T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.967
|
čitano: 7.129.969
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
OriginalEXE kaže...

Pozdrav ljudi,

zanima me da li itko od vas ima ADSL kod T-Coma bez usluge telefona. Naime, telefon mi ne treba i ne bih ga htio placati u stanu, pa me zanima da li je to prpreka za uslugu ADSL-a.

Zahvaljujem.

heh lukav ti je T-com.....

Mozes ti iskljuciti telefon bez problema ali pazi, ADSL ce ti poskupjeti za 75 KN (i pogadaj samo jednom zasto se to odnosi bas na brzinu ADSL-a, a ne na promet ADSL-a.... hh). Ugl, nista ne dobivas ako iskljucis telefon, zapravo gubis jer bolje ti je imati telefon i ne zvati nikoga (doslovno) nego nemati teledon i placati doslovno istu cijenu kao i kada imas telefon koji skuplja prasinu. Osim toga, nikada ne nas, mozda ti bas bude telefon tu i tamo zatrebao (pa makar jednom u pola godine). 

FC_Liverpool kaže...

Pozdrav svima,

Ja sam trenutno na Optimi,a t-com nudi maxtv 6 mj za 1 kunu..Bi mogao ja sad uzet samo maxtv kod njih ?

Vidio sam da se moze,ali je vrlo skup :)

Koliko vidim, to mozes samo ako imas MaxADSL odnosno ako produzis ugovornu obvezu MaxADSL-a na dvije godine kod njih, tada ti je prvih 6 mj besplatan MaxTV tj 1 KN (takoder ti je i jeftiniji internet ako potpises ugovor na 24 mj odnosno nebi se placalo 180 mjesecno vec 160 mjesecno). MaxTV mozes otkazati unutar prva tri mjeseca, ako prode dan vise od toga automatski ce ti se produziti ugovorna obveza odnosno 3 mj + 21 mj.

Ako ti je internet na Optimi, bojim se da nista od toga.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 0:09 (lovac82).
14 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Dali je mgc da mi povecaju brzinu upload-a?

Za nekoliko dana uzimam u t-com tocnije za 30dodatnih kuna dobijam 10mbps pa me zanima mogu li oni meni povecati upload jos pri tome i smanjiti ping?

0 0 hvala 0
17 godina
sidras kaže...

Za nekoliko dana uzimam u t-com tocnije za 30dodatnih kuna dobijam 10mbps pa me zanima mogu li oni meni povecati upload jos pri tome i smanjiti ping?

upload će ti povećati nešto sitno, a i ping će ti se povećati najvjerojatnije.

bilo bi dobro da izmjeriš na www.speedtest.net ping i to na više servera i zapišeš koje si servere koristio i kad ti povećaju brzinu onda opet izmjeri na istim serverima.

15 godina
neaktivan
sidras kaže...

Ja sam prešao na tu tarifu za 30 dodatnih kuna i ovako stoje stvari (bar kod mene ZG) ping je nekad 14 a nekad 25 (sve zavisi) download je oko 9.20 mb/s (sto je dosta da ti skida 1 mb/s a origin recimo skida za 500 kb više) a upload je sa 0.30 skočio na 0.70 kb/s....

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 15:43 (Kewin).
14 godina
neaktivan

Na ovom mutavom adb.u uopće ne mogu skidati torrente, znači čim počnem router se zbloka, onda dok igram mp il biljar potrošim sve pare jer me van izbaci, užas... Već ne znam kaj da radim... 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ping: 52

Dl: 10.45Mb

Up: 0.67

Što se tiće origina to nije istina, nemožeš skidati brže nego što ti isp dava. Ista stvar kad ti se zbuga speedtest i pokaze 60mb brzinu, a imas 10mb :)

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Ping: 52

Dl: 10.45Mb

Up: 0.67

Što se tiće origina to nije istina, nemožeš skidati brže nego što ti isp dava. Ista stvar kad ti se zbuga speedtest i pokaze 60mb brzinu, a imas 10mb :)

Ah neznam.... meni downloada origin nekad 1300 kb/s... mora da je bug....

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 18:24 (Kewin).
16 godina
neaktivan

To ti je ok 10Mbps je 1.25MB/s a to ti je 1280 kbps tak da ti ta brzina od 1300kbps nije nikakav bug. (to moze uci u pogresku ili u zaokruzivanje)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 21:12 (IvanN).

1 0 hvala 1
16 godina

4 Mbit-a ti je 500 kilobajta po sekundi..... znaci 10 Mbit-a ti je 1250 kilobajta po sekundi.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

10Mb je 10240 što je 10.24Mb realna brzina. Sada može biti ako imaš 10mb brzinu da ti uvijek bude 6mb umjesto 10 jer nekupuješ 10mb brzinu nego od 5 do 10Mb. Znaći unutar tih 5 mb je ono što ti plačaš i nemožeš se žaliti ako je brzina 5.1Mb. Sada, što se tiće origina znam što govorim jer sam osobno imao "krivih mjerenja" gdje mi skida i po 4mb po sekundi što treba značiti da imam brzinu oko 38Mb, a nemam. Kao što sam prije rekao, netko je imao poput mene zbugan speedtest pa mu je pokazalo nekoliko puta višu brzinu.

Prije kupnje lijepo zovite 0800 9000 pa neka netko dođe da vidi koliki maximalni download možete imati.

www.mmo-balkan.com/forum
14 godina

http://www.speedtest.net/my-result/2971820814

Ovo je moje na 10/640 T-com...

Ne zalim se, ako je slabije ili nekih problema zovem  svaki dan dok ne srede...

Inace modem je Siemens SX763.

Brzina skidanja Origin, Steam je oko 1350 KB/s, Qtorrent pokazuje 1.2 MB/s...

Pozdrav...

Edit:

Sto se tice Uploada sa ugasenim MaxTV-om zna ici oko 90KB/s.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 7:02 (Zver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda neko zna zašto se router zbloka na par minuta čim stavim skidat torrent?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zver kaže...

http://www.speedtest.net/my-result/2971820814

Ovo je moje na 10/640 T-com...

Ne zalim se, ako je slabije ili nekih problema zovem  svaki dan dok ne srede...

Inace modem je Siemens SX763.

Brzina skidanja Origin, Steam je oko 1350 KB/s, Qtorrent pokazuje 1.2 MB/s...

Pozdrav...

Edit:

Sto se tice Uploada sa ugasenim MaxTV-om zna ici oko 90KB/s.

Imamo odprilike iste rezultate download 9,84, upload 0,90Mb/s(nemam Max tv), Ping 20ms isto T-com/ siemens sx763. S tim da bi rezultati možda bili i bolji da nemam konstantno uključena još dva računala koja nemogu isključit da bi na trećem napravila test. 

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
14 godina
neaktivan

Da vam kažem do3.14zdio mi je adb i stavio sam natrag sx763 al kad bi imao onda bi stavio tg782... Stalno kao sve u redu connected a neta nema, onda stavim skidat 100 mb drivere i na 50 zablokira router (kak da drugacije kazem, sve u redu a opet nece)... onda igram cod mp i na 10 sek ode net tolko da me izbaci sa servera...  pa stavim skidat torrent vec dok ide provjera ode net...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ni ne koristim taj ADB router, jer mi smanji brzinu sa 4 na 3 mb, trenutno koristim tg782 koji daje brzinu od 4 mb koja i jest.

15 godina
neaktivan

Jel netko zna zašto mi je brzina pala sa  9 mb/s na 7 mb/s? jel zbog toga što je vikend pa je net opterečen? zvali smo tcom ali oni isto mlate praznu slamu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da nije nikakav problem u ruterima,nego u infrastrukturi T-coma.

Oni jednostavno nemogu s svojom postojecom tehnologijom pratiti mogucnosti rutera,zato su nam veze slabe i nestabilne..

Naravno,problem je i u velikom broju korisnika i usluga koje su potrpali u ionak zastopane kablove...!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Na optimi sam vec 5 godina, i od pocetka su velike smetnje na parici (ne mogu imati vise od 2Mbit/s). Optima ne može riješiti problem, jer koriste tcomovu infrastrukturu.
Sad mene zanima bili T-com rješio problem ako se kod njih potpiše ugovor ili bi ostalo sve po starom? To pitam jer vidim da su se lopovi opravdali i napisali brzina: od 2 do 4 Mbit/s, te tako ne trebaju ispostaviti 4 nego moze biti mojih starih 2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pa to ti je u ugovoru od 2 do 4. Ako je ispod 2 onda dolaze, ako je u okviru toga nece ti doci.

GTA Balkan http://gta-balkan.com
16 godina
DeathBringer12 kaže...

Pa to ti je u ugovoru od 2 do 4. Ako je ispod 2 onda dolaze, ako je u okviru toga nece ti doci.

Pa kužim ja to, nego to je bezobrazno.Njima je 2=4, sta nema bas smisla... Zato i pitam dal da kod njih potpisem il da ostanem na optimi i plaćam 70 kn jeftinije. Izgleda da je bolje onda ovako jer sumnjam ja da ce se oni ti nesto potruditi..

14 godina
neaktivan

Neće, kod mene je 1.2 pa niko ne mrda vec godinama tak da:D sretno:D

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

2 - 4 Mbit/s, a cijenu ti ne zele spustiti ako si na minimalcu..... koja go***. Medutim, suska se nesto u EU, navodno bi uskoro operateri trebali imati zakonsku obvezu pustiti punu brzinu (tada nebi bilo ovog 2 - 4 Mbit/s i sl. sra**).... nadam se da ce to zazivjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 14:43 (lovac82).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

2 - 4 Mbit/s, a cijenu ti ne zele spustiti ako si na minimalcu..... koja go***. Medutim, suska se nesto u EU, navodno bi uskoro operateri trebali imati zakonsku obvezu pustiti punu brzinu (tada nebi bilo ovog 2 - 4 Mbit/s i sl. sra**).... nadam se da ce to zazivjeti.

Naravno da ce zazivjet, onda nece biti paket od 2-4 nego 2{#}

17 godina

Jel sam ja nekaj krivo videl, ili je to maxtv probno na 6mj. 1kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

maxtv snimalica je užas, uopče se ne isplati.

snimalica:

Gledati programe koji su vec bili prije max 48 sati

Snimiti program

Nekad snimiš ili gledaš program od prije 2 dana i samo se isključi tj izađe iz snimalice kao da je greska u snimanju nakon 1 min.

GTA Balkan http://gta-balkan.com
16 godina
neaktivan
.
CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 8:06 (simeparanoja).
16 godina
DeathBringer12 kaže...

maxtv snimalica je užas, uopče se ne isplati.

snimalica:

Gledati programe koji su vec bili prije max 48 sati

Snimiti program

Nekad snimiš ili gledaš program od prije 2 dana i samo se isključi tj izađe iz snimalice kao da je greska u snimanju nakon 1 min.

neznam bas

ja ju koristim vec dvije godine i toliko sam naviko na to da ne mogu zamisliti bez snimlaice

i to cijela obitelj,klinci,zena

cak i filmove i serije pocnem gledati kasnije 20 minuta pa samo premotavam reklame i zavrsim isto kad i orginal

i ni jednom mi se nije izbrisalo nista i nikakvih greski

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
13 godina

Jel se ikome dogada da mu brzina interneta varira od 1.30mbps do 5mbps... sad sam uzeo onu promotivnu akciju 2mj po cijeni normalne brzine pa mi se mozda ustabili. Ali ovo nije normalno, pa nista ne mogu skinut. Danas sam ih preko fejsa pilio da to pogledaju pa mi je nesto napravio i za 10min je opet po starom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Jel se ikome dogada da mu brzina interneta varira od 1.30mbps do 5mbps... sad sam uzeo onu promotivnu akciju 2mj po cijeni normalne brzine pa mi se mozda ustabili. Ali ovo nije normalno, pa nista ne mogu skinut. Danas sam ih preko fejsa pilio da to pogledaju pa mi je nesto napravio i za 10min je opet po starom.

1. Imaš maxtv?
2. Koliko kompova/mobitela je spojeno na tvoj router?
3. Sigurno nije u tvome kompu greška?

Jer meni je inače 4.5 mbps al dok se uključi maxtv onda padne na 1.2 mbps. 

13 godina

Sad isto radi MaxTV pa je brzina normalna. Spojim koji put mobitel, ali samo kad mi treba... a do kompa nije sigurno, radilo super do prije par dana. 

Sada je normalna brzina ponovno... ocito je nesto do njih bilo, mozda su mi namjero spustili kad sam otkazo sportski paket :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice