u ruteru,nije mi to jasno malo ali da mi puste 20 ja prezadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 23:20 (Silent horror1992).
17 godina
Coect kaže...

Pa reko mi agent da mi je dostupna opcija turbo30,dao sam mu broj i oib,provjerio je,a evo i na fb mi je rekao da imam sve potrebno za turbo30,mislio je na modem zte i već od prije 10 megabita net,ispunio sam onaj zahtjev,vljda je to to,sad samo čekam da mi uključe to.Al nije mi jasno kažže kolega imat ću 30/5 bez problema a piše 22 max u ruteru,nije mi to jasno malo ali da mi puste 20 ja prezadovoljan

To što ti piše 22 u routeru ti znači da možeš imati 22 na ADSL-u.

VDSL 30 Mbps ti je kao ADSL 10Mbps.

S VDSL-om će ti vjerojatno pisati da ti je maksimum oko 50, možda i više.

Twitter: @191x7
10 godina
neaktivan

A kad ti je agent tako rekao onda je valjda istina .inace postoji stranica koja ti onako otprilike moze rec koliko si udaljen od centrale i koja bi ti bila max brzina.tvojih 18dB u line attenuation down otkriva ovo

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 23:32 (Coect).
12 godina
protjeran
T-Com Internet

šalje mi ovo na fb 

primijetili smo kako se brzina do 10 Mbit/s nije ispravno naplaćivala. Uzevši u obzir kako si aktivirao promotivni MAX3 S paket, brzinu si trebao plaćati 10 kn, a plaćao si 30 kn mjesečno. Zatražili smo otpis u ukupnom iznosu od 158 kn te smo isto tako podnijeli zahtjev za ispravkom naplate. Molimo te da nas dodatno kontaktiraš nakon ispostavljanja računa za 5. mjesec, kako bi i na njemu otpisali dio naknade za brzinu. Od idućeg mjeseca će naplata biti u redu. Također, po pitanju Tutbo 30 opcije nas kontaktiraj koroz par dana, kada se ažuriraju podaci o naplati brzine do 10 Mbit/s. Alen

Fino od njega što je primjetio grešku na moju štetu,al koji krc par dana da čekam 30/brzinu,sa njima nikad na zelenu granu hah

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet
Tvoja centrala podržava VDSL, no izvršili smo detaljnije provjere. U tvom slučaju brzina do 30 Mbit/s ne može biti puštena pošto imaš aktivan MAXtv uz dodatnu brzinu do 10 Mbit/s. Da nemaš aktivan MAXtv, mogao bi imati brzinu do 30 Mbit/s. Sukladno tome, po pitanju Turbo 30 opcije će ipak biti potrebno malo strpljenja dok se centrala ne nadogradi. Svakako nas možeš povratno kontaktirati kroz mjesec-dva kako bi ponovno provjerili. Alen

Veliki HAHAHAHA,izjebaše me u mozak,sad može sad ne može,pa pusti mi 20 ako ne može 30 čamugo crna

0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Uočen propust nije na tvoju štetu, dobiti ćeš povrat odnosno niži račun-dva. Uočio je da ti je naplaćivano više.

Što se Turbo 30 tiče, kenja kvake, jer ako ti sada s 10Mbps maxTV radi dobro IDENTIČNO će ti raditi i s Turbo 30.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet
ma ja sam ispunio onaj zahtjev što mi agent dao na chat,rekao mogu i imam pravo na taj turbo30,dao link ja ispunio i kaže kroz 2 tjedna će uključit,a meni vrag nije dao mira odem još na fb pitat isto to,pa onda ovaj nasro sve živo i ne živo,sad me zanima dal je ovaj sa fb neki nadređeni pa vidio taj zahtjev i uklonio ili pak bude sreće pa uključe ipak tih 30 megabita pošto sam ispunio zahtjev,tko će ga znati,al neću bgmi odustat dok mi ne uključe ako imam pravo i uvjete za veću brzinu,ionako sam godinama kod njih i gule ljude na sve moguće načine pa bar onda nek daju ono što plaćam i na što imam pravo.

