T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.138.819
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

Što je to širokopojasni net? 3g/4g?

13 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Eto ne vjerujem da mi je tehnicar doso sad u nedjelju u pola 3 a mail poslan ima 2 dana... svaka im cast ! Malo mi je digno brzinu, pocistio instalacije, dolje kutiju od zgrade i sad pici...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nedjeljom došao?
Bit će da taj nije preko veze...
Svaka mu čast. Nevjerojatno.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
Wolf88 kaže...

Vdim da je hakom objavio interaktivnu kartu dostupnosti širokopojasnog interneta

http://bbzone.hakom.hr/#sthash.RQ6nEd3X.dpbs

Konacno su se sjetili.... sada na jos laksi nacin mozemo saznati gdje je centrala (ako je mali prostor oznacen zelenom bojom odnosno kuca, zgrada i sl.) i gdje je su dostupni opticki kabeli.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 15:43 (lovac82).
14 godina
Što se čudite,dolaze svim danima,pa čak i praznicima
robimarko@gmail.com
17 godina
Wolf88 kaže...

Vdim da je hakom objavio interaktivnu kartu dostupnosti širokopojasnog interneta

I ja sad mogu rec da je ta mapa cisti drek.

Moje podrucje i okolica sve oznaceno kao da ima, iako to nije ni blizu istine.

S obzirom na to da moja kuca nije oznacena, a svi susjedi oko jesu, ja bi bubno i ostao ziv, da su oni lupili na tu kartu sve koji imaju fiksni telefon doma.

Izvor informacija nije pouzdan, jer nema sanse da svi ti ljudi imaju 2Mbit/s brzine. Znam da na podrucju tih 8 sela nitko nema kvalitetan internet od providera i oni sretnici koji imaju se vesele kad dobe 1Mbit (sto ne spada u 2Mbit/s i vise, pa samim time ne moze biti na karti).

Kome se treba obratiti da se ovo ispravi?

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
14 godina
SimeKZ kaže...

Eto ne vjerujem da mi je tehnicar doso sad u nedjelju u pola 3 a mail poslan ima 2 dana... svaka im cast ! Malo mi je digno brzinu, pocistio instalacije, dolje kutiju od zgrade i sad pici...

Daj, pošalji tog tehničara malo do mene ;)

Pitanje; da li je ikome prestala raditi sekretarica nakon prelaska na IMS?

Da li sekretarica uopće može raditi kad se pređe na VOIP?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 18:28 (Janer).
16 godina
Ante kaže...
Wolf88 kaže...

I ja sad mogu rec da je ta mapa cisti drek.

Moje podrucje i okolica sve oznaceno kao da ima, iako to nije ni blizu istine.

S obzirom na to da moja kuca nije oznacena, a svi susjedi oko jesu, ja bi bubno i ostao ziv, da su oni lupili na tu kartu sve koji imaju fiksni telefon doma.

Izvor informacija nije pouzdan, jer nema sanse da svi ti ljudi imaju 2Mbit/s brzine. Znam da na podrucju tih 8 sela nitko nema kvalitetan internet od providera i oni sretnici koji imaju se vesele kad dobe 1Mbit (sto ne spada u 2Mbit/s i vise, pa samim time ne moze biti na karti).

Kome se treba obratiti da se ovo ispravi?

Evo, i ja potvrdujem da imaju dosta netocnih podataka ili bolje receno, karta nije precizna (relativno azurna jest jer se vidi gdje su opticki kabeli, npr. Bistra je nedavno dobila opticke kabele i vide se na karti). Npr. frend mi ima MAX tv i 4Mbit brzinu neta, ne laga mu nista... a prema karti ispada da mu internet uopce nije dostupan lol

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 19:34 (lovac82).
15 godina
neaktivan

Sad su me zvali iz Iskona i kazu da nemaju slobodnih parica za moju vezu. Sad ne znam jel im T-com ne zeli dat ili je centrala popunjena... F*ck me

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 18:31 (puls4R).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stvar ti je ovakva, dakle, zna se namjerno ne dat parica drugim operaterima, ili se namjerno izda krivi izvod ti se tebe nemoze nac i naravno nema parice. A ako je neki mlađi monter koji nije s tog podrucja i nezna di je tko spojen dobijes odgovor da nema parice slobodne.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Stvar ti je ovakva, dakle, zna se namjerno ne dat parica drugim operaterima, ili se namjerno izda krivi izvod ti se tebe nemoze nac i naravno nema parice. A ako je neki mlađi monter koji nije s tog podrucja i nezna di je tko spojen dobijes odgovor da nema parice slobodne.

Dao sam zahtjev T-comu pa cu vidit sta oni kazu, al zao mi je sta cu placat 10Mbps skuplje od 20Mbps kod Iskona.

