- prije nekoliko dan mi je krepala mrežna kartica
- kupio sam novu
- drugi dan u doba kada nisam bio aktivno na internetu na ikonici veze mi se pojavio tekst limited or no connectivity i žuti trokutić sa uskličnikom
- pukla je veza ali samo na mom kompjuteru (na korisničkim stranicama t-coma uredno sam bio spojen cijelo vrijeme)
- resetirao sam kompjuter i sve je bilo ok
- u servisu su mi rekli da resetiram router (speedtouch 780wl)
- resetirao sam i isti problem ali sada moram isključiti router iz struje da upali (naravno dobijem i novu ip adresu)
nekoliko stvari se desilo kada sam prvi puta upalio kompjuter prvo nije bilo kartice ni registracije veze, nakon reseta u device menageru kod kartice je bio žuti trokutić. donio sam ga izvana pa je bio možda hladan. nakon sat vremena ponovo sam upalio kompjuter i sve je bilo ok.
kada je pisalo tekst limited or no connectivity iz event viewera pohvatao sam ove evente:
Event Type: Warning
Event Source: Dhcp
[...]
Description:
Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address [moja mac adresa]. The following error occurred:
The operation was canceled by the user. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.
Event Type: Error
Event Source: PSched
[...]
Description:
QoS [Adapter {4D712B76-9CFA-4D96-A953-E8561FE4D2F4}]:
The netcard driver failed the query for OID_GEN_LINK_SPEED.
Event Type: Warning
Event Source: Dhcp
[...]
Description:
Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address [moja mac adresa]. The IP address being used is [neka ip adresa].
problem se javlja svako malo. danas dva puta. postavke mreže su standarne ali mislim da nisu one krive jer je sve radilo dok sam imao staru karticu. možda je malo preopširno ali spriječavam dodatna potpitanja. da znam što radi dhpc i on to odradi (dodjeli mi ip adresu, vidljivo na korisničim stranicama) ali ja svejedno ne mogu na internet. mišljenja sam da je kartica opet riknila jer je pod starom sve radilo a postavke su iste. inače kada mi je riknila kartica "zapalila" mi je utor na matičnoj ploči. koristim drugi utor. pristup internet je žični.