meni sve oslo u k.
digli brzinu i ruter mi se non stop restarta, svakih 2 min.
doma svi sve po spisku deru jer telefon ne radi zbog voipa sugavog.
pa koji k.
Odlučio sam ostati na startnoj brzini. Naime, propusnost moje linije je 20,5 mbps, a već je zauzeto 15237 kbps. VOIP još nemam, ali i on će gutati 1,2 mbps. Dakle, povećanjem brzine ADSL-a možda bih dobio sada oko 8 mbps. Međutim, izludila bi me situacija koja se je eto zgodila sHOCKREU. Ne volim takva iznenađenja, a kod T-Coma znao sam naletiti na više neugodnih poteza, pa sam ih kasnije tjednima ispravljao telefoniranjima, slanjem mailova, prigovora i sl. Ovako imam punih 4 mbps ADSL-a i MAXtv sa HD kanalima. Sve funkcionira savršeno. Veza nikada ne puca, a MAXtv na SD i HD kanalima radi odlično, pa neka tako i ostane.
Kada je net u pitanju, ma svatko bi volio veću brzinu, pa i ja, ali kada sam stao na loptu malo sam razmislio. Internet koristim uglavnom za surfanje, a tu brzina veća od 4 mbps ne igra neku veliku ulogu. Vrlo rijetko skidam s torrenta, pa mi nije bitno da li će se nešto skinuti za petnaest minuta, pola sata ili dva sata. Svejedno mi je. Uostalom tu i neki drugi parametri samog torrenta ulaze u igru i određuju brzinu. Slanje podataka mi je za sada nebitno. Ne šaljem ništa prema oblacima, ne stavljam masu fotki po FB ili sličnim društvenim mrežama. Za obično mailanje i ova mi je brzina dobra. Iako imam stolno računalo, laptop i tablet, sve koristim isključivo ja i nikada ništa istovremeno, pa mi ni tu brzina ništa ne bi značila.
Kada bih znao da će mi dignuti brzinu npr. na 8 mbps, a da će sve ostalo funkcionirati odlično kao i sada, uzeo bih, ali kako nisam vidovit, ostajem na onome što imam. 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!