0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet
Samo za info, u Karlovcu se širi optička mreža na Rakovac.
battlelog pukycro

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Uočen propust nije na tvoju štetu, dobiti ćeš povrat odnosno niži račun-dva. Uočio je da ti je naplaćivano više.

Što se Turbo 30 tiče, kenja kvake, jer ako ti sada s 10Mbps maxTV radi dobro IDENTIČNO će ti raditi i s Turbo 30.

Ne mora značiti.

Šibni mi broj u PP pa ti provjerim točno možeš li imati,pa

da dokažemo i to.

lp

EUNE: 321Zdravko
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Parametri iz routera nisu mjerodavna informacija. Turbo 30 trenutno nije moguće uključiti zbog MAXtv-a, to je točna informacija, ispričavamo se ukoliko si zaprimio drugačiju. Filip

Jedu konstantno govna ili je zaista moguće da zbog maxtv ne mogu uključit to sranje ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja imam MaxTv i Turbo 30 i sve radi bez problema.

15 godina

Parametri iz routera nisu mjerodavna informacija. Turbo 30 trenutno nije moguće uključiti zbog MAXtv-a, to je točna informacija, ispričavamo se ukoliko si zaprimio drugačiju. Filip

Jedu konstantno govna ili je zaista moguće da zbog maxtv ne mogu uključit to sranje ?

Zovi ih telefonom 3-4 puta i jedan će ti od njih aktivirat... 08009000

Budi izravan, "Danas sam provjerio dostupnost VDSL-a i rekli su da je dostupan i da nebi trebalo biti nikakvih problema. Pa bih vas molio da mi taj paket aktivirate..."

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 11:32 (Vkm996).
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Vkm996

Pa jbt mogu ih zvat 200 puta ako stvarno ne može da se uključi zbog max tv,al jebeno mi nerealno da zbog max tv ne može vdsl,pa ne vuče max tv 20 megabita jbt Al zanima me kako to ide,onaj zahtjev što sam ispunio vide vljda ovi na fb što se jave i oni to aktiviraju ili kako uopće ?

Al mislim da seru i muljaju,jer prvo mi i onaj na fb sinoć reko da može uključit,kasnije se javi kao mjerili smo i ne može hah,čudno se ponašaju do zla boga

"Stjepan" kaže može,"Lovro" kaže može,"Fićo" kaže ne može,"Alen" je pak u nedoumici,malo može malo ne može hah,pa jbt šta da im čovjek kaže,čim nešto tražiš što je free a imaš na to pravo muke isusove da to i dobiješ,ispunit ću zahtjev svaki dan po 10 puta možda se smiliju pa puste brzinu

1 1
2 2
3 3
4 4
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 12:07 (Silent horror1992).

0 0 hvala 0
14 godina

evo moji status u ruteru, ja imam 30/5 i maxtv 

http://i.imgur.com/s7rG7CE.png

14 godina
T-Com Internet

Imam ZTE zxdsl 931vii. Ali mi ne pokriva wirless čitavu kuću. Sada bi kupio neki ruter koji ima wan port da mi je i dalje ZTE glavni a ovaj koji bi kupio bi mi služio samo za wirless. Sad mene zanima da li je ovaj ili ovaj dovoljan tj da li ima jaču antenu od ovog sadađnjeg ZTE-a.  Znači da ima veći domet wirless-a.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 13:34 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Aktivirao sam VDSL opciju 30/5 i imam problem. Imam onaj bijeli ZTE 931VII ruter i spajam se sa svim uredajima bezicno. PC mi stoji u sobi i imam D Link DWL G122 rev e dongle za spajanje medutim na speedtestu mi pokazuje samo 15/5, a iPad koji je u istoj sobi na speedtestu daje 30/5. Nista ne skidam i nije mi jasno. Dongle je ukopcan u utor na tipkovnici koji je USB 2.0, a ako ga ukopcam iza u racunalo iz nekog razloga nema signala, nesto ometa. U tipkovnici je pun signal. Mozda je do donglea?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 12:54 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Aktivirao sam VDSL opciju 30/5 i imam problem. Imam onaj bijeli ZTE 931VII ruter i spajam se sa svim uredajima bezicno. PC mi stoji u sobi i imam D Link DWL G122 rev e dongle za spajanje medutim na speedtestu mi pokazuje samo 15/5, a iPad koji je u istoj sobi na speedtestu daje 30/5. Nista ne skidam i nije mi jasno. Dongle je ukopcan u utor na tipkovnici koji je USB 2.0, a ako ga ukopcam iza u racunalo iz nekog razloga nema signala, nesto ometa. U tipkovnici je pun signal. Mozda je do donglea?