Edit: Na kraju cu platit T-scumu 600kn da mi daju tu paricu i prebacit se na Iskon. Sta je najgore cak i sa tih 600kn cu ustedit nakon 2 godine ugovora s Iskonom nekih 1000kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 16:02 (puls4R).
16 godina
puls4R kaže...
PC - stručnjak kaže...

Dao sam zahtjev T-comu pa cu vidit sta oni kazu, al zao mi je sta cu placat 10Mbps skuplje od 20Mbps kod Iskona.

Edit: Na kraju cu platit T-scumu 600kn da mi daju tu paricu i prebacit se na Iskon. Sta je najgore cak i sa tih 600kn cu ustedit nakon 2 godine ugovora s Iskonom nekih 1000kn

Duo Funky?

15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
puls4R kaže...
PC - stručnjak kaže...

Duo Funky?

Da

13 godina
neaktivan

Nije baš direktno vezano za ovu temu, ali je jedina aktivna, pa ako netko zna; htio bih povezati dvije zgrade u mrežu, udaljenost otprilike 500 metara, kablom. Wireless nije opcija. Recimo nešto ovakvo. E sad, zanima me je li to moguće na takvoj udaljenosti ili ako nije, što bih mogao drugo napraviti? Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

utp kabel baš i nije opcija zbog velike udaljenosti. bolja solucija je optika tj provučeš optički kabel  a na krajeve kabela spojiš lan to fiber converter

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

bolja solucija je optika

Je, ali košta 3x više. Znači preko "običnog" kabla ne bi radilo?

13 godina

da si rekao da je u pitanju 200 m bi još možda radilo ali je u pitanju 500 m. probaj pa nam javi AKO radi.

0 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

Mislim da ti je veće pitanje "kuda" provući toliki kabel?

Trebao bi tražiti dopuštenje grada ili mjesta gdje živiš da ti daju svoje kanalice  (a to ti sigurno neće dati, nego ćeš morati platiti ovlaštenu firmu koja provlači kablove).

Po zraku 500 metara isto mislim da ne smiješ sam razapeti, a i nemoguće je.

Najbolje bi ti bilo umrežiti sve zgrade (ako ih ima) od jedne do druge točke i u svakoj staviti neki router ili switch.

Ili platiti iznajmljeni vod od nekog operatora samo je pitanje cijene.

0 0 hvala 1
12 godina

Plaćam 10Mbps kod T-coma i već 3 tjedna brzina DL i UL mi je ovakva, nikako da dođe na prijašnjih 10Mbps, zvao sam i SZK i bio u T-centru ali bez pomaka. Inaće zatražio sam 10Mbps u 6 mjesecu i od tada nisam imao problema sa brzinama sve do prije cca 3 tjedna. Što se može napraviti po tom pitanju? Možda reset rutera ili nešto drugo?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sasa2 kaže...

Nije toliko strašno koliko se čini. Jedna zgrada od koje namjeravam provući, pa 500 metara šume (dobar dio u mom vlasništvu), pa druga zgrada. Nikakvih ostalih građevina ili slično između. Jedino me muči cijena; običan kabel je 4 kn/m, dok je optika 12 kn/m. A nigdje ne mogu naći hoće li jeftinija varijanta raditi ili ne, bez da probam na slijepo, a ako ne radi onda još povrh toga kupiti optiku. Budući da to radim kao pojedinac i čisto u privatne svrhe, nije mi baš svejedno samo tako ulupati 6000 - 7000 kn.

14 godina
neaktivan

2-3 wifi repeatera i to je to, jeftino, brzo. Nemoj odustati, ja sam 2 tjedna svaki dan slagal da bi radilo na kraju, samo ne 500 m nego 100. Ping je samo za 5 veći nego s kablom. I to s t-comovim sx763 routerima. Ako nađeš dobru opremu možda ni 1000 kn neće prelazit cijena, ne treba nikakve dozvole, samo probaj osigurati čim manje prepreka, ali vidio sam na youtubu antene koje bez problema po 1 km love, tak da probaj:D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pozz
Zanima me kako produziti ugovor za 12 mjeseci tako da dobijem onaj popust.. prije sam radio preko user.t-com.hr/ al sad vidim da ta stranica ne radi pa sam preusmjeren na ovu i sad neznam koje podatke tu trebam upisati.. kad upisem ove prije koje sam imao kaze da internetska usluga na to ime je registrirana i nema dalje ?!... sta sda? heeelp
i da, sad kad sam zvao mi je reko da ima ova promo ponuda 5-10 mbita nez koliko mjeseci i da je besplatna... znam kakva su gamad t-comovci pa me zanima jel ima kakva kvaka? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 18:26 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Na Moj Telekom portal moraš se registrirat s novim podacima koje ćeš napravit, oni sa stare stranice ne vrijede. Kaj se tiče Promo brzine, nema kvake, zaista imaš 2 mjeseca po istoj cijeni tu brzinu, a tad ostaje na tebi želiš li je i dalje koristit za 30 dodatnih kuna ili odjavit.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Regenmeister kaže...

Na Moj Telekom portal moraš se registrirat s novim podacima koje ćeš napravit, oni sa stare stranice ne vrijede. Kaj se tiče Promo brzine, nema kvake, zaista imaš 2 mjeseca po istoj cijeni tu brzinu, a tad ostaje na tebi želiš li je i dalje koristit za 30 dodatnih kuna ili odjavit.

Aha, a kokiko traje proces odjave... Da nebi slucjano predugo trajalo pa da prede 2 mjeseca.. I do kad traje ta ponuda, mislio sam prebacit 1.12. Da se lakse mogu organizirat

13 godina

i da prođu ta dva mjeseca nećeš bankrotirat ako se sjetiš par dana nakon tih 2 mjeseca jer se brzina računa proporcionalno danima koliko je ona bila aktivna, u prijevodu, ako se sjetis 10 dana nakon tih 2 mjeseca, iduci račun će ti biti veći za 10 kn

1 0 hvala 4
15 godina
peace_of_cake kaže...

i da prođu ta dva mjeseca nećeš bankrotirat ako se sjetiš par dana nakon tih 2 mjeseca jer se brzina računa proporcionalno danima koliko je ona bila aktivna, u prijevodu, ako se sjetis 10 dana nakon tih 2 mjeseca, iduci račun će ti biti veći za 10 kn

aha super onda, mislio sam da se nemoze mijenjat nakon sto prode ta 2 mjeseca.. samo me jos zanima do kad traje ta ponuda i koliko traje taj proces vracanja na 4 mbita

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:48 (maxy0).
12 godina
protjeran

Ponuda je trajna, a proces vraćanja je kroz 24 sata, ako se zaista i oduži iz nekog razloga, obračunava se proporcionalno danima kao što je kolega rekao, a i uvijek se može tražiti korekcija računa.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Regenmeister kaže...

Ponuda je trajna, a proces vraćanja je kroz 24 sata, ako se zaista i oduži iz nekog razloga, obračunava se proporcionalno danima kao što je kolega rekao, a i uvijek se može tražiti korekcija računa.

Proces vraćanja na staro zavisi od slučaja do slučaja, ja sam vodio muku s njima dva mjeseca nakon isteka promotivnog vremena, pisao mejlove, zvao nekoliko puta, jedva su se udostojili vratiti brzinu na staro..Čak su me ucjenjivali prelaskom na IMS, koji do tada nisam bio uveo..itd..

Od ta dva mjeseca, preko promotivnih dva mjeseca korištenja veće brzine, jedan mi nisu naplatili po većoj cijeni, jedan jesu..

Da dodam da sam vraćanje zatražio desetak dana prije isteka promotivnog vremena..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 17:43 (boatenga).
17 godina
pistolo kaže...
Sasa2 kaže...

Nije toliko strašno koliko se čini. Jedna zgrada od koje namjeravam provući, pa 500 metara šume (dobar dio u mom vlasništvu), pa druga zgrada. Nikakvih ostalih građevina ili slično između. Jedino me muči cijena; običan kabel je 4 kn/m, dok je optika 12 kn/m. A nigdje ne mogu naći hoće li jeftinija varijanta raditi ili ne, bez da probam na slijepo, a ako ne radi onda još povrh toga kupiti optiku. Budući da to radim kao pojedinac i čisto u privatne svrhe, nije mi baš svejedno samo tako ulupati 6000 - 7000 kn.

"strašno" je u tome što standard za UTP kabl kaže da je maksimalna dužina segmenta 100m, a nakon 100m treba ili switch ili repeater:

When used for 10/100/1000BASE-T, the maximum allowed length of a Cat 6 cable is 100 meters or 328 feet. This consists of 90 meters (300 ft) of solid "horizontal" cabling between the patch panel and the wall jack, plus 10 meters (33 ft) of stranded patch cable between each jack and the attached device. Since stranded cable has higher attenuation than solid cable, exceeding 10 metres of patch cabling will reduce the permissible length of horizontal cable.

Pa di sad vidi, 500m žicom ne ide tek tako.

17 godina

Na Moj Telekom portalu nemam opciju za promjenu brzine, točnije piše da nema Ponuđenih Opcija za promjenu brzine.

Mislim da mi je sa ovim mjesecom istekla ugovorna obaveza, pa da li je u tome problem?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice