Kako da ja slikam o pojedinostima mojeg rutera?
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.101.312
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znam to nego gdje trebam ići?
Onda ne znas postavit pitanje...
"Gdje/kako pronaci pojedinosti mog rutera?"
Ukucaj u browser 192.168.1.1 -> klikni Enter ->upisi Ime i Lozinku (koji ti je model ruter?)
Ukucaj u browser 192.168.1.1 -> klikni Enter ->upisi Ime i Lozinku (koji ti je model ruter?)
Model je zte dsl 931
Baš moram tražiti papire gdje mi je ime i lozinka ili upišem user i šifra četiri 0?
Model je zte dsl 931
Baš moram tražiti papire gdje mi je ime i lozinka ili upišem user i šifra četiri 0?
pod Username je potrebno upisati user, a pod Password upiši podatak D-SN (nekoliko brojeva/slova) koji se nalazi na naljepnici sa stražnje strane routera.
Evo onda dogovoreno prve točne informacije o vraćanju vdsl-a ću tu javiti i obavještavati vas o tijeku događaja
kolega dart_tom što se tiće xperie m2 ona nije 698 niti je nužan trajni nalog da bi cijena bila 18 kn mi ovo gledamo kao neki propust ali to nemiću već tjedan i više svakodnevno ode 50 tax xperijica sa stanja i samo nove dolaze izgleda da im odgovara
znači kolega Lewis za m2 nema trajnog inace sve sto ide bez trajnog dodaje se 200 kn m2 je izuzetak
za max obitelj ni nama službeno nije komunicirano da ide trajni nalog tako da sam uvjeren da nejde al to mogu provjerit jedina caka je
kod max obitelji koliko članova toliko radijskih ferkvencija koju većina mojih nepristojnih kolega voli izbječ u komunikaciji
Slažem se za tablet no to je normalno da na predmete koje dijele operateri drastično pada cijena na oglasnicima al treba uzetu u obzir da su mobovi za produzenje adsl-a po 200 kn i ako imas srece izvuces 500 dok sa samim tabletom s 18 kn imas 1600 stim da prije 2 tjedna kad je ta akcija bila na fokusu na njuskalu je nije bilo ispood 2000
Ako nekog zanima točna duljina njegove parice radi vdsl ostavite broj u postu i sutra cu vam provjerit
Danas sam na bolovanju
kolega ATJLučko molim ostavi svoj broj i sutra tokom dana ti napišem realno stanje hoće li biti mogućnosti za vdsl
kolega hrčak ostavi broj pa ti provjerim sutra duljinu parice jer nemožeš iz ovoga čitati
Meni od routera do centrale ima točno 17 metara kabela, nadam se da to nije previše
Ako treba provest ću o svom trošku i 17 metara optičkog kabela pa da preskočimo VDSL :D
što se tiće optike
zahtjevi koji se ne realiziraju duži rok obično su nedovršene instalacije u zgradama gdje se čeka više korisnika da se to odjednom riješi neće za njih 2 tako da jedino ako možete skupit 5-10 susjeda popisat brojeve i to slat u t com onda su velike šanse za realizaciju
A sto kada je "instalacija nedovrsena" u zgradi koja ima samo 3 stana a susjedi nisu zainteresirani (jer u zgradi ni ne zive)? Zasto je zahtjev zaprimljen i nije otkazan evo vec 7 mjeseci ako nitko ne misli doci to rijesiti? Majke mi, bezobrazluk T-Coma nema granica, ja otkazujem sve usluge ako je dobijem optiku do 4 mj. Tada mi istice ugovor na 24 mj. a u tada cu i optiku cekati vec 10 mjeseci.
znači kolega Lewis za m2 nema trajnog inace sve sto ide bez trajnog dodaje se 200 kn m2 je izuzetak
za max obitelj ni nama službeno nije komunicirano da ide trajni nalog tako da sam uvjeren da nejde al to mogu provjerit jedina caka je
kod max obitelji koliko članova toliko radijskih ferkvencija koju većina mojih nepristojnih kolega voli izbječ u komunikaciji
Za Tablet iskljucivo trajni trajni nalog za placanje 2 godine (Max3 M+ obitelje, TV, internet, 2 mobitela, fixni tel) ako zelis cijenu 19kn. Ako neces trjani nalog onda je 219kn (premd anigdje ne pise to). Bio jucer u T-centru i tako mi je receno. Mislim sprdacine, ako im 24 mjeseca ugovora nije dovoljno placanje 570kn nekoga tko nije nikad zakasnio patiti racun (od 2000 sam njihov internet korisnik) toliko bitno da se moraju zaj...i za 200kn onda stvarno.
Plus cinjenica da nigdje na ponudi to ne pise niti je naznaceno (po toj logici neke zastite potrosaca ja sma mogao inzistirati da mi prodjau po naznacenoj/istaknutoj cijeni -ne ?). Jos sam izricito pitoa nekoliko puta "da li je to SVE" , total suma pise na isprintanom WEB cjeniku 569kn mjesecno + 19kn jednokratno (tablet), cito d anebi bilo da ima "skirivenih" 10-20kn za SIM kartici za tablet koja mi netreba ali nemoze bez nje i slicno.. I receno mi je -- "DA to je sve" dok nije doslo vec pred potpisivanje ugovora onda se prodavacica sjetila reci da treba trajni nalog za tu cijenu ili je inace 219kn. Mislim stvarno super fora :). Samo sam otiso van i reko onda nista. I to ne zbog 200kn (jeb.. 200 kn) nego iz principa i sto je oglas kojim se reklamiraju LAŽNI jer nigdje nema navedeno da postoji iakakva razlika u cijeni (cak ga je i ona citala 2 puta da vidi da nisma ja previdio).
U najmanju ruku bezobrazluk.
u principu to znaći da je njima neisplativo to provest a zahtjev stoji i nije storniran iz razloga bude li mogućnosti i budu li spajali odma će te nazvat..to se događa kod manjeg broja zgrada gdje valjda očekuju da če još ljudi to htjeti uglavnom to se vjerovatno neće dogoditi kod tebe skoro tako da nevjeruj obećanjima informacija koju mi dobivamo iz firme je da je sam proces ugradnje optike i samog kabliranja skup te da zapravo ne ostvarujemo isplativost jer je ista cijena kao i adsl pa onda u situacijama gdje je veći broj korisnika se provodi više zbog samog ulaganja u infrastrukturu i računajuči dobit na duži period navodno samim dovođenjem optike do krajnjih korisnika iz nedovršene instalacije na zgradi mi neostvarujemo zaradu dobar period pa onda zamisli kak bi bilo da se provuče za 2 ili 3 čovjeka(kažem ovo je samo neko objašnjenje od nardređenih tako da je ovo jos eventualno najbolja informacija al koće ga znat)
Ipak imam 2 slobodna dana sutra i preksutra zbog vađenja krvi a subota i nedjelja mi je slobodna iovako
tako da ću u petak objaviti listu dostupnosti vdsl-a za forumaše
do sada imam nekih 15 brojeva koje je stiglo na pm pa ukoliko ih se još nađe znatiželjnih samo se javite
u principu to znaći da je njima neisplativo to provest a zahtjev stoji i nije storniran iz razloga bude li mogućnosti i budu li spajali odma će te nazvat..to se događa kod manjeg broja zgrada gdje valjda očekuju da če još ljudi to htjeti uglavnom to se vjerovatno neće dogoditi kod tebe skoro tako da nevjeruj obećanjima informacija koju mi dobivamo iz firme je da je sam proces ugradnje optike i samog kabliranja skup te da zapravo ne ostvarujemo isplativost jer je ista cijena kao i adsl pa onda u situacijama gdje je veći broj korisnika se provodi više zbog samog ulaganja u infrastrukturu i računajuči dobit na duži period navodno samim dovođenjem optike do krajnjih korisnika iz nedovršene instalacije na zgradi mi neostvarujemo zaradu dobar period pa onda zamisli kak bi bilo da se provuče za 2 ili 3 čovjeka(kažem ovo je samo neko objašnjenje od nardređenih tako da je ovo jos eventualno najbolja informacija al koće ga znat)
Hvala na odgovoru. Btw, bas me zanima koliko ce im bit isplativo izgubit korisnika koji vec 10tak godina trosi preko 600 kn mjesecno samo na njihove fiksne usluge. Iskreno, zbog ovakvog indolentnog stava sam vec presao sa T-mobile-a na alternative, a HT-ovu telefonsku liniju i ADSL na drugoj lokaciji sam vec otkazao prije godinu dana zbog katastrofalno lose podrske i nefleksibilnosti (nisu me htjeli prebaciti s VOIP na analognu infrastrukturu, pod izgovorom da je nemoguce, iako je nemoguce postalo moguce istog trena kad je otkazan ugovor). Definitivno prelazim na Optimu ili nekog drugog, jer je cijena usluga duplo manja a hvala Bogu prezivjet cu bez ArenaSporta, jedine komparativne prednosti koju MaxTV ima. Dapace, mozda je dobro vrijeme da otkazem i fiksni telefon, uzmem EvoTV i ostavim si samo ADSL, naravno kod drugog operatera. Nadam se da i drugi korisnici imaju dovoljno mozga da uloze malo truda i potraze alternative.
Hvala na odgovoru. Btw, bas me zanima koliko ce im bit isplativo izgubit korisnika koji vec 10tak godina trosi preko 600 kn mjesecno samo na njihove fiksne usluge. Iskreno, zbog ovakvog indolentnog stava sam vec presao sa T-mobile-a na alternative, a HT-ovu telefonsku liniju i ADSL na drugoj lokaciji sam vec otkazao prije godinu dana zbog katastrofalno lose podrske i nefleksibilnosti (nisu me htjeli prebaciti s VOIP na analognu infrastrukturu, pod izgovorom da je nemoguce, iako je nemoguce postalo moguce istog trena kad je otkazan ugovor). Definitivno prelazim na Optimu ili nekog drugog, jer je cijena usluga duplo manja a hvala Bogu prezivjet cu bez ArenaSporta, jedine komparativne prednosti koju MaxTV ima. Dapace, mozda je dobro vrijeme da otkazem i fiksni telefon, uzmem EvoTV i ostavim si samo ADSL, naravno kod drugog operatera. Nadam se da i drugi korisnici imaju dovoljno mozga da uloze malo truda i potraze alternative.
istu stvar cu napravit i ja
internet cu kod drugog i jos evotv
I meni je skočio živac par puta, ali realno osim bneta i donekle vip-a, 90% prihoda ostalih providera opet ide t-comu
I meni je skočio živac par puta, ali realno osim bneta i donekle vip-a, 90% prihoda ostalih providera opet ide t-comu
ja imam jednog dobro lokalnog koji nema veze niti s jednim
Što, čak je i međunarodne linije sve sam povukao? :D
ma zajeb hehe
ima veze(iskon optika vjerojatno), al to nije niti ISP nego udruga i iznimno je jeftino
ma zajeb hehe
ima veze(iskon optika vjerojatno), al to nije niti ISP nego udruga i iznimno je jeftino
Eto vidiš, iznajmljuju od Iskona, a ovi su 100% u vlasništvu t-coma
Znam nekaj sam si zabrijo
svejedno nemam ugovora i 500kn godisnje ... nemamo vise o cem pricat :D
Ekipa optičari, vi koji čekate više od 2mjeseca na uključenje.
Ima kakvih novosti kod Vas? Jel tko šta zove, jel se šta uključuje.
Pozdrav,
Jel ima netko ovdje da se selio nedavno i da je radio prijenos interneta kod tcoma na novu adresu? Planiram se ove godine selit pa bi to obavio najbezbolnije moguce jer ne zelim biti bez neta niti jedan dan ako je to izvedivo, pa evo ako ima netko da je upoznat sa cijelom procedurom nek napise ako mu se da....

Super, jel ja mogu normalno koristiti net na svojoj staroj adresi dok oni to ne prebace pa se onda preselit,mislim platit cu i dupli racun taj mjesec, nije problem....

Decki, samo jedno pitanjce...iduci tjedan prelazim na t-com sa optime, i trenutna kvaliteta parice koju mi pokazuje router je dosta losa, velika zagusenja, online tijekom dana je skoro pa nemoguce igrat, veza puca stalno...e sad me zanima, ako predem na t-com, da li ce se ta propusnost odnosno kvaliteta parice, ne znam ni sam kak se to strucno naziva promijeniti ili ce to ostati isto?

heh, onda prosto receno u k*rcu sam kako god da ucinim