dongle je sigurno,neki dan imao isti problem

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pokusao sam instalirati software od donglea koji je dosao na CD-u s njim, ali ocito ne radi na W8.1 jer se ne zeli pokrenuti. Nigdje ne mogu naci najnoviji software za taj dongle. Na njihoboj stranici nadem i kliknem download i kaze da stranica ne postoji... Ne zelim kupovati novi dongle ako je do drivera ili nesto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet
Probaj produžnim kabelom USB iz računala pa na mjesto na kojem nije blokiran signal.
battlelog pukycro

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Tako zapravo i je ukopcan do sad jer je ovaj USB na tipkovnici zapravo produzeni iz straznjeg utora. Evo sad sam pokusao s drugim produznim i ista stvar. Postoji li sansa da je do drivera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Neće ti nitko odbiti aktivirati TURBO opcije ako IMAŠ dostupnost za njih naravno.

Čist' da razjasnimo :)

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ne košta te ništa!  Pitaj njih preko facebooka ako nevjeruješ :)

13 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

kolko vidm taj dongle ne podrzava n standard nego samo stariji standard g i ni u najboljem slucaju neces postic 30 mbps.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Aha, sad vidim i ja da je do toga. Hvala! Koji bi mi dongle preporucili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jakic007 kaže...

s tim uređajom nećeš dobiti više od oko 20 mbita/s jer ne podržava n standard i ne može primati veće brzine, kupuj novi (ista stvar je i kod mene)

nemam za potpis
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Znam, znam. Sad sam vidio da mi treba wireless n neki. Koji bi mi preporucili? Ili da kupim mreznu karticu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 15:36 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
191x7 kaže...

VDSL 30 Mbps ti je kao ADSL 10Mbps.

S VDSL-om će ti vjerojatno pisati da ti je maksimum oko 50, možda i više.

Nije bas tako. Nisu proporcionalne brzine na taj nacin. Na njegovom primjeru sama razlika u max brzini i nece bit tako velika, iako ce dobit veci upload ako nista drugo.

Moguce je u tvom slucaju. Sad, ili oni ne znaju ili ti ne objasnjavaju zasto "s maxtv nije moguce ukljucit 30" u ovom tvom slucaju. Naime, maxtv ide preko interneta, to vec svi znamo. Obicno rezerviraju oko 4.5 mbita za maxtv. Oni ne znaju koliki ce tvoj max downstream bit dok te ne prespoje, ali se preko downstream line attenuation parametara iz tvog routera orijentiraju (ili preko online kalkulatora, ili preko svojih nekih internih tablica, nebitno). Na kalkulatoru na internetu ti max ispada 24 po vdslu. Ako bi oni tebe spojili na turbo 30 (vdsl2), s maxtvom, ti bi po tom kalkulatoru, na max downstream 24 mbita imao ispod 20mbita downloada. Ti s tim ne zadovoljavas minimalne granice odredjene hakomom za brzine (mislim da ti na 30 moraju isporucit minimum 21) jer inace mozes prekinut ugovor. Samim time, ako ti nemogu isporucit minimum nece te ni prebacit na to da ne bi od zadovoljnog korisnika postao nezadovoljan i jos imao zakonske osnove za raskinut ugovor i otic nekome drugome :)

Uz to si jos i neki granicni slucaj da li da te spoje ili ne na vdsl (svaka firma ima neku svoju internu politiku koliko vdsl korisnika po centrali, koliko blizu korisnik mora bit da ga prespoje itd), ti si tu neki granicni slucaj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice