SpeedTouch

poruka: 23
|
čitano: 11.784
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SpeedTouch (limited or no connectivity problem)
  1. prije nekoliko dan mi je krepala mrežna kartica
  2. kupio sam novu
  3. drugi dan u doba kada nisam bio aktivno na internetu na ikonici veze mi se pojavio tekst limited or no connectivity i žuti trokutić sa uskličnikom
  4. pukla je veza ali samo na mom kompjuteru (na korisničkim stranicama t-coma uredno sam bio spojen cijelo vrijeme)
  5. resetirao sam kompjuter i sve je bilo ok
  6. u servisu su mi rekli da resetiram router (speedtouch 780wl)
  7. resetirao sam i isti problem ali sada moram isključiti router iz struje da upali (naravno dobijem i novu ip adresu)

nekoliko stvari se desilo kada sam prvi puta upalio kompjuter prvo nije bilo kartice ni registracije veze, nakon reseta u device menageru kod kartice je bio žuti trokutić. donio sam ga izvana pa je bio možda hladan. nakon sat vremena ponovo sam upalio kompjuter i sve je bilo ok.

kada je pisalo tekst limited or no connectivity iz event viewera pohvatao sam ove evente:

Event Type:    Warning
Event Source:    Dhcp
[...]
Description:
Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address [moja mac adresa].  The following error occurred:
The operation was canceled by the user. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

Event Type:    Error
Event Source:    PSched
[...]
Description:
QoS [Adapter {4D712B76-9CFA-4D96-A953-E8561FE4D2F4}]:
The netcard driver failed the query for OID_GEN_LINK_SPEED.

Event Type:    Warning
Event Source:    Dhcp
[...]
Description:
Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address [moja mac adresa].  The IP address being used is [neka ip adresa].

problem se javlja svako malo. danas dva puta. postavke mreže su standarne ali mislim da nisu one krive jer je sve radilo dok sam imao staru karticu. možda je malo preopširno ali spriječavam dodatna potpitanja. da znam što radi dhpc i on to odradi (dodjeli mi ip adresu, vidljivo na korisničim stranicama) ali ja svejedno ne mogu na internet. mišljenja sam da je kartica opet riknila jer je pod starom sve radilo a postavke su iste. inače kada mi je riknila kartica "zapalila" mi je utor na matičnoj ploči. koristim drugi utor. pristup internet je žični.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 16:01 (VedotofPC).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SpeedTouch

probaj reinstall drivera za početak.

ako ne uspije u postavkama local area connectiona stavi statičke ip adrese (onaj dio u propertiesima koji se naziva internet protocol (tcp/ip)) vjerovatno ti je ili mrežna krepala ili ruter

probaj na drugom portu na ruteru

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpeedTouch

ja imam speedtouch router i treba mi adapter koji povezuje (router) sa strujom. nigdje neznam gdje to ima za kupit. kad sam zvao u t com lik me otpilio vjerojatno zato jer sam mladi od 18 (napamet je rekao neki ducan, u kojem sam vec bio i nisu imali)

ako itko zna gdje se to prodaje cjenio bih da mi odgovori. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: SpeedTouch

Treba ti OEM AC Adapter Model No AA-181ABN

16 godina
neaktivan

Mislio sam da su problemi počeli sa movom mrežnom karticom ali nisu prema datumima to je počelo deset dana prije i stalo i onda je riknila kartica.

Event Type:    Warning
Event Source:    Tcpip
[...]
Description:
TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:    Information
Event Source:    Tcpip
Description:
The system detected that network adapter \DEVICE\TCPIP_{4D712B76-9CFA-4D96-A953-E8561FE4D2F4} was connected to the network, and has initiated normal operation over the network adapter.

Tako da sam počeo računati da je otišao ruter (morati ću se izgleda tući sa t-comom Mršti se)

Koje adrese da upišem (rutera ili neku "javnu")?

16 godina
neaktivan

trebaš lokalnu adresu svog kompa.

ak neznaš to podesit nazovi t-com korisničku prije će ti bit sve rješeno nego da ovdje na forumu pretpostavljamo šta bi moglo bit.

t-com ima uvid u tvoj ruter pa će vidjet dal ima problema, možda je riko DHCP na ruteru.

15 godina
neaktivan

znas li mozda gdje u zagrebu ima to  za kupiti?

16 godina
neaktivan
marko1103 kaže...

trebaš lokalnu adresu svog kompa.

ak neznaš to podesit nazovi t-com korisničku prije će ti bit sve rješeno nego da ovdje na forumu pretpostavljamo šta bi moglo bit.

t-com ima uvid u tvoj ruter pa će vidjet dal ima problema, možda je riko DHCP na ruteru.

znam adresu rutera i kompa -  192.168.1.1 je ruter a kompa bi trebala biti 192.168.1.2. ako misliš na te adrese.

16 godina
neaktivan
abcde kaže...

Ne znam. Ja sam svoj dobio sa ruterom. Onaj tko ti je prodao ruter trebao ti je dati i taj adapter. Prvo ga traži od njega.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 10:23 (VedotofPC).
15 godina
neaktivan
VedotofPC kaže...
abcde kaže...

Ne znam. Ja sam svoj dobio sa ruterom. Onaj tko ti je prodao ruter trebao ti je dati i taj adapter. Prvo ga traži od njega.

Nije mu trebao dati. To je zaseban uređaj, morao je sam zatražiti uz router.

15 godina
neaktivan

imam ga, ali treba mi jos jedan...a nikako ga nemrem pronaci nigdje....znas li ti mozda gdje se prodaje to?

15 godina
neaktivan
abcde kaže...

imam ga, ali treba mi jos jedan...a nikako ga nemrem pronaci nigdje....znas li ti mozda gdje se prodaje to?

Možeš kupiti u bilo kojem dućanu informatičke opreme.

15 godina
neaktivan

u chipoteci ga nema, a ni u vemilu, a ni u hgspotu, trazi sam adapter za router speedtouch i u svakom od navedenih su rekli da ne prodaju to

15 godina
neaktivan
abcde kaže...

u chipoteci ga nema, a ni u vemilu, a ni u hgspotu, trazi sam adapter za router speedtouch i u svakom od navedenih su rekli da ne prodaju to

Da li tebi treba wlan adapter ili adapter za napajanje routera Speedtouch?

Možeš uzeti bilo koji wlan adapter, znači od bilo kojeg proizvođača..

15 godina
neaktivan

ovo drugo mi treba :)

kako da to nabavim??

16 godina
neaktivan
SpeedTouch

Jesi li prvo obrisao drivere od stare mrezne prije nego si instalirao nove?

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 3:11 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nisam ja ništa instalirao. Morao sam nositi komp na servis jer mi je riknila prijašnja mrežna kartica. Mislim da stari driveri nisu obrisani jer mi se i LAN i mrežna kartica zovu 2 ali u trenutku kada je riknila mrežna kartica komp nije prepoznao mrežnu karticu (nigdje je nije bilo ni LAN-a ni kartice u Device Manager-u) pa odkud onda LAN 2 i "Mrežna kartica" 2

17 godina
neaktivan

Ako je mrezna kartica otkazala u registru ostanu zapisi

koji u pojedinim situacijama mogu otezati instalaciju nove.

Treba ih na 'ruke' izbrisati (ime stare kartice, njene adrese ... i 'delete').

Otuda LAN2 ali to za DHCP nebi smjelo smetati.

Vise me brine zuti trokut koji u biti ukazuje da driver

nove kartice nije ispravan ili sama kartica nije ispravna.

Malo mi je cudno da je sam 'nestao'.

Da nisu kartice istog proizvodjaca ali razlicitog tipa

pa se driveri malo svadjaju?

Pozdrav

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
abcde kaže...

ovo drugo mi treba :)

kako da to nabavim??

Kupi univerzalni adapter koji ima switch za promjenu napona...nisu skupi,do 100 kn.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 11:28 (dasHHa).
15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

To je ovaj za 90kn

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8061405630

Provjeri na poledjini rutera na koliko ampera (mA)radi???.Ruter je na 12V naponu.Moj je nazalost zakljucan na drugom katu pa ne mogu pogledati.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 17:23 (dasHHa).
15 godina
neaktivan

jesi li siguran da ce taj adapter funkcionirat na speedtouch routeru?

17 godina
neaktivan
abcde kaže...

jesi li siguran da ce taj adapter funkcionirat na speedtouch routeru?

Hoce.

dasHHa